ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΕ.
Η Π.Ε.Σ.ΕΚ σε έχει ΑΝΑΓΚΗ και την έχεις ΑΝΑΓΚΗ. Από την πενιχρή σύνταξή σου ενίσχυσε την Ένωση. Γράψου στο σωματείο και ενημέρωσε και άλλους για την λειτουργία του. Κατέβασε την Αίτηση εγγραφής και ενημέρωσε μας με όποιον τρόπο σε εξυπηρετεί.
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ

menu

.

Print Friendly and PDF

Τρίτη 30 Αυγούστου 2016

Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ




ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ  ΕΝΩΣΗ
 ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ  (Π.Ε.Σ.ΕΚ)
ΓΡΑΦΕΙΑ:  ΚΟΡΝΑΡΟΥ 2 ΚΑΙ  ΕΡΜΟΥ(ΟΛΜΕ).   ΤΚ: 10563 ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛ: 210-3230073, 210-3236544, 210-3221255 , 210-3318632
Blog:     syntaxekpedeftikoi.blogspot.gr
      
                                                        Αθήνα 29.8.2016
Η  τροπολογία  για τους εκπαιδευτικούς  και  τα  παιγνίδια  της κυβέρνησης
«    Ειδικά  για το σχολικό  έτος   2015-2016   οι  αιτήσεις  παραίτησης των  εκπαιδευτικών  που  υποβάλλονται  το τελευταίο  δεκαήμερο  του Απριλίου   θεωρούνται   ότι  έχουν  γίνει  αποδεκτές   την ημερομηνία  υποβολής  της  αίτησης  και λύεται   αυτοδικαίως   η υπαλληλική τους  σχέση.  Οι εκπαιδευτικοί   παραμένουν   στην υπηρεσία τους  έως  το τέλος του σχολικού έτους  και έως τότε τους καταβάλλεται  και ο μισθός τους.   Η σύνταξη αρχίζει   να καταβάλλεται  από  την επομένη  της λήξης  του   σχολικού έτους.»  (άρθρο 33)
1.      Η  πιο  πάνω τροπολογία  προτάθηκε  από  βουλευτές  του Σύριζα  και  ήταν πρόταση και   της ΟΛΜΕ  (κατά πλειοψηφία)  ,  για να μην πιάσει η τσιμπίδα του  νέου  ασφαλιστικού τους εκπαιδευτικούς που θα υποβάλουν αίτηση  το τελευταίο 10ήμερο του Απρίλη και  μειωθεί δραματικά η σύνταξή τους, ενώ την ίδια στιγμή  ο πρωθυπουργός  και οι Βουλευτές  που  ψήφιζαν το νέο   ασφαλιστικό  νόμο  (ν.4387/12.5.2017) διαβεβαίωναν το λαό  ότι    οι συντάξεις  δε θα μειωθούν(!).  Ανάμεσα στους βουλευτές μάλιστα που υπέγραψαν την τροπολογία ήταν και εκπαιδευτικοί, πρώην συνδικαλιστές του Σύριζα,   που  κατέβαιναν στους δρόμους  εναντίον των προηγούμενων μνημονιακών κυβερνήσεων  και διαμαρτύρονταν για τις μειώσεις τους. 
2.    Η τροπολογία  που  εμφανίστηκε  ως δικαίωση  των συνδικαλιστών του Σύριζα και ως επιτυχία  της  ΟΛΜΕ «ευνοούσε»   κάποιους     συναδέλφους  που θα συνταξιοδοτούνταν με το προηγούμενο καθεστώς, την ίδια  στιγμή που ο αυτόματος κόφτης που ψηφίστηκε μαζί με το νέο ασφαλιστικό   θα  στείλει  στο πυρ το εξώτερον  παλιούς και νέους συνταξιούχους. Και αυτό  πέρασε στα ψιλά μαζί με τα άλλα μέτρα, όπως το νέο  φορολογικό με τη μείωση του αφορολόγητου, την αύξηση του ΦΠΑ, την αύξηση στα καύσιμα, που    έβαλαν βαθιά  το χέρι  στην τσέπη όχι μόνο  των παλιών , αλλά και των νέων συνταξιούχων.
3.    Πολλοί  συνάδελφοι έκαναν  αίτηση για συνταξιοδότηση  υπολογίζοντας  τη θητεία τους μέχρι  31.8.2016, καθώς    το χρονικό αυτό  διάστημα ήταν  απαραίτητο για τη θεμελίωση του δικαιώματος συνταξιοδότησης. Και  ενώ  και το ΓΛΚ  και  το Ελεγκτικό   συνέδριο  εξέφραζαν  επιφυλάξεις για τη νομιμότητα  της τροπολογίας, εφόσον  η τροπολογία  πέρασε  σε άσχετο νομοσχέδιο και χωρίς την αναγκαία γνωμοδότηση  του Ελεγκτικού Συνεδρίου,  εκ μέρους του Υπουργείου Παιδείας  διέρρεαν πληροφορίες ότι,  εφόσον  υπάρχει  πολιτική  βούληση,   δε θα   υπάρξει κανένα πρόβλημα.  Κανένας  δεν αναρωτήθηκε τότε  πως θα  γίνει  δυνατό να εφαρμοστεί νομικά από τη μια μεριά       «οι  αιτήσεις  παραίτησης των  εκπαιδευτικών  που  υποβάλλονται  το τελευταίο  δεκαήμερο  του Απριλίου   θεωρούνται   ότι  έχουν  γίνει  αποδεκτές   την ημερομηνία  υποβολής  της  αίτησης  και λύεται   αυτοδικαίως   η υπαλληλική τους  σχέση»  και από την άλλη  θα  πληρώνονται  ως εν ενεργεία  μέχρι  τέλους  του σχολικού έτους;»
4.    Είναι  δυνατόν  να υπάρχει ΦΕΚ παραίτησης των εκπαιδευτικών από 20 Απριλίου μέχρι  4 Μαΐου  ότι  είναι αυτοδίκαια απολυμένοι μέσα στο τελευταίο  δεκαήμερο  του Απριλίου και μέχρι   4 Μαΐου    και να μετρήσει  η θητεία τους  μέχρι τέλους του σχολικού έτους;
5.      Στο  παρά  πέντε  δημοσιεύεται το έγγραφο  του  Υπουργού Παιδείας (  αρ.πρωτ.  137197/Ε2/ ΕΞ.  ΕΠΕΙΓΟΝ/25.8.2016)  με το οποίο   οι  εκπαιδευτικοί   «δύνανται  νομίμως  , αποκλειστικώς για λόγους  ουσιώδους  πλάνης  ως  προς τη συνδρομή  στο πρόσωπό τους  των νόμιμων προϋποθέσεων συνταξιοδότησης,  να  ανακαλέσουν την  υποβληθείσα αίτηση  παραίτησης  έως  31-08-2016».  Το έγγραφο   αυτό  πρέπει  να τύχει  βραβείου  για την ασάφεια και για τον εμπαιγμό των εκπαιδευτικών. Οι εκπαιδευτικοί  που  δε  θα υποβάλουν  ανάκληση  θα κληθούν  να επιστρέψουν τη νόμιμη  αμοιβή τους  από  την ημερομηνία παραίτησης  μέχρι τέλους  του  σχολικού έτους, εφόσον  εργάστηκαν,  παραβλέποντας ότι ως  συνταξιούχοι (!)  διόρθωσαν γραπτά και  έχουν  υπογράψει  όλα τα πρακτικά  του συλλόγου διδασκόντων,  ενώ  όσοι κάνουν ανάκληση  θα επιστρέψουν(;)  στα  σχολεία τους,  των οποίων η οργανική  τους θέση έχει δοθεί σε άλλους συναδέλφους.
6.    Η ουσία είναι  μία:      Ενώ  η κυβέρνηση  ψήφισε  ένα νόμο λαιμητόμο για τις συντάξεις και έβαλε ταφόπλακα στην κοινωνική ασφάλιση, ενώ  οι επικουρικές εξαϋλώνονται, ενώ το ΕΦΑΠΑΞ υφίσταται  νέα μείωση άνω του  50%, ενώ επικρέμαται πάνω από τα κεφάλια μας  ο  αυτόματος μηχανισμός εξισορρόπησης(κόφτης) σε περίπτωση ελλειμμάτων, ενώ  ο επανυπολογισμός  των συντάξεων «εγγυάται» την  «ισότητα»  παλιών και νέων συνταξιούχων,  η  κυβέρνηση  επιχείρησε  να πουλήσει  εκδούλευση σε κάποιους  συναδέλφους  και  τους πέταξε  στο λάκκο των λεόντων. Έχουν  μεγάλη ευθύνη όσοι  εκμεταλλεύθηκαν την αγωνία των συναδέλφων  και τους έπεισαν ότι μπορούν  να αποφύγουν τις συνέπειες  του νέου  ασφαλιστικού   που  διαλύει την κοινωνική ασφάλιση    και  δίνει σε όλους συντάξεις πείνας.  Μεγάλη   ευθύνη  φέρουν  και οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες( ΟΛΜΕ-ΔΟΕ)    που  δεν ενημέρωσαν τους  συναδέλφους  για  τη σκοπιμότητα  μιας ανεφάρμοστης   τροπολογίας.
7.    Από  την περιπέτεια  αυτή των εκπαιδευτικών έχουν ωριμάσει  οι συνθήκες ώστε  το  Υπουργείο  Παιδείας  να προχωρήσει  στην ικανοποίηση του διαχρονικού αιτήματος των εκπαιδευτικών  για αποχώρηση  από την υπηρεσία χωρίς  χρονικούς περιορισμούς και να λάβει  ταυτόχρονα όλα τα απαραίτητα μέτρα για να ελαχιστοποιήσει τις συνέπειες στην εκπαιδευτική  και μόνο διαδικασία.
                                           Για το  Δ.Σ  της  Π.Ε.Σ.ΕΚ
      Ο πρόεδρος                                Η  Γ. Γραμματέας 
                     ΤάσοςΣταυρόπουλος                                   Ροζίτα    Σουραή                 

17 σχόλια:

  1. συγνώμη,αλλά εδώ πρόκειται για εμπαιγμό. δηλ. εργάστηκα μέχρι 30 Ιουνίου, διόρθωσα γραπτά ενδοσχολικών και πανελληνίων εξετάσεων και μπορεί να είμαι παράνομος γιατί το υπουργείο θα με θεωρήσει συνταξιούχο από 27 Απριλίου που έκανα αίτηση για συνταξιοδότηση. και οι μαθητές αν κάνουν ένσταση γιατί διορθώθηκαν τα γραπτά τους από συνταξιούχο; Τι θα γίνει; Ποιος τρελός παπάς σκέφτηκε μια τέτοια ανοησία; Και αν μου ζητήσουν τα λεφτά απο 27 Απριλίου μέχρι 31 Αυγούστου που θα τα βρω; Δεν εργάστηκα μέχρι 30 Ιουνίου; Μήπως παράνομα πληρώθηκα για τα γραπτά των πανελληνίων; Φοβάμαι ότι όλοι στο τέλος θα βγούμε με τον καινούργιο νόμο, για να ξεπεραστούν τα νομικά αγκάθια που μας έβαλε ο Φίλης. Σε ποια χώρα ζούμε; Υπό συνταξιοδότηση εν πολλαις παρανομίαις λόγω ουσιώδους πλάνης συνάδελφος. Και μια ερώτηση : Η ουσιώδης πλάνη είναι των εκπαιδευτικών ή του Φίλη; και ποιος υα πληρώσει τη νύφη; Η απάντηση είναι αυτονόητη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΘΟΥΜΕ? ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΜΠΑΙΖΟΥΝ ΕΤΣΙ. ΕΛΕΟΣ....
    ΤΗΛ. 6948366099

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συνεχιζω...
    Τώρα το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να περάσουν τροπολογία άμεσα με τη οποία να ικανοποιηθεί επιτέλους το διαχρονικό αίτηματος των εκπαιδευτικών για αποχώρηση από την υπηρεσία χωρίς χρονικούς περιορισμούς με αναδρομική ισχύ ώστε να αποφευχθούν και μηνύσεις από μαθητές, γονείς κλπ. διαφορετικά θα ζητούν επιστροφή χρημάτων τα οποία δεν τα έχουμε. Να συναντη΄θούμε στο Υπουργείο αυριο που υπάρχει συγκέντρωση?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πάλι το Υπουργείο μιλάει για Συκοφαντίες και παραπληροφόρηση από δημοσιεύματα.
    Όταν απουσιάζει επί 4 μήνες η πληροφόρηση από τους αρμόδιους, η διάψευση της "παραπληροφόρησης" είναι ίσως το μοναδικό κίνητρο που τους αναγκάζει να απαντήσουν και να πάρουν θέση. Αυτό έχει γίνει τρεις φορές ως τώρα. Θα έχει άραγε και συνέχεια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Διαβάστε παρακάτω την απάντηση του Υπουργείου Παιδείας την παραθέτουμε χωρίς σχόλια για την ενημέρωση σας:
    «Με αφορμή τα ανακριβή δημοσιεύματα μερίδας του έντυπου τύπου που αναπαράγονται και από ορισμένα sites σχετικά με το συνταξιοδοτικό των εκπαιδευτικών, το Υπουργείο Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων διευκρινίζει:
    Είναι απολύτως ψευδές ότι οφείλουν να ανακαλέσουν την αίτηση συνταξιοδότησης όλοι οι εκπαιδευτικοί που την υπέβαλαν μέχρι 4/5/2016 ή ότι κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς σύνταξη.
    Η αλήθεια είναι ότι η συντριπτική πλειονότητα εκ των 1350 εκπαιδευτικών που υπέβαλε αίτημα συνταξιοδότησης σύμφωνα με το αρ. 33 τουν.4386/2016, αφού θεμελίωνε συνταξιοδοτικό δικαίωμα έως 4/5/2016, έκανε χρήση της συγκεκριμένης διάταξης που προώθησε το Υπουργείο και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα καθώς θα συνταξιοδοτηθούν με το παλαιό σύστημα.
    Το θέμα δημιουργείται για ένα μικρό αριθμό εκπαιδευτικών που δεν πληρούσαν τις απαιτούμενες προϋποθέσεις συνταξιοδότησης μέχρι 4/5/2016.
    Για τους εκπαιδευτικούς αυτούς οι μήνες που διανύθηκαν (από 5/5/2016 έως 31/8/2016) θα υπολογιστούν ως συντάξιμη υπηρεσία όταν αποφασίσουν να συνταξιοδοτηθούν με τις διατάξεις του νέου ασφαλιστικού νόμου.
    Για το λόγο αυτό τους δόθηκε η δυνατότητα ανάκλησης της αίτησης παραίτησης μέχρι 31/8/2016. »

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΔΗΛ. Κ Φίλη , μου δώσατε το δικαίωμα να υποβάλω παραίτηση μέχρι 4 Μαιου , να υπολογίσω τη θητεία μου μέχρι 31.8.2016 και τώρα μου λέτε να κάνω ανάκληση της παραίτησης και να φύγω με τον καινούργιο νόμο στο μέλλον. Πολύ ωραία . Ούτε γάτα, ούτε ζημιά για σας. Για μας υπάρχει πρόβλημα. ένα μόνο θα σας . έδωσα το σπίτιμου στα Πατήσια στην κόρη μου που έχει μωρό και δεν μπορεί να μένει με ενοίκιο και έχω πάει στο χωριό μου. Τώρα που θα επιστρέψω; Μ ετον καινούργιο νόμο δεν θα υπέβαλα παραίτηση.συγχαρητήρια για το ασήμαντο γεγονός για σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Συνάδελφε , αυτές τις λεπτομέρειες δεν τις πιάνουν οι πολιτικοί και κανένας υπουργός παιδείας. Και καμία ΟΛΜΕ Ή ΔΟΕ δεν θα μεταβιβάσουν το προβλημά σου αυτό στον κ. Φίλη. Είναι μια ασήμαντη λεπτομέρεια. Άσε που θα κάνει μία ώρα να το συλλάβει. ΧΡ.ΜΙΧ. Εν ενεργεία συνάδελφος που θα συνταξιοδοτηθεί δια χειρός αριστερής κυβέρνησης στα 67.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Είναι σίγουρο ότι ως ημερομηνια υποβολής αίτησης παραίτησης θα ληφθεί η 4/5/2016; Διαβάζοντας το νόμο 4386/16 αναφέρει ότι οι αιτήσεις παραίτησης θεωρούνται ότι έχουν γίνει αποδεκτές την ημερομηνία υποβολής της αίτησης. Στην ανακοίνωσή του το Υπουργείο αναφέρει ότι οι εκπαιδευτικοί που θεμελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα έως 4/5/2016 δεν έχουν πρόβλημα αλλά είναι σίγουρο αυτό; Στη δικιά μου περίπτωση υπέβαλα αίτηση στις 21/4 και θεμελιώνω δικαίωμα 26/4. Στη Δ/νση που ρώτησα αν μπορεί να αλλαχθεί η ημερομηνία, μου είπαν ότι αυτό δεν γίνεται γιατί οι αιτήσεις έχουν καταχωρηθεί στο my school. Με όσα συμβαίνουν δεν ξέρω αν πρέπει να εμπιστευτώ τον Υπουργό και τα όσα εξαγγέλλει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τελικά για να βγω από το αδιέξοδο πρέπει να συνυπολογίσω χρόνο αναπληρωτή από Μάρτιο του 1983 διάρκειας 3 μηνών και 10 ημερών. Αλλά έχω χάσει τις καρτέλες των ενσήμων. Μπορείτε κ. Σταυρόπουλε να μου υποδείξετε τι ενέργειες πρέπει να κανω με το ΙΚΑ ώστε να συνυπολογιστεί ο χρόνος αυτός με τις διαδικασίες της διαδοχικής ασφάλισης. Διαθέτω μόνο βεβαίωση ότι εργάστηκα το συγκεκριμενο χρονικό διάστημα και ο χρόνος αυτός μου έχει αναγνωριστεί μισθολογικά, όχι συνταξιοδοτικά.

      Διαγραφή
    2. υπάρχει τρόπος ,εφόσον έχετε αναγνωρίσει το χρονικό αυτό διάστημα μισθολογικά. Το πιο πιθανό να χρειαστεί να εξαγοράσετε σαν να είχατε διοριστεί πριν από το 1983. Θα μου τηκεφωνήσετε στο 6944-554161 για τα επόμενα βήματα. Τάσος Σταυρόπουλος

      Διαγραφή
  9. Θα ληφθεί υπόψη όπως φαίνεται η ημερομηνία κατάθεσης της αίτησης. Καταληκτική ημερομηνία παραίτησης είναι η 4.5.2016. Επομένως προσοχή, δε θεμελιώνεται δικαίωμα στις 21/4, κατά τη γνώμη μου. Η ανακοίνωση του Υπουργού αναφέρει αυτό που λέτε, αλλά φοβούμαι ότι μπορεί να ληφθεί υπόψη η ημερομηνία κατάθεσης της αίτησης. Δυστυχώς με τόσες ασάφειες και αντικρουόμενες ανακοινώσεις δεν μπορούμε και εμείς να είμαστε σίγουροι. Τάσος Σταυρόπουλος από την Π.Ε.Σ.ΕΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Διαβάζοντας την σημερινη ανακοίνωση του Υπουργειου που εχεται δημοσιεύσει ,δυστυχως κ Σταυρόπουλε είχατε δίκαιο . Θα ληφθει υπόψη η ημερομηνία κατάθεσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Χθες στη Βουλή μιλώντας ο κ Φίλης είπε κατα λέξη: <ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΦΙΛΗΣ : Επαναλαμβάνω ότι για όσους έχουν υποβάλει αίτηση συνταξιοδότησης έως τις 4/5/2016 και εκείνη την ημερομηνία πληρούν τις απαιτούμενες προϋποθέσεις συνταξιοδότησης δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Όσοι δεν πληρούσαν στις 4/5/2016 τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης και υπολόγιζαν να τις πληρούν στις 31/8, όταν –ξέρετε- αποχωρούν οι εκπαιδευτικοί και τυπικά από τα σχολεία, αυτοί δεν καλύπτονται. Το ποσοστό αυτό των ανθρώπων είναι μικρό. Είναι μόλις εκατό – εκατόν τριάντα άτομα το πολύ σε σύνολο χιλίων πεντακοσίων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Λυτρωτικό να μας αποσπάσετε από τις μειώσεις, μειώσεις, μειώσεις συντάξεων, από το χαμόγελο της Γεροβασίλη, τις συνεντεύξεις της Αυλωνίτη, του Κατρούγκαλου κλπ. Οι στίχοι και η εκτέλεση της Σαββέριας Μαρ. μας έβαλε με λογισμό και όνειρο στο φθινόπωρο. Μακάρι να οργανώσετε μια συναυλία μαζί της. Έχουμε το δικαίωμα να χαμογελάσουμε λίγο και εμείς. Ευχαριστούμε, ευχαριστουμε. Να μη σταματήσετε. Π.Σ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ό,ΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΠΡΟΣΤΆ ΣΤΗ ΜΑΥΡΙΛΑ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ. ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ.
    ΑΠΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Η Εγκ. 110974/0092/2016 Χουλιαράκη- Πετρόπουλου

    Θέμα: Οδηγίες για την εφαρμογή των διατάξεων των άρθρων 6, 9 και 10 του ν. 4387/2016.
    3. Εάν ο υπάλληλος παρέμεινε στην Υπηρεσία αμειβόμενος και μετά την ημερομηνία που με βάση τις οικείες διατάξεις θα έπρεπε να απολυθεί αυτοδικαίως, η σύνταξή του θα υπολογισθεί με βάση τις διατάξεις που ίσχυαν κατά το χρόνο της λύσης της υπαλληλικής του σχέσης και της διακοπής της μισθοδοσίας του. Δηλαδή εάν η διακοπή της υπαλληλικής σχέσης και της μισθοδοσίας επήλθε από 13-5-2016 και μετά, η σύνταξή του θα υπολογισθεί με βάση τις οικείες διατάξεις του ν. 4387/2016, ανεξαρτήτως της ημερομηνίας που θα έπρεπε να απολυθεί αυτοδικαίως. Εξυπακούεται ότι εάν η διακοπή της μισθοδοσίας επήλθε μέχρι και 12-5-2016 η σύνταξη θα υπολογισθεί με βάση τα ισχύοντα την 31-12-2014.


    Δηλαδή ακόμη και αυτοί που πληρούσαμε τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης έως 4/5/16 θα βγούμε με τον νέο νόμο ? Τέτοια κοροϊδία? Προφορικά λένε ότι δεν μας αφορά η εγκύκλιος αφού δεν είναι ισχυρότερη από τον νόμο αλλά ο υπάλληλος στο ΓΛΚ μετά από ένα χρόνο που θα βγάλει την σύνταξή μας την εγκύκλιο της υπηρεσίας του θα εφαρμόσει. Πρέπει να γίνει παρέμβαση και νομοθετική ρύθμιση ΤΩΡΑ για να μη τρέχουμε στα δικαστήρια αργότερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Σας παρακαλώ αφήστε κάποια στοιχεία να επικοινωνήσουμε μαζί σας ώστε να κινητοποιηθούμε ομαδικά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή