ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΕ.
Η Π.Ε.Σ.ΕΚ σε έχει ΑΝΑΓΚΗ και την έχεις ΑΝΑΓΚΗ. Από την πενιχρή σύνταξή σου ενίσχυσε την Ένωση. Γράψου στο σωματείο και ενημέρωσε και άλλους για την λειτουργία του. Κατέβασε την Αίτηση εγγραφής και ενημέρωσε μας με όποιον τρόπο σε εξυπηρετεί.
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ

menu

.

Print Friendly and PDF

Πέμπτη 6 Απριλίου 2017

Η ΠΕΣΕΚ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ




ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ  ΕΝΩΣΗ
 ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ  (Π.Ε.Σ.ΕΚ)
ΓΡΑΦΕΙΑ:  ΚΟΡΝΑΡΟΥ 2 ΚΑΙ  ΕΡΜΟΥ(ΟΛΜΕ).  
 ΤΚ: 10563 ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛ: 210-3230073, 210-3236544, 210-3221255 , 210-3318632
Blog:     syntaxekpedeftikoi.blogspot.gr

                                                                 Αθήνα     5.4.2017

Συμπαράσταση  στον  αγώνα  των  αδιόριστων εκπαιδευτικών  για μόνιμους διορισμούς
Με αφορμή τη σημερινή κινητοποίηση   της ΔΟΕ- ΟΛΜΕ ενάντια στην πολιτική του Υπουργείου παιδείας.
·         Ενώ  χιλιάδες νέοι τρέχουν με μπλοκάκια για μια 2ωρη ή τρίωρη δουλειά,   ενώ οι ελαστικές σχέσεις εργασίας είναι κανόνας, ενώ τα ΕΣΠΑ  είναι ο προθάλαμος της  εργασιακής ζούγκλας  που  περιμένει τους νέους μας, ενώ το Υπουργείο παιδείας πετάει στα σκουπίδια τους 20.000 διορισμούς  που είχε υποσχεθεί   για τα σχολικά έτη   2017-2018   και 2018-2019 και ανακοινώνει  ότι  «οι ισχύοντες δημοσιονομικοί περιορισμοί καθιστούν αδύνατο κατά το ανωτέρω χρονικό διάστημα το διορισμό μόνιμων εκπαιδευτικών στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση»,  οι κινητοποιήσεις  που εξαγγέλλονται  από το  συνδικαλιστικό κίνημα είναι κατώτερες των περιστάσεων.
·         Οι συνταξιούχοι  εκπαιδευτικοί συμπαρίστανται  ασφαλώς ολόψυχα στον αγώνα των αδιόριστων εκπαιδευτικών   για μόνιμη και σταθερή δουλειά, αλλά μια απλή συμπαράσταση δεν αρκεί. Η πολιτική της Ε.Ε και ΔΝΤ  που εφαρμόζεται απαρέγκλιτα από όλες τις μνημονιακές κυβερνήσεις  έχει κονιορτοποιήσει εργασιακά δικαιώματα, συλλογικές συμβάσεις, μισθούς,  συντάξεις, ασφαλιστικά ταμεία- που πλήττονται από την ανεργία-   και έχει ωθήσει σε αναγκαστική μετανάστευση πάνω από 400.000 νέους.
·         Για την ανατροπή αυτής της πολιτικής δεν αρκούν ούτε  επετειακές 24ωρες απεργίες, ούτε συλλαλητήρια που  μετρούν τις δυνάμεις τους συνδικαλιστικά σωματεία και παρατάξεις. Απαιτείται συσπείρωση  όλων των εργαζομένων , ανέργων, συνταξιούχων  και παρατεταμένος αγώνας με αίτημα την ανατροπή αυτής της πολιτικής. Διαφορετικά δεν υπάρχει μέλλον για κανένα. Και πολύ περισσότερο για τους νέους,  τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας που βιώνουν την  ανεργία ή  την εργασιακή ζούγκλα του 19ου  αιώνα.
·         Η σημερινή κινητοποίηση στα Προπύλαια, που οργανώθηκε από ΟΛΜΕ και ΔΟΕ, δεν  αφήνει καμία ελπίδα για το μέλλον, αν δε γίνει αφορμή για ανασύνταξη του συνδικαλιστικού κινήματος.  Μια διαμαρτυρία ενάντια στην πολιτική του Υπουργείου  παιδείας και της κυβέρνησης για τη διάλυση των σχολείων , για την επαίσχυντη ωρομίσθια  εργασία των εκπαιδευτικών, για την αδιοριστία, έχει  νόημα με κλειστά όλα τα σχολεία και με τους εκπαιδευτικούς όλους στους δρόμους. Μαζί με τους αδιόριστους συναδέλφους μας. Και  με τη ΔΟΕ  και  ΟΛΜΕ  μπροστά.  Γιατί η απουσία τους ήταν αισθητή. Για την απελπισία των νέων μας έχουμε όλοι ευθύνη. Και είναι υποχρέωση   και καθήκον μας να τους στηρίξουμε ενάντια στη βάρβαρη  πολιτική που βιώνουν. Και που θα συνεχιστεί, αν δεν την ανατρέψουμε.

                           Για το    Δ.Σ   της   Π.Ε.Σ.ΕΚ

    Ο  πρόεδρος                                    Ο  Γ. Γραμματέας

Τάσος   Σταυρόπουλος                        Σταύρος  Κωστόπουλος

2 σχόλια:

  1. ΓΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΤΗΣ ΠΕΣΕΚ ΠΟΥ ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΤΩΝ 700 ΕΥΡΩ, ΣΑΣ ΣΤΕΛΝΩ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΌΠΟΥ Ο ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ ΜΟΥ ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΑΣΙΟΥΚΑΣ ΠΗΡΕ ΤΟ ΒΟΗΘΗΜΑ 300 ΕΥΡΩ, ΩΣ ΧΑΜΗΛΟΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΜΕ ΜΙΣΘΟ ΑΠΟ ΕΤΕΑ 3.000 ΕΥΡΩ.ΩΣ ΥΠΟΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΒΕΒΑΙΑ. ΦΙΛΙΑ ΑΠΟ ΑΡΤΑ.


    Απίστευτο αλλά συνέβη και αυτό. Εκτός από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μάκη Μπαλαούρα και τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα, το βοήθημα που η κυβέρνηση ονόμασε "13η σύνταξη" εμφανίζονται να έχουν εισπράξει και στελέχη ασφαλιστικών ταμείων με μισθούς χιλιάδων ευρώ.

    Σύμφωνα με τον "Ελεύθερο Τύπο", μάλιστα, τα 300 ευρώ πιστώθηκαν και στο λογαριασμό του διοικητή του ΕΦΚΑ Θωμά Μπακαλέξη ο μισθός του οποίου ανέρχεται σε 4.631 ευρώ μικτά.

    Τον «μποναμά» πήρε και ο υποδιοικητής του ΕΤΕΑ-ΕΠ Μ. Μπασιούκας, ο οποίος ως υποδιοικητής εισπράττει μισθό 3.000 ευρώ μεικτά.

    Η ΗΔΙΚΑ αναγνώρισε ως δικαιούχο τον διοικητή του ΕΦΚΑ επειδή ο ίδιος είναι συνταξιούχος του ΟΓΑ και ως διοικητής Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου υπέστη περικοπή 70% στην αρχική σύνταξή του των 2.330 ευρώ μεικτά και τον έφερε στα επίπεδα των 700 ευρώ.

    Ο κ. Μπακαλέξης σε δήλωσή του στην εφημερίδα είπε ότι «πήρα το επίδομα χωρίς να το καταλάβω αλλά μετά το επέστρεψα».

    Πηγή: newpost.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΥΝΕΚ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ23 Απριλίου 2017 στις 7:54 μ.μ.

    Προς:
    Πλειοψηφία Δ.Σ. ΠΕΣΕΚ,
    «ανώνυμους» Εκπαιδευτικούς

    Το Συντονιστικό των ΣΥΝΕΚ Συνταξιούχων υπογραμμίζει με τον πιο σαφή και κατηγορηματικό τρόπο ότι τα μέλη των ΣΥΝΕΚ Συνταξιούχων στους οποίους καταβλήθηκε από λάθος του Συστήματος, και εν αγνοία τους, το επίδομα των 300 ευρώ το επέστρεψαν αμέσως στον Κωδικό του Δημοσίου από τον οποίο τους είχε καταβληθεί, γιατί αυτό υπαγορεύει η ποιότητα του ήθους τους, η εντιμότητα τους ,οι αξίες και οι αρχές για τις οποίες αγωνίζονται εδώ και αρκετές δεκαετίες.
    Τα συνεχή ψέματα , και η συνεχής παραπληροφόρηση καταντούν συνδικαλιστική χυδαιότητα. Φτάνει πια.!!!

    Το Συντονιστικό των ΣΥΝΕΚ Συνταξιούχων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή