ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΕ.
Η Π.Ε.Σ.ΕΚ σε έχει ΑΝΑΓΚΗ και την έχεις ΑΝΑΓΚΗ. Από την πενιχρή σύνταξή σου ενίσχυσε την Ένωση. Γράψου στο σωματείο και ενημέρωσε και άλλους για την λειτουργία του. Κατέβασε την Αίτηση εγγραφής και ενημέρωσε μας με όποιον τρόπο σε εξυπηρετεί.
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ

menu

.

Print Friendly and PDF

Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2016

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΣΤΟ ΤΟ ΜΤΠΥ




ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ  ΕΝΩΣΗ
 ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ  (Π.Ε.Σ.ΕΚ)

ΓΡΑΦΕΙΑ:  ΚΟΡΝΑΡΟΥ 2 ΚΑΙ  ΕΡΜΟΥ(ΟΛΜΕ). 
  ΤΚ: 10563 ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛ: 210-3230073, 210-3236544, 210-3221255 , 210-3318632
Blog:     syntaxekpedeftikoi.blogspot.gr

                                                                                      Αθήνα  19.10.2016

    Ενημερωτικό  σημείωμα  από τη συνάντηση  με τον πρόεδρο  του  ΜΤΠΥ

·         Τη  Δευτέρα, 17/10,  έγινε  συνάντηση του Δ.Σ της  Π.Ε.Σ.ΕΚ  με τον πρόεδρο  του  Δ.Σ του  ΜΤΠΥ. Στη συνάντηση εκ μέρους του Δ.Σ  κατατέθηκαν τα παρακάτω  αιτήματα των συνταξιούχων εκπαιδευτικών:  
1.      Να  γίνει και να γίνεται  συμψηφισμός  των  οφειλών των μερισματούχων προς το ταμείο, από  εξαγορά πλασματικού χρόνου,  με τα αναδρομικά μερίσματα που οφείλει το ταμείο προς τους νέους συνταξιούχους. Να μην υπάρχει  καθορισμένη  ημερομηνία για την εξόφληση  των οφειλών  εκ μέρους των μερισματούχων.
2.      Να προτείνει  το Δ.Σ του ταμείου  την επαναφορά του πόρου  3%  υπέρ  του ταμείου μας,  που ήταν και προεκλογική  δέσμευση  της σημερινής  κυβέρνησης.
3.      Να  επανέλθουν  οι συντάξεις χηρείας.  Είναι εντελώς ανήθικο  να  περικόπτονται αναδρομικά  οι συντάξεις χηρείας , όταν  ο /η  συνταξιούχος έχει  χάσει ή  χάνει τον/την σύντροφό τους   κάτω από 52 ετών.    Χορηγείται μόνο για 3 χρόνια και μετά καταργείται.
4.      Να χορηγηθεί άμεσα το μέρισμα στους νέους συνταξιούχους, που έχει σταματήσει  να χορηγείται  από 16.5.2016.   Επίσης και τα αναδρομικά των νέων  συνταξιούχων  που  έχουν  λάβει το μέρισμα,  αλλά  δεν χορηγούνται  τα αναδρομικά  τους  από    19 Φεβρουαρίου 2016.
·         Επίσης  το Δ. Σ κατήγγειλε  τις νέες  μειώσεις  στα μερίσματα  όλων  των μερισματούχων που  ανέρχονται   σε    42%  σε Μ.Ο  επί του καταβαλλόμενου - ήδη μειωμένου από  τις προηγούμενες κυβερνήσεις κατά 30% -  μερίσματος   και  μάλιστα αναδρομικά  από 1.1. 2016.
·         Ο  πρόεδρος του Ταμείου: Επιφυλάχθηκε  για το πρώτο  αίτημα (συμψηφισμός των οφειλών), αν και το  θεώρησε  δίκαιο . Πρόβαλε  ως δικαιολογία ότι το Ταμείο  δεν έχει καθόλου αποθεματικά. Επιφυλάχθηκε επίσης  για το  αν θα κάνει  πρόταση  για επαναφορά του πόρου  3%.  Υποστήριξε  ότι το Ταμείο  έχει σταματήσει  να χορηγεί μέρισμα στους νέους συνταξιούχους,  επειδή  δεν  έχει  αποθεματικά  και θα αρχίσει να πληρώνει,  εφόσον η κυβέρνηση  το επιχορηγήσει  από  τα χρήματα που θα λάβει από τους δανειστές, μετά την αξιολόγηση.   Υπήρχε  υπόσχεση  εκ μέρους της κυβέρνησης  για επιχορήγηση  του Ταμείου  μέχρι 15.10.2016.   Για τις συντάξεις  χηρείας απάντησε ότι το ταμείο  έκανε  εφαρμογή του  νέου  ασφαλιστικού  ν. 4387/12.5.2016  .  
·         Συνάδελφοι ,  δεν τρέφαμε  και  δεν τρέφουμε  αυταπάτες ότι  με παρεμβάσεις  και υπομνήματα  τέτοιας  μορφής θα λυθούν τα προβλήματά μας. Η   Διοίκηση του Ταμείου υλοποιεί  βεβαίως τις κυβερνητικές αποφάσεις. Και αυτό έκανε και η προηγούμενη διοίκηση και αυτό θα κάνει και  η νέα διοίκηση. Το ΜΤΠΥ όμως  ανήκει στους εργαζόμενους που το επιχορηγούν και στους μερισματούχους  που  μια ζωή έδιναν από το υστέρημά τους. Γι΄αυτό  το  Δ.Σ  όφειλε και   οφείλει να υπερασπίζεται  τα συμφέροντα των μερισματούχων και όχι τις κυβερνητικές εντολές .  Διαφορετικά  δεν έχει θέση  στο Ταμείο. 

                                                                            Για το  Δ.Σ  της  Π.Ε.Σ.ΕΚ
                                                  Ο πρόεδρος                         Η  Γ. Γραμματέας
                                                Τάσος  Σταυρόπουλος           Ροζίτα    Σουραή                                             

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου