ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΕ.
Η Π.Ε.Σ.ΕΚ σε έχει ΑΝΑΓΚΗ και την έχεις ΑΝΑΓΚΗ. Από την πενιχρή σύνταξή σου ενίσχυσε την Ένωση. Γράψου στο σωματείο και ενημέρωσε και άλλους για την λειτουργία του. Κατέβασε την Αίτηση εγγραφής και ενημέρωσε μας με όποιον τρόπο σε εξυπηρετεί.
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ

menu

.

Print Friendly and PDF

Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2017

Η ΠΕΣΕΚ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ



ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ  ΕΝΩΣΗ
 ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ  (Π.Ε.Σ.ΕΚ)
ΓΡΑΦΕΙΑ:  ΚΟΡΝΑΡΟΥ 2 ΚΑΙ  ΕΡΜΟΥ(ΟΛΜΕ).  
 ΤΚ: 10563 ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛ: 210-3230073, 210-3236544, 210-3221255 , 210-3318632
Blog:     syntaxekpedeftikoi.blogspot.gr
                                                                                        Αθήνα     27.9.2017

                              Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ  ΠΕΣΕΚ  για τα κοινωνικά φροντιστήρια
·        Σαφώς   και  είμαστε υπέρ της εθελοντικής προσφοράς και αλληλεγγύης  προς τους αναξιοπαθούντες και  τις πιο αδύναμες  οικονομικά  οικογένειες και τα παιδιά τους
·        Αυτό το επιβεβαιώνει όχι μόνο η αθόρυβη και ανιδιοτελής προσφορά της συντριπτικής πλειοψηφίας των εκπαιδευτικών  προς τους μαθητές τους, αλλά και η συμμετοχή  τους    σ’  όλους τους κοινωνικούς και συνδικαλιστικούς αγώνες   μέσα και έξω από τα σχολεία για τα δικαιώματα  του λαού μας στο χώρο της εκπαίδευσης για δωρεάν  δημόσια εκπαίδευση,  αλλά και γενικότερα για  την προάσπιση των  πιο αδικημένων και απόκληρων στην κοινωνία.
·          Ταυτόχρονα όμως με την βοήθεια που δίνουμε αισθανόμαστε την υποχρέωση:
       1. Να δηλώσουμε ότι η εθελοντική προσφορά δεν μπορεί να έχει καμία       σχέση με διασυνδέσεις όπως κρατικές   ΜΚΟ ,   Ευρωπαϊκές  δομές , Μητροπόλεις , ΜΜΕ κλπ.
      2. Να τονίζουμε τις τεράστιες ευθύνες όλων των μνημονιακών κυβερνήσεων  που με την πολιτική τους   οδήγησαν και οδηγούν μεγάλα στρώματα του λαού στην ανεργία  και την ανέχεια και δεν  αισθάνονται ούτε την υποχρέωση να βοηθήσουν τους πιο ανήμπορους.
    3.Να  καταγγείλουμε τις προηγούμενες κυβερνήσεις  και  την τωρινή  που κατήργησαν την ενισχυτική και πρόσθετη διδασκαλία  και  για το μη διορισμό  νέων συναδέλφων στην εκπαίδευση  για 8η συνεχή χρονιά με αποτέλεσμα να επιδεινώνεται η θέση των μαθητών από τα κατώτερα κοινωνικά στρώματα,  που δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση στα φροντιστήρια.
4.  Να δηλώσουμε ότι  απαιτούμε  το  διορισμό μόνιμων εκπαιδευτικών και αναπληρωτών πλήρους απασχόλησης  που  θα αναλάβουν  την ενισχυτική και πρόσθετη διδασκαλία μέσα  στα πλαίσια του σχολικού προγράμματος.  Για μας πρώτη προτεραιότητα  είναι η θεσμική και μόνιμη  μέριμνα του κράτους  για  την ενίσχυση των αδύνατων μαθητών  και των οικογενειών τους .    Οι κοινωνικές ανισότητες που στη χώρα μας διευρύνονται αντί να μειώνονται  εξαιτίας της πολιτικής των μνημονίων που απαρέγκλιτα όλες οι κυβερνήσεις εφαρμόζουν, είναι όνειδος για μας τους εκπαιδευτικούς, γιατί γνωρίζουμε ότι  αφήνουν ανεξίτηλη  τη σφραγίδα τους  στην εκπαίδευση των  μαθητών μας.
5.  Να αναδεικνύουμε κάθε φορά την αιτία των κοινωνικών ανισοτήτων και το μόνο σίγουρο δρόμο για την εξάλειψη τους, το δρόμο του ενωμένου αγώνα και των διεκδικήσεων .
·         Οι  συνταξιούχοι  εκπαιδευτικοί  δηλώνουν ότι την εθελούσια προσφορά τους σε καμιά περίπτωση δεν αποδέχονται  να την οικειοποιηθεί  μια κυβέρνηση που έχει θέσει ως προτεραιότητα τη μείωση δαπανών για την εκπαίδευση, το κλείσιμο σχολικών μονάδων, τη συγχώνευση τμημάτων και τη μείωση των εκπαιδευτικών.
·         Με αυτό το σκεπτικό καλούμε τους συναδέλφους που θέλουν και μπορούν  και  μόνο ανιδιοτελώς    να  παράσχουν  τις υπηρεσίες τους σε μαθητές  που έχουν ανάγκη,  στα κοινωνικά φροντιστήρια  που λειτουργούν ή θα λειτουργήσουν  με ευθύνη των ΕΛΜΕ   ή των συλλόγων γονέων.  
                                               Για το    Δ.Σ   της   Π.Ε.Σ.ΕΚ

                                    Ο  πρόεδρος                     Ο  Γ. Γραμματέας

                       Τάσος   Σταυρόπουλος              Σταύρος  Κωστόπουλος                    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου