ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΕ.
Η Π.Ε.Σ.ΕΚ σε έχει ΑΝΑΓΚΗ και την έχεις ΑΝΑΓΚΗ. Από την πενιχρή σύνταξή σου ενίσχυσε την Ένωση. Γράψου στο σωματείο και ενημέρωσε και άλλους για την λειτουργία του. Κατέβασε την Αίτηση εγγραφής και ενημέρωσε μας με όποιον τρόπο σε εξυπηρετεί.
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ

menu

.

Print Friendly and PDF

Σάββατο 13 Μαΐου 2017

ΤΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ



Επιτροπή πολιτιστικών δράσεων της Π.Ε.Σ.ΕΚ.

Αναλυτικό Πρόγραμμα εξαήμερης εκδρομής στην ανατολική Μακεδονία

    Φίλες και φίλοι,
     Το ημερήσιο πρόγραμμα της εξαήμερης εκδρομής μας θα είναι ως εξής:

    Δευτέρα, 22 Μαΐου αναχώρηση από Αθήνα, επίσκεψη στο “Δίον”, άφιξη στην Καβάλα.

     Η αναχώρησή μας από την Αθήνα θα πραγματοποιηθεί ως εξής:
 Πρώτη στάση : Πλατεία Καραϊσκάκη (Hotel Stanley) ώρα: 7.15 π.μ.
Δεύτερη στάση: Αρχαιολογικό Μουσείο (Πατησίων)  ώρα:  7.30 π.μ .
Τρίτη στάση:  Προαστιακός σταθμός Πεντέλης           ώρα: 8.00 π.μ.
Για πρακτικούς λόγους  πρέπει να τηρηθούν οι ώρες αναχώρησης.
     Μετά από δύο ημίωρες, ενδιάμεσες στάσεις θα επισκεφθούμε τον αρχαιολογικό χώρο “Δίον”, θρησκευτικό, πνευματικό και πολιτιστικό κέντρο των Μακεδόνων, εφάμιλλο των Δελφών και της Ολυμπίας. Φαγητό πρόχειρο σε ενδιάμεση στάση. Άφιξη στην Καβάλα, εγκατάσταση στο ξενοδοχείο, βράδυ ελεύθερο.

     Τρίτη, 23 Μαΐου: Καβάλα, Παρανέστι, Δράμα.
   
    Αναχώρηση στις 9.00. Το Παρανέστι είναι η κυριότερη πύλη εισόδου σε μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ενδοχώρα με παρθένα δάση, ρέματα, καταρράκτες, τεχνητές λίμνες, πέτρινα γεφύρια, εγκαταλελειμμένα χωριουδάκια και ευωδιαστά αγριολούλουδα. Φαγητό στο Παρανέστι. Άφιξη στη Δράμα.
    Μπορούμε να ξεκινήσουμε την περιπλάνησή μας  στην πόλη από το πάρκο της Αγίας Βαρβάρας, που στις παρυφές του βρίσκονται αξιόλογα κτήρια που αξίζουν την προσοχή μας. Ανάμεσά τους καπναποθήκες των αρχών του 20ού αιώνα, νερόμυλοι, παραδοσιακές κατοικίες, καθώς και η πινακοθήκη της πόλης. Στην αρχή της οδού Εθνικής Αμύνης θα συναντήσουμε το σιδηροδρομικό σταθμό που χτίστηκε το 1875.Αξίζει να εντοπίσουμε και το δημοτικό κινηματογράφο “Ολύμπια,” που φιλοξενεί το σινεφίλ κοινό του φεστιβάλ.
     Στο λόφο του Κορυλόβου θα θαυμάσουμε την καταπληκτική θέα ολόκληρης της πόλης στα δε, βυζαντινά τείχη θα συναντήσουμε τις βυζαντινές εκκλησίες της Αγίας Σοφίας (10ος αιώνας) και των Ταξιαρχών (14ος αιώνας). Επιστροφή στην Καβάλα. Βράδυ ελεύθερο.      
    
    Τετάρτη, 24 Μαϊου : Καβάλα, Αμφίπολη, σπήλαιο Αλιστράτης, Φίλιπποι.

    Αναχώρηση από το ξενοδοχείο στις 9.30 π.μ.
Επίσκεψη  στον αρχαιολογικό χώρο της Αμφίπολης. Άφιξη και ξενάγηση στο σπήλαιο της Αλιστράτης, ένα από τα μεγαλύτερα σπήλαια της Ευρώπης με τεράστιους σταλακτίτες και σταλαγμίτες σε διάφορους χρωματισμούς και τους σπάνιους  εκκεντρίτες. Φαγητό στην Αλιστράτη. Επίσκεψη- ξενάγηση στους  αρχαίους Φιλίππους.  Επιστροφή στην Καβάλα. Βράδυ ελεύθερο.

     Πέμπτη, 25 Μαϊου : Καβάλα, λίμνη Κερκίνης, Σέρρες.

Αναχώρηση από το ξενοδοχείο στις 9.00 π. μ. Πρωινή εξόρμηση στην τεχνητή λίμνη Κερκίνη, έναν από τους σπουδαιότερους υγροτόπους στην Ελλάδα. Ρυθμοί χαλαροί, τοπίο που ενώνει νερό και γη, εικόνες έξω από τον χρόνο. Γεύμα στην Κερκίνη. Μετά το μεσημεριανό φτάνουμε στις Σέρρες. Καρδιά της πόλης η πλατεία Ελευθερίας με το Μπεζεστένι στο κέντρο (παλιά σκεπαστή οθωμανική αγορά), που στεγάζει σήμερα το Αρχαιολογικό Μουσείο .Η πόλη ανασαίνει με μεγάλες πλατείες και εύκολα χαραγμένους δρόμους και προπάντων με την πανέμορφη κοιλάδα των Αγίων Αναργύρων και την καταπράσινη περιοχή του Αγίου Ιωάννη. Μπορούμε να επισκεφτούμε :Το αποκατεστημένο Ζινζιρλί Τζαμί με το μολυβένιο τρούλο(Βουρλών & Ανατολικής Θράκης), το συναρπαστικό μουσείο των Σαρακατσάνων (Κωνσταντινουπόλεως 62), να ανεβούμε στον πευκόφυτο λόφο του Κουλά, όπου βρίσκεται ο Πύργος του Ορέστη για την καλύτερη πανοραμική θέα της πόλης. Επιστροφή στην Καβάλα. Βράδυ ελεύθερο.        
   
     Παρασκευή, 26 Μαϊου : Καβάλα.

    Την Παρασκευή  θα περιηγηθούμε στις ομορφιές της Καβάλας. Ανηφορίζοντας προς την παλιά πόλη, διατηρητέος, ιστορικός οικισμός θα συναντήσουμε το Ιμαρέτ, το παλαιό, ιεροδιδασκαλείο και φτωχοκομείο. Χτίστηκε από τον Μοχάμεντ Άλη, ιδρυτή της τελευταίας δυναστείας της Αιγύπτου.
Εκεί κοντά βρίσκεται η πλατεία με τον ανδριάντα και το κονάκι του που λειτουργεί ως Μουσείο. Στην παλιά πόλη βρίσκεται επίσης και το συγκρότημα του Χαλίλ Μπέη, τέμενος του 16ου αιώνα  που στεγάζει επίσης τα διασωθέντα οκτώ δωμάτια του μεντρεσέ (ιεραδιδασκαλείου). Θα ανεβούμε στο φρούριο στο οποίο καταλήγει το υδραγωγείο, Καμάρες. Στο Αρχαιολογικό Μουσείο, η μόνιμη έκθεση “Νεάπολις- Χριστούπολις-Καβάλα”αφηγείται την ιστορία της πόλης από τα αρχαία ως τα νεότερα χρόνια. Αξίζει να θαυμάσουμε: Το μέγαρο Τόκου (1879), σήμερα στεγάζει τη 12η Εφορία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, το παλιό Παρθεναγωγείο (1891-1894), σήμερα 10ο Δημοτικό Σχολείο, τη Μεγάλη Λέσχη (1910), λειτουργεί ως Δημοτική Βιβλιοθήκη, το Δημαρχείο, τη Δημοτική Καπναποθήκη, το Μέγαρο Wix .
    Ξενάγηση  στο Ιμαρέτ, παλαιό, ιεροδιδασκαλείο και φτωχοκομείο, που σήμερα λειτουργεί ως ξενοδοχείο, αναστηλωμένο υποδειγματικά.

     Σάββατο, 27 Μαϊου : Καβάλα, επιστροφή στην Αθήνα.

    Αναχώρηση από το ξενοδοχείο στις 10.00 π.μ. Φαγητό σε ενδιάμεση στάση, επιστροφή στην Αθήνα περίπου στις 9.00 μ.μ.


Καλό μας ταξίδι



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου