ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΕ.
Η Π.Ε.Σ.ΕΚ σε έχει ΑΝΑΓΚΗ και την έχεις ΑΝΑΓΚΗ. Από την πενιχρή σύνταξή σου ενίσχυσε την Ένωση. Γράψου στο σωματείο και ενημέρωσε και άλλους για την λειτουργία του. Κατέβασε την Αίτηση εγγραφής και ενημέρωσε μας με όποιον τρόπο σε εξυπηρετεί.
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ

menu

.

Print Friendly and PDF

Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2016

ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ



ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ  ΕΝΩΣΗ  
 ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ  (Π.Ε.Σ.ΕΚ)

ΓΡΑΦΕΙΑ:  ΚΟΡΝΑΡΟΥ 2 ΚΑΙ  ΕΡΜΟΥ(ΟΛΜΕ).  
  ΤΚ: 10563 ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛ: 210-3230073, 210-3236544, 210-3221255 , 210-3318632
Blog:     syntaxekpedeftikoi.blogspot.gr

     
     Αθήνα  5.10.2016  
 Τα     χημικά    είναι  για όσους   δε συμμορφώνονται
 Τίποτα δεν είναι τυχαίο  

·        Όταν  μια κυβέρνηση αφαιρεί το ΕΚΑΣ από τους χαμηλοσυνταξιούχους, μειώνει τις επικουρικές συντάξεις,  ληστεύει  το μετοχικό ταμείο,  εξανεμίζοντας το μέρισμα  κατά 75%  αυτό το τρίμηνο και το επόμενο,    και ετοιμάζεται να μειώσει ξανά  τις κύριες συντάξεις με τον επανυπολογισμό  τους. Όταν οι συνταξιούχοι έχουν μείνει χωρίς φάρμακα και νοσηλεία,  γιατί τα Νοσοκομεία υπολειτουργούν με τεράστιες ελλείψεις.  Όταν ο νέος προϋπολογισμός  του 2017  ( προσχέδιο) προβλέπει  «εξοικονόμηση»  779,9  εκατ. ευρώ από νέες  μειώσεις κύριων και επικουρικών συντάξεων  και  χαρακτηρίζει «στρέβλωση»  του  ασφαλιστικού  το ΕΚΑΣ( που χορηγείται σε χαμηλοσυνταξιούχους) , προβλέποντας  νέα περικοπή    κατά 440  εκατ.  εντός του 2017,  οι εκφράσεις  συμπάθειας προς τους συνταξιούχους από  όσους ευθύνονται  για την  απελπιστική τους κατάσταση   ξεπερνούν και  τα όρια της υποκρισίας.  Και όταν θα βγαίνουν  στους δρόμους, το λόγο  από δω και πέρα θα τον έχουν τα ΜΑΤ.  Και η επιλογή θα είναι ανάμεσα στα χημικά και στα γκλοπ.    
·        Το χτύπημα των συνταξιούχων τη Δευτέρα ,3 Οκτωβρίου,  έξω  από  το  γραφείο του Πρωθυπουργού   είχε πολλούς αποδέκτες:  Όχι μόνο τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους,  που έπρεπε να πάρουν  το μήνυμα ότι η σκληρή  μνημονιακή πολιτική του 3ου μνημονίου θα εφαρμοστεί  δια πυρός και σιδήρου, αλλά   και τους  εταίρους μας  στην Ε.Ε  ότι η κυβέρνηση  θα είναι συνεπής και  αταλάντευτη στην εφαρμογή  της πολιτικής της λιτότητας στις πλάτες των  λαϊκών στρωμάτων.
·        Τα κροκοδείλια  δάκρυα δεν έχουν κανένα νόημα  και τίποτα το κοινό με τα δάκρυα των συνταξιούχων. 
·        Το Δ.Σ  της Π.Ε.Σ.ΕΚ   ευχαριστεί  τα μέλη του που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για το συλλαλητήριο της  Δευτέρας, 3/10,  και  δηλώνουμε ότι θα είμαστε  παρόντες σε όλες τις κινητοποιήσεις, θυμωμένοι και πιο αποφασισμένοι,  για την ανατροπή της πιο βάρβαρης πολιτικής που  εφαρμόζουν εναντίον των λαϊκών τάξεων  κυβέρνηση  και Ε.Ε.
·        Στους  δρόμους  θα ανατραπεί  η  πολιτική τους.

                               Για το  Δ.Σ  της  Π.Ε.Σ.ΕΚ

                 Ο πρόεδρος                         Η  Γ. Γραμματέας
                                                                                                

3 σχόλια:


  1. ΣΥΝΕΚ Αθήνα, 5-10-2016
    Συνταξιούχων Εκπαιδευτικών

    Ανακοίνωση

    Οι Συνεργαζόμενες Εκπαιδευτικές Κινήσεις (ΣΥΝΕΚ) Συνταξιούχων Εκπαιδευτικών καταδικάζουν με τον πιο έντονο τρόπο τη χρήση χημικών από άνδρες των ΜΑΤ κατά συνταξιούχων διαδηλωτών.
    Η ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, θα πρέπει να γνωρίζει ότι οι διαδηλώσεις των εργαζόμενων και των συνταξιούχων είναι κατοχυρωμένο δημοκρατικό δικαίωμα.
    Ζητάμε την άμεση διεξαγωγή έρευνας για τον καταλογισμό ευθυνών και την τιμωρία των υπευθύνων της αναίτιας αυτής επίθεσης.
    Πρέπει να είναι ρητή και κατηγορηματική η απόφαση της Κυβέρνησης για την απαγόρευση κάθε χρήσης δακρυγόνων και χημικών σε διαδηλώσεις εργαζόμενων και συνταξιούχων.

    ΣΥΝΕΚ Συνταξιούχων Εκπαιδευτικών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ψεκασμός

    Προχθές το μεσημέρι
    οι γέροντες αντρειεύτηκαν
    και πήγανε να ρίξουν
    των ΜΑΤ την κλούβα που ‘φραζε
    τη στράτα του Ηρώδη.

    Είχαν κινήσει κατά κει
    και θέλανε να πάνε
    στου Μάξιμου το μέγαρο
    να διαμαρτυρηθούνε,
    που τις συντάξεις κόβουνε.

    Όμως οι ψεκασμένοι
    μ’ αέρια τους ψεκάσανε
    να τους κοπεί ο βήχας,
    να κλάψουν για να μάθουνε
    να μην τσαμπουκαλεύονται.

    Έτσι αποκαταστάθηκε
    η ταξική η τάξη ˙
    έχουμε τον Αλέξη μας
    μη βρέξει και μη στάξει
    και όλα είν’ εν τάξει.


    5 του Οκτώβρη 2016
    ΧρΙστοΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. τι ανακοίνωση είναι αυτή των ΣΥΝΕΚ; Υπάρχουν άλλοι υπεύθυνοι για τον ψεκασμό των συνταξιούχων; Δεν είναι η κυβέρνηση; Αν είναι άλλοι, ας ανακοινώσει η κυβέρνηση ότι παρά τη ρητή διαβεβαίωση για μη επίθεση εναντίον των συνταξιούχων, οι αστυνομικοί παρέβηκαν την απαγόρευση και έκαναν του κεφαλιού τους. Και να τους αποτάξει. τα άλλα είναι για τους αφελείς. ΧΡ.ΒΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή