ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΕ.
Η Π.Ε.Σ.ΕΚ σε έχει ΑΝΑΓΚΗ και την έχεις ΑΝΑΓΚΗ. Από την πενιχρή σύνταξή σου ενίσχυσε την Ένωση. Γράψου στο σωματείο και ενημέρωσε και άλλους για την λειτουργία του. Κατέβασε την Αίτηση εγγραφής και ενημέρωσε μας με όποιον τρόπο σε εξυπηρετεί.
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ

menu

.

Print Friendly and PDF

Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2016

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΓΣ ΤΗΣ 12 ΟΚΤ 2016




ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ  ΕΝΩΣΗ 
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ  (Π.Ε.Σ.ΕΚ)

ΓΡΑΦΕΙΑ:  ΚΟΡΝΑΡΟΥ 2 ΚΑΙ  ΕΡΜΟΥ(ΟΛΜΕ). 
  ΤΚ: 10563 ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛ: 210-3230073, 210-3236544, 210-3221255 , 210-3318632
Blog:     syntaxekpedeftikoi.blogspot.gr
                                                                                      Αθήνα 17.10.2016

                           ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΌ    ΣΗΜΕΙΩΜΑ  ΓΙΑ ΤΗ Γ.Σ   ΤΗΣ  12  ΟΚΤ. 2016

·         Στην    έκτακτη  ενημερωτική  Γ.Σ  της  Π.Ε.Σ.ΕΚ, που  έγινε στη ΔΟΕ,   συμμετείχαν  πάνω  100  συνάδελφοι.  Δυστυχώς  η  αίθουσα δεν μπορούσε  να ανταποκριθεί  σε μια τέτοια συμμετοχή και το Δ.Σ  ζητάει συγνώμη  από τους συναδέλφους  για την ταλαιπωρία τους.
·         Στη  Γ.Σ   έγινε  ενημέρωση  από το Δ.Σ:
1.    για τη  νέα μείωση του μερίσματος του ΜΤΠΥ κατά 42%, και μάλιστα αναδρομικά  από  1.1.2016.  Η  μείωση θα είναι ακόμη μεγαλύτερη  μετά και την κλοπή  ενός μερίσματος  για το  2016,  μετά την  χορήγηση  των μερισμάτων  ανά τρίμηνο  «σε δεδουλευμένη  βάση». (Οι μερισματούχοι  θα  λάβουν 11 μερίσματα).
2.      Για τον επανυπολογισμό των  επικουρικών συντάξεων του ΕΤΕΑ, που  οδήγησε  σε μεγάλες  μειώσεις των συντάξεων πολλών ταμείων. Δυστυχώς μέχρι  τώρα η διοίκηση του ΕΤΕΑ  δεν έχει ενημερώσει  για τον τρόπο επανυπολογισμού των επικουρικών συντάξεων  και υπόσχεται  ότι προσωπικά  με  αλληλογραφία  θα ενημερωθεί ο κάθε συνταξιούχος.
3.    Για τη νέα μείωση του ΕΦΑΠΑΞ  από 38,2%  σε  άνω του  50%  με  το νέο τρόπο υπολογισμού:   Το 60%  του Μ.Ο  των μισθών της τελευταίας 5ετίας    επί  τα χρόνια  υπηρεσίας( δημόσια)  κάθε συνταξιούχου .
4.    Για τον  επικείμενο  επανυπολογισμό των κύριων συντάξεων όλων των συνταξιούχων που έχουν συνταξιοδοτηθεί  μέχρι σήμερα  με το προηγούμενο συνταξιοδοτικό καθεστώς. Ο επανυπολογισμός αυτός  θα ολοκληρωθεί  το Σεπτέμβρη  του 2017  και  θα  διασπάσει  τη σύνταξη σε δύο κομμάτια, σε νέα κύρια, μειωμένη  τουλάχιστον κατά 20%  και σε  προσωπική  διαφορά ,  για την οποία το ΔΝΤ απαιτεί να περικοπεί  άμεσα.
5.    Ο  επανυπολογισμός των συντάξεων-κύριων και επικουρικών-  πετυχαίνει   την εξαφάνιση(!) των μνημονιακών κρατήσεων με  παράλληλη  διατήρηση(!) όλων των μέχρι τώρα, στις  οποίες κρατήσεις  προστίθεται και  οι νέες  μειώσεις. Με τον τρόπο αυτό  η κυβέρνηση απαλλάσσεται  από δικαστικές αποφάσεις που μπορεί να έκριναν ή να κρίνουν αντισυνταγματικές  τις  μέχρι τώρα περικοπές. Έτσι από δω και πέρα δεν έχει νόημα η προσφυγή στα δικαστήρια,   για να κριθούν οι  μειώσεις αυτές  αντισυνταγματικές.
6.    Για τη  μη παραίτηση  μέλους του Δ.Σ  της Π.Ε.Σ.ΕΚ,  που ανέλαβε  αντιπρόεδρος  στο Δ.Σ  του  ΜΤΠΥ.  Το  Δ.Σ  της Π.Ε.Σ.ΕΚ (κατά πλειοψηφία)  κατήγγειλε  τη μη παραίτησή του,  γιατί  δημιουργείται μείζον ηθικό θέμα  και τον έχει καλέσει  να παραιτηθεί από μία από τις δύο θέσεις,  αλλά μέχρι τώρα δεν έχει εμφανιστεί  στο  Δ.Σ  της  Π.Ε.Σ.ΕΚ.
7.    Για την κάρτα  για  ελεύθερη  είσοδο στα Μουσεία  και πως  θα την  προμηθευτούν οι συνάδελφοι.
8.    Για  την παρακράτηση   0,20  ευρώ μηνιαίως  υπέρ των σωματείων συνταξιούχων  μέσω του Υπουργού Εργασίας. Το Δ.Σ της  Π.Ε.ΣΕΚ  είναι  αντίθετο  στην ενίσχυση  των συνδικαλιστικών σωματείων μέσω  αυτής της εισφοράς.  Θα  ακολουθήσει  ανακοίνωση  με τις θέσεις  του Δ.Σ και  προτρέπει τους συνταξιούχους εκπαιδευτικούς με αίτηση προς το ΓΛΚ  να  ζητούν την ακύρωση  της  εισφοράς αυτής.  Υπόδειγμα της αίτησης  μοιράστηκε στη Γ.Σ  και θα αναρτηθεί στο BLOG    της  Π.Ε.Σ.ΕΚ.
9.    Για τις εκτιμήσεις του για όσα δυστυχώς μας περιμένουν, αν δεν ανατραπεί  αυτή η πολιτική.  Εισηγήθηκε τη συσπείρωση  και την  ενεργοποίηση και άλλων συναδέλφων για την ενδυνάμωση του σωματείου, ώστε  οι δράσεις και οι κινητοποιήσεις του  να γίνουν πιο αποτελεσματικές.
·         Ακολούθως έγιναν  τοποθετήσεις  από πολλούς συναδέλφους   και προτάσεις  για συνέχιση των αγώνων  για ανατροπή  της βάρβαρης  πολιτικής  που εφαρμόζει η κυβέρνηση σε βάρος των συνταξιούχων. Υπήρξε έντονος προβληματισμός για τις μορφές πάλης. Τελικά   η  Γ.Σ  συντάχθηκε με την άποψη του Δ.Σ ότι η ανατροπή  σε βάρος των εργαζομένων απαιτεί ενότητα όλων των εργαζομένων και συνταξιούχων. Οι μορφές πάλης εκτός των  αντικειμενικών συνθηκών πρέπει  να λαμβάνουν υπόψη τους και τις υποκειμενικές δυνατότητες, για να είναι αποτελεσματικές.  Με αυτή τη θέση οι συνταξιούχοι εκπαιδευτικοί πήραν απόφαση για συμμετοχή  στο συλλαλητήριο  σωματείων και ομοσπονδιών στο Σύνταγμα, 17.10.2016  και σε όλες τις κινητοποιήσεις συνταξιούχων και εργαζομένων που έχουν αγωνιστική και διεκδικητική κατεύθυνση.  Αποφασίστηκε επίσης, μετά τις επαφές του Δ.Σ  με  ΜΤΠΥ  και ΕΤΕΑ,  να επανεκτιμηθεί η κατάσταση και να αναληφθούν πρωτοβουλίες  και δράσεις. ( Κινητοποίηση -ενημέρωση των συναδέλφων έξω από το ΓΛΚ, κινητοποίηση έξω από το ΕΤΕΑ κλπ).
·         Κατατέθηκε  και  έγινε  δεκτή  από τη Γ.Σ, ομόφωνα,    πρόταση «για παραίτηση  από μέλος του Δ.Σ  του  συναδέλφου  Στέφανου  Συμεωνίδη, επειδή  διορίστηκε  από την κυβέρνηση  αντιπρόεδρος  του ΜΤΠΥ». Οι ομιλητές κατήγγειλαν ότι είναι ασυμβίβαστη και έξω από κάθε  ηθική  η  στάση  του συναδέλφου. 

                                 Από  το   Δ.Σ   της   Π.Ε.Σ.ΕΚ


           ΥΓ:   ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΦΟΡΜΑ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΛΑΒΕΤΕ ΑΠΟ 
                   ΤΟΝ Κ ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟ.



 

6 σχόλια:

  1. Ντροπή του του Υπουργου . Μας δουλεύει κανονικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΥΨΟΣ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΛΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΑΜΕ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΓΙΑΤΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΉΡΑ και εγώ σήμερα το πονεμένο γράμμα από τον Κατρούγκαλο, αλλά δεν έμαθα με ποιο τρόπο μου έκοψε 12 ευρώ από το ΤΕΑΔΥ. Αν τα 12 ευρώ τα δικά μου, τον γέμισαν θλίψη, άραγε για τα 87 ευρώ που έκοψε από το επικουρικό του ΙΚΑ της γυναίκας μου θα μας στείλει μια σακούλα γεμάτη δάκρυα; Πολύ πιθανόν, γιατί είναι και κομμουνιστής και έχει ευαισθησία.

    ΔΗΜ. ΑΓΓΕΛ, ΝΙΚΑΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Νομιζω οτι θα ηταν μια καλη κινηση να μαζεψουμε τις επιστολες και να κανονισουμε μια μερα να μαζευτουμε κατω απο το υπουργειο του και να τις καψουμε. Τι λέτε: Ν. Σ Αθηνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Συνάδελφοι , νομίζω ότι κάνετε λάθος όταν λέτε ότι με τον νέο τρόπο υπολογισμού απαλλάσσετε από την εφαρμογή των αποφάσεων του ΣτΕ .Το Στε του είπε ότι οι περικοπές είναι παράνομες γιατί έχουν ξεπεράσει το όριο της αξιοπρεπούς διαβίωσης και θίγουν την αρχή της αναλογικότητας άρα πρέπει να αποκατασταθούν . Αυτοί δεν τις αποκατέστησαν . Βρήκαν το κόλπο να διατηρήσουν τα κοψίματα των μνημονίων (σε πολλούς τις σακάτεψαν και άλλο) με τον επανυπολογισμο τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥΣ. ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΜΑΣ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΜΜΕΝΕΣ . ΕΙΝΑΙ ΕΠΑΝΥΠΟΛΟΓΙΣΜΕΝΕΣ Η ΕΠΑΝΑΘΕΜΕΛΙΩΜΕΝΕΣ Η ΑΝΑΠΡΟΣΑΡΜΟΣΜΕΝΕΣ Η ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ!!!! ΧΑ ΧΑ ΧΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή