ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΕ.
Η Π.Ε.Σ.ΕΚ σε έχει ΑΝΑΓΚΗ και την έχεις ΑΝΑΓΚΗ. Από την πενιχρή σύνταξή σου ενίσχυσε την Ένωση. Γράψου στο σωματείο και ενημέρωσε και άλλους για την λειτουργία του. Κατέβασε την Αίτηση εγγραφής και ενημέρωσε μας με όποιον τρόπο σε εξυπηρετεί.
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ

menu

.

Print Friendly and PDF

Πέμπτη 24 Μαΐου 2018

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ  ΕΝΩΣΗ  ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ  (Π.Ε.Σ.ΕΚ)
ΓΡΑΦΕΙΑ:  ΚΟΡΝΑΡΟΥ 2 ΚΑΙ  ΕΡΜΟΥ(ΟΛΜΕ).    ΤΚ: 10563 ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛ: 210-3230073, 210-3236544, 210-3221255 , 210-3318632
Blog:     syntaxekpedeftikoi.blogspot.gr
                                                                                                       Αθήνα    24.5.2018
                       
Ενημερωτικό  σημείωμα  για τις περικοπές των συντάξεων

·                    Επειδή  ο Γ.Γραμματέας  του  Υπουργείου  Εργασίας , για να ρίξει  στάχτη  στα μάτια των συνταξιούχων και να προκαλέσει   σύγχυση  εν όψει  της νέας  ληστείας  των  συντάξεων  κατά 18% από  1.1.2019, μίλησε  για περικοπή  κατά 18%   επί της προσωπικής διαφοράς  και όχι επί της καταβαλλόμενης,   παραθέτουμε  το άρθρο 2 του ν. 4472/2017  που  ορίζει  ρητά ότι  οι περικοπές  θα γίνουν  επί της καταβαλλόμενης σύνταξης.
·                    Φαίνεται  ότι  ο κ. Γ.Γραμματέας  αγνοεί «  συνειδητά»  τι έχει  ψηφίσει  η κυβέρνησή του. 
2. Η περίπτωση β΄ της παρ. 2 του άρθρου 14 του ν. 4387/ 2016 αντικαθίσταται ως εξής:
«β. Από την 1.1.2019, αν το καταβαλλόμενο ποσό των συντάξεων αυτών είναι μεγαλύτερο από αυτό που προκύπτει από τον υπολογισμό τους βάσει της παραγράφου 1, το υπερβάλλον ποσό περικόπτεται. Το ποσό που περικόπτεται κατά τα ανωτέρω δεν μπορεί να υπερβαίνει το δεκαοκτώ τοις εκατό (18%) της καταβαλλόμενης κατά την έναρξη ισχύος του παρόντος κύριας σύνταξης του δικαιούχου. Αν, μετά την εφαρμογή της ρύθμισης του ανωτέρω εδαφίου, το καταβαλλόμενο ποσό των συντάξεων είναι μεγαλύτερο από αυτό που προκύπτει από τον υπολογισμό τους βάσει της παραγράφου 1, το επιπλέον ποσό εξακολουθεί να καταβάλλεται στον δικαιούχο ως προσωπική διαφορά, συμψηφιζόμενο κατ’ έτος και μέχρι την πλήρη εξάλειψή του με την εκάστοτε αναπροσαρμογή των συντάξεων, όπως αυτή προκύπτει κατ’ εφαρμογή της παραγράφου 3.».
Για το    Δ.Σ   της   Π.Ε.Σ.ΕΚ
Ο  πρόεδρος                      Ο  Γ. Γραμματέας

Τάσος   Σταυρόπουλος           Γιώργος  Τριβιζάκης

4 σχόλια:

  1. Ειλικρινά πιστεύετε ότι ένας Γενικός Γραμματέας και μάλιστα από τα κομματικά στελέχη δεν ξέρει τι θα κάνει η κυβέρνηση; Θα μπορούσε να ριψοκινδυνεύσει το μέλλον του; Και μάλιστα όταν πρόκειται για περικοπή 200 ευρώ το μήνα;. Εγώ έτυχε να τον ακούσω και ήταν σίγουρος. Μήπως πρέπει να το εξετάσετε πάλι το θέμα και να σιγουρευτείτε; Συνάδελφος από Άργος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν καταλαβαίνω τη λογική ορισμένων . Μετά από τόσα ψέματα που έχουν πει ο Τσιπρας και οι Υπουργοί του , υπάρχουν ακόμα συνταξιούχοι που τους πιστεύουν και θεωρούν τις δεσμεύσεις τους ειλικρινείς;
    Αλλά και από την άλλη πλευρά . Επειδή τα έχουν υπογράψει ποιος μας εγγυάται ότι έτσι θα εφαρμοστούν;
    Τα θέματα είναι καθαρά πολιτικά . Αν τα αφεντικά είναι ικανοποιούμενα από τους Κουισλινγ που έχουν ορίσει μπορεί να τους κάνουν και κανένα δωράκι . Αν δεν είναι σίγουροι ότι μπορούν οι φοροεισπράκτορες τους να μαζέψουν τα λύτρα που έχουν συμφωνήσει ,μπορεί και πάρουν τα ψηφισμενα μετρά και άλλα τόσα από αύριο και ολας .
    Ποιος ασχολείται με νόμους, δικαστικές αποφάσεις κυβερνητικές εξαγγελίες και δεσμεύσεις!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όσοι υπερασπίζονται, αυτά που μας έκανε, μας κάνει και θα μας κάνει η τωρινή μνημονιακή κυβέρνηση, που είναι επιπλέον όσων μας έκαναν και θα μας ξανακάνουν, όταν επανεκλεγούν τα κόμματα των προηγούμενων μνημονιακών κυβερνήσεων (εκτός και αν ξεσηκωθούμε), γιατί ντρέπονται να γράψουν τα σχόλιά τους επώνυμα, αφού είναι τόσο σίγουροι για τις αγαθές προθέσεις και τις εύστοχες επιλογές του κόμματός τους,της "πρώτη φορά αριστερά" κυβέρνησής τους, και βέβαιοι για το καλό που θα δούμε από τα νέα μέτρα από 1/1/2019; σύμπτωση; Τυχαίο; Τούλα Πάντου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συναδέλφισσα Τούλα Πάντου, δεν υπερασπίζομαι όσα μας κάνει η τωρινή κυβέρνηση. Με πονάνε και μένα οι περικοπές και με πονάει ακόμη περισσότερο γιατί υποστήριξα από την αρχή το Σύριζα και ήθελα να γίνει κυβέρνηση . Και επειδή ο πνιγμένος πιάνεται από τα μαλιά του, πιάστηκα και εγώ από τις δηλώσεις του Νεφελούδη μήπως δεν είναι οι μειώσεις 18% στο σύνολο της σύνταξης. Ποτέ δεν υποστήριξα και δεν ήμουνα και ούτε είμαι σίγουρος για τις αγαθές προθέσεις του κόμματός μου. Αναζητούσα κάποια ελπίδα για να πιαστώ. Υπήρχε κάτι καλύτερο; Και ποτέ δεν περίμενα κάτι καλό από 1/1/2019, το λιγώτερο επώδυνο ελπίζω. Και δεν κρύβομαι με την ανωνυμία μου για τις επιλογές μου. Όλοι ξέρουν στην πόλη μου ότι υπποστήριξα την κυβέρνηση αυτή. Υπάρχουν πολλοί άλλοι λόγοι.Το Άργος δεν είναι Αθήνα. συνάδελφος από το Άργος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή