ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΕ.
Η Π.Ε.Σ.ΕΚ σε έχει ΑΝΑΓΚΗ και την έχεις ΑΝΑΓΚΗ. Από την πενιχρή σύνταξή σου ενίσχυσε την Ένωση. Γράψου στο σωματείο και ενημέρωσε και άλλους για την λειτουργία του. Κατέβασε την Αίτηση εγγραφής και ενημέρωσε μας με όποιον τρόπο σε εξυπηρετεί.
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ

menu

.

Print Friendly and PDF

Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2018

ΕΠΕΙΓΟΝ: ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ -ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΓΛΚ, ΕΤΕΑΕΠ ΠΕΡΙ ΜΗ ΠΑΡΑΓΡΑΦΗΣ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ  ΕΝΩΣΗ  ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ  (Π.Ε.Σ.ΕΚ)
ΓΡΑΦΕΙΑ:  ΚΟΡΝΑΡΟΥ 2 ΚΑΙ  ΕΡΜΟΥ(ΟΛΜΕ).    ΤΚ: 10563 ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛ: 210-3230073, 210-3236544, 210-3221255 , 210-3318632
Blog:     syntaxekpedeftikoi.blogspot.gr
                                                                                                         Αθήνα     23.10.2018
Επείγον:  Ενημερωτικό σημείωμα   για τη διεκδίκηση  των αναδρομικών   των ν.  4051/2012  4093/2012 
               Όχι    στην  ηλεκτρονική αίτηση  μέσω   ΕΦΚΑ
1.                 Το ΣΤΕ   με τις  αποφάσεις του   2287-2090/2015   έχει κρίνει παράνομες  τις περικοπές στην κύρια  και επικουρική  σύνταξη,  καθώς και την κατάργηση  των δώρων και επιδόματος  αδείας,  που έγιναν  με τους μνημονιακούς νόμους  4051/2012  και 4093/2012.
2.                 Από  τη στιγμή που κρίθηκαν αντισυνταγματικοί  οι νόμοι  4051  και 4093  του 2012,  το κράτος  όφειλε,  κατά το  σύνταγμα,  να εφαρμόσει  τις αποφάσεις του ΣΤΕ και να επιστρέψει όλες τις περικοπές  από 1.1.2013  μέχρι σήμερα,  χωρίς  καμιά αίτηση  από τους συνταξιούχους,  και να αποκαταστήσει  τις κύριες και επικουρικές συντάξεις στα επίπεδα προ του 2013.
3.                 Το  αυτονόητο αυτό για ένα  αστικοδημοκρατικό  κράτος όχι μόνο δεν εφαρμόζεται,   αλλά έχει ψηφίσει και νόμο ότι δε δεσμεύεται να εφαρμόζει  τις αποφάσεις  των Ανωτάτων Δικαστηρίων ,  που είναι συνταγματική  του   υποχρέωση.
4.                 Είμαστε βέβαιοι ότι η κυβέρνηση  θα εξαντλήσει  κάθε μέσο  για να μην εφαρμόσει  τις δικαστικές αποφάσεις,  σε αγαστή συνεργασία  με την τρόικα,  και ότι μόνο ένα μαζικό κίνημα κατά της πολιτικής της θα μπορούσε  να  την  εξαναγκάσει    να  κάνει υποχωρήσεις.
5.                 Αυταπάτες  δεν τρέφουμε  και δεν  πιστεύουμε ότι με τα δικαστήρια θα ανατρέψουμε  τη μνημονιακή  πολιτική  της κυβέρνησης,  που έντεχνα  καλλιεργούν  τα  δικηγορικά γραφεία  και όψιμοι συνδικαλιστές, εκμεταλλευόμενοι  τη ληστεία των συντάξεών μας.
6.                 Επειδή  όμως  κατανοούμε πλήρως την αγωνία των συναδέλφων  μας μήπως παραγραφούν  οι παράνομες περικοπές  που έγιναν και γίνονται  με τους πιο πάνω  νόμους  που έχουν κριθεί   αντισυνταγματικοί, προτείναμε την υποβολή  δύο  αιτήσεων,  μία στο ΓΛΚ  και μία στο ΕΤΕΑΕΠ.    Ταυτόχρονα  όμως εντείνουμε τις πιέσεις και απαιτούμε από την κυβέρνηση να πάρει  μέτρα,   για να μην αναγκάζονται   οι συνταξιούχοι   να  συνωστίζονται   έξω   από τα ασφαλιστικά ταμεία    επί ώρες  για μία αίτηση. Δυστυχώς  η κυβέρνηση, ενώ φαινομενικά  τους διευκολύνει με την ηλεκτρονική αίτηση,  αξιοποιεί    την τεχνολογία  για να  τους εξαπατήσει:    Συγκεκριμένα  αντί  να  αιτείται   στην αίτησή του ο συνταξιούχος  την επιστροφή όλων των περικοπών και την αναπροσαρμογή της κύριας και της επικουρικής σύνταξης στα επίπεδα   προ του 2013,  τον καλεί  η κυβέρνηση μέσω  του ΕΦΚΑ να υποβάλει έντυπη  αίτηση  που να ζητεί   «  να μην εφαρμοστούν οι μειώσεις που έχουν καθοριστεί με τις διατάξεις του άρθρου 6 του ν. 4051/2012 και του άρθρου πρώτου παρ. ΙΑ υποπαρ. ΙΑ.5 και υποπαρ. ΙΑ.6 του ν. 4093/2012 στην κύρια και την επικουρική σύνταξη που λαμβάνω». Δηλ. στην ουσία   να αποποιηθεί    τις αναδρομικές περικοπές,  τα δώρα και τα επιδόματα αδείας από 1.1. 2013 με δική  του ευθύνη. 
7.                 Η  Π.Ε.Σ.ΕΚ  καταγγέλλει  τις  κουτοπονηριές  εκ μέρους του ΕΦΚΑ  και καλεί όλους τους συνταξιούχους να μην πέσουν στην παγίδα, αλλά  να υποβάλουν  τις  αιτήσεις (υπόδειγμα) που  έχει αναρτηθεί   στο blog του  σωματείου μας. 
8.                 Όσοι   συνταξιούχοι   δεν μπορούν  να καταθέσουν τις αιτήσεις  στο ΕΤΕΑΕΠ  και ΓΛΚ,  μπορούν  να αποστείλουν τις αιτήσεις  ταχυδρομικά με συστημένη αποστολή.  ΕΤΕΑΕΠ  και ΓΛΚ είναι  υποχρεωμένα  εκ του νόμου  να πρωτοκολλήσουν  τις αιτήσεις. Το αποδεικτικό   στοιχείο  των  συστημένων    επιστολών με αντίγραφα των αιτήσεων       προς  ΕΤΕΑΕΠ και ΓΛΚ   μπορεί να  πιστοποιήσει  την υποβολή των αιτήσεων.   Για όσους  έχουν αντικειμενικές  δυσκολίες  το σωματείο  θα  ενημερώσει.   
                                    Για το    Δ.Σ   της   Π.Ε.Σ.ΕΚ
                     Ο  πρόεδρος                      Ο  Γ. Γραμματέας

                  Τάσος   Σταυρόπουλος           Γιώργος  Τριβιζάκης

6 σχόλια:

  1. Δυστυχώς κάποιοι κάναμε ηλεκτρονική αίτηση, για αναδρομικά δε μας μίλησε κανείς. Αν και αναρωτιέμαι πως θα κοιτάξουν 2.000.000 αιτήσεις και θα μας απαντήσουν; Ποιο είναι το επομενο βήμα; Δεν μας λέτε τι να κάνουμε μετά την αίτηση. Όσοι κάνουν αγωγή, πότε θα γίνει η δίκη; Αν έχετε κάποιο στοιχείο , παρακαλώ να μας ενημερώσετε. Επίσης τις αιτήσεις που είχαμε κάνει τον Μάρτη του 2018 στο Λογιστήριο για τα αναδρομικά ισχύουν ; Και τότε ζητάγαμε τις περικοπές των ίδιων νόμων. Επειδή είχαμε κάνει πολλοί τότε, να ενημερώσετε μήπως τρέχουμε άσκοπα και δεν χρειάζεται να κάνουμε αιτήσεις. Β.ΑΛ. ΜΟΣΧΑΤΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 2,5 εκατομμύρια συνταξιούχοι 800.000 εν ενεργεία δημόσιοι υπάλληλοι διεκδικούν 15 δις. θα χρειαστεί 4ο μνημόνιο.Όλα τ΄άλλα είναι σε δουλειά να βρισκόμαστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. καναμε ηλεκτρονικη αιτηση χωρις να απαιτησουμε τα αναδρομικα. Τωρα μπορουμε να υποβαλλουμε συμπληρωματικη αιτηση;Μετα την αιτηση πρεπει οπωσδηποτε να κανουμε αγωγη; παρακαλω δωστε μια απαντηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μήπως οι ένστολοι δεν ξέρουν να συμπληρώνουν αιτήσεις ,όπως κάνουν όλοι οι άλλοι συνταξιούχοι και γι αυτό τους τα επιστρέφουν χωρίς να ταλαιπωρηθούν; Λέω μήπως!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ti γίνεται με το ΜΤΠΥ.Κανείς δε μιλάει για αυτό'Δε θα κάνουμε αιτήσεις; Sto MΤΠΥ έγινε στην κυριολεξία σφαγή.Δε μπορούμε να διεκδικήσουμε αναδρομικά; Mπορώ να έχω μια απάντηση; Eυχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Είμαι συνταξιούχος εκπαιδευτικός δημοσίου. Να ρωτήσω κάτι, στο πεδίο Α1.1 επιλέγω Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και μου έχει από κάτω έτοιμο τον αριθμό μητρώωου μου Δημόσιο-ΟΠΑΔ. Στο πεδίο Α1.2, τι πρέπει να επιλεξω για το ΙΚΑ; Μου έχει έτοιμο από κάτω τον αριθμό μητρώου μου, αλλά ποια περιφεριεακή υπηρεσία να επιλέξω? Ξανά το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους ή το "Μισθωτών (πρώην ΙΚΑ-ΕΤΑΜ)"; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή