ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΕ.
Η Π.Ε.Σ.ΕΚ σε έχει ΑΝΑΓΚΗ και την έχεις ΑΝΑΓΚΗ. Από την πενιχρή σύνταξή σου ενίσχυσε την Ένωση. Γράψου στο σωματείο και ενημέρωσε και άλλους για την λειτουργία του. Κατέβασε την Αίτηση εγγραφής και ενημέρωσε μας με όποιον τρόπο σε εξυπηρετεί.
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ

menu

.

Print Friendly and PDF

Τρίτη 8 Μαΐου 2018

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ (αναρτ.8/5/2018)

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ
Επιτροπή πολιτιστικών δράσεων της Π.Ε.Σ.ΕΚ.


“Η θρακιώτικη γη δεν γνωρίζει κανόνες, γι' αυτό και μπορεί να καμαρώνει για το μεγαλείο της αφού συνταιριάζει με μοναδικό τρόπο χρώματα και ήχους, σχήματα και κινήσεις, ρυθμούς και σιωπή...
(explore Nature)"


Αναλυτικό Πρόγραμμα εξαήμερης εκδρομής στη Θράκη

    Φίλες και φίλοι,

     Επανερχόμαστε για να σας ενημερώσουμε για το ημερήσιο πρόγραμμα της εξαήμερης εκδρομής μας .
Δευτέρα ,21 Μαΐου: Αθήνα - Ξάνθη

     Η αναχώρησή μας  από Αθήνα θα πραγματοποιηθεί ως εξής:

Πρώτη στάση : Πλατεία Καραϊσκάκη (Hotel Stanley) ώρα: 7.30 π.μ.
Δεύτερη στάση: Αρχαιολογικό Μουσείο (Πατησίων)  ώρα: 7.45 π.μ .
Τρίτη στάση:  Προαστιακός σταθμός Πεντέλης          ώρα: 8.15 π.μ.
Για πρακτικούς λόγους θα πρέπει να τηρηθούν οι ώρες αναχώρησης.
     Επιλεγμένες στάσεις και φαγητό πρόχειρο καθ’ οδόν. Άφιξη στην Ξάνθη γύρω στις 6.30 μ.μ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο σε επιλεγμένο εστιατόριο για όσους το επιθυμούν.

Τρίτη, 22 Μαΐου: Άβδηρα, Βιστωνίδα, Πόρτο Λάγος, Φανάρι

    Αναχώρηση στις 9.30 π.μ. Πρώτος σταθμός μας το αρχαιολογικό Μουσείο των Αβδήρων, το οποίο φιλοξενεί ευρήματα από την πόλη και τα νεκροταφεία των αρχαίων Αβδήρων και καλύπτει τη χρονική περίοδο από τον 7ο αι. π.Χ. ως το 13ο αι. μ.Χ., στη συνέχεια θα περιδιαβούμε τον παραδοσιακό οικισμό της πόλης .Από κει θα κινηθούμε προς τη λίμνη Βιστωνίδα, έναν από τους μεγαλύτερους υδροβιότοπους παγκοσμίως και θα επισκεφθούμε το Πόρτο Λάγος, ένα ήσυχο και γραφικό λιμανάκι που συνδυάζει με τρόπο μοναδικό το πράσινο του δάσους με το γαλάζιο της θάλασσας. Γεύμα στο Φανάρι, το διασημότερο τουριστικό θέρετρο της Θράκης.     
    Επιστροφή στην Ξάνθη. Απόγευμα ελεύθερο.

Τετάρτη, 23 Μαΐου: Δέλτα Έβρου, Αλεξανδρούπολη

    Αναχώρηση στις 8.30 π.μ. Άφιξη στην Τραϊανούπολη περίπου στις 10.30 π.μ. Στο κέντρο πληροφόρησης του Δέλτα του Έβρου θα χωριστούμε σε δύο ομάδες. Οι μισοί θα παραμείνουν στο κέντρο για να περιηγηθούν στον εκθεσιακό  χώρο και να ενημερωθούν για τις αξίες και τις λειτουργίες των υγροτόπων και οι υπόλοιποι θα επιβιβαστούν στα λεωφορεία του φορέα, χωρητικότητας 31 ατόμων, για να  συνεχίσουν την περιήγησή τους στον υγρότοπο. Η περιήγηση περιλαμβάνει και βαρκάδα για όσους το επιθυμούν και καιρού επιτρέποντος. Η ίδια διαδικασία θα επαναληφθεί για τους υπόλοιπους.
    Το ταξίδι μας θα συνεχιστεί ως την Αλεξανδρούπολη  για φαγητό και βόλτα.         
     Επιστροφή στην Ξάνθη. Βράδυ ελεύθερο.

Πέμπτη, 24 Μαΐου: Κομοτηνή, Μαρώνεια

    Αναχώρηση στις 9.30 π.μ. Επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο Κομοτηνής, το οποίο καλύπτει ένα σημαντικό φάσμα της ιστορίας της Θράκης από τη νεολιθική μέχρι τη βυζαντινή περίοδο και για όσους το επιθυμούν επίσκεψη και  στο Μουσείο Καραθεοδωρή, το οποίο φιλοξενεί τα αρχεία, το έργο και τα προσωπικά αντικείμενα του μεγάλου επιστήμονα.
     Πολιτιστικός περίπατος στην πόλη της Κομοτηνής (11.30 π.μ.- 13.30) με τη βοήθεια ειδικών. Θα  γνωρίσουμε τα μουσουλμανικά (Ιμαρέτ) και βυζαντινά της μνημεία , την παλιά αγορά, το κάστρο… Γεύμα στην Κομοτηνή.
     Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τη Μαρώνεια περιδιαβαίνοντας το παραδοσιακό αλλά και το παραθαλάσσιο τμήμα της, μια πόλη με πανταχού παρόντα τα σημάδια του αρχαίου και του χριστιανικού της παρελθόντος.
      Επιστροφή στην Ξάνθη. Βράδυ ελεύθερο.

Παρασκευή, 25 Μαΐου: Λαογραφικό Μουσείο Ξάνθης, Παρανέστια Τέμπη

    Αναχώρηση 9.30 π.μ. Με τη βοήθεια ξεναγού θα επιχειρήσουμε ένα μικρό περίπατο στην πόλη της Ξάνθης. Η ξενάγηση θα συνεχιστεί στο Λαογραφικό Μουσείο, το οποίο στεγάζεται σ’ ένα κτήριο κόσμημα και δίνει τη δυνατότητα στον επισκέπτη να έχει μια πλήρη εικόνα για την οργάνωση της Ξάνθης.
     Αναχώρηση για Τοξότες . Προαιρετική πεζοπορία μιάμισης περίπου ώρας κατά μήκος των φιόρδ του ποταμού Νέστου, όπου θα απολαύσουμε το επιβλητικής ομορφιάς φυσικό περιβάλλον. Επιστροφή στο σημείο εκκίνησης (14.30 ). Φαγητό στη Γαλάνη.
     Επιστροφή στην Ξάνθη. Αποχαιρετιστήριο Βράδυ.

Σάββατο, 26 Μαΐου: Παζάρι, Επιστροφή στην Αθήνα

Το πρωινό ελεύθερο για μια βόλτα στο παζάρι της πόλης.
Αναχώρηση 11.00 π.μ. για Αθήνα.
Άφιξη στην Αθήνα περίπου στις 9.00 μ.μ. Ενδιάμεσες στάσεις και φαγητό καθ’ οδόν.

Καλό μας ταξίδι



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου