ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΕ.
Η Π.Ε.Σ.ΕΚ σε έχει ΑΝΑΓΚΗ και την έχεις ΑΝΑΓΚΗ. Από την πενιχρή σύνταξή σου ενίσχυσε την Ένωση. Γράψου στο σωματείο και ενημέρωσε και άλλους για την λειτουργία του. Κατέβασε την Αίτηση εγγραφής και ενημέρωσε μας με όποιον τρόπο σε εξυπηρετεί.
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ

menu

.

Print Friendly and PDF

Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου 2016

ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΕΣ ΕΤΕΑ (ΤΕΑΔΥ)
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ  ΕΝΩΣΗ 
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ  (Π.Ε.Σ.ΕΚ)
ΓΡΑΦΕΙΑ:  ΚΟΡΝΑΡΟΥ 2 ΚΑΙ  ΕΡΜΟΥ(ΟΛΜΕ).  
 ΤΚ: 10563 ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛ: 210-3230073, 210-3236544, 210-3221255
Blog:     syntaxekpedeftikoi.blogspot.gr

                                                                                                          Αθήνα  20  ΝΟΕ  2016

 Η   Υπουργός    Εργασίας:  Το  ΕΤΕΑ   δίνει    11     συντάξεις  το 2016
·         Η   Π.Ε.Σ.ΕΚ   είχε  καταγγείλει  τεκμηριωμένα ότι  το  ΕΤΕΑ, με τη μετάθεση της ημερομηνίας  καταβολής των επικουρικών συντάξεων, θα  χορηγούσε  11  επικουρικές  συντάξεις μέσα στο 2016.  Ο  πρόεδρος  του ταμείου  με  επιστολή του , με απαράδεκτο ύφος,  μας καλούσε να ανακαλέσουμε, γιατί  παραπληροφορούσαμε  τους συνταξιούχους.  Τώρα έρχεται  η νέα Υπουργός  εργασίας να  επιβεβαιώσει  τις καταγγελίες μας  και να διαψεύσει  το Δ.Σ  του ΕΤΕΑ.  Σε  συνέντευξή της στην  ΕΡΤ,  για να δικαιολογήσει  την   εκποίηση  ομολόγων  του Ταμείου,  πριν τη  λήξη τους  και με ζημιά του ταμείου,  δήλωσε  ότι  η   πώληση των ομολόγων γίνεται, «επειδή  υπάρχουν αυξημένες ταμειακές ανάγκες  του  ταμείου.    Για να μπορέσουμε  να δώσουμε 12  συντάξεις  στο έτος,  θα πληρωθούν   δύο συντάξεις  το Δεκέμβρη, στις   2  ΔΕΚ   η σύνταξη  του    Δεκεμβρίου   και  27  ΔΕΚ  η σύνταξη του Ιανουαρίου».
·         Το   Δ.Σ  της  Π.Ε.Σ.ΕΚ  περίμενε  ότι το Δ.Σ του ΕΤΕΑ  θα  αναγνώριζε το λάθος του και θα ζητούσε  συγνώμη  από το  Δ.Σ της  Π.Ε.Σ.ΕΚ.   γιατί  είχε ενημερώσει  επακριβώς  τα μέλη του για την κλοπή μίας  επικουρικής  σύνταξης το  2016. Τώρα,  βέβαια,  με τη λύση που δόθηκε μετατίθεται  το πρόβλημα  για το 2017.
·          Το  Δ.Σ της  Π.Ε.Σ.ΕΚ  έχει  ζητήσει, εδώ και πολύ καιρό,    συνάντηση με το  ΕΤΕΑ εγγράφως, περισσότερο από ένα μήνα.   Ο πρόεδρος μας απάντησε  ότι  είχε  ανειλημμένες υποχρεώσεις και  η  συνάντηση θα γίνει αργότερα. Ακόμη περιμένουμε.  Είχαμε την ψευδαίσθηση ότι, επειδή  στο Δ.Σ του ταμείου, εκτός των εκπροσώπων των συνταξιούχων και των εργαζομένων,  συμμετέχουν, διορισμένοι από την κυβέρνηση, και  δύο  συνταξιούχοι  εκπαιδευτικοί, μέλη του σωματείου μας,  ο διάλογος θα ήταν  χρήσιμος και δημιουργικός.
·         Παρά  τις καταγγελίες  σε βάρος  του ΕΤΕΑ,  παρά την κατακραυγή για την επιστολή  Κατρούγκαλου και τις  παρά τις διαβεβαιώσεις του   Δ.Σ του ΕΤΕΑ, το ταμείο   δεν  έχει ακόμη  ενημερώσει   για τον τρόπο  περικοπής των επικουρικών συντάξεων. Από την άλλη   το  Υπουργείο  Εργασίας  με ανακοίνωσή του  στις 11 ΝΟΕ  παραδέχεται  « Οι προσαρμογές ( έτσι αποκαλούνται οι μειώσεις) που έγιναν με το Ν.4387/2016 αντιστοιχούν για κάθε μήνα σε 25 εκ. ευρώ».
·        Εμείς  είμαστε  ανυποχώρητοι  στην κατάργηση όλων των μνημονιακών νόμων  και στην επιστροφή  των κλεμμένων  του ΤΕΑΔΥ.
·        Οι δικές  μας  κόκκινες γραμμές είναι  ασύμπτωτες με την πολιτική  της Κυβέρνησης. Τις  υπερασπιζόμαστε  μέχρι να νικήσουμε.
                    
                        Για το  Δ.Σ  της  Π.Ε.Σ.ΕΚ

        Ο πρόεδρος                    Η  Γ. Γραμματέας 
      

      Τάσος  Σταυρόπουλος           Ροζίτα    Σουραή
                                                                           

2 σχόλια:

  1. Αν ανήκετε στα κυβερνητικά κόμματα να υποβάλετε την παραίτησή σας και να ζητήσετε τη διαγραφή σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Επειδή στη γειτονιά μου

    Επειδή στη γειτονιά μου (Καλλιθέα) επιμένει ένας συνάδελφος ότι θα πάρουμε 12 ΤΕΑΔΥ και 12 ΜΤΠΥ, να ζητήσετε από κάποιους που υποστηρίζουν αυτό να προσκομίσουν το βιβλιάριο καταθέσεων. Εκτός αν η κυβέρνηση Σύριζα δώσει στους κυβερνητικούς συνταξιούχους 12 επικουρικές συντάξεις. Συνάδελφοι, αν κάποιος δεν καταλαβαίνει το αυτονόητο, είμαστε για κλάματα. Καλά κάνουν και μας συμπεριφέρονται έτσι. Και να σκεφθείτε ότι το υποστηρίζουν και μαθηματικοί! Αχ αυτή η εξουσία πόσο διαφθείρει συνειδήσεις.


    ΑπάντησηΔιαγραφή