ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΕ.
Η Π.Ε.Σ.ΕΚ σε έχει ΑΝΑΓΚΗ και την έχεις ΑΝΑΓΚΗ. Από την πενιχρή σύνταξή σου ενίσχυσε την Ένωση. Γράψου στο σωματείο και ενημέρωσε και άλλους για την λειτουργία του. Κατέβασε την Αίτηση εγγραφής και ενημέρωσε μας με όποιον τρόπο σε εξυπηρετεί.
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ

menu

.

Print Friendly and PDF

Κυριακή, 10 Ιουνίου 2018

Ο ΕΠΑΝΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ. ΤΡΙΤΗ, 19 ΙΟΥΝΗ 10.00, ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ  ΕΝΩΣΗ  ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ  (Π.Ε.Σ.ΕΚ)
ΓΡΑΦΕΙΑ:  ΚΟΡΝΑΡΟΥ 2 ΚΑΙ  ΕΡΜΟΥ(ΟΛΜΕ).    ΤΚ: 10563 ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛ: 210-3230073, 210-3236544, 210-3221255 , 210-3318632
Blog:     syntaxekpedeftikoi.blogspot.gr
                                                                                                            Αθήνα    5 Ιουνίου  2018
Ο   επανυπολογισμός δε θα περάσει.  Η  κυβερνητική πολιτική  μπορεί να   ηττηθεί. Τρίτη,   19 Ιούνη πάλι στους δρόμους. 10.00,  Πλατεία Εθνικής Αντίστασης.

·        Η Κυβέρνηση, συνεχίζοντας  το έργο  των  προκάτοχων  κυβερνήσεων,   με το ν. Κατρούγκαλου (4387/2016), του  3ου  μνημονίου,    ολοκληρώνει  τη διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης.   Από 1.1 2019  και οι κύριες και οι επικουρικές  μειώνονται κατά 18%. Αν υπολογίσουμε την κατάργηση  των οικογενειακών επιδομάτων και τη μείωση του αφορολόγητου από 1.1.2020, που   μπορεί να εφαρμοστεί και ένα χρόνο νωρίτερα,  οι  συνταξιούχοι  θα χάσουν άλλες 3 συντάξεις σε ετήσια βάση.  Πέρα  από αυτές στις μειώσεις,  πάνω  από 200.000  κύριες και επικουρικές συντάξεις  δεν εκδίδονται  σκόπιμα από την κυβέρνηση, για να εμφανίζει  τα ματωμένα πλεονάσματα στην τρόικα  και να  εμπαίζει  εργαζόμενους και συνταξιούχους  με τη χορήγηση  «κοινωνικού» μερίσματος  και «κοινωνικών» συσσιτίων.   Με λίγα λόγια η κυβέρνηση με τη ληστεία των συντάξεων θα πετάξει  και ένα ξεροκόμματο,  για να διαχειριστεί όσο γίνεται ανώδυνα -για την ίδια- την  εξαθλίωση  των συνταξιούχων και των ανέργων.
·        Με το πρόσχημα  ότι  το  ΙΚΑ καθυστερεί  τον έλεγχο και την επιβεβαίωση των ενσήμων χιλιάδες συνταξιούχοι  περιμένουν την έκδοση  των επικουρικών συντάξεων  από 3 έως 5 χρόνια.    Κανένας  υπεύθυνος δεν αναλαμβάνει την ευθύνη,  παρά μόνο κάθε χρόνο υπόσχονται την  ταχεία έκδοση των συντάξεων.  Οι υποσχέσεις μένουν υποσχέσεις και   η ταλαιπωρία  συνεχίζεται.
·        Ο εμπαιγμός  όμως  δε σταματάει εδώ. Κανένας συνταξιούχος  δεν  έχει ενημερωθεί  για τον επανυπολογισμό  των συντάξεων.  Πρόσφατα  καταγγέλθηκε  στα ΜΜΕ   από  τον πρόεδρο  της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας  Συλλόγων   Εργαζομένων στο           ΙΚΑ ότι ο επανυπολογισμός  έχει ανατεθεί σε ιδιωτική εταιρεία  και  έχει επιβληθεί απόλυτη σιωπή,  για να μην προκληθούν αντιδράσεις, γιατί οι μειώσεις είναι μεγαλύτερες από 18%  και για να μπορούν οι υπουργοί  να μας  εμπαίζουν. Είναι νωπή άλλωστε  ακόμη  η παραπληροφόρηση του Γενικού Γραμματέα  του Υπουργείου Εργασίας που  δήλωσε χωρίς ντροπή  ότι  οι περικοπές  κατά 18%   αφορούν την προσωπική διαφορά και όχι τις  καταβαλλόμενες συντάξεις.
·        Δύο  και πλέον  μήνες  στο  ΕΤΕΑΕΠ  και  στον ΕΦΚΑ   δεν  έχουν  οριστεί  Διοικητές.  Και βέβαια,   επειδή  συνεχίζεται  ο εμπαιγμός  από την κυβέρνηση  με τις μεγάλες καθυστερήσεις  στη χορήγηση των συντάξεων,  με τις  εγκυκλίους  του Υπουργείου Εργασίας που  όλο  εκδίδονται, αλλά δε φτάνουν στα ταμεία, μπορούμε  να υποθέσουμε  ότι  στις πλάτες των συνταξιούχων  παίζονται παιγνίδια, για να διαιωνίζεται  η απαράδεκτη αυτή κατάσταση.
·          Η Π.Ε.Σ.ΕΚ  καταγγέλλει για μια ακόμη φορά τη διοίκηση του ΕΤΕΑΕΠ,   γιατί  δεν υλοποίησε  την υπόσχεση  που είχε δώσει  στους συνταξιούχους εκπαιδευτικούς για τον συμψηφισμό  των οφειλών των συνταξιούχων που  δε θεμελιώνουν δικαίωμα συνταξιοδότησης χωρίς εξαγορά.  Αυτό έχει ως συνέπεια την  ταλαιπωρία χιλιάδων συνταξιούχων που  δεν  μπορούν  να πάρουν επικουρική σύνταξη, γιατί   δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να εξαγοράσουν πλασματικά χρόνια ή υπηρεσία  για την οποία  δεν προβλεπόταν   εισφορά   για το  πρώην ΤΕΑΔΥ.
·        Μπροστά σ΄αυτή την κατάσταση, οι συνταξιούχοι  πρέπει  να ανατρέψουν την   πολιτική  εξαθλίωσης των συνταξιούχων  που εφαρμόζει με συνέπεια  η κυβέρνηση.   Κανένας  δεν μπορεί να βάλει φρένο στον αντιλαϊκό  κατήφορο της κυβέρνησης παρά μόνον ο συντονισμένος αγώνας  των εργαζομένων, των ανέργων και των συνταξιούχων. Μέχρι  19 Ιούνη παίρνουμε όλα τα μέτρα   εκείνα, για να  μην τολμήσει η κυβέρνηση να εφαρμόσει τις μειώσεις  που έχει ψηφίσει  η ίδια σε βάρος των συνταξιούχων. Η  δύναμή μας  στηρίζεται στην αποφασιστικότητα  όλων των συνταξιούχων  να υπερασπισθούν  τους κόπους μιας ζωής. Κυβέρνηση και Ε.Ε  να περιμένουν  την οργή μας. 
·            Κανένας δεν μπορεί να επιβιώσει  από δω και πέρα με αξιοπρέπεια, έστω και λιτά.  Το  πρόβλημα που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε έχει  τεθεί ήδη εκ των πραγμάτων:   Ή θα συντονιστούν όλοι οι εργαζόμενοι, άνεργοι και συνταξιούχοι για την ανατροπή  της πολιτικής που εφαρμόζει η παρούσα κυβέρνηση  με τις εντολές της Ε.Ε και ΔΝΤ, ή θα  ζήσουν   εξαθλιωμένοι.  Ο εργασιακός Μεσαίωνας αφορά και τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους. Η  μεγάλη ανεργία και η  μερική απασχόληση  χρησιμοποιούνται  έντεχνα  από  τα κυβερνητικά στελέχη  και τα ΜΜΕ, για να μας πείσουν ότι  το ασφαλιστικό  σύστημα δεν «αντέχει». Κανένας  όμως δεν αναλαμβάνει τις ευθύνες τους για τους εξευτελιστικούς μισθούς και για τις ελαστικές σχέσεις  εργασίας,  για την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας που ψηφίζει η ίδια κυβέρνηση,  για τη ληστεία των αποθεματικών των ταμείων, που   εφάρμοσαν  διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις. Το  ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΌ αφορά όλους. Στη μάχη  πρέπει  είναι  μαζί μας  και τα σωματεία των  εργαζομένων.
·        Τρίτη   19  Ιούνη, ώρα  10.00,   στην Πλατεία  Εθνικής  Αντίστασης,  συμμετέχουμε  όλοι  στο συλλαλητήριο  και στην πορεία προς τη Βουλή.

                                           Για το    Δ.Σ   της   Π.Ε.Σ.ΕΚ

                                  Ο  πρόεδρος                      Ο  Γ. Γραμματέας


                              Τάσος   Σταυρόπουλος           Γιώργος  Τριβιζάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου