ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΕ.
Η Π.Ε.Σ.ΕΚ σε έχει ΑΝΑΓΚΗ και την έχεις ΑΝΑΓΚΗ. Από την πενιχρή σύνταξή σου ενίσχυσε την Ένωση. Γράψου στο σωματείο και ενημέρωσε και άλλους για την λειτουργία του. Κατέβασε την Αίτηση εγγραφής και ενημέρωσε μας με όποιον τρόπο σε εξυπηρετεί.
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ

menu

.

Print Friendly and PDF

Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016

ΤΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ



Επιτροπή πολιτιστικών δράσεων της Π.Ε.Σ.ΕΚ.

Μα εγώ δε ζω γονατιστός
Είμαι της Γερακίνας γιος
(Στίχοι: Κώστας Βίρβος, Μουσική: Βασίλης Τσιτσάνης)

Αναλυτικό Πρόγραμμα τριήμερης εκδρομής
(Λίμνη Πλαστήρα, Τρίκαλα, Μετέωρα, Ελάτη, Περτούλι.)

    Φίλες και φίλοι,

    Επανερχόμαστε για να σας ενημερώσουμε για το ημερήσιο πρόγραμμα της εκδρομής:

Δευτέρα, 31 Οκτωβρίου: Αθήνα, Λίμνη Πλαστήρα, Τρίκαλα

    Η αναχώρησή μας από την Αθήνα θα πραγματοποιηθεί ως εξής:
 Πρώτη στάση : Πλατεία Καραϊσκάκη (Hotel Stanley) ώρα: 7.30 π.μ.
Δεύτερη στάση: Αρχαιολογικό Μουσείο (Πατησίων)   ώρα:  7.45π.μ .
Τρίτη στάση:  Προαστιακός σταθμός Πεντέλης           ώρα: 8.15 π.μ.
Για πρακτικούς λόγους  πρέπει να τηρηθούν οι ώρες αναχώρησης.
    Μετά από μια ημίωρη στάση στη Λαμία, πρώτος σταθμός του ταξιδιού μας θα είναι η Λίμνη Πλαστήρα, σε υψόμετρο 750 μέτρων, περιστοιχισμένη από 18 γραφικά χωριουδάκια με πανοραμική θέα. Γεύμα στην Πεζούλα. Άφιξη στα Τρίκαλα, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο (Αχίλλειον). Απόγευμα ελεύθερο.

Τρίτη, 1 Νοεμβρίου: Μετέωρα, Περτούλι, Ελάτη

     Αναχώρηση από το ξενοδοχείο στις 9.30 π.μ. Μετάβαση στα Μετέωρα , σύντομη περιήγηση για να θαυμάσουμε τη μοναστική πολιτεία των βράχων. Στη συνέχεια ακολουθώντας τη διαδρομή για Χρυσομηλιά θα ανηφορίσουμε προς το Περτούλι με τα πέτρινα σπίτια  και τους παραδοσιακούς ξενώνες του, χτισμένο σε υψόμετρο 1200 μέτρων. Αφού γευματίσουμε στο χωριό θα κατηφορίσουμε προς  Λιβάδια, Ελάτη και Γέφυρα. Επιστροφή στα Τρίκαλα. Απόγευμα ελεύθερο.

Τετάρτη, 2 Νοεμβρίου: Τρίκαλα, επιστροφή στην Αθήνα
    Το πρωινό είναι ελεύθερο για να περιηγηθούμε στα Τρίκαλα. Με φυσικό στολίδι τον ποταμό Ληθαίο, τα Τρίκαλα γεμίζουν το μάτι από την πρώτη κιόλας επαφή. Μπορούμε να επισκεφτούμε τις συνοικίες Βαρούσι και Παλιά Μανάβικα με την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική τους, να ανεβούμε στο λόφο του προφήτη Ηλία με το βυζαντινό φρούριο και το τεράστιο ρολόι για να θαυμάσουμε τη θέα όλης της πόλης. Το Τζαμί του Οσμάν Σαχ (Κουρσούμ Τζαμί), μνημείο προστατευμένο από την UNESKO, είναι ένα από τα πολλά αξιοθέατα της πόλης που θα πρέπει να συμπεριλάβουμε στην περιήγησή μας. Για τους πιο απαιτητικούς τα μουσεία της πόλης είναι αρκετά. Μπορούμε να αναφέρουμε την Αρχαιολογική Συλλογή Τρίκκης με ευρήματα του Νομού από τη νεολιθική εποχή μέχρι και τα υστεροβυζαντινά χρόνια, το Δημοτικό Λαογραφικό Μουσείο κλπ. Γεύμα στα Τρίκαλα ως τις 3.30 μ.μ. Επιστροφή στην Αθήνα περίπου στις 9.00 μ.μ.
Καλό μας ταξίδι










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου