ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΕ.
Η Π.Ε.Σ.ΕΚ σε έχει ΑΝΑΓΚΗ και την έχεις ΑΝΑΓΚΗ. Από την πενιχρή σύνταξή σου ενίσχυσε την Ένωση. Γράψου στο σωματείο και ενημέρωσε και άλλους για την λειτουργία του. Κατέβασε την Αίτηση εγγραφής και ενημέρωσε μας με όποιον τρόπο σε εξυπηρετεί.
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ

menu

.

Print Friendly and PDF

Κυριακή 29 Απριλίου 2018

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ  ΕΝΩΣΗ  ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ  (Π.Ε.Σ.ΕΚ)
ΓΡΑΦΕΙΑ:  ΚΟΡΝΑΡΟΥ 2 ΚΑΙ  ΕΡΜΟΥ(ΟΛΜΕ).    ΤΚ: 10563 ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛ: 210-3230073, 210-3236544, 210-3221255 , 210-3318632
Blog:     syntaxekpedeftikoi.blogspot.gr
                                   
                                                                                Αθήνα    28.4.2018
Για την εργατική    Πρωτομαγιά
·        Για  8η   συνεχή χρονιά η Πρωτομαγιά βρίσκει τους  συνταξιούχους μπροστά σε νέες μειώσεις του 3ου  μνημονίου, που θα  τους οδηγήσουν σε πλήρη  εξαθλίωση.  Με τα νέα προαπαιτούμενα που  έχει  συμφωνήσει η κυβέρνηση Σύριζα με την τρόικα    καταργούνται τα οικογενειακά επιδόματα, μειώνεται τα αφορολόγητο και καταργείται το δικαίωμα της απεργίας. Τρεις  μισθούς  θα   χάσουν οι συνταξιούχοι  από τον ερχόμενο  Γενάρη.  Ολοταχώς το σύστημα μας γυρίζει στις εργασιακές σχέσεις του 19ου αιώνα. «Χωρίς αιδώ» και τσίπα  η  ΓΣΕΕ, ενώ η κυβέρνηση  καταργεί το δικαίωμα της απεργίας, υπογράφει  εργασιακή ειρήνη με τους εργοδότες που με την  ανοχή και σύμπραξη της κυβέρνησης προσλαμβάνουν εργαζόμενους με μερική απασχόληση, γεγονός που  όχι μόνο εξαθλιώνει τους εργαζόμενους, αλλά και  τινάζει στον αέρα την κοινωνική ασφάλιση. Η  ΑΔΕΔΥ,  για να μη μείνει πίσω, έσπευσε να επικροτήσει τη συμφωνία που «πέτυχε» η ΓΣΕΕ με την εργοδοσία. Στο μέλλον  με τις ελαστικές σχέσεις εργασίας  (  το  55%  των εργαζομένων σήμερα είναι με μερική απασχόληση)  κανένας δε θα θεμελιώνει δικαίωμα σύνταξης και η κυβέρνηση θα ασκεί «κοινωνική πολιτική»  με επιδόματα πρόνοιας  και με κάρτες συσσιτίου, μέσω των ματωμένων πλεονασμάτων  για τα οποία τώρα η  κυβέρνηση Σύριζα-  ΑΝΕΛ     επαίρεται.
·        Με την αιματηρή εξέγερση   στο Σικάγο  κερδήθηκε το 8ωρο. Με αιματηρές εξεγέρσεις οι εργαζόμενοι  κέρδισαν τις κατακτήσεις τους τον 20ο αιώνα. Σήμερα όμως οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι έχουν να αντιμετωπίσουν τη συντριβή των κατακτήσεών τους εξαιτίας της οικονομικής κρίσης. Το σύστημα αισθάνεται παντοδύναμο, δεν αισθάνεται καμία απειλή, οι συνδικαλιστικές ηγεσίες έχουν υποταχθεί πλήρως στη λογική της αναγκαιότητας της λιτότητας και των μνημονίων και οι συνταξιούχοι και οι εργαζόμενοι γνωρίζουν απανωτές ήττες. Τα αποτελέσματα είναι τραγικά. Επί 8 χρόνια με ευθύνη της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ δεν  έγινε καμία προσπάθεια συντονισμού των εργαζομένων και συνταξιούχων με σκοπό την ανατροπή της πολιτικής Ε.Ε και ΔΝΤ. Αντίθετα καταβλήθηκε εκ μέρους τους  προσπάθεια εκφυλισμού των απεργιακών κινητοποιήσεων με αποτέλεσμα να έχει απολεσθεί κάθε ελπίδα για ανατροπή της εφαρμοζόμενης πολιτικής.
·        Εμείς οι συνταξιούχοι  -όχι τυχαία-  θεωρούμαστε υπεύθυνοι  για τις «μεγάλες» Δημόσιες δαπάνες και πληρώνουμε την οικονομική κρίση του συστήματος , του οποίου είμαστε τα πρώτα θύματα. Ο κατήφορος θα συνεχιστεί, οι συντάξεις θα μειώνονται συνεχώς, η Δημόσια υγεία και Δημόσια δωρεάν παιδεία δε χωράνε   στα πλαίσια της παγκοσμιοποιημένης οικονομίας.  Και όσο  δεν υπάρχει αντίδραση,  οι δανειστές θα απαιτούν την πλήρη εξαθλίωση των εργαζομένων και συνταξιούχων, για να   γίνει  δήθεν ανταγωνιστική η οικονομία   μας.
                                     
                                                Συνάδελφοι

·        Μπροστά  σ’  αυτό το «αδιέξοδο»  που μας έχουν περάσει  έντεχνα κυβέρνηση  και τρόικα, με τη συνδρομή των  ΜΜΕ, η λύση  θα δοθεί μόνο από τους εργαζόμενους και συνταξιούχους . Σωτήρες δεν υπάρχουν. Η  Π.Ε.Σ.ΕΚ  απευθύνεται  με ειλικρίνεια και  συνέπεια σε όλους τους συνταξιούχους και σας καλεί να δώσουμε όλοι μαζί τον αγώνα για ανατροπή αυτής της εγκληματικής πολιτικής  που με τόση  άνεση και χωρίς  καμία ντροπή εφαρμόζει η κυβέρνηση Σύριζα-ΑΝΕΛ. Είμαστε  βέβαιοι ότι καμία κυβέρνηση δεν μπορεί να  αντιμετωπίσει την οργή των εργαζομένων και συνταξιούχων, όταν αυτή μετασχηματίζεται σε οργανωμένο και ενωτικό αγώνα.  Αρκεί να κατεβαίνουμε στους δρόμους. Η Π.Ε.Σ.ΕΚ έχει θέσει  ως προτεραιότητα το συντονισμό όλων των συνταξιούχων για σύγκρουση  με την πολιτική που εφαρμόζεται μέχρι  την ανατροπή της.
·        Δεν τρέφουμε αυταπάτες ότι   ο  δρόμος είναι  δύσκολος   και απαιτεί συνέπεια και υπέρβαση των συμβιβασμένων και των ξεπουλημένων  συνδικαλιστικών ηγεσιών. Φαίνεται ξεκάθαρα από το μωσαϊκό των συγκεντρώσεων που έχουν ανακοινωθεί για  την Πρωτομαγιά. Θεωρούμε  «ύβρη»  να συντάσσονται σωματεία με την  ΑΔΕΔΥ  και   ΓΣΣΕ της οποίας  ο πρόεδρος ήταν συνομιλητής της Μέρκελ και Λαγκάρντ.
·        Με αυτό το πνεύμα το Δ.Σ της Π.Ε.Σ.ΕΚ  καλεί όλους τους συνταξιούχους  εκπαιδευτικούς  σε προσυγκέντρωση  στο  ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ.  Τρίτη,   1η   Μαΐου, ώρα 11.00.  Για να τιμήσουμε τις θυσίες   και τα θύματα του εργατικού κινήματος σ’ όλο  τον κόσμο, που   με το αίμα τους εμείς  απολαύσαμε τις κατακτήσεις τους. Για τους νεκρούς της εξέγερσης του Σικάγου το 1886. Για τη νέα γενιά,  γιατί δεν έχουμε δικαίωμα να τη παραδώσουμε αλυσοδεμένη στο   σύστημα που τώρα παίρνει  τη ρεβάνς για όσα αναγκάστηκε στο παρελθόν να παραχωρήσει στους εργαζόμενους. Για να ανακτήσουμε την ελπίδα. Για να δείξουμε ότι  δεν αναθέτουμε σε κανένα να μας σώσει. Και  ότι δεν υπάρχει άλλος   δρόμος παρά αυτός του οργανωμένου αγώνα  που θα ακολουθήσουμε.  

                              Για το    Δ.Σ   της   Π.Ε.Σ.ΕΚ

                 Ο  πρόεδρος                      Ο  Γ. Γραμματέας


             Τάσος   Σταυρόπουλος           Γιώργος  Τριβιζάκης

2 σχόλια:

  1. Από συνέντευξη του Γιάννη Βόγλη στο tvxs το 2010
    Καισαριανή 1η Μάη 1944
    Θα πω μια πραγματική ιστορία. Μικρός μεγάλωσα στο Βύρωνα, σε ένα ύψωμα. Εκεί ακούγαμε κάθε μέρα τα μυδράλια από το Σκοπευτήριο της Καισαριανής και από τις ριπές υπολογίζαμε περίπου πόσες ήταν οι εκτελέσεις.
    Την Κυριακή την 1η του Μάη του 1944, έγινε η μεγάλη εκτέλεση των 200.
    Αυτή η εκτέλεση κράτησε σχεδόν ολόκληρη την ημέρα. Όλος ο κόσμος ήταν στις πόρτες και στα παράθυρα. Νεκρική σιγή. Δεν μιλούσε κανείς. Κάποτε τα μυδράλια σταμάτησαν. Προς στο σούρουπο, από κάτω στο δρόμο φάνηκαν κάποιες μικρές φλογίτσες που ανέβαιναν. Όσο η πορεία ανέβαινε πλήθαινε, γιατί ο κόσμος έβγαινε από τα σπίτια του και ακολουθούσε.
    Κρατούσαν μικρά δαδιά. Τότε δεν υπήρχαν κεριά. Ακολουθήσαμε κι εμείς. Φτάσαμε σ’ ένα πλάτωμα που ήταν ένα μεγάλο σταυροδρόμι.
    Από όλους τους δρόμους ερχόταν κόσμος με δαδιά αναμμένα. Εκεί σιωπηλά γονατίσαμε και με σκυφτό το κεφάλι, ψάλλαμε, το «Πέσατε θύματα, αδέλφια μου εσείς». Αυτή η ενότητα, και αυτή η ομοψυχία που υπήρχε, ήταν αυτό που έκανε τη διαφορά με το σήμερα.
    Η ουσία, είναι μία τώρα, να ελπίζουμε ότι κάποια στιγμή θα αφυπνιστεί ο κόσμος, και θα κατέβει πραγματικά στους δρόμους να διεκδικήσει αυτό που του ανήκει. Γιατί αυτό πρέπει να γίνει. Δεν έχουμε καμία άλλη λύση. Δεν θα μας λυπηθεί κανένας, δεν θα φροντίσει κανένας για μας, παρά μόνο εάν διεκδικήσουμε. Πρέπει να απαιτούμε, και όχι να επαιτούμε…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. " Πρέπει να απαιτούμε και όχι να επαιτούμε" Νομίζω ότι η τελευταία
    παράγραφος του Γιάννη Βόγλη τα λέει όλα. Και είναι αισιόδοξο το μήνυμα που στέλνει. Σαν παρακαταθήκη σε όλους εμάς που έχουμε καταβάσει κουρτίνες και περιμένουμε να περάσουν οι Βάρβαροι.
    " Η ουσία, είναι μία τώρα, να ελπίζουμε ότι κάποια στιγμή θα αφυπνιστεί ο κόσμος, και θα κατέβει πραγματικά στους δρόμους να διεκδικήσει αυτό που του ανήκει. Γιατί αυτό πρέπει να γίνει. Δεν έχουμε καμία άλλη λύση. Δεν θα μας λυπηθεί κανένας, δεν θα φροντίσει κανένας για μας, παρά μόνο εάν διεκδικήσουμε. Πρέπει να απαιτούμε, και όχι να επαιτούμε… Αγωνιστικούς χαιρετισμούς από Πρέβεζα, δάσκαλος. Στον προθάλαμο και εγώ να με πετσοκόψει ο νόμος Κατρούγκαλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή