ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΕ.
Η Π.Ε.Σ.ΕΚ σε έχει ΑΝΑΓΚΗ και την έχεις ΑΝΑΓΚΗ. Από την πενιχρή σύνταξή σου ενίσχυσε την Ένωση. Γράψου στο σωματείο και ενημέρωσε και άλλους για την λειτουργία του. Κατέβασε την Αίτηση εγγραφής και ενημέρωσε μας με όποιον τρόπο σε εξυπηρετεί.
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ

menu

.

Print Friendly and PDF

Σάββατο 10 Μαρτίου 2018

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ






ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ  ΕΝΩΣΗ
 ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ  (Π.Ε.Σ.ΕΚ)
ΓΡΑΦΕΙΑ:  ΚΟΡΝΑΡΟΥ 2 ΚΑΙ  ΕΡΜΟΥ(ΟΛΜΕ).   
ΤΚ: 10563 ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛ: 210-3230073, 210-3236544, 210-3221255 , 210-3318632
Blog:     syntaxekpedeftikoi.blogspot.gr
                                                                    Αθήνα    10.3.2018

Ενημερωτικό   σημείωμα  από τη συνάντηση  των  συνταξιούχων  με τον  αναπληρωτή   Υπουργό   Εργασίας-Κοινωνικής   Ασφάλισης

·       Πέμπτη, 8/3, έγινε συλλαλητήριο  και  συγκέντρωση  διαμαρτυρίας  έξω από το Υπουργείο Εργασίας  για παρανόμως παρακρατηθέντα  και για τις  νέες περικοπές που έρχονται έξω από  το Υπουργείο  Εργασίας.
·       Αντιπροσωπία των συνταξιούχων   μετέφερε τα δίκαια αιτήματα στον  αναπληρωτή  Υπουργό , χωρίς να πάρει  ουσιαστικές  απαντήσεις.
·       Για την επιστροφή των παρανόμως  παρακρατηθέντων ποσών,  ο Υπουργός  απάντησε πως η κυβέρνηση ….. εξετάζει τη δυνατότητα επιστροφής   σε «κατάλληλο χρόνο»  και μέσα στα «περιθώρια που δημιουργούνται  από τα θετικά αποτελέσματα των οικονομικών δεδομένων της Κοινωνικής Ασφάλισης»  , μέσα στα πλαίσια της δημοσιονομικής πολιτικής . Συνέδεσε  δηλ. την επιστροφή των χρημάτων μας  με τα «θετικά οικονομικά δεδομένα» που χτίζονται πάνω στη λεηλασία των συντάξεων.

·       «Για τη βελτίωση της εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων και των συνταξιούχων και την αποφυγή συνωστισμού στις υπηρεσίες των Ταμείων, ο Υφυπουργός ανακοίνωσε ότι τις επόμενες εβδομάδες θα τεθεί σε λειτουργία διαδικασία εφαρμογής ηλεκτρονικών αιτημάτων».

·       Τέλος ο  Υπουργός ανακοίνωσε   ότι θα  έχει νέα   συνάντηση  με την αντιπροσωπεία των συνταξιούχων  σε 2   εβδομάδες.

Συνάδελφοι,  η κλοπή είναι ολοφάνερη, όπως και η ταλαιπωρία  όλων  συνταξιούχων με  ευθύνη της κυβέρνησης.  Για μια ακόμη φορά κάνουμε έκκληση στους συναδέλφους να μην καταφεύγουν στη βιομηχανία των προσφυγών και της διεκδίκησης των περικοπών μέσω δικαστηρίων. Οι νόμοι   για τα τελευταία παρακρατηθέντα( ο ν. για την εισφορά αλληλεγγύης, ο ν.  4093/2102  που περικόπτει  τις κύριες συντάξεις) έχουν κριθεί  αντισυνταγματικοί, αλλά η κυβέρνηση κωφεύει  και δεν εφαρμόζει τις αποφάσεις των ανωτάτων  δικαστηρίων, παρά μόνο κατά βούληση. Μόνο οι πιέσεις από ένα ενωμένο  κίνημα συνταξιούχων και εργαζομένων μπορεί να φέρει αποτελέσματα. 
                                     
                                                      Για την Π.Ε.Σ.ΕΚ
                                          Ο πρόεδρος                                Ο  Γ. Γραμματέας
                                   Τάσος Σταυρόπουλος                     Σταύρος   Κωστόπουλος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου