ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΕ.
Η Π.Ε.Σ.ΕΚ σε έχει ΑΝΑΓΚΗ και την έχεις ΑΝΑΓΚΗ. Από την πενιχρή σύνταξή σου ενίσχυσε την Ένωση. Γράψου στο σωματείο και ενημέρωσε και άλλους για την λειτουργία του. Κατέβασε την Αίτηση εγγραφής και ενημέρωσε μας με όποιον τρόπο σε εξυπηρετεί.
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ

menu

.

Print Friendly and PDF

Σάββατο 19 Μαΐου 2018

Η ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ  ΕΝΩΣΗ  ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ  (Π.Ε.Σ.ΕΚ)
ΓΡΑΦΕΙΑ:  ΚΟΡΝΑΡΟΥ 2 ΚΑΙ  ΕΡΜΟΥ(ΟΛΜΕ).    ΤΚ: 10563 ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛ: 210-3230073, 210-3236544, 210-3221255 , 210-3318632
Blog:     syntaxekpedeftikoi.blogspot.gr
        
                                                                                                Αθήνα    16.5.2018
      Η    Παλαιστίνη  αφορά όλους μας.  Η  σιωπή  είναι έγκλημα

· Το κράτος του Ισραήλ   διαπράττει γενοκτονία σε βάρος  του  Παλαιστινιακού  λαού  με την   ανοικτή  υποστήριξη  των ΗΠΑ και με την εγκληματική  ανοχή  της Ε.Ε και  της  Διεθνούς κοινότητας . Μόνο σε μια μέρα, 14 Μαΐου,  δολοφόνησε  60 Παλαιστίνιους και τραυμάτισε πάνω από 2.500. Η εν ψυχρώ  δολοφονία άοπλων Παλαιστινίων , ακόμη και μικρών παιδιών,  οι καθημερινές Ναζιστικές θηριωδίες του κράτους του Ισραήλ  σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού χαρακτηρίζονται  ως δυσανάλογη   βία από μία κατάπτυστη ανακοίνωση της Ελληνικής κυβέρνησης. Η εξίσωση  θύτη και θύματος  χαρακτηρίζει και  τις ανακοινώσεις της «Δημοκρατικής» Ευρώπης που  έχει  δείξει τις «ευαισθησίες» της  με  τους φιλανθρωπικούς  βομβαρδισμούς και επεμβάσεις της  στη Γιουγκοσλαβία,  Ιράκ Συρία κλπ.
·  Η  σφαγή του Παλαιστινιακού λαού και η ένοχη σιωπή της Διεθνούς κοινότητας αφορά όλους μας.  Ο  Ελληνικός  που έχει δείξει στο παρελθόν ιδιαίτερη ευαισθησία στον πολύπαθο Παλαιστινιακό λαό και πάντα ήταν με τα θύματα των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων δεν  μπορεί να εξευτελίζεται  από τον Υπουργό Εξωτερικών που κρατάει ίσες αποστάσεις  και αθωώνει τη Ναζιστική  πολιτική του κράτους του Ισραήλ.
·     Δεν αρκεί  μόνο η αμέριστη  συμπαράστασή μας   στον  μαρτυρικό λαό των Παλαιστινίων και η καταδίκη του κράτους- δολοφόνου  του Ισραήλ. Οφείλουμε να καταδικάσουμε και τη στάση της Ελληνικής κυβέρνησης που έχει  προσδέσει τη χώρα μας σε συμμαχία με ένα κράτος δολοφόνο,  που εγκυμονεί σοβαρότατους κινδύνους για εμπλοκή της χώρας μας  σε επικίνδυνους  πολέμους  στη γειτονιά μας.
·  Η καρδιά μας χτυπάει  στην Παλαιστίνη.  Η αντίσταση  στη νέα τάξη πραγμάτων,  η θυσία  και η  ηρωική  αντίσταση του λαού της Παλαιστίνης  δίνει κουράγιο σ΄όλους τους λαούς που είναι θύματα ιμπεριαλιστικών πολέμων ή οικονομικών επεμβάσεων.  Η  υποταγή  δεν είναι μονόδρομος . Ο λαός των Παλαιστινίων αξίζει το θαυμασμό μας.  Απαιτούμε:
- Να σταματήσει αμέσως η γενοκτονία των Παλαιστινίων και να καταδικαστεί από τη διεθνή κοινότητα η εγκληματική πολιτική του Ισραήλ
-  Παλαιστινιακό κράτος στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.
- Απελευθέρωση όλων των παλαιστινίων κρατουμένων στις φυλακές του Ισραήλ.
- Αναγνώριση  από την κυβέρνηση  του   Παλαιστινιακού Κράτους , όπως έχει ήδη αποφασίσει η ελληνική Βουλή.   
·  Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις υποστήριξης και αλληλεγγύης προς τον Παλαιστινιακό Λαό.

                                                               Για το    Δ.Σ   της   Π.Ε.Σ.ΕΚ

                                   Ο  πρόεδρος                      Ο  Γ. Γραμματέας


                            Τάσος   Σταυρόπουλος           Γιώργος  Τριβιζάκης

1 σχόλιο:

  1. Ήμουν φοιτητής στη διάρκεια της Χούντας στη Θεσσαλονίκη. ήταν νωπά στη μνήμη μας ο πόλεμος του 1967 μεταξύ Αράβων - Ισραήλ και η σφαγή των παλαιστινίων προσφύγων το 1973. Θυμάμαι την αλληλεγγύη όλων των φοιτητών προς τους παλαιστίνιους. Τους φοιτητές στο παν. Θεσσαλονίκης τους βλέπαμε σαν αδέλφια μας. Πηγαίναμε σε ο΄λα τα συλλαλητήρια. Κάναμε εράνους υπέρ της Παλαιστίνης. Είμαστε υπέρ των χωρών του τρίτου κόσμου τότε. Τώρα η παγκοσμιοποίηση τα ισοπέδωσε όλα. Δεν μπορώ να χωνέψω τη μετάλλαξη των συμπατριωτών μας. Πως τολμά μια Ελληνική κυβέρνηση να συμμαχεί με το Ισραήλ και να μην καταδικάζει τη γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού; Και αυτό να γίνεται ανεκτό από τα μέλη του Σύριζα. Τέτοια προδοσία θα μου φαινόταν τότε αδιανόητη.Πικρές διαπιστώσεις που ερμηνεύουν πολλά. Το τρίτο μνημόνιο , το πετσόκομμα των συντάξεων , τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων, το διορισμό ωρομίσθιων στα σχολεία, το πανηγυρισμό που θα τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα για τη μείωση των συντάξεων, τη μείωση του αφορολόγητου. ίσως έτσι εξηγείται και η προδοσία του λαού της παλαιστίνης από μια αριστερή κυβέρνηση. Βέβαια αφού ο Κοτζιάς φτάνει να εξισώνει το θύμα με το θύτη τι ψάχνω εγώ βραδιάτικα. Κάποιες σκέψεις με αφορμή την ανακοίνωσή σας για την Παλαιστίνη. Γιατί αφορά δυστυχώς όχι όλους. Που καταντήσαμε ή μάλλον που μας κατήντησαν. Χ. ΒΑΛ. Σέρρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή