ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΕ.
Η Π.Ε.Σ.ΕΚ σε έχει ΑΝΑΓΚΗ και την έχεις ΑΝΑΓΚΗ. Από την πενιχρή σύνταξή σου ενίσχυσε την Ένωση. Γράψου στο σωματείο και ενημέρωσε και άλλους για την λειτουργία του. Κατέβασε την Αίτηση εγγραφής και ενημέρωσε μας με όποιον τρόπο σε εξυπηρετεί.
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ

menu

.

Print Friendly and PDF

Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΑΝΥΠΟΛΟΓΙΣΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ  ΕΝΩΣΗ  ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ  (Π.Ε.Σ.ΕΚ)
ΓΡΑΦΕΙΑ:  ΚΟΡΝΑΡΟΥ 2 ΚΑΙ  ΕΡΜΟΥ(ΟΛΜΕ).    ΤΚ: 10563 ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛ: 210-3318632
Blog:     syntaxekpedeftikoi.blogspot.gr

                                                                                          Αθήνα    8.1.2019
        
                         Ανακοίνωση   για τις  επανυπολογισμένες     συντάξεις
·             Το Υπουργείο   Οικονομικών, μετά  από   παλινωδίες,  μετά από   αρκετές διευκρινιστικές  εγκυκλίους  σχετικά  με τον  επανυπολογισμό των συντάξεων, μετά την ανάθεση  σε ιδιωτική εταιρεία   του επανυπολογισμού,  σύμφωνα με το ν. Κατρούγκαλου, μετά  από αλλεπάλληλες ανακοινώσεις  και διαψεύσεις  για την ενημέρωση  των συνταξιούχων,  δεσμεύτηκε(;)  με  ανακοίνωση  στις 18  Δεκέμβρη    ότι η «  εκτύπωση των ενημερωτικών  σημειωμάτων συντάξεων κύριας ασφάλισης  μηνός 01/2019   θα είναι διαθέσιμη στα μέσα  μηνός  Ιανουαρίου 2019, μόνο μέσω του  δικτυακού  τόπου του ΕΦΚΑ». 
·       Δεν  έχουμε  καμία  αμφιβολία  για το   σφαγιασμό των συντάξεών μας  με την τριχοτόμησή τους ( εθνική, ανταποδοτική και προσωπική διαφορά). Ούτε   πιστέψαμε  ποτέ ότι  η περικοπή  θα καταργηθεί. Ο  νόμος  που ψηφίστηκε στη Βουλή  τον    ΔΕΚ  του 2018   αναφέρει ρητά ότι η προσωπική   διαφορά, μετά το ξεπάγωμα των συντάξεων από 1.1.2023,   θα  συμψηφίζεται  μέχρι  την πλήρη  εξάλειψή της , συμψηφιζόμενη με την εκάστοτε  αναπροσαρμογή των συντάξεων.   (  Νόμος 4583/2018ΦΕΚ Τεύχος Α 212/18.12.2018.    β  .   Από  1.1.2019, αν το καταβαλλόμενο  ποσό των συντάξεων αυτών είναι μεγαλύτερο  εκείνου που προκύπτει από τον υπολογισμό  τους  σύμφωνα με την παράγραφο 1, το επιπλέον ποσό  εξακολουθεί  να καταβάλλεται  στον δικαιούχο, συμψηφιζόμενο κατ' έτος  και μέχρι  την πλήρη εξάλειψή του με την εκάστοτε αναπροσαρμογή  των συντάξεων, όπως αυτή προκύπτει κατ΄εφαρμογή  της παραγράφου  3, όπως ισχύει.”
·       Επειδή δε γνωρίζουμε  πως εξαφανίστηκαν τα οικογενειακά επιδόματα και το επίδομα εξομάλυνσης, επειδή  η ενημέρωση είναι πιθανόν  να αναφέρεται όχι στον τρόπο  επανυπολογισμού των συντάξεων, αλλά στη νέα σύνταξη και στην προσωπική διαφορά, μετά την ανάρτηση  των  συντάξεων του Ιανουαρίου,  θα μελετήσουμε  τον τρόπο επανυπολογισμού και  θα απαιτήσουμε σε πρώτη φάση  την αποστολή  ενημερωτικού   σημειώματος σε   κάθε συνταξιούχο. 
·        Οι συνταξιούχοι, παλαιοί και νέοι,   δεν αποδέχονται τον επανυπολογισμό ή υπολογισμό των συντάξεών τους με  το ν. Κατρούγκαλου και απαιτούν την κατάργησή του.
·       Ο  αγώνας  θα συνεχιστεί   με όλα τα μέσα     μέχρι  την ανατροπή  της πολιτικής κυβέρνησης και Ε.Ε,  που  έχουν  διαλύσει την κοινωνική ασφάλιση  και έχουν μετατρέψει  τις συντάξεις σε  φιλοδώρημα. 

·              Επιμένουμε ότι  μόνο  ο  κοινός αγώνας όλων των εργαζομένων και συνταξιούχων   μπορεί να ανατρέψει την αντιλαϊκή πολιτική που   εφαρμόζουν  όλες  οι μνημονικές κυβερνήσεις και να ανοίξει το δρόμο για την αποκατάσταση  των  συντάξεων  και των μισθών.     


                                     Για το    Δ.Σ   της   Π.Ε.Σ.ΕΚ

                                 Ο  πρόεδρος                      Ο  Γ. Γραμματέας

                       Τάσος   Σταυρόπουλος           Γιώργος  Τριβιζάκης

3 σχόλια:

  1. Ρε συνάδελφοι . Άσπρισαν τα μαλλιά σας και ακόμα δεν έχετε βάλει μυαλό; Πιστεύετε ότι θα μας ενημερώσουν στα μέσα Ιανουαρίου όπως δεσμεύτηκαν; Μετά τις εκλογές και βλέπουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ . ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΑΚΟΜΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ : « Η εκτύπωση των ενημερωτικών σημειωμάτων συντάξεων κύριας ασφάλισης μηνός 01/2019 θα είναι διαθέσιμη στα μέσα μηνός Ιανουαρίου 2019, μόνο μέσω του δικτυακού τόπου του ΕΦΚΑ».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σήμερα ο μήνας έχει 31 και εγώ προσωπικά δεν τα κατάφερα μέσω του δικτυακού τόπου του ΕΦΚΑ να πληροφορηθω για το ενημερωτικό σημείωμα της σύνταξης μου ,ούτε για τον Ιανουάριο ,ούτε για τον Φεβρουάριο του 2019.Μηπως μπορεί κάποιος συνάδελφος να βοηθήσει ; Ευχαριστώ πολύ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή