ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΕ.
Η Π.Ε.Σ.ΕΚ σε έχει ΑΝΑΓΚΗ και την έχεις ΑΝΑΓΚΗ. Από την πενιχρή σύνταξή σου ενίσχυσε την Ένωση. Γράψου στο σωματείο και ενημέρωσε και άλλους για την λειτουργία του. Κατέβασε την Αίτηση εγγραφής και ενημέρωσε μας με όποιον τρόπο σε εξυπηρετεί.
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ

menu

.

Print Friendly and PDF

Σάββατο 10 Μαρτίου 2018

ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ -ΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΡΙΣΙΜΑ ΘΕΜΑΤΑ


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ  ΕΝΩΣΗ 
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ  (Π.Ε.Σ.ΕΚ)
ΓΡΑΦΕΙΑ:  ΚΟΡΝΑΡΟΥ 2 ΚΑΙ  ΕΡΜΟΥ(ΟΛΜΕ).  
 ΤΚ: 10563 ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛ: 210-3230073, 210-3236544, 210-3221255 , 210-3318632
Blog:     syntaxekpedeftikoi.blogspot.gr

                                                                             Αθήνα  8.3.2018
     Η αντιλαϊκή  πολιτική  επιβάλλεται  με τη βία, αλλά και εκτρέφει    τη βία
Είχαμε και έχουμε την άποψη  ότι το σωματείο για κάθε  πολιτικό και κοινωνικό θέμα που προκύπτει δεν πρέπει να βγάζει   ψηφίσματα και ανακοινώσεις  που από συνδικαλιστική εμπειρία γνωρίζουμε ότι  δεν προσφέρουν πολλά στη λύση των προβλημάτων, αν δε συνοδεύονται από αντίστοιχες πράξεις και δράσεις.
Με αφορμή όμως και τελευταία  γεγονότα , οι συνταξιούχοι εκπαιδευτικοί που είναι ιδιαίτερα ευαίσθητοι  στα θέματα υπεράσπισης της Δημόσιας παιδείας, υγείας και  των δημοκρατικών ελευθεριών και έχουν θέση  κατά του πολέμου, του φασισμού και της αστυνομικής βίας που χρησιμοποιείται  για να καταπνίγονται οι λαϊκές κινητοποιήσεις, καταθέτουμε τις απόψεις  μας  με την προσδοκία ότι  μπορεί  να συμβάλουν  σε μια πιο αντικειμενική ενημέρωση.
·              Στη διαμαρτυρία των αναπληρωτών συναδέλφων  έξω από το Υπουργείο  Παιδείας, Παρασκευή 2 Μαρτίου,  για την πολιτική  μη διορισμών που  συνεχίζεται  για 8η  χρονιά,  η κυβέρνηση  δε δίστασε  να χρησιμοποιήσει ωμή βία , για να καταστείλει  την κινητοποίηση. Το μήνυμα ήταν διπλό: Να  καταστείλει  και να περιορίσει  τις κινητοποιήσεις  και να μείνουν μόνο  οι εικόνες βίας  στα βραδινά δελτία ειδήσεων. Και όχι βέβαια  ο εξευτελισμός  των νέων  συναδέλφων μας   που  προσλαμβάνονται»  ως αναπληρωτές μειωμένου ωραρίου (  διάβαζε   ωρομίσθιοι)   και κοιμούνται  σε αντίσκηνα, γιατί δεν μπορούν να νοικιάσουν   σπίτι ή στην καλύτερη περίπτωση- αν είναι τυχεροί-  να τους πληρώνουν το  νοίκι οι συνταξιούχοι γονείς τους.  Η μόνιμη  και σταθερή δουλειά  έχουν   εξοβελιστεί  από το  Ελληνικό λεξιλόγιο  και μάλιστα  από  μια «αριστερή κυβέρνηση». Η μερική  απασχόληση έχει ξεπεράσει το 50%  των εργαζομένων με ό,τι  αυτό  συνεπάγεται  για  τις συντάξεις μας και τα ασφαλιστικά ταμεία. Χωρίς  Δημόσια παιδεία και   υγεία  η κοινωνία μετατρέπεται   σε ζούγκλα και η πολιτική  που εφαρμόζεται  στην παιδεία, στη υγεία και στην κοινωνική ασφάλιση  οδηγούν  τα λαϊκά στρώματα στην κοινωνική εξαθλίωση. 
·              Στις   25  Φεβρουαρίου  ομάδα Χρυσαυγιτών  έκανε επίθεση  στον ελεύθερο κοινωνικό χώρο  ΦΑΒΕΛΑ στον  Πειραιά και τραυμάτισαν   5  άτομα, ανάμεσα στα  οποία  και τη δικηγόρο  της οικογένειας  Παύλου  Φύσσα στη δίκη των νεοναζί δολοφόνων. Οι   επιθέσεις των μελών της Χρυσής Αυγής, που είναι καθημερινό φαινόμενο, δεν είναι τυχαίες. Εκμεταλλεύονται  την εξαθλίωση των εργαζομένων, των άνεργων νέων  και συνταξιούχων, που είναι αποτέλεσμα της  πολιτικής της Ε.Ε , την «απουσία» εναλλακτικής πολιτικής  πέρα από τα μνημόνια που έντεχνα  προπαγανδίζει η κυβέρνηση  κάθε φορά που  φέρνει  στη Βουλή  νέους μνημονιακούς νόμους, συνεπικουρούμενη από τα ΜΜΕ,  την  ατιμωρησία που  απολαμβάνουν τα μέλη της, τη   συνεχιζόμενη ….. επί 4,5  χρόνια η δίκη των δολοφόνων του Παύλου Φύσσα, την   εύνοια που  έχουν   σε όλα τα ΜΜΕ. Η κυβέρνηση έπρεπε να ήταν αταλάντευτη στην ολοκληρωτική καταδίκη και απομόνωση κάθε φασιστικής δράσης.  Όταν, όπως  συμβαίνει σε όλη την Ευρώπη,  καταργούνται  οι κοινωνικές κατακτήσεις των τελευταίων 100 χρόνων και η κοινωνική ασφάλιση, πλήττονται τα εργασιακά δικαιώματα,   η ακροδεξιά εκμεταλλεύεται  την κατάσταση και βρίσκει πρόσφορο έδαφος  να απλώνει τα πλοκάμια της.
·              Την  Τετάρτη, 1η  Μαρτίου, η κυβέρνηση επιτέθηκε με σφοδρότητα εναντίον των αγωνιστών που  υπερασπίζονταν τις λαϊκές κατοικίες από τους ηλεκτρονικούς  πλειστηριασμούς.  Η σφοδρότητα των επιθέσεων των ΜΑΤ και ο  τραυματισμός αγωνιστών    δείχνουν ότι  τα μνημόνια  εφαρμόζονται   μόνο με μαστίγιο.  Άλλο τρόπο  η κυβέρνηση δεν έχει, για να εφαρμόσει  την πολιτική της σκληρής λιτότητας που υπαγορεύουν οι δανειστές. Άλλωστε  η κλοπή των συντάξεών μας που  αποκαλύφθηκε τελευταία δείχνει ότι  τα ματωμένα πλεονάσματα με αίμα  των   εργαζομένων και συνταξιούχων θα εξοικονομηθούν.  Οι συνταξιούχοι, από τα πρώτα θύματα αυτής της πολιτικής  από την πρώτη ημέρα εφαρμογής των μνημονίων,  έχουν νιώσει στο πετσί τη βία σε όλες τις μορφές της.   Το ξεσπίτωμα     των υπερχρεωμένων οικογενειών εξαιτίας της  ανεργίας και   της  δραματικής μείωσης των μισθών και συντάξεων   δεν μπορεί να επιβληθεί με άλλο τρόπο.
·              Τέλος, τα αλλεπάλληλα δημοσιεύματα για τα σκάνδαλα των μεγάλων φαρμακευτικών ομίλων σε συνεργασία με την εγχώρια  πολιτική και οικονομική  ελίτ δε μας έκαναν να πέσουμε από τα σύννεφα.  Δυστυχώς το μάρμαρο το πληρώνουμε  εμείς. Παρά τα όσα έχουμε πληρώσει  μια ζωή και συνεχίζουμε να πληρώνουμε με κρατήσεις στις συντάξεις μας(κύριες και επικουρικές) , όχι μόνο δεν έχουμε   Δημόσια  υγεία  και  φάρμακα, αλλά  είμαστε βέβαιοι ότι  οι κρατήσεις μας σπαταλώνται σε υπερτιμολογήσεις και  μίζες. Αν και δεν έχουμε αυταπάτες  ότι  το μαχαίρι  θα φτάσει στο κόκαλο και θα αποκαλυφθούν οι ένοχοι, όπως συνέβη με τη Λίστα Λαγκάρντ) ,  απαιτούμε και να τιμωρηθούν οι ένοχοι  και να καταργηθούν οι νόμοι  που  επιτρέπουν την ατιμωρησία τους.
                                                       Για την Π.Ε.Σ.ΕΚ

                          Ο πρόεδρος                                Ο  Γ. Γραμματέας

                   Τάσος Σταυρόπουλος                     Σταύρος   Κωστόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου