ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΕ.
Η Π.Ε.Σ.ΕΚ σε έχει ΑΝΑΓΚΗ και την έχεις ΑΝΑΓΚΗ. Από την πενιχρή σύνταξή σου ενίσχυσε την Ένωση. Γράψου στο σωματείο και ενημέρωσε και άλλους για την λειτουργία του. Κατέβασε την Αίτηση εγγραφής και ενημέρωσε μας με όποιον τρόπο σε εξυπηρετεί.
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ

menu

.

Print Friendly and PDF

Σάββατο, 4 Φεβρουαρίου 2017

ΕΠΙΣΚΕΨΗ -ΞΕΝΑΓΗΣΗΕπιτροπή πολιτιστικών δράσεων της Π.Ε.Σ.ΕΚ.

Επίσκεψη – ξενάγηση στην αναδρομική έκθεση του Χρήστου Μποκόρου,
“Όψεις αδήλων”, στο Μουσείο Μπενάκη.

    “Ζωγραφική μαρτυρία μιας διαδρομής αυτογνωσίας από τη μαθητεία στο πραγματικό μέχρι τους πειρασμούς του αοράτου και από εκεί στα στοιχειώδη ζητούμενα μιας λιτής ευημερίας. Ένα φωτεινό παραπέτασμα στο χάος είναι η ζωγραφική και “όψις αδήλων” τα φαινόμενα.” Χ. Μποκόρος

    Σας καλούμε το Σάββατο, 11 του Φλεβάρη, στις 12.00 το μεσημέρι, στο Μουσείο Μπενάκη, Πειραιώς 138, για επίσκεψη - ξενάγηση στην αναδρομική έκθεση του Χρήστου Μποκόρου “Oψεις αδήλων”. Την ξενάγηση πραγματοποιεί ο ίδιος ο ζωγράφος.

    “Το έργο του Χ. Μποκόρου έχει ξεχωριστή σημασία για τη σύγχρονη ελληνική τέχνη. Χαρακτηρίζεται από την ποιότητα της ζωγραφικής, την εντυπωσιακή ακρίβεια, τη δεξιοτεχνική αναπαράσταση των μορφών και των αντικειμένων, την εξαντλητική απόδοση της λεπτομέρειας. Διάχυτη είναι η δύναμη των συναισθημάτων, της υπαρξιακής κατάθεσης, της αγάπης με την οποία απεικονίζονται όλα όσα έχουν φτιαχτεί. Ο Μποκόρος απαιτεί από το θεατή να ενεργοποιήσει την ενσυναίσθησή του για να γίνει μέρος του προσωπικού σύμπαντος του ζωγράφου, ενεργοποιώντας ταυτόχρονα τις δικές του μνήμες και προσδοκίες.”

        Συνάντηση το Σάββατο, 11 του Φλεβάρη,στις 11.45 π.μ. στην είσοδο του Μουσείου, Πειραιώς 138 και Ανδρονίκου.
        Είσοδος: 8 Ευρώ. Μειωμένο: Άνω των 65 ετών και κάτοχοι κάρτας του Υπουργείου Πολιτισμού, 4 Ευρώ. Η συμμετοχή στην ξενάγηση επιβαρύνει το εισιτήριο κατά 2 Ευρώ.
       Τρόποι μετάβασης: Μετρό: Γραμμή 3, στάση Κεραμεικός. Λεωφορεία: 815, 049, 914, 838, Β18, Γ18. Τρόλεϊ: 21
        Θα συνεχίσουμε στο καφέ του Μουσείου με καφεδάκι και κουβέντα.
        Τηλέφωνα επικοινωνίας:
 Δημήτρης Μάτσας : 210-6002498/6973607181
Ροζίτα Σουραή: 6977350521

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου