ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΕ.
Η Π.Ε.Σ.ΕΚ σε έχει ΑΝΑΓΚΗ και την έχεις ΑΝΑΓΚΗ. Από την πενιχρή σύνταξή σου ενίσχυσε την Ένωση. Γράψου στο σωματείο και ενημέρωσε και άλλους για την λειτουργία του. Κατέβασε την Αίτηση εγγραφής και ενημέρωσε μας με όποιον τρόπο σε εξυπηρετεί.
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ

menu

.

Print Friendly and PDF

Δευτέρα 23 Απριλίου 2018

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 25/4/2018

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ  ΕΝΩΣΗ  ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ  (Π.Ε.Σ.ΕΚ)
ΓΡΑΦΕΙΑ:  ΚΟΡΝΑΡΟΥ 2 ΚΑΙ  ΕΡΜΟΥ(ΟΛΜΕ).    ΤΚ: 10563 ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛ: 210-3230073, 210-3236544, 210-3221255 , 210-3318632
Blog:     syntaxekpedeftikoi.blogspot.gr
                                                                                                   Αθήνα     21.4.2018

Τετάρτη,     25   Απριλίου,        όλοι   στους δρόμους
ώρα   10.00,  πλατεία   Εθνικής Αντίστασης (   Δημαρχείο)

·        Ο   ν.   4387/2016  του  Κατρούγκαλου  προβλέπει ότι σε λίγους μήνες  από   1.1.2019  οι  συντάξεις μας  ( που έχουν ήδη επανυπολογιστεί, αλλά δεν το ανακοινώνουν) θα μειωθούν κατά 18% ( και οι κύριες  και οι  επικουρικές).   Παράλληλα με τη νέα μείωση του αφορολόγητου  στα 5.685  ευρώ η μηνιαία παρακράτηση  για την εφορία θα αυξηθεί  κατά 50-60 ευρώ.  Και, αν σε όλα αυτά προσθέσουμε  και  την κατάργηση των οικογενειακών επιδομάτων, θα χάσουμε συνολικά   σε ετήσια βάση 3 μηνιαίες συντάξεις. Οι  νέες    περικοπές θα μειώσουν το επίπεδο  της μέσης μηνιαίας σύνταξης   από 722   σε 450 ευρώ.
·        Οι νέες μειώσεις που έρχονται   οδηγούν σε εξαθλίωση  τους συνταξιούχους , σε έξαρση της φτώχειας , σε καταστροφή   της  ελληνικής οικογένειας,  εφόσον οι συνταξιούχοι  συντηρούν τα άνεργα παιδιά τους και τις οικογένειές τους.
·        Μπροστά σε αυτή την κοινωνική  καταστροφή, δεν έχουμε άλλη επιλογή. Ο ν.  Κατρούγκαλου  πρέπει να ανατραπεί  και συνολικά η πολιτική της κυβέρνησης και της τρόικας.
·         Το Δ.Σ   της  Π.Ε.Σ.ΕΚ  έχει καλέσει  εδώ και καιρό και καλεί  πάλι όλα τα σωματεία εργαζομένων και συνταξιούχων    να αναλάβουν τις ευθύνες  και να συντονίσουν τους αγώνες   μέχρι  την πλήρη ανατροπή  της πολιτικής των μνημονίων που έχουν ρημάξει τη ζωή μας.   Όλοι προσωπικά αλλά και συλλογικά θα επωμισθούν βαρύτατες  ευθύνες για τη στάση που  έχουν τηρήσει ή θα τηρήσουν   από εδώ και πέρα. 
·        Καλεί  ιδιαίτερα επίσης όλους τους συνταξιούχους   εκπαιδευτικούς  σε πανελλαδικό ξεσηκωμό σε όλη τη χώρα και να δώσουν  τη μάχη  μαζί με όλους τους  συνταξιούχους  για να  μη γίνει:
¨      Κανένας επανυπολογισμός  των συντάξεών μας, κύριων και επικουρικών.
¨      Καμία μείωση του αφορολόγητου  και περικοπή οικογενειακών επιδομάτων.
Διεκδικούμε:                   
¨      Επιστροφή όλων των κλεμμένων.
¨        Απόδοση  χωρίς αιτήσεις  και δικαστικές προσφυγές των παρανόμως   παρακρατηθέντων      σε κύριες  και επικουρικές συντάξεις.
¨      Κατάργηση του νόμου για τους πλειστηριασμούς που  αρπάζει  ακόμη και  την πρώτη κατοικία .
                                                Συνάδελφοι

v     Τα  περιθώρια έχουν στενέψει, ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι   και καμία ανοχή  δεν επιτρέπεται  σε μία κυβέρνηση που καταργεί  το ΕΚΑΣ από μικροσυνταξιούχους,  που διαλύει  την κοινωνική ασφάλιση με το ν. Κατρούγκαλου και έχει  οδηγήσει τις εργασιακές σχέσεις  στον 19ο  αιώνα.   Τη λύση  μπορεί  να δώσει μόνο   ο ενιαίος αγώνας των εργαζομένων και συνταξιούχων  που θα αμφισβητήσει  την  «αναγκαιότητα» της  μνημονιακής πολιτικής που  επί 8 χρόνια εφαρμόζεται  από όλες τις κυβερνήσεις   και θα απορρίψει  τις  συμβιβασμένες ηγεσίες της ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ. Χωρίς  την  ανατροπή  των συνδικαλιστικών ηγεσιών που έχουν μεγάλη ευθύνη  για την  κοινωνική  καταστροφή  των εργαζομένων και συνταξιούχων δεν υπάρχει  ελπίδα.
v     Οι μέχρι σήμερα αγώνες των σωματείων των συνταξιούχων δεν είναι στο ύψος των απαιτήσεων των καιρών, όταν η κοινωνική ασφάλιση  είναι στο στόχαστρο  της πολιτικής της κυβέρνησης και της τρόικας.

v     Τετάρτη  25   Απρίλη, ώρα 10.00  όλοι  στην Πλατεία Εθνικής αντίστασης. Από την επομένη πρέπει να ξεκινήσει πανελλαδική  κινητοποίηση όλων των συνταξιούχων , μετά από κοινή  διάσκεψη που  θα αποφασίσει μόνιμη  λειτουργία συντονιστικού για διαρκή αγώνα μέχρι την ανατροπή  της πολιτικής σφαγιασμού των συνταξιούχων.



                                Για το    Δ.Σ   της   Π.Ε.Σ.ΕΚ

                    Ο  πρόεδρος                      Ο  Γ. Γραμματέας

                Τάσος   Σταυρόπουλος           Γιώργος  Τριβιζάκης

5 σχόλια:

  1. Σήμερα τετάρτη 25/4 συμμετείχα με το ευάριθμο μπλοκ της ΠΕΣΕΚ στο ογκώδες συλλαλητήριο και πορεία των σωματείων των συνταξιούχων της Αθήνας.Όσο και αν έψαξα , δεν βρήκα πουθενά κάποιον από την "ηγεσία" της ΣΥΝΕΚ, που μας είχε υποσχεθεί ότι θα συναντηθούμε στους δρόμους του αγώνα.Ψυχανεμίζομαι, ότι εννοούσαν σε μεταγενέστερο χρόνο, όταν με την ανοχή τους θα έχουν μετατραπεί οι συντάξεις μας σε προνοιακά βοηθήματα και όταν χάσουν την κουτάλα ή την ελπίδα τους για κουτάλα.Τότε τους συνιστώ να παραμείνουν καλλίτερα στις τρύπες τους και να χαίρονται την ιδιοτέλεια τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πέστα ρε συνάδελφε γιατί κάποιοι καλόπιστοι είχαμε την αμφιβολία μπας και έφταιγε ότι ήμασταν απόλυτοι μαζί τους.

      Διαγραφή
  2. Συνάδελφε, είχα και εγώ αυταπάτες ότι οι συνάδελφοι των ΣΥΝΕΚ θα είχαν την "ευθιξία" , μετά την ηρωική τους έξοδο από το σωματείο να συμμετέχουν στους αγώνες για να μην μειωθούν οι συντάξεις μας. Μάλιστα, για να είμαι ειλικρινής, κατέβηκα στη σημερινή συγκέντρωση, για να τους δω πως θα είναι στα συλλαλητήρια μαζί με όλους τους συνταξιούχους, τώρα που είναι εκτός σωματείου. Αλλά ομολογώ ότι την πάτησα. Είναι μόνο λόγια, σαν τον αρχηγό τους. Όπου ακούς πολλά κεράσια, πάρε μικρό καλάθι..........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Άλλος ΄ένας που πίστευε ότι μετά την αποχώρηση των ΣΥΝΕΚ από το σωματείο θα ήταν πρώτοι στους αγώνες για να δείξουν ότι για την αποχώρησή τους έφταιγε το προηγούμενο Δ.Σ. Αποδείχθηκε ότι μπήκαν στο Δ.Σ για να στηρίξουν τη κυβέρνηση Τσίπρα, για να κόβει ευκολοτερα μισθούς και συντάξεις , γιατί μια δεξιά κυβέρνηση δε θα μπορούσε τόσο εύκολα. Πάντως η απουσία ήταν καθολική. Ούτε για δείγμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γιατί τα ΣΥΝΕΚ θα κατέβαιναν στις διαδηλώσεις; Πόσες φορές, αφότου ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε κυβέρνηση,κατέβηκαν στους δρόμους; Είδατε καμία διαμαρτυρία για την περικοπή των συντάξεων; Στη Γ.Σ πριν τις εκλογές, δεν άφηναν τους ομιλητές, τους διέκοπταν και όταν ανέβηκαν οι ίδιοι στο βήμα, είχαν το θράσος να μην τους διακόπτουν. Αυτό δεν έχει καμία σχέση ακόμη με τη στενή έννοια της συνδικαλιστικής ηθικής. Επιβεβαιώνεται η άποψη ότι μπαίνουν στα Δ.Σ για να σαμποτάρουν- εμποδίσουν οποιαδήποτε κριτική στην κυβέρνηση. Υπάρχουν ντοκουμέντα για το αντίθετο; Η ΠΕΣΕΚ έχει στο αρχείο της ανακοινώσεις των ΣΥΝΕΚ ενάντια στην κυβερνητική πολιτική απέναντι στους συνταξιούχους; Μάλλον όχι. Αυτός δεν είναι συνδικαλισμός. Είμαστε για κλάματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή