ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΕ.
Η Π.Ε.Σ.ΕΚ σε έχει ΑΝΑΓΚΗ και την έχεις ΑΝΑΓΚΗ. Από την πενιχρή σύνταξή σου ενίσχυσε την Ένωση. Γράψου στο σωματείο και ενημέρωσε και άλλους για την λειτουργία του. Κατέβασε την Αίτηση εγγραφής και ενημέρωσε μας με όποιον τρόπο σε εξυπηρετεί.
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ

menu

.

Print Friendly and PDF

Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2018

ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ  ΕΝΩΣΗ  ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ  (Π.Ε.Σ.ΕΚ)
ΓΡΑΦΕΙΑ:  ΚΟΡΝΑΡΟΥ 2 ΚΑΙ  ΕΡΜΟΥ(ΟΛΜΕ).    ΤΚ: 10563 ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛ: 210-3318632
Blog:     syntaxekpedeftikoi.blogspot.gr
                                                                              Αθήνα   5  Νοεμβρίου   2018
Έκτακτη   Γ.Σ :   Η υπεράσπιση   των  συντάξεών μας,  ενημέρωση   για το ΕΤΕΑΕΠ,  κινητοποιήσεις
  •            Το   Δ.Σ  της Π.Ε.Σ.ΕΚ  καλεί τα μέλη της σε έκτακτη  Γ.Σ, την  Τρίτη ,   13  Νοέμβρη    και ώρα  18.00,   στα  γραφεία της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας  (ΔΟΕ),  Ξενοφώντος  15α, 3ος  όροφος.  (  Η Ξενοφώντος είναι κάθετος της Φιλελλήνων,  Σύνταγμα).


·  Στη Γ.Σ    θα γίνει  ενημέρωση -συζήτηση  για τις εξελίξεις  στο  συνταξιοδοτικό και  την πολιτική της κυβέρνησης,   για τις δικαστικές   αποφάσεις και τις κινητοποιήσεις  του συνταξιουχικού κινήματος και του σωματείου μας.

                                         Για το    Δ.Σ   της   Π.Ε.Σ.ΕΚ

                       Ο  πρόεδρος                      Ο  Γ. Γραμματέας


                  Τάσος   Σταυρόπουλος           Γιώργος  Τριβιζάκης

7 σχόλια:

  1. Υπάρχει ε΄να ζήτημα με βάση αυτά που λένε οι ειδικοί στα πρωινάδικα. Κυρίως ο Ρωμανιάς και Μητρόπουλος. Στις αιτήσεις ζητάμε αναδρομικά από 1.1. 2013 ή από Ιούλη του 2015 που εκδόθηκε η απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας; όχι ότι έχει μεγάλη σημασία, αλλά για να ξέρουμε τι διεκδικούμε και τι θα πούμε στους δικηγόρους , γιατί εδώ στην επαρχία ( Βόλος) βασιλεύει η άγνοια και όλιγη εκμετάλλευση που βοηθάει και η παραπληροφόρηση. Σχεδόν στην Αθήνα τα έχετε πάρει στην Αθήνα. Συνταξιούχος Καθηγητής από τον Ιούνιο του 2014.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κάποια ερωτήματα από Ξάνθη που τα συζητάμε οι συνταξιούχοι δάσκαλοι.
    α. Γιατί ο Πετρόπουλος και η Αχτσιόγλου ισχυρίζονται ότι μετά το νόμο Κατρούγκαλου δεν προβλέπονται δώρα, άρα δεν μπορούμε ή κακώς διεκδικούμε δώρα και μετά το νόμο αυτόν;
    β. Αν είναι έτσι γιατί στην αίτηση της ΠΕΣΕΚ ζητάτε τα δώρα συνέχεια; έχετε νομικό έρεισμα;
    γ. Πότε σε περίπτωση αγωγής θα εκδικασθούν οι υποθέσεις; Γιατί ακούμε μετά από 3 χρόνια εως 5 χρόνια. Εμείς οι συνταξιούχοι ΔΥ κάνουμε προσφυγή στα πρωτοδικεία ή Ελεγκτικό Συνέδριο; θα είμαστε υπόχρεοι αν διευκρινίζατε τις απορίες μας. Δάσκαλοι από Ξανθη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Προσπαθώ να κάνω ηλεκτρονική αίτηση και θέλω να συμπληρώσω την αίτηση με το περιεχόμενο των δικών σας αιτήσεων, αλλά βλέπω ότι δεν ζητάτε τα δώρα από το επικουρικό, ενώ οι άλλες αιτήσεις το περιλαμβάνουν το δώρο. Υπάρχει κάποιο λόγος ή έγινε από παράλειψη; ευχαριστώ . Μ. ΧΡΙΣΤ. Δεν ειμαι εκπαιδευτικός αλλά συνταξιούχος δημόσιος υπάληλλος του πρώην υπουργείου Γεωργίας. Δικηγόρο που ρώτησα στη Λάρισα μου είπαν ότι κακώς δε βάλατε το δώρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συνάδελφοι σας αντιγράφω απόσπασμα από την αίτηση του δικηγόρου Δ.Μητρόπουλου προς το ΕΤΕΑΕΠ. Στη δεύτερη παράγραφο φαίνεται καθαρά ότι ζητάει και τα δώρα από το επικουρικό μας "2ον) Να μου καταβάλλετε από τούδε και στο εξής τα Δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα, καθώς και το επίδομα αδείας, όπως αυτά τα ποσά καταβάλλονταν μέχρι 31-12-2012". Μήπως πρέπει να ξαναδείτε το θέμα; Π. Β από Λαμία. Σημείωση: Δικηγόρος στην Λαμία στην αίτηση που καταθέτει ηλεκτρονικά ζητάει και τα δώρα από το επικουρικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 1. Δώρο στο ΤΕΑΔΥ δεν είχαμε, άλλα επικουρικά του Ιδιωτικού τομέα είχαν. Οι αιτήσεις έχουν γενικό χαρακτήρα και δεν εξειδικεύονται για κάθε ταμείο. Γι' αυτό στη δική μας αίτηση προς ΕΤΕΑΕΠ δεν αιτούμεθα αναδρομικά των δώρων της επικουρικής. Δώρο παίρναμε προ μνημονίων από ΜΤΠΥ.
    2. το ΣΤΕ στην πιλοτική δίκη του 2015 έκρινε ότι δικαιούνται όλοι οι συνταξιούχοι δώρα χωρίς δικαστική προσφυγή: "Διέταξε να λαμβάνουν κανονικά τα τρία Δώρα-επιδόματα συνολικού ύψους 800 ευρώ ανά έτος ΟΛΟΙ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ οι συνταξιούχοι από 11-6-2015 (επομένη ημέρα της δημοσίευσης της απόφασης) χωρίς να είναι υποχρεωμένοι να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη". Τα δικαστήρια πρωτόδικα επεδίκασαν σε συνταξιούχους δώρα από 1.1 2013 επειδή οι νόμοι 4051/2012 και 4093/2012 κρίθηκαν από το ΣΤΕ αντισυνταγματικοί. Είναι ευνόητο ότι το ΣΤΕ δεν έβαλε όριο για τα δώρα μέχρι την εφαρμογή του νόμου Κατρούγκαλου.
    3. Το ίδιο ισχύει και για τα αναδρομικά. Πρωτόδικα έχουμε αποφάσεις από 1.1.2013. Γι΄ αυτό στις αιτήσεις ζητάμε από 1.1.2013
    4. Οι προσφυγές σε πρώτο βαθμό θα εκδικασθούν στα πρωτοδικεία. Είναι ευνόητο ότι εφόσον έχει κριθεί η υπόθεση στο ΣΤΕ, είναι περιττή η προσφυγή, αλλά η κυβέρνηση σπρώχνει τους συνταξιούχους σε περιττές προσφυγές. Τ.Σ πρόεδρος Π.Ε.Σ.ΕΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ίσως η ερώτηση να έχει απαντηθεί στο παρελθόν, αλλά ρώτησα δικηγόρο στα Ιωάννινα και δεν πήρα απάντηση. Γιατί αναφέρονται όλοι σε 800 ευρώ συνολικά τα δώρα και όχι σε 13ο και 14ο μισθούς; τα 400 ευρώ δώρο χριστουγέννων είναι το 1/3 του δώρου που παίρναμε. Ή δεν έτσι; Γιατί μου φαίνεται παράδοξο να ζητάμε το 1/3 που παίρναμε. Τέτοιες εκπτώσειςγια να βοηθήσουμε τα μνημόνια δεν μπορώ να το πιστέψω. συντ. δάσκαλος από Παραμυθιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δικαιολογημένη η ερώτηση συνάδελφε: Μέχρι το 2012 οι περικοπές κρίθηκαν νόμιμες από το ΣΤΕ σε προσφυγή που είχε κάνει η ΑΔΕΔΥ. Από τις περικοπές είχαν εξαιρέσει για τους συνταξιούχους 800 ευρώ συνολικά ως δώρα κάθε χρόνο , και για τους εργαζόμενους 1000 ευρώ. Επομένως η νομική ή "νόμιμη" συνταγματικά διεκδίκηση για δώρα είναι 800 ευρώ. Τ.Σ πρόεδρος Π.Ε.Σ.ΕΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή