ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΕ.
Η Π.Ε.Σ.ΕΚ σε έχει ΑΝΑΓΚΗ και την έχεις ΑΝΑΓΚΗ. Από την πενιχρή σύνταξή σου ενίσχυσε την Ένωση. Γράψου στο σωματείο και ενημέρωσε και άλλους για την λειτουργία του. Κατέβασε την Αίτηση εγγραφής και ενημέρωσε μας με όποιον τρόπο σε εξυπηρετεί.
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ

menu

.

Print Friendly and PDF

Παρασκευή 12 Μαΐου 2017

ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ



ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ  ΕΝΩΣΗ
 ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ  (Π.Ε.Σ.ΕΚ)
ΓΡΑΦΕΙΑ:  ΚΟΡΝΑΡΟΥ 2 ΚΑΙ  ΕΡΜΟΥ(ΟΛΜΕ).  
 ΤΚ: 10563 ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛ: 210-3230073, 210-3236544, 210-3221255 , 210-3318632
Blog:     syntaxekpedeftikoi.blogspot.gr
                                                                          Αθήνα 10.5.2017
Να μην περάσει το νέο μνημόνιο. Όλοι στα συλλαλητήρια και  στις  κινητοποιήσεις για την ανατροπή  του. Τετάρτη, 17 Μάη,  10.30, Πολυτεχνείο. 
·         Το  4ο μνημόνιο, στα πλαίσια της νέας «αξιολόγησης»,   αφαιρεί και το τελευταίο φύλλο  συκής πίσω από το οποίο   προσπαθούσε να κρυφθεί η κυβέρνηση Σύριζα- ΑΝΕΛ. Από το «ούτε ένα ευρώ» μείωση των συντάξεων του Κατρούγκαλου, μετά την ψήφιση του ν. 4387/12.5.2017, ακολούθησε  η μείωση  κατά 44%   των μερισμάτων  του ΜΤΠΥ, ο επανυπολογισμός  και η μείωση κατά 25.000.000  ευρώ  μηνιαίως των επικουρικών συντάξεων, και τώρα η νέα σφαγή των κύριων συντάξεων κατά 18%  και η αναπόφευκτη νέα μείωση των επικουρικών συντάξεων.  Αν προσθέσουμε  και τη μείωση του αφορολόγητου,  οι συνταξιούχοι οδηγούνται  σε ακραία φτώχεια και σε εξαθλίωση.  Κανένας δεν πρόκειται να γλυτώσει. Όλοι  θα χάσουμε δύο ακόμη  συντάξεις, και   κάθε χρόνο. `Το νέο  μνημόνιο δεν κατακρεουργεί μόνο τις συντάξεις,  εργατικά  και συνδικαλιστικά δικαιώματα, αλλά ξεπουλάει  τη ΔΕΗ  και κάθε δημόσια περιουσία αντί πινακίου φακής   και ο κατάλογος δεν έχει τέλος με άλλα 80 μέτρα που έρχονται προς ψήφιση στη Βουλή. Σ΄  αντάλλαγμα, για να εξασφαλίσουν την ανοχή μας, υπόσχονται  μερικά «αντίμετρα»  για τους πιο εξαθλιωμένους   από τα ματωμένα πλεονάσματα των 3.5%   κάθε  χρόνο,  που έχει συμφωνήσει  η κυβέρνηση με την τρόικα.
·         Η πείρα έχει  δείξει ότι, αν δε  συγκροτηθεί ένα κίνημα αντίστασης από όλους τους εργαζόμενους και συνταξιούχους  και δεν αναληφθεί ένας αγώνας  ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης και στην πολιτική  της Ε.Ε και ΔΝΤ,  η απογοήτευση θα απλωθεί  περισσότερο  και η κυβέρνηση θα συνεχίζει την πολιτική των μνημονίων, εισπράττοντας  τον έπαινο  των « συγκλητικών»,   και θα επαίρονται οι κυβερνητικοί βουλευτές ότι μόνο η κυβέρνηση Τσίπρα θα μπορούσε να περάσει τέτοια αντιλαϊκά μέτρα. Η πολιτική των μνημονίων   έχει  ξεπεράσει σε σκληρότητα και τα πιο άγρια μέτρα που είχε επιβάλει  η Θάτσερ  στους Βρετανούς εργαζόμενους.
·         Η Π.Ε.Σ.ΕΚ  απευθύνεται  σε όλους τους συναδέλφους με ειλικρίνεια και με συνέπεια. Σας  καλεί  συσπειρωθείτε  στο σωματείο, για να μπορέσουμε να πάρουμε πρωτοβουλίες για συντονισμό του αγώνα ενάντια στην πολιτική που καθημερινά μας εξαθλιώνει. Η  Π.Ε.Σ.ΕΚ  συμμετέχει  και θα συμμετέχει  σε  κάθε κινητοποίηση  που θέτει ως προτεραιότητα την ανατροπή αυτής της πολιτικής. Ταυτόχρονα καλεί όλους τους συνταξιούχους εκπαιδευτικούς  στην  επαρχία να συντονισθούν με τις άλλες συνταξιουχικές οργανώσεις,  για να είναι αποτελεσματικός ο αγώνας μας.
·         Εδώ που  μας έφεραν, μόνο η ενότητα με όλους τους εργαζόμενους και συνταξιούχους , μπορεί  να φέρει αποτελέσματα. Η ανασυγκρότηση του συνδικαλιστικού κινήματος , που έχει  θέσει   ως προτεραιότητα η Π.Ε.Σ.ΕΚ,  είναι  αναγκαία  για την απόκρουση της αντιλαϊκής πολιτικής σε βάρος του κόσμου της εργασίας.  
·         Την Τετάρτη,   17  Μάη,   θα είμαστε  στους δρόμους μαζί με τους εργαζόμενους και συνταξιούχους. Με το πανό μας στο Πολυτεχνείο, ώρα 10.30.
·          Την Πέμπτη, 18 Μάη, ώρα 10.00, στην Πλατεία Εθνικής Αντίστασης, στην κινητοποίηση των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων.  Και σε όλες τις  κινητοποιήσεις που θα ακολουθήσουν, για να μην περάσει  το 4ο  μνημόνιο.   Για την επιστροφή των κλεμμένων,  για την επαναφορά της 13ης και 14ης  σύνταξης, για δημόσια  δωρεάν υγεία και παιδεία. Για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Γιατί  με μπλοκάκια και με μερική απασχόληση το  ασφαλιστικό ενταφιάζεται.
·         Είμαστε  συνταξιούχοι και έχουμε διδαχθεί από τους αγώνες μιας  ζωής ότι  τέτοιες  καταστάσεις δεν ανατρέπονται    χωρίς ενωτικό και παρατεταμένο  αγώνα. Ας  υπερβούμε τις  αμφιβολίες  μας.  Μπορούμε να νικήσουμε όλοι  μαζί. Καμία  εξουσία δεν μπορεί  να αντέξει  στη Λαϊκή  οργή.

                Όλοι   17  Μάη   στους   δρόμους

                     Για το    Δ.Σ   της   Π.Ε.Σ.ΕΚ

    Ο  πρόεδρος                                    Ο  Γ. Γραμματέας

Τάσος   Σταυρόπουλος                        Σταύρος  Κωστόπουλος



5 σχόλια:

  1. Να στείλετε την ανακοίνωση στον κ. Κατρούγκαλο που μας είχε ζαλίσει την προηγούμενη χρονιά "ούτε ενα ευρώ μείωση των συντάξεων" Επειδή ήμουνα 35 χρόνια δάσκαλος και κοκκίνιζα αν κανένας γονιός μου έκανε κριτική, ακόμη και άδικη, αναρωτιέμαι αν υπάρχει φιλότιμο σε όσους υποστηρίζουν αυτή την κυβέρνηση που κάθε μέρα μας σπρώχνει στον τάφο. ΜΕ ποια λογική παίρνω μέρισμα από 240 ευρώ 104. Με ποια λογική μου αρπάζει 250- 300 ευρώ από την τσέπη και κάθε μέρα ακούω τους καραγκιόζηδες ότι έτσι σώζεται η οικονομία; ΄Με έχουν φέρει σε απόγνωση που είμαι ε΄τοιμος να χειροδικήσω αυτόν που θα μου δικαιολογ'ησει τις περικοπές. Δάσκαλος με 35 χρόνια δημόσια υπηρεσία που ζούσε με το μισθό του και με τη σύνταξή του , που ζούσε δυο άνεργες κόρες με πτυχίο και τώρα ντρέπεται να τις κοιτάει στα μάτια. Δεν υπάρχει τσίπα φαίνεται σε κανένα που έχει το θράσος να υποστηρίζει αυτή την πολιτική. τελεία και παύλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΘΕΟΠΙΣΤΗ ΠΑΝΤΟΥ21 Μαΐου 2017 στις 2:29 μ.μ.

    Με αφορμή το νέο μέιλ που έλαβα από τις ΣΥΝΕΚ στις 7. 58΄ !!! σήμερα 19/5 ( η ηγετική ομάδα των ΣΥΝΕΚ αγρυπνάει!) :
    Η ηγετική ομάδα των ΣΥΝΕΚ, χωρίς ντροπή, λίγες μόνο ώρες ούτε καν 12, μετά την ψήφιση του χθεσινού νομοσχεδίου και την καταδίκη όλων μας σε εξαθλίωση, εμμένει στην μικροκομματική της κοντόφθαλμη και μικρόψυχη τακτική να κυνηγάει «μάγισσες» που επιβουλεύονται και υπονομεύουν τη δόξα της πρώτη φορά «αριστεράς». Τέτοιου μεγέθους κατρακύλα, ομολογώ δεν την περίμενα.
    Μας κοινοποιεί επιλεκτικά μόνο τις σχετικές απαντήσεις της συναδέλφου Λαυκιώτου, στο μέιλ των ΣΥΝΕΚ της 14/5.
    Μετά την παράδοση για 99 χρόνια των περιουσιακών στοιχείων της χώρας στους γύπες των ξένων και ντόπιων κερδοσκοπικών κεφαλαίων, που δεν την αποτόλμησαν οι προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις, μετά την καταλήστευση, για πολλοστή φορά και μάλιστα με προνομοθέτηση δύο χρόνων, των συνταξιούχων και όλου του εργαζόμενου λαού, ο καθένας από εμάς, τους άμεσα θιγόμενους, έχει δικαίωμα, να εκφραστεί και αγανακτισμένος και μαινόμενος ίσως, έστω και με υπερβολή. ( Ο Χάρυ Κλυν υποδυόμενος τον γέρο Καραμανλή πριν πολλά χρόνια έλεγε : «μετά από είκοσι χρόνια, τα προβλήματά σας ή θα έχουν λυθεί ή θα τα έχετε ξεχάσει.»)
    «Συνάδελφοι» της ηγετικής ομάδας των ΣΥΝΕΚ τι μας στέλνετε μέιλ για να κατακεραυνώσετε τον ένα ή τον άλλο που δε συμφωνεί μαζί σας πολιτικά; Δεν μας αφήνατε τουλάχιστον λίγες μέρες να συνέλθουμε από το βαρύ πένθος της χθεσινής νύχτας;
    Τα καταφέρατε να απογοητεύσετε, να απενεργοποιήσετε κάθε αντανακλαστικό αντίστασης , εναντίωσης, αγωνιστικής ανατρεπτικής διάθεσης στο λαό μας. Και περνούν τα πάντα!! Μεγάλο και δύσκολο επίτευγμα!!! Να σας δοξάσουμε!!
    Ως μέλη του Δ.Σ. , έχετε το πλεονέκτημα, που εγώ δεν έχω, να μπορείτε να στείλετε μέιλ σε όλα τα μέλη της ΠΕΣΕΚ και να προβάλλετε ό,τι θέλετε.
    Εσείς λοιπόν, που κόπτεσθε για τις δημοκρατικές διαδικασίες, θα έπρεπε δεοντολογικά να κοινοποιήσετε στα μέλη της ΠΕΣΕΚ και το παρόν μέιλ και τη απάντηση μου στο πρώτο μέιλ σας της 14/5ου, που την επισυνάπτω, μήπως και τη χάσατε. Και όποια άλλη απάντηση.
    Τελευταία φορά που ασχολούμαι μαζί σας. Δεν αξίζει τον κόπο. Αυτό το καραγκιοζιλίκι πρέπει να σταματήσει.
    Όσο για τα απλά μέλη των ΣΥΝΕΚ, είτε το συνειδητοποιούν είτε όχι, ο αγώνας, για την προάσπιση της ζωής μας, μας χρειάζεται όλους. Κανείς δεν περισσεύει! Δεν υπάρχουν σωτήρες!!!
    «…Σωτηρία για σένα και μοναδική, δεν υπάρχει για έναν, πριν σωθούν αυτοί…» Κώστας Βάρναλης
    Θεοπίστη Πάντου
    Υ.Γ.
    Κι όσο για τα μέλη της Ενωτικής Κίνησης, που συμμετέχουν στο Δ.Σ. της ΠΕΣΕΚ εδώ και μερικά χρόνια, δε συνιστούν «παρεούλα» όπως υποτιμητικά και απαξιωτικά αναφέρετε. Αντίθετα με εσάς που από το 2015 έχετε αλλάξει τροπάριο, έχουν κερδίσει την εκτίμησή και την εμπιστοσύνη μας με την αγωνιστική τους διάθεση, τη συνεπή συνδικαλιστική τους δράση για την προάσπιση των κοινών συμφερόντων των συνταξιούχων.
    Κανείς, καμία κιτρινισμένη «φυλλάδα», κανένας υστερικός λίβελλος δεν μπορεί να αμαυρώσει, να διαγράψει αυτή τη δράση. Θ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συναδέλφισα συγχαρητήρια, αν και δεν σας γνωρίζω προσωπικά. Παρόλο στο χωριό μου λένε ότι στο σπίτι του κρεμασμένου δε μιλάνε για σχοινί, τα στελέχη των ΣΥΝΕΚ μιλάνε για σχοινί, ενώ κρέμασαν εμάς και τα παιδιά μας. Τολμάνε και μου κόβουν τη σύνταξή μου ενώ έχω δυο παιδιά άνεργα με πτυχίο και είναι πάνω από 30 χρονών. Θέλω να ελπίζω ότι ούτε την επόμενη φορά θα τολμήσουν να έρθουν στη συνέλευση, γιατί η οργή μου δεν περιγράφεται. Πάντως χρειάζεται θράσος, για να μην ιδρωνει το αυτί τους. Εγώ δε θα τολμούσα να αντικρύσω άνθρωπο αν είχα τη μπουκιά από το στόμα συνταξιούχου των 350 ευρώ και από πάνω να του κόβω το ΕΚΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συνάδελφοι, πέρα από τις αντιπαταθέσεις και αντιθέσεις,που κατα την ταπεινή μου γνώμη δεν αφορά το μεγαλυτερο μέρος των συναδέλφων, υπάρχει ένα σοβαρό θέμα. Και φυσικά δεν έχει σχέση με το αν αποχώρησαν από τη Γ.Σ τα ΣΥΝΕΚ ή όχι. έχει σχέση με την επιβίωσή μας. Έπαιρνα μέχρι τώρα με 35 χρόνια υπηρεσίας 1070 σύνταξη κύρια. Ζούσα και ζω μητέρα με σύνταξη ΟΓΑ 350 ευρώ, 90 χρόνων, πληρώνοντας γυναίκα από τη ΓΕΩΡΓΙΑ 600 ευρώ. Η γυναίκα μου παίρνει 600 ευρώ από το ΙΚΑ σύνταξη, πληρώνουμε στεγαστικό στο παρακαταθηκών 400 ευρώ και έχω δύο κορίτσια με πτυχίο φιλοσοφικής και Φαρμακευτικής άνεργα.Ξέρετε τι σημαίνει αυτό; Σε λίγο θα ντρέπομαι να τις βλέπω στα μάτια. Δε θαχω να ζήσω τα παιδιά μου. Με πια λογική μου κόβουν οι εγκληματίες τη σύνταξη. Γιατί έκατσα στο σχολείο 35 χρόνια; Για να έλθει ο Τσίπρας να μου δώσει ένα τοστ για ισοδύναμα; Για τί μου έταξαν καλύτερη ζωή και τώρα είμαι αναγκασμένος να ακούω την κάθε κυράτσα της Βουλής να μου λέει ότι κανένας δεν παραπονιέται για την περικοπή της σύνταξής του. Κατέβηκε στα σπίτια αυτών που ζουνε με 300 ευρώ σύνταξη γιατί τους εκοψε ο αριστερός Τσίπρας το ΕΚΑΣ; Γιατί ψήφισαν νέες μειώσεις; ποιόν κοροϊδεύουν; Μας περνούν για η΄λιθιους. Δεν ξέρουν ότι έχουμε οργή; Οτι δεν μπορούμε να ζήσουμε και αν βγούμε έξω στους δρόμους δεν έχουν που να κρυφθούν ; Τι θα κάνω με 2 παιδιά άνεργα; Νομίζουν ότι δε βλέπουμε τη νέα δουλεία που στήνουν στα παιδιά μας. 12 ώρες δουλειά για 300 ευρώ. Γα να μην σας κουράζω.α υορ είναι, αν κάνει ένας την αρχή και κατέβει στους δρόμους , κανένας δε γλυτώσει από αυτούς που μας δουλεύουν ψιλό γαζί. Και τότε δε θα χρειαστούμε ΓΣ με το νόμο καλεσμένη. Ειμαι οργισμένος , πικραμένος, νιώθω αδικημένος και δαρμένος. Δεν θα αντέξω. Μου παίρνουν το ψωμί των παιδιών μου που τα βλέπω να αργοπεθαίνουν. Έχουν ευθύνη όλοι εκείνοι που μας γέλασαν και ζήτησαν την ψήφο μας, και τώρα μας πετάνε στο δρόμο σαν το σκυλί στ' αμπέλι. Συγνώμη . είχα ανάγκη να τα πώ. Δε θέλω να με διαβάσουν οι κόρες μου και ίσως οι γείτονες. Στην επαρχία είμαστε μια γειτονιά.Γι, αυτό δεν στέλνω τη διεύθυνσή μου. ξαλάφρωσα λίγο. ένας δάσκαλος που δεν έφαγε ποτέ το ψωμί του άλλου. Που έζησε λιτή ζωή χωρίς περιουσία και τώρα τον πετάνε στο δρόμο. ευχαριστώ για την φιλοξενία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σας στέλνω ένα προσωπικό θέμα, δεν ξερω αν σας ενοχλω. Τον Μάη του 2016 πέθανε ο γαμπρός μου (συνταξιούχος εκπαιδευτικός) από καρκίνο. Η Γυναίκα του χήρα πλέον με 2 παιδιά φοιτητές είναι άνεργη. ΤΟ Λογιστήριο δεν της έχει χορηγήσει σύνταξη γιατί πρέπει να υπολογιστεί ξανά με το νόμο Κατρούγκαλου. Αλλά δεν μπορεί το λογιστήριο να υπολογίσει τη σύνταξη με το νόμο Κατρούγκαλου, γιατί δεν έχει βγει η σχετική εγκύκλιος. Ειναι σοβαρά αυτά τα πράγματα. ε΄χουν καταλάβει οι κύριοι το δράμα της χήρας αδελφ'ης μου. Προσπαθώ να κάνω αιματηρές οικονομίες στην οικογένειά μου για να τη ζήσω και να στέλνω και στα παιδιά της που είναι φοιτητές. Σας εκλιπαρώ. Πρέπει να λυθεί αυτό το πρόβλημα. Είναι δυντατόν ένα χρόνο να μην βγαίνει καινούργια σύνταξη; τι κάνουν οι αρμόδιοι υπουργοί. . Ντρέπομαι αλλά κάθε εβδομάδα τηλεφωνώ σε ένα τοπικό Βουλευτή και μου λέει σε 10 μέρες θα λυθεί το πρόβλημα. Εδώ και 6 μήνες. Είμαι εν ενεργεία δάσκαλος. Σας θερμοπαρακαλώ. Αφορά όλους τους νέους συνταξιούχους. Δεν μπορώ να καταλάβω όμως γιατί πρέπει να υπολογιστεί ξανά η σύνταξη του γαμπρού μου με το νέο νόμο, για να πάρει σύνταξη η χήρα γυναίκα του. Αδυνατώ να το συλλάβω με το φτωχόμου το μυαλό. Απο Θεσσαλονίκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή