ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΕ.
Η Π.Ε.Σ.ΕΚ σε έχει ΑΝΑΓΚΗ και την έχεις ΑΝΑΓΚΗ. Από την πενιχρή σύνταξή σου ενίσχυσε την Ένωση. Γράψου στο σωματείο και ενημέρωσε και άλλους για την λειτουργία του. Κατέβασε την Αίτηση εγγραφής και ενημέρωσε μας με όποιον τρόπο σε εξυπηρετεί.
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ

menu

.

Print Friendly and PDF

Τρίτη 8 Μαΐου 2018

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΙΣΦΟΡΑΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ  ΕΝΩΣΗ  ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ  (Π.Ε.Σ.ΕΚ)
ΓΡΑΦΕΙΑ:  ΚΟΡΝΑΡΟΥ 2 ΚΑΙ  ΕΡΜΟΥ(ΟΛΜΕ).    ΤΚ: 10563 ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛ: 210-3230073, 210-3236544, 210-3221255 , 210-3318632
Blog:     syntaxekpedeftikoi.blogspot.gr
                                                                                                Αθήνα    7.5.2018
      Ο   δίαυλος    επικοινωνίας     της  κυβέρνησης  εκσυγχρονίζεται
·                      H  Γραμματεία του  Υποδιοικητή του ΕΤΕΑΕΠ,  ο οποίος   ασκεί  και καθήκοντα αναπληρωτή    Διοικητή,  ενημερώνει τα ΣΥΝΕΚ  για  την    αναστολή  της παράνομης παρακράτησης στις επικουρικές συντάξεις  από 3 Μαΐου.  Το  γραφείο  Υποδιοικητή  αποφάσισε  ότι  έπρεπε να ενημερώσει  τα ΣΥΝΕΚ  και όχι τα  σωματεία των συνταξιούχων.  Μάλλον θα έκριναν περιττή  την ενημέρωση των σωματείων,  αφού  τα ΣΥΝΕΚ με τη  σειρά τους ανέλαβαν   να ενημερώσουν  τα μέλη  της Π.Ε.Σ.ΕΚ προσωπικά.
·                    Τέτοιο  δίαυλο   επικοινωνίας και ενημέρωσης , αν δεν μας απατά η μνήμη,    δεν  είχαμε στο παρελθόν.
·                    Να   σημειωθεί  ότι, όταν  η Π.Ε.Σ.ΕΚ  πρότεινε  στον τελευταίο Διοικητή  του ΕΤΕΑΕΠ, που  παραιτήθηκε,    να ενημερωθούν οι συνάδελφοι   με επιστολή του Ταμείου  για την  παράνομη παρακράτηση  και να  μη συνωστίζονται στο ταμείο για να κάνουν αιτήσεις ή να καταφεύγουν στα Δικηγορικά γραφεία, προφασίστηκε  αδυναμία  του Ταμείου  να ενημερώσει  τους συνταξιούχους. Τώρα   η Διοίκηση του Ταμείου έκρινε ότι  οι συνταξιούχοι  δεν πρέπει  να κάνουν αιτήσεις, αφού  έχουν κατατεθεί  δεκάδες  χιλιάδες   με ό,τι  αυτό  συνεπάγεται για την ταλαιπωρία  των  συναδέλφων μας συνταξιούχων. 
·                    Όσον  αφορά  την παράνομη  παρακράτηση   στις κύριες  συντάξεις, η  κυβέρνηση τηρεί «σιγή ιχθύος», γιατί  αφορά  ποσά 50-60  μηνιαίως, που πρέπει να επιστραφούν μετά την 1.9.2016.  Επίσης  δεν υπάρχει  καμία δέσμευση για  τα αναδρομικά των  παρανόμως  παρακρατηθέντων  στις επικουρικές συντάξεις.
                                         Για το    Δ.Σ   της   Π.Ε.Σ.ΕΚ

                    Ο  πρόεδρος                      Ο  Γ. Γραμματέας


                Τάσος   Σταυρόπουλος           Γιώργος  Τριβιζάκης

5 σχόλια:

  1. Γιατί δεν δημοσιεύετε το έγγραφο του ΕΤΕΑ προς τα Συνεκ. Θα είσαστε πιο πειστικοί. Τώρα ίσως κάποιος άπιστος Θωμάς να σας αμφισβητήσει. Φιλικά και όχι με διάθεση κριτικής. ΝΙΚ. Αθαν. Καβάλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έχετε απόλυτο δίκιο. Δική μας παράλειψη. Παρατίθενται τα σχετικά έγγραφα. Τάσος Σταυρόπουλος πρόεδρος Π.Ε.Σ.ΕΚ

    From: Γραμματεία Υποδιοικητή [mailto:grammateia1@eteaep.gov.gr]
    Sent: Wednesday, May 02, 2018 3:22 PM
    To: ckaz@otenet.gr
    Subject: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

    Καλησπέρα.

    Σας αποστέλλουμε το δελτίο τύπου εκ μέρους του αναπληρωτή Διοικητή προς ενημέρωση της ΣΥΝΕΚ.

    Ε.Τ.Ε.Α.
    Γραμματεία Υποδιοικητή
    Φουντούλη Παρασκευή

    Φιλελλήνων 13-15
    105 57 Αθήνα

    Τηλ: 210 3275218
    fax: 210 3275189
    e-mail: grammateia1@etea.gov.gr

    (02/05/18)
    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
    30/4/2018
    Ξεκινά από την Πέμπτη 3 Μαΐου ο νέος τρόπος παρακράτησης της εισφοράς αλληλεγγύης του Ν. 3986/2011 υπέρ του ΑΚΑΓΕ, στα καταβαλλόμενα ποσά των επικουρικών συντάξεων του ΕΤΕΑΕΠ.
    Ο νέος τρόπος παρακράτησης αφορά συνταξιούχους του Δημοσίου (πρώην ΤΕΑΔΥ), των ΔΕΚΟ (ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΛΤΑ), της Αγροτικής τράπεζας (πρώην ΕΛΕΜ), ασφαλιστικών Ταμείων και Οργανισμών (πρώην ΤΕΑΠΟΚΑ), Εμπορικού Ναυτικού (ΤΕΑΠΙΕΝ), χημικούς (ΤΕΑΧ) και της Ελληνικής Ραδιοφωνίας-Τηλεόρασης (ΤΕΑΠΕΡΤ).
    Αναπροσαρμογές στο ποσό της σύνταξης μηνός Μαΐου και εφεξής, θα έχουν 198.349 δικαιούχοι. Πιο συγκεκριμένα το όφελος φτάνει έως και 20 ευρώ το μήνα για 144.727 συνταξιούχους, κυμαίνεται από 20 έως 40 ευρώ το μήνα για 40.683 συνταξιούχους, από 40 έως 60 ευρώ το μήνα για 12.862 συνταξιούχους, από 60 έως 83 ευρώ το μήνα για 77 δικαιούχους επικουρικής σύνταξης.
    Τα αναδρομικά που προκύπτουν για τη χρονική περίοδο Ιούνιος 2016 - Απρίλιος 2018 θα πιστωθούν το επόμενο διάστημα απευθείας στους λογαριασμούς των συνταξιούχων. Συνεπώς δεν χρειάζεται η υποβολή αιτήσεων ούτε κάποια άλλη ενέργεια εκ μέρους τους.
    ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΝΤΡΟΠΉ!
    Τίποτα άλλο... ΝΤΡΟΠΗ!
    • και για τους οσφυοκάμπτες, τους διαδρομιστές, τους επαγγελματίες συνδικαλιστές
    • και για τους υπαλλήλους που δεν σηκώνουν το ανάστημα τους στις παρανομίες των «διοικητών»
    • και για την «συνδικαλιστική» παράταξη που αυτοαποκαλείται ΣΥΝΕΚ, που δεν επέστρεψε το κατάπτυστο «ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ» του Ε.Τ.Ε.Α.


    Βασίλης ΨΑΛΛΙΔΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ας ξεκινήσουμε από τα γεγονότα. Την Δευτέρα 30-4-2018 στέλνει το ΕΤΕΑΕΠ ανακοίνωση – απάντηση σε ερώτηση που υποβλήθηκε από τα ΣΥΝΕΚ Συνταξιούχων Εκπαιδευτικών- με το ακόλουθο περιεχόμενο:
    • πληροφορεί ότι σταματά ο παράνομος τρόπος κρατήσεων υπέρ ΑΚΑΓΕ
    • αναλύει αριθμητικά τις συνέπειες της διόρθωσης αυτής
    • διευκρινίζει τον τρόπο πληρωμής των αναδρομικών
    • αποτρέπει τους δικαιούχους να προβούν σε οποιαδήποτε άλλη ενέργεια
    Η ανακοίνωση αυτή προωθείται όπως είναι φυσικό, από τα ΣΥΝΕΚ Συνταξιούχων Εκπαιδευτικών σε κάθε ενδιαφερόμενο την Πέμπτη 3 - 5 -2018.
    Θα θέλαμε, με όλο το σεβασμό που σας αξίζει, να υπενθυμίσουμε ότι η αποκατάσταση της αδικίας αυτής ήταν κοινό αίτημα όλων των παρατάξεων που κατέβηκαν ή δεν κατέβηκαν στις εκλογές της ΠΕΣΕΚ. Αυτό που δεν κατανοούμε είναι η οργισμένη αντίδραση τους την στιγμή που αίρεται η παρανομία. Το ΕΤΕΑΕΠ απαντά σε όποιους ερωτούν και δυστυχώς την ερώτηση την έκαναν τα ΣΥΝΕΚ. Η ΠΕΣΕΚ συνήθως επισκέπτεται το Ταμείο για να το καταλάβει. Τι κατά την άποψή τους θα ήταν πιο σωστό; Να συνεχισθεί η παράνομη κράτηση για να μην καταστραφεί ούτε στο τόσο λίγο το διεκδικητικό πλαίσιο των αγνών αγωνιστών; Να διορθωθεί χωρίς να κοινοποιηθεί τίποτα, με τους συναδέλφους να ταλαιπωρούνται στα γκισέ του ταμείου και στα δικηγορικά γραφεία -επιβεβαιώνοντας έτσι την αναλγησία των διοικούντων- όπως ακριβώς προέτρεπαν ο “Ελεύθερος Τύπος” σε αγαστή ομοφωνία με τους συνεπείς αγωνιστές; Μήπως οι καλοί συνάδελφοι, για να μην εκτεθούμε ξανά, μπορούν να συντάξουν ένα πολιτικά ορθό κείμενο για την απευκταία περίπτωση που κάποιο από τα ταμεία μας αποφασίσει να δώσει αυξήσεις;
    Οι αντιδράσεις αυτές και το αντίστοιχο ύφος μπορούν εύκολα να εξηγήσουν την στάση μας στις εκλογές της ΠΕΣΕΚ και τη συρρίκνωση του χώρου. Οι άνθρωποι που κάλεσαν και χειροκρότησαν τον Ν. Καλάκο δυσανασχετούν με την επίσημη ενημέρωση από το Ταμείο. Όσοι αρκούνται στα λόγια εκπροσώπου του ΜΤΠΥ που αγνοεί τα ελλείμματα του Ταμείου, βαφτίζουν προπαγάνδα αποπροσανατολισμού την ακρίβεια των στοιχείων.
    Οι “οσφυοκάμπτες, διαδρομιστές, επαγγελματίες συνδικαλιστές” θα συνεχίσουν να αγωνίζονται για την ευρύτερη δυνατή συσπείρωση των συνταξιούχων, στον αγώνα:
    • Για την ανατροπή όλων των μνημονιακών πολιτικών που μαστίζουν την κοινωνία μας και τους εργαζόμενους.
    • Για τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους.
    • Για την αύξηση των δαπανών για την παιδεία στο 5% του ΑΕΠ.
    • Για κοινωνικά δίκαιο φορολογικό σύστημα.
    • Για κατοχύρωση του καθολικού αναδιανεμητικού χαρακτήρα της κοινωνικής ασφάλισης
    με διατήρηση των δυο αυτοτελών πυλώνων της Σύνταξης, Κύριας και Επικουρικής.
    • Για καμία μείωση Κύριων και Επικουρικών Συντάξεων.
    • Για την ενίσχυση των Ταμείων, για τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος. Καμία μείωση στο Εφάπαξ και στο ΜΤΠΥ.
    • Για την επαναφορά του Κοινωνικού Πόρου για το ΜΤΠΥ.
    • Για τη διασφάλιση του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα της Παιδείας, της Υγείας και της Κοινωνικής ασφάλισης
    Αφήνουμε στους “Παντοκράτορες” της ΠΕΣΕΚ, με το ομόφωνο ΔΣ τους, τις αριστερές ανηφόρες που στην κορυφή τους έχουν έναν Καλάκο (ή ένα Βρούτση καλύτερα για την επόμενη Γενική Συνέλευση) να ενημερώνει αρμοδίως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το ανώνυμο σημείωμα μέλους ,προφανώς, των ΣΥΝΕΚ παραγνωρίζει ότι η Π.Ε.Σ.ΕΚ είχε προτείνει στον τότε Διοικητή του ΕΤΕΑΕΠ να ενημερώσει τους συνταξιούχους για τα παρακρατηθέντα παρανόμως ποσά. Ο κ. Διοικητής αρνήθηκε να ενημερώσει, γιατί το ταμείο δεν μπορούσε να κάνει τέτοια ενημέρωση. Την έκανε όμως προς τα ΣΥΝΕΚ. ίσως για να τουςδώσει πόντους. Η Π.Ε.Σ.ΕΚ στην ανακοίνωση της 7.5.2018 αναφέρει το συμβάν." Να σημειωθεί ότι, όταν η Π.Ε.Σ.ΕΚ πρότεινε στον τελευταίο Διοικητή του ΕΤΕΑΕΠ, που παραιτήθηκε, να ενημερωθούν οι συνάδελφοι με επιστολή του Ταμείου για την παράνομη παρακράτηση και να μη συνωστίζονται στο ταμείο για να κάνουν αιτήσεις ή να καταφεύγουν στα Δικηγορικά γραφεία, προφασίστηκε αδυναμία του Ταμείου να ενημερώσει τους συνταξιούχους." Αυτό έντεχνα παρασιωπάται, παραβλέπεται σκόπιμα. Τα σχόλια περιττεύουν. Τάσος Σταυρόπουλος πρόεδρος Π.Ε.Σ.ΕΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή