ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΕ.
Η Π.Ε.Σ.ΕΚ σε έχει ΑΝΑΓΚΗ και την έχεις ΑΝΑΓΚΗ. Από την πενιχρή σύνταξή σου ενίσχυσε την Ένωση. Γράψου στο σωματείο και ενημέρωσε και άλλους για την λειτουργία του. Κατέβασε την Αίτηση εγγραφής και ενημέρωσε μας με όποιον τρόπο σε εξυπηρετεί.
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ

menu

.

Print Friendly and PDF

Παρασκευή 20 Απριλίου 2018

Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΑΣ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΜΕΝΟΥΜΕ ΑΔΙΑΦΟΡΟΙ


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ  ΕΝΩΣΗ  ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ  (Π.Ε.Σ.ΕΚ)
ΓΡΑΦΕΙΑ:  ΚΟΡΝΑΡΟΥ 2 ΚΑΙ  ΕΡΜΟΥ(ΟΛΜΕ).    ΤΚ: 10563 ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛ: 210-3230073, 210-3236544, 210-3221255 , 210-3318632
Blog:     syntaxekpedeftikoi.blogspot.gr
                                                                                                     Αθήνα    15.4.2018
Ο πόλεμος  είναι  στη γειτονιά μας.
Δεν μπορούμε  να είμαστε αδιάφοροι.

·        Ενώ  το Ισραήλ   αυτές τις ημέρες  δολοφονεί   καθημερινά   Παλαιστίνιους  στη Γάζα, χωρίς να συγκινείται η «ευαίσθητη» κοινή γνώμη  των Δυτικών χωρών,   και τα ΜΜΕ  τηρούν σιγή ιχθύος, οι ΗΠΑ, Αγγλία και Γαλλία βομβάρδισαν  τη  Συρία.  Συνεχίζουν έτσι  να  αιματοκυλούν το λαό της, όπως κάνουν εδώ  και 7 χρόνια, με    εμπροσθοφυλακή τους Τζιχαντιστές  του  ΙSIS  που  οι ίδιοι  Αμερικανοί  είχαν εξοπλίσει. Αφορμή  η προκατασκευασμένη  και προβοκατόρικη  κατηγορία  για χρήση  χημικών όπλων από τη Συριακή  κυβέρνηση  στην Ντούμα  της  Ανατολικής  Γούτα, τη στιγμή μάλιστα που ο Συριακός στρατός  είχε νικήσει τους Τζιχαντιστές και έμπαινε νικητής μέσα στην πόλη.
·        Αξίζει  να αναφερθεί  ότι  ο  βομβαρδισμός  της Συρίας  προηγήθηκε «εντελώς τυχαία»   της απόφασης του Οργανισμού για την Απαγόρευση Χημικών Όπλων (ΟΑΧΟ)  να επισκεφθεί τη Δαμασκό για διερεύνηση της υπόθεσης μετά από  επίσημη  πρόσκληση της   Συριακής Κυβέρνησης, όπως  ανέφερε  με ανακοίνωσή του ο   ίδιος ο Οργανισμός.
·        Η επέμβαση   αυτή των σταυροφόρων της Δύσης για τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας και για την προώθηση των γεωστρατηγικών τους  σχεδίων εγκυμονεί κινδύνους για όλες τις χώρες της περιοχής.
·        Η Κυβέρνηση  Σύριζα -ΑΝΕΛ   έχει   τεράστιες ευθύνες και εκθέτει τη χώρα μας σε θανάσιμο κίνδυνο. Όχι μόνο γιατί συνεχίζει να την κρατά χειροπόδαρα δεμένη στο αμερικανονατοϊκό άρμα, αλλά και γιατί  την προσέδεσε στον άξονα Ισραήλ-Αιγύπτου και παρέχει απλόχερα βάσεις-ορμητήρια(  Σούδα  κλπ)  για επιθέσεις εναντίον του λαού της Συρίας.

·         Οι συνταξιούχοι  εκπαιδευτικοί υψώνουν τη φωνή τους μαζί με όλο το λαό ενάντια στην επίθεση  στο λαό της Συρίας,   που  μετράει εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς και εκατομμύρια ξεριζωμένους πρόσφυγες από τις εστίες τους  εξαιτίας των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ   στην περιοχή της Μ.  Ανατολής.  Ταυτόχρονα απαιτούν από την ελληνική κυβέρνηση  να μην  υπάρξει καμία εμπλοκή της χώρας μας σε κανένα ιμπεριαλιστικό πόλεμο.    Είμαστε και θα είμαστε πάντα με  τους λαούς που  είναι θύματα ιμπεριαλιστικών  επεμβάσεων και πληρώνουν βαρύτατο φόρο αίματος.

                        
                                 Για το    Δ.Σ   της   Π.Ε.Σ.ΕΚ

                       Ο  πρόεδρος                      Ο  Γ. Γραμματέας

                  Τάσος   Σταυρόπουλος           Γιώργος  Τριβιζάκης

2 σχόλια:

  1. Σωστά μεν, αλλά η μικρή μας χώρα μπορεί να αντιμετωπίσει την Τουρκική προκλητικότητα κόντρα στους "μεγάλους " μας συμμάχους; Με τρώει αυτό το θέμα, δεν μπορώ να βρω λύση/. Συγχωρέστε με, καλά κάνατε και βγάλατε την ανακοίνωση, αλλά με τρώει τι δέον γενέσθαι. Δεν έχω απάντηση, ίσωςμε προβληματίζει περισσότερο, γιατί ζω απέναντι( Σάμος). Κουράγιο φίλοι μου. ΠΕ2 από Σάμο. Από 1.9.2018 νέος συνταξιούχος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για το δολοφόνο-δικτάτορα Άσαντ καμιά καταδίκη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή