ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΕ.
Η Π.Ε.Σ.ΕΚ σε έχει ΑΝΑΓΚΗ και την έχεις ΑΝΑΓΚΗ. Από την πενιχρή σύνταξή σου ενίσχυσε την Ένωση. Γράψου στο σωματείο και ενημέρωσε και άλλους για την λειτουργία του. Κατέβασε την Αίτηση εγγραφής και ενημέρωσε μας με όποιον τρόπο σε εξυπηρετεί.
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ

menu

.

Print Friendly and PDF

Πέμπτη, 22 Ιουνίου 2017

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΤΟ ΕΤΕΑ ΕΠ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ  ΕΝΩΣΗ 
 ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ  (Π.Ε.Σ.ΕΚ)
ΓΡΑΦΕΙΑ:  ΚΟΡΝΑΡΟΥ 2 ΚΑΙ  ΕΡΜΟΥ(ΟΛΜΕ). 
   ΤΚ: 10563 ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛ: 210-3230073, 210-3236544, 210-3221255 , 210-3318632
Blog:     syntaxekpedeftikoi.blogspot.gr
            
           
                                                
                                        Δελτίο   Τύπου       21.6.2017      
Πραγματοποιήθηκε    σήμερα  η διαμαρτυρία  της ΠΕΣΕΚ έξω από το ταμείο ΕΤΕΑ ΕΠ  . Μεταξύ των συνθημάτων  που ακούστηκαν ήταν:
« Τα πλεονάσματα σας είναι αιματοβαμμένα , δώστε πίσω τώρα τα κλεμμένα»
 «Με αγώνες έχει γίνει η ασφάλιση,  δεν είναι για παζάρια και για διάλυση»
«Λαέ μπορείς να τους νικήσεις, δε θα σταματήσουν αν δεν τους σταματήσεις»
  «Ντροπή , Ντροπή,  δώστε τώρα την επικουρική»  κλπ
 • Αντιπροσωπεία των συγκεντρωμένων αποτελούμενη από τον Πρόεδρο της ΠΕΣΕΚ   και  από  συναδέλφους που συμμετείχαν  στην κινητοποίηση  έγινε  δεκτή από τον  διοικητή του ταμείου  κ. Θανάση Καποτά στον οποίο  έθεσαν  τα προβλήματα των συνταξιούχων σχετικά με την καθυστέρηση έκδοσης των επικουρικών συντάξεων,  το συμψηφισμό των οφειλών των συναδέλφων προς το ταμείο με τα  αναδρομικά που  τους  οφείλει, την πληρωμή του  εφάπαξ   και τις νέες  μειώσεις των επικουρικών σύμφωνα με το 4ο  μνημόνιο.
 • Από τις   απαντήσεις του  διοικητή του  ταμείου  προέκυψαν τα εξής:
1.    Οι καθυστερήσεις για την έκδοση  των επικουρικών θα συνεχιστούν,  γιατί  το  ΙΚΑ καθυστερεί  να απαντήσει  λόγω έλλειψης προσωπικού.  Το  ΙΚΑ   πρέπει  να βεβαιώσει  το χρόνο  ασφάλισης  στο ΙΚΑ-ΤΕΑΜ   και αφορά συναδέλφους που έχουν διαδοχική ασφάλιση.
2.    Δεν  έχει  γίνει τίποτα με το  συμψηφισμό των οφειλών.   Στην προηγούμενη  συνάντηση( Δεκέμβρης  2016)    είχαμε ενημερωθεί  ότι  είχε γίνει σχετική  πρόταση  προς το  Υπουργείο             Εργασίας  από το ταμείο, αλλά μέχρι  τώρα  δεν έχει  υπάρξει  απάντηση  εκ μέρους του υπουργείου. 
3.    Για το  εφάπαξ  έδωσε την υπόσχεση  ότι  μέχρι  τέλους  του 2017   θα πληρωθούν  όσοι έχουν  συνταξιοδοτική  πράξη  εντός  του 2015.  Εκτίμησή του  είναι ότι  θα δοθούν  εφάπαξ  σε 16.500  δικαιούχους  μέχρι  τέλους  του  χρόνου.
4.      Για τις μειώσεις  που περιλαμβάνονται  στο 4ο  μνημόνιο  δεν ανέφερε τίποτα. 
5.    Πρόταση  εκ μέρους του προέδρου  να γίνει  η   έκδοση των επικουρικών με βάση  το  χρόνο  υπηρεσίας που   αναφέρεται  στη  συνταξιοδοτική  πράξη  της κύριας  σύνταξης  και μετά να γίνει  η τελική  εκκαθάριση  των επικουρικών   δεν έγινε δεκτή  από τον  διοικητή του ταμείου.
Συνάδελφοι
 • Δεν έχουμε καμία εμπιστοσύνη  για την τήρηση των όποιων  δεσμεύσεων  για την πληρωμή  των επικουρικών και   εφάπαξ.  Στο    μεγάλο  αριθμό  των  επικουρικών και κύριων συντάξεων που δεν έχουν  εκδοθεί και στη ληστρική φορολογία των λαϊκών στρωμάτων  στηρίζονται τα  ματωμένα πλεονάσματα που προβάλλει  η κυβέρνηση  ως επιτυχία  (Στη  Βουλή  20.6.2016    ο πρόεδρος του ΕΦΚΑ  παραδέχθηκε  ότι  δεν  έχουν εκδοθεί  ακόμη   138.00  κύριες συντάξεις   και ο  διοικητής του   ΕΤΕΑ ΕΠ  126.000   επικουρικές   συντάξεις). 
 • Γι΄ αυτό δε μας πείθουν  οι δικαιολογίες  για τις καθυστερήσεις.  Είναι  πολιτική   επιλογή της κυβέρνησης,   για να υλοποιεί  τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει απέναντι στους δανειστές.
 •  Καλούμε όλους τους συνταξιούχους να διεκδικήσουν ενωτικά τα δικαιώματά τους, κατακτημένα με αγώνες και θυσίες. Είναι υποχρέωση  απέναντι  στους γονείς μας – αιμοδότες της κοινωνικής ασφάλισης-  και στα παιδιά μας.     Ενωμένοι  όλοι στους δρόμους. 
 • Στη  διάρκεια της κινητοποίησης  εγκρίθηκε  το παρακάτω  ψήφισμα.
 Κινητοποίηση -   διαμαρτυρία    των   συνταξιούχων  εκπαιδευτικών   έξω από το ΕΤΕΑ
                     Τετάρτη       21  Ιουνίου    2017, ώρα  10.00
Οι συνταξιούχοι είναι  εδώ και  θα είναι και αύριο και πάντα στους δρόμους   και θα   διαμαρτύρονται  για:
·         Την απαράδεκτη  καθυστέρηση  της έκδοσης   της  επικουρικής  σύνταξης
·         Την  τραγική  ταλαιπωρία    όσων  έχουν  την «ατυχία»   να   έχουν  διαδοχική ασφάλιση. (Κάποιοι  έχουν ευθύνη  που έχουμε γίνει λάστιχο ανάμεσα  στο  ΕΤΕΑ  και  ΙΚΑ)
·         Τη νέα  σφαγή των συντάξεων   κατά 18% ,   που  αποφάσισε  η κυβέρνηση στα πλαίσια της νέας  «αξιολόγησης». Η μείωση  18%   αφορά και τις  επικουρικές που  έχουν προσωπική διαφορά.  Καμία επικουρική  δε θα γλυτώσει μετά τις  μειώσεις των ΚΥΡΙΩΝ  συντάξεων, αφού  είναι ποσοστό τους.
·        Την  πολιτική  διάλυσης  της κοινωνικής ασφάλισης που ακολουθεί  η κυβέρνηση,  εφαρμόζοντας  πιστά την πολιτική της Ε.Ε και ΔΝΤ.
                        Απαιτούμε   από τη διοίκηση του ταμείου:
·        Την έκδοση  όλων των επικουρικών συντάξεων εδώ και τώρα
·        Το  συμψηφισμό των οφειλών των συνταξιούχων με το ποσό που  οφείλει  το ταμείο  από τις αναδρομικές   επικουρικές συντάξεις.
·        Την  καταβολή  όλων  των αναδρομικών που  οφείλει  το ταμείο.
·        Να αποκαταστήσει τις επικουρικές συντάξεις. Δεν αναγνωρίζουμε καμία περικοπή. Η  επικουρική σύνταξη  είναι οι κόποι μιας ζωής των εργαζομένων  και  καμία  κυβέρνηση  δεν έχει     δικαίωμα   να μας  ληστεύει   και καμία  διοίκηση του ταμείου, αν είναι με το μέρος  των συνταξιούχων,    να υλοποιεί  τις  αποφάσεις της. 
 Δηλώνουμε  προς τους   αρμόδιους  υπουργούς   εργασίας και  την κυβέρνηση  ότι  δεν πρόκειται  να  αποδεχθούμε  να ζούμε  με συντάξεις πείνας.  Για μας  δεν είναι μονόδρομος η πολιτική που εφαρμόζει  η κυβέρνηση, για να είναι αρεστή  στους δανειστές. 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ   ΕΔΩ

3 σχόλια:

 1. Εγώ θα πρότεινα συνάδελφοι να μας δώσουν την επικουρική μετά από 10 χρόνια, για να μην πέσουν έξω στα πλεονάσματα. Θα σας θέσω και ένα θέμα που ίσως από άγνοια δεν θίχθηκε στη συνάντηση. Εγώ έχω θεμελιώσει δικαίωμα συνταξιοδότησης από το πρώην ΤΕΑΔΥ, γιατί έχω 30 χρόνια δημόσια υπηρεσία από την ημερομηνία διορισμού μου . έχω όμως την ατυχία νά έχω και 25 μήνες ΙΚΑ ΤΕΑΜ . το ΕΤΕΑ δε μου εκδίδει την επικουρική γιατί περιμένει μέχρι να απαντήσει το ΙΚΑ. Ζήσε Μάη μου να φας τριφύλι που λέει ο λαός μας. Ζήτησα να μου εκδώσουν την επικουρική για τα 30 χρόνια και όταν το ΙΚΑ αποφασίσει να μου απαντήσει, μου δίνουν και για τα υπόλοιπα 2 χρόνια. Δυστυχώς αρνούμνται τη λύση αυτή, γεγονός που δείχνει ότι ενδιαφέρονται μόνο να μα ςκαθυστερούν για να έχουν πλεονάσματα. Βλέπετε εσείς άλλο λόγο. Εκτός αν δεχθούμε ότι μας μισούν και δε θέλουν να μας διευκολύνουν. Αλλά δε πιστεύω τέτοιο πράγμα. Να σημειωθεί ότι έχω πάει στο ΕΤΕΑ, ΤΕΑΔΥ 5 ΦΟΡΈς ΚΑΙ ΠΡΟΤΕΊΝΩ ΑΥΤΉ ΤΗ ΛΥΣΗ. Στου κουφού τη ν πόρτα όσο θέλεις βρόντα. Χ. Λ ΠΕΙΡΑΙΑΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Επειδή σήμερα σχολιάστηκε αρνητικά από συνάδελφο η ανακοίνωσή σας, υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση δε θα κάνει άλλες περικοπές στο ΤΕΑΔΥ, σας στέλνω την επιστολή ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΥ προς τρόικα. Συγνώμη για την ενέργεια αυτή, αλλά κόντεψα να πάθω εγκεφαλικό . Από ΚΑΛΛΙΘΕΑ
  "Η επιστολή Τσακαλώτου προς τρόικα

  «Οι ελληνικές αρχές παραμένουν πλήρως προσηλωμένες να ακολουθήσουν τη συμφωνηθείσα δημοσιονομική πορεία που βασίζεται σε στόχους για πρωτογενή πλεονάσματα 0,5, 1,75 και 3,5% για το 2016, 2017 και 2018 αντίστοιχα. Οι ελληνικές αρχές θα ενεργοποιήσουν τον «κόφτη» όπως προβλέπεται στο Νόμο 4389/16, σε περίπτωση που τα οικονομικά δεδομένα που επικυρώνονται από την Eurostat δείξουν ότι οι συμφωνηθέντες στόχοι δεν επιτεύχθηκαν. Ειδικότερα, σε περίπτωση που το δημοσιονομικό αποτέλεσμα για το 2016 δεν ανταποκρίνεται στο συμφωνημένο στόχο, το οποίο θεωρούμε εξαιρετικά απίθανο, οι ελληνικές αρχές δεσμεύονται να λάβουν αντισταθμιστικά μέτρα στον τομέα των δαπανών για συντάξεις, για να καλυφθεί η διαφορά μεταξύ του αποτελέσματος και του δημοσιονομικού στόχου για το 2016.»

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Είμαι ένας ταλαίπωρος συνταξιούχος δάσκαλος που έχει την ατυχία να έχει 28 μήνες ΙΚΑ -ΤΕΑΜ , αλλά έχω 31 χρόνια στο δημόσιο, δηλ. έχω θεμελιώσει δικαίωμα στο ΤΕΑΔΥ. δυστυχώς δε μου δίνουν το επικουρικό γιατί το ΙΚΑ δεν έχει υπαλλήλους και δεν μπορεί να απαντήσει στο ΤΕΑΔΥ ή στο ΕΤΕΑ. Θέτω το εξής ερώτημα: Εγώ φταίω γι' αυτό; όταν πληρώναμε κρατήσεις, μας είπαν ότι θα πάρετε σύνταξη αν έχει υπαλλήλους το ταμείο σας; Τι καραγκιοζιλίκια είναι αυτά. Ούτε στην ΟΥΓΚΑΝΤΑ δεν γίνονται. Ζήτησα να μου δώσουν την επικουρική για τα 31 χρόνια και όταν απαντήσει το ΙΚΑ να μου δώσουν και το κομμάτι αυτό. Ξέρετε τί μου απάντησαν; Δεν γίνεται γιατί θα σου βγάλουμε 2 φορές επικουρική. Και εγώ που βράζω στο ζουμί μου, δεν μετράω. Αγαπητοί συνάδελφοι αυτή είναι η κατάσταση. Υπάρχουν και χειρότερα: Μετά από 4 ή 5 χρόνια που θα έρθει η σειρά μου, δε θα μας δώσουν αναδρομικά , γιατί δε θα έχουν. Το έμαθα σήμερα και πήγα να πάθω εγκεφαλικό. Συνάδελφος χήρα με 2 παιδιά άνεργα της έδωσαν ένα κομμάτι από τα αναδρομικά, γιατί δεν είχαν! Τα υπόλοιπα αργότερα. Πιστεύω να με δικαιολογείτε γιατί σας γράφω αυτά, γιατί είμαι σε αναμμένα κάρβουνα και σε λίγο οι κύριοι του επικουρικού θα με τοποθετήσουν πάνω για να καώ. Γιατί δε διορίζουν υπαλλήλους; Μη μου πείτε γιατί το απαγορεύει η τρόικα, γιατί δεν την έφερα εγώ. Άλλοι την κάνανε θεσμοί, για να γίνει ευκολοχώνευτη

  ΑπάντησηΔιαγραφή