ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΕ.
Η Π.Ε.Σ.ΕΚ σε έχει ΑΝΑΓΚΗ και την έχεις ΑΝΑΓΚΗ. Από την πενιχρή σύνταξή σου ενίσχυσε την Ένωση. Γράψου στο σωματείο και ενημέρωσε και άλλους για την λειτουργία του. Κατέβασε την Αίτηση εγγραφής και ενημέρωσε μας με όποιον τρόπο σε εξυπηρετεί.
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ

menu

.

Print Friendly and PDF

Τρίτη, 13 Δεκεμβρίου 2016

ΠΕΜΠΤΗ 15 ΔΕΚ ΣΤΙΣ 17.00 ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ  ΕΝΩΣΗ
 ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ  (Π.Ε.Σ.ΕΚ)
ΓΡΑΦΕΙΑ:  ΚΟΡΝΑΡΟΥ 2 ΚΑΙ  ΕΡΜΟΥ(ΟΛΜΕ). 
  ΤΚ: 10563 ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛ: 210-3230073, 210-3236544, 210-3221255 , 210-3318632
Blog:     syntaxekpedeftikoi.blogspot.gr
                                                                                         Αθήνα     12.12.2016

       Πέμπτη, 15  ΔΕΚ.  2016, ώρα   17.00,  στα   ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ
           Συνταξιούχοι   από  κάθε  γωνιά της  Ελλάδας     

·         Οι   συνταξιούχοι  πάλι  στους  δρόμους. Για  να  ανατραπεί η πολιτική  της κυβέρνησης,  ΕΕ  και ΔΝΤ. Γιατί δεν αποδέχονται να ενισχύουν κάθε χρόνο   τα ματωμένα πλεονάσματα  και στο τέλος  να  περιμένουν κάποιο επίδομα ελεημοσύνης από την κυβέρνηση, εντασσόμενο  στο βωμό προεκλογικών  σκοπιμοτήτων. Παρά τις  διαψεύσεις,  στο  τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τους θεσμούς είναι η νέα μείωση του αφορολόγητου και επομένως η μεγάλη μείωση των κύριων συντάξεων,  η κατάργηση της προσωπικής  διαφοράς που θα προκύψει  και στις κύριες και στις επικουρικές συντάξεις από τον επανυπολογισμό τους.  Το κράτος με το νέο ασφαλιστικό έχει αποσύρει την κρατική  εγγύηση από τα μερίσματα του ΜΤΠΥ  και από τις  επικουρικές συντάξεις του ΕΤΕΑ  και τα ελλείμματα   που δημιουργούνται  από την πολιτική τους θα καλύπτονται  με νέες  περικοπές. Ο αυτόματος κόφτης  έχει θεσμοθετηθεί και  επικρέμαται  πάνω από τα κεφάλια μας.
·         Η  πολιτική των μνημονίων, που εφαρμόζεται  πιστά επί 7 χρόνια από όλες τις κυβερνήσεις,   δεν ανατρέπεται με ευχολόγια.   Απαιτείται  ανασυγκρότηση του συνδικαλιστικού κινήματος και  συμπαράταξη όλων των εργαζομένων και συνταξιούχων.
·          Οι  συνταξιούχοι  εκπαιδευτικοί  την ΠΈΜΠΤΗ  πρέπει  να είναι  στα Προπύλαια. Καλούμε  επίσης τους  συναδέλφους  από  την επαρχία να επικοινωνήσουν  με  όλες τις άλλες  τοπικές συνταξιουχικές  οργανώσεις  που συμμετέχουν στο πανελλαδικό συλλαλητήριο,  για να διευκολυνθούν και  να  έρθουν  στην Αθήνα.  Τα  γραφεία της Π.Ε.Σ.ΕΚ, την ημέρα του συλλαλητηρίου,  θα  είναι  ανοικτά από τις  12.00  μέχρι την ώρα της συγκέντρωσης.
·          Η  κυβέρνηση πρέπει  να νιώσει  την οργή των συνταξιούχων. Καμία ανοχή. Απαιτούμε  να μας επιστρέψουν τα κλεμμένα. Οι  περικοπές  είναι ο μόχθος  μιας ζωής. Για  μας  είναι  κλοπή και ληστεία.
·         Η ανατροπή  της πολιτικής των μνημονίων θα κριθεί μόνο στους δρόμους.  Όσο  βλέπουν   Ε.Ε  και  ΔΝΤ  ότι  οι εργαζόμενοι και συνταξιούχοι  δεν κατεβαίνουν στους δρόμους, τόσο  μεγαλύτερα  πλεονάσματα θα απαιτούν  και θα μας υπόσχονται  μείωση του χρέους  το  2060(!).   Αν  αποφασίσουμε  να διεκδικήσουμε το  δίκιο μας όλοι  μαζί  στους δρόμους,  η πολιτική τους  θα καταρρεύσει  σα χάρτινος πύργος.
·         Ενότητα  και συσπείρωση όλων των συνταξιούχων, εργαζομένων και ανέργων.
·       Η Π.Ε.Σ.ΕΚ θα είναι  στα Προπύλαια, ώρα 17.00 (Κοραή και Πανεπιστημίου) με  το  πανό της.

                            Για το  Δ.Σ  της  Π.Ε.Σ.ΕΚ
                        Ο πρόεδρος                         Η  Γ. Γραμματέας

                        Τάσος  Σταυρόπουλος           Ροζίτα    Σουραή                                                                                   

                    
                   


                          

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου