ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΕ.
Η Π.Ε.Σ.ΕΚ σε έχει ΑΝΑΓΚΗ και την έχεις ΑΝΑΓΚΗ. Από την πενιχρή σύνταξή σου ενίσχυσε την Ένωση. Γράψου στο σωματείο και ενημέρωσε και άλλους για την λειτουργία του. Κατέβασε την Αίτηση εγγραφής και ενημέρωσε μας με όποιον τρόπο σε εξυπηρετεί.
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ

menu

.

Print Friendly and PDF

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ



ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ  ΕΝΩΣΗ 
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ  (Π.Ε.Σ.ΕΚ)

ΓΡΑΦΕΙΑ:  ΚΟΡΝΑΡΟΥ 2 ΚΑΙ  ΕΡΜΟΥ(ΟΛΜΕ). 
  ΤΚ: 10563 ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛ: 210-3230073, 210-3236544, 210-3221255 , 210-3318632
Blog:     syntaxekpedeftikoi.blogspot.gr


                                                                            Αθήνα   28.9.2016

                Κινητοποίηση  συνταξιούχων  
 Δευτέρα ,    3  Οκτωβρίου, ώρα   10.00,  πλατεία  Εθνικής  αντίστασης

·         Συνταξιουχικές  οργανώσεις  πραγματοποιούν τη   Δευτέρα, 3/10, συλλαλητήριο  ενάντια στη  συνεχιζόμενη  πολιτική κατακρεούργησης  των συντάξεων.  Οι νέες περικοπές (αναδρομικές) των μερισμάτων  του ΜΤΠΥ, που θα παρακρατηθούν από τα τριμηνιαία  μερίσματα  Σεπτεμβρίου  και  Δεκεμβρίου, ο  επικείμενος  επανυπολογισμός  των κύριων  συντάξεων που  θα   διαιρέσει τη σύνταξη  σε δύο κομμάτια,   σε  νέα κύρια  και σε προσωπική  διαφορά,  η  απαίτηση της τρόικας  για κατάργηση της προσωπικής διαφοράς από τώρα και στις κύριες συντάξεις και στις επικουρικές,  θα  επιδεινώσουν ακόμη περισσότερο  τη διαβίωση όλων των συνταξιούχων. Ο  επανυπολογισμός όλων των επικουρικών συντάξεων που ανήκουν στο ΕΤΕΑ, παρά τις διαβεβαιώσεις του Κατρούγκαλου, έφερε μεγάλες  μειώσεις σε  πολλούς συνταξιούχους, και το πιο αισχρό,  η διοίκηση του ταμείου δεν αισθάνθηκε την ανάγκη  να ενημερώσει  τους συνταξιούχους μέχρι σήμερα για το  ποσοστό και τον τρόπο  μείωσης κάθε επικουρικής σύνταξης. Πολλοί συνταξιούχοι είδαν μεγάλες  μειώσεις στις επικουρικές,  ενώ ο Πρωθυπουργός  στη ΔΕΘ διαβεβαίωνε ότι ένα πολύ μικρό ποσοστό συνταξιούχων(10%)  θα δει τις επικουρικές να μειώνονται.  Το νέο  έτος, μας περιμένει στη γωνία  ο αυτόματος κόφτης που περιλαμβάνεται  στο νέο ασφαλιστικό (ν.4387/12.5.2016)  και προβλέπει  νέα μείωση των επικουρικών και των μερισμάτων.  Όλες  αυτές οι μειώσεις   είναι  απόρροια  του  3ου  μνημονίου  που  αποδέχτηκε  η κυβέρνηση στις   13 Ιουλίου  2015  με την ευρύτατη πλειοψηφία στη Βουλή των μνημονιακών κομμάτων. 
·         Η  εκτίμησή μας  ότι  δεν ήταν δυνατόν να  ανατραπούν τα μνημόνια με δικαστικές αποφάσεις  και ότι  δεν επρόκειτο να  ανατραπεί  η πολιτική σφαγής των συνταξιούχων, χωρίς  αντίδραση  από τους ίδιους συνταξιούχους, ήταν ορθή, παρά τις ενστάσεις συναδέλφων μας. Την  εκτίμησή μας  επιβεβαίωσε  και το εφεύρημα του Κατρούγκαλου που κατέφυγε στον επανυπολογισμό κύριων και επικουρικών συντάξεων με κατάργηση των μνημονιακών κρατήσεων(!) , ώστε να είναι πλέον άνευ αξίας η προσφυγή στα δικαστήρια για την ακύρωση των μνημονιακών κρατήσεων.  Η λύση βρίσκεται στα χέρια μας. Όλοι  στους δρόμους  για ανατροπή της πολιτικής Σύριζα- ΑΝΕΛ, Ε.Ε  και  ΔΝΤ, για να ανοίξει  ο δρόμος για κατάργηση της λιτότητας  και των μνημονίων. Μας κλέβουν τον ιδρώτα μας  και τους κόπους μιας ζωής.  Πρέπει  να  πληρώσουν για την εξαθλίωση  των εργαζομένων και των συνταξιούχων. Έχουμε  ευθύνη να μην παραδώσουμε στη νέα γενιά μια χώρα, της οποίας  όλη η δημόσια περιουσία , ο αέρας  και το νερό θα  ανήκουν στους ευρωπαίους  αποικιοκράτες, οι εργαζόμενοι θα είναι εξαθλιωμένοι, η νέα γενιά χωρίς όνειρα  και έτοιμη να μεταναστεύσει και οι συνταξιούχοι σε απόγνωση, χωρίς ελπίδα από πουθενά.  
·               Όλοι  στο συλλαλητήριο, πλατεία  Εθνικής  Αντίστασης, ώρα 10.00

                               Για το  Δ.Σ  της  Π.Ε.Σ.ΕΚ

                 Ο πρόεδρος                         Η  Γ. Γραμματέας
 Τάσος  Σταυρόπουλος                          Ροζίτα  Σουραή                                                                               

1 σχόλιο:

  1. Πολύ μου αρέσει οι νεες αναδρομικές κρατήσεις.Γιατί δε λέτε η νέα ληστεία της αριστερής με εισαγωγικά κυβέρνησης Τσίπρα. Έχουμε και λέμε: με 31 χρόνια στο μετοχικό ταμείο ξεκίνησα με 218 καθαρά΄. Οι Παπανδρέου, Σαμαράς και Βενιζέλος με πήγαν 153 ευρώ. Ηκυβέρνηση Τσίπρα στα 92 και τώρα πήρα 57χ3. Αν αυτό δεν είναι ξεδιάντροπη ληστεία ,τι είναι. Και από πάνω με κοροϊδεύουν. Μου λένε ότι δε θα μειωθούν οι συντάξεις. Αυτό δεν είναι μείωση; Τι είναι ; περικοπή υπερ του λαού; υπερ των απόρων ; ή υπερ της ληστοσυμμορίας ΜΕΡΚΕΛ και ΛΑΓΚΑΡΝΤ που μας κυβερνάνε; ΣΥΓΝΏΜΗ για την έκφραση. Κάπου πρέπει να ξεσπάσω. Και όταν έχεις παιδιά άνεργα, που αργοπεθαίνουν και ο Κατρούγκαλος δηλώνει κομμουνιστής, δε σου μένει παρά να κόψεις τις φλέβες σου. Να ενημερώνετε και τα σχολεία. Από ενα συνάδελφο που δουλεύει ακόμα σας έμαθα. Από Σέρρες. χρ. Αναν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή