ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΕ.
Η Π.Ε.Σ.ΕΚ σε έχει ΑΝΑΓΚΗ και την έχεις ΑΝΑΓΚΗ. Από την πενιχρή σύνταξή σου ενίσχυσε την Ένωση. Γράψου στο σωματείο και ενημέρωσε και άλλους για την λειτουργία του. Κατέβασε την Αίτηση εγγραφής και ενημέρωσε μας με όποιον τρόπο σε εξυπηρετεί.
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ

menu

.

Print Friendly and PDF

Παρασκευή 22 Ιουλίου 2016

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΜΤΠΥ



ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ  ΕΝΩΣΗ  ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ  (Π.Ε.Σ.ΕΚ)

ΓΡΑΦΕΙΑ:  ΚΟΡΝΑΡΟΥ 2 ΚΑΙ  ΕΡΜΟΥ(ΟΛΜΕ).
   ΤΚ: 10563 ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛ: 210-3230073, 210-3236544, 210-3221255 , 210-3318632
Blog:     syntaxekpedeftikoi.blogspot.gr

                                                                                 Αθήνα  20.7.2016

                              ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ   ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
                       Σχετικά  με  τη νέα διοίκηση  του  ΜΤΠΥ

·      Το  Δ.Σ  της  Π.Ε.Σ.ΕΚ  δε γνώριζε από πριν τη   σύνθεση του νέου  Δ.Σ του ΜΤΠΥ.  Πληροφορήθηκε  από  επιστολή  συναδέλφου  προς  το  blog  του  σωματείου μας  ότι  μέλος του  Δ.Σ της  Π.Ε.Σ.ΕΚ    διορίστηκε  Αντιπρόεδρος  του ΜΤΠΥ   ως εκπρόσωπος  βέβαια  της  κυβέρνησης  και όχι  ως   εκπρόσωπος του  Δ.Σ  της  Π.Ε.Σ.ΕΚ.  Αυτό πρέπει να γίνει  ξεκάθαρο  προς όλους . Από  το  Δ.Σ  του  σωματείου μας ούτε  ζητήθηκε να ορίσει  εκπρόσωπο  και  ούτε, όπως   είναι φυσικό,  υπήρχε περίπτωση  να ζητηθεί  κάτι τέτοιο εκ μέρους  του αρμόδιου  Υπουργού Εργασίας.    Ούτε υπήρχε  περίπτωση    να  δεχθεί το Δ.Σ- τουλάχιστον  κατά πλειοψηφία-    να καταλάβει  θέση  εκπροσώπου  της κυβέρνησης  στο  νέο  Δ.Σ  του ΜΤΠΥ.
·      Για  την  Π.Ε.Σ.ΕΚ  υπάρχει  δέσμευση από τη στιγμή της ίδρυσής  της  ότι   δεν  πρόκειται να έχει  σχέση  με  το συνδικαλισμό  που  διευκόλυνε   να περάσει «αβρόχοις ποσίν»   η  βάρβαρη  πολιτική  της Ε.Ε  και  του ΔΝΤ, που  εφάρμοσαν  και εφαρμόζουν όλες ανεξαιρέτως  οι  μνημονιακές κυβερνήσεις.  Είναι   εγκληματικό και  αντιδεοντολογικό  να συμμετέχουν  στελέχη  του συνδικαλιστικού  κινήματος  σε  διοικήσεις  ασφαλιστικών  ταμείων που κάνουν   ριφιφί  στην τσέπη  των συνταξιούχων  και  φτάνουν  στο σημείο  να κόβουν το ΕΚΑΣ  από  τους  χαμηλοσυνταξιούχους  και  το επίδομα χηρείας  αναδρομικά , που  μπορεί να είχε χορηγηθεί  και πριν από 30 χρόνια. Το  Δ.Σ  της Π.Ε.Σ.ΕΚ  έχει  δεσμευτεί  απέναντι στους συναδέλφους ότι  αγωνίζεται  και  θα αγωνίζεται,  για να ανατραπεί  η πολιτική  που εφαρμόζεται  σε βάρος των εργαζομένων και των συνταξιούχων.  Γι’  αυτό από την πρώτη στιγμή κατήγγειλε  την πολιτική  όλων  των  κυβερνήσεων  των  τελευταίων χρόνων  εναντίον  των συνταξιούχων  και   ενημέρωσε  έγκαιρα  τους συναδέλφους ότι η υπογραφή  του τρίτου  μνημονίου και του νέου ασφαλιστικού  από την κυβέρνηση Σύριζα-ΑΝΕΛ  θα  διαλύσει   την  κοινωνική ασφάλιση και  ότι αναμένονται μεγάλες  περικοπές ,  παρά  τις  αντίθετες διαβεβαιώσεις από  αρμόδια κυβερνητικά στελέχη   ότι δε θα μειωθούν οι συντάξεις.
·      Είναι  αυτονόητο  ότι δε συμφωνούμε να μετατρέπεται  ο συνδικαλισμός σε  όχημα,  για να περνάει  ευκολότερα  η κυβερνητική  πολιτική.  Αυτή  τη στάση  συνδικαλιστών να πλαισιώνουν  τον  κυβερνητικό  μηχανισμό- δοθείσης   ευκαιρίας-   το συνδικαλιστικό  κίνημα την  έχει  πληρώσει ακριβά στο παρελθόν   και  την  πληρώνει  σήμερα με την απαξίωση  ολόκληρου  του συνδικαλιστικού  κινήματος. Η  μπάλα  - και δικαιολογημένα- έχει πάρει όλους. Η  Π.Ε.Σ.ΕΚ αντιστέκεται  σ’  αυτή  την ισοπέδωση  και  προσπαθεί  «λόγω και έργω»  σταθεί  όρθια « μέσα στη φοβερή ερημία του πλήθους» . Ελπίζουμε  με τη δική σας  συμπαράσταση  να τα καταφέρουμε. Υποσχόμαστε  ότι  δεν  πρόκειται  να υπάρχει  κανένας  συμβιβασμός  με  την εξουσία που  «επεξεργάζεται»  πώς οι  κόποι μιας ζωής των συνταξιούχων   θα γίνουν  βορά της ευρωπαϊκής  κεντρικής τράπεζας και του  ΔΝΤ. Γιατί  αυτή  η πολιτική  εφαρμόζεται  απέναντι  στους συνταξιούχους. Η μείωση  κατά  40 έως  45%  του μερίσματος  και μάλιστα αναδρομικά από  1.1.2016  δεν αφήνουν περιθώρια αμφιβολίας  για το που  οδηγείται  η κοινωνική ασφάλιση.  Και  δε θα  σταματήσουν εδώ, αν δεν τους  σταματήσουμε.


                                        

        Για το  Δ.Σ  της  Π.Ε.Σ.ΕΚ

                                       

    Ο πρόεδρος                         Η  Γ. Γραμματέας

                                   
  Τάσος  Σταυρόπουλος           Ροζίτα    Σουραή                                                                               

5 σχόλια:

  1. δεν ξέρω που πρέπει να απαντήσω στην Γραμματεία των ΣΥΝΕΚ των συνταξιούχων εκπαιδευτικών και ζητάω τη φιλοξενία κάτω από μια ανακοίνωση της ΠΕΣΕΚ. Έλαβα και εγώ την ανακοίνωση όπου προσπαθούν να με πείσουν ότι θα λάβω 12 τεαδυ και όχι 11. Με το φτωχό μου το μυαλό σκέπτομαι ότι αν δε γινόταν η μεταφορά ημερομηνίας θα έπαιρνα 12 τεαδυ. Τότε η γραμματεία των ΣΥΝΕΚ θα μετέφερε μία σύνταξη από το 2015 και θα μας έλεγε ότι θα πάρουμε 13 συντάξεις το 2016 και το 2015 πήραμε 11; ΔΗΛ, αν δε γινόταν η μεταφορά ημερομηνίας το 2016, δε θα παίρναμε 12 συντάξεις. Αφού θελουν να μη χάσουμε προτείνω να επανέλθει τοπαλιο σύστημα, αφού είναι το ίδιο. Με το παλιο σύστημα εγώ θα έπαιρνα στο βιβλιάριο τραπέζης 12 συντάξεις , ενώ τώρα θα πάρω 11. Πώς διάολε δε θα χάσω; Μήπως μας περνάτε για ηλίθιους; θα προσθέτατε τη σύνταξη του 2015 αν δεν είχε γίνει αλλαγή; εκτός αν θέλετε να μας πείσετε ότι έτσι εφαρμόζεται η εξαγγελία του Τσίπρα για επαναφορά της 13 σύνταξης; ΈΧΩ μια καλύτερη λύση: να μεταφέρετε 2 συντάξεις από το 2015 και να μας δώσετε 14 συντάξεις το 2016. Με αυτό τον τρόπο θα επανεφέρεετ τα δώρα.Κύριοι της γραμματείας των ΣΥΝΕΚ λίγη τσίπα δεν έχετε; Ποιόν κοροϊδεύετε; θαθελα να μου φερετε το βιβλιάριο με τα τεαδυ του 2015 και 2016. Κάνετε μία πρόσθεση τα δύο τελευταία χρόνια και αν θα έχουν κατατεθεί 24 συντάξεις , τότε θα μιλάτε για ψέμα. ΔΙαφορετικά είσθε επικίνδυνοι με την πολιτική που υποστηρίζετε. Θελετε να μας πείσετε ότι και η ΑΔΕΔΥ λέει ψέματα , και ο Μητρόπουλος και η δικηγόρος της ΑΔΕΔΥ η Τσίπρα. Δεν έχει ούτε ενα μαθηματικό της προκοπής η Γραμματεία των ΣΥΝΕΚ, να ΄μετρήσει πόσες συντάξεις τεαδυ θα κατατεθούν στο βιβλιάριο; Εκτός αν σε σας τους κυβερνητικούς θα καταθέσουν 12 συντάξεις. Τότε έχετε δίκιο. Χ.Φ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απορώ:
    1.Πώς βρήκε το mail μου αυτή η συνεκ και το δικηγορικό γραφείο Καζαντζίδη.
    2.Πώς είναι δυνατόν να μετέχω ως μέλος σε σχήμα που η κυβέρνηση διορίζει αντιπρόεδρο του ληστρικού μτπυ μέλος του ΔΣ της?
    Λυπάμαι που το λέω,ειλικρινά,η πεσεκ ως σύνολο έχει τελειώσει για μένα.
    Καλή σας νύχτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλό είναι το Δ.Σ. της ΠΕΣΕΚ να αναφέρει και το όνομα του κυρίου της ΣΥΝΕΚ που διορίστηκε Αντιπρόεδρος του ΜΤΠΥ, καθώς και το ρόλο της ΣΥΝΕΚ γενικότερα στο Δ.Σ της ΠΕΣΕΚ, που δεν εξυπηρετούν ούτε στο ελάχιστο τα συμφέροντα των Συνταξιούχων, όταν και αν εμφανίζονται στις συνεδριάσεις του Δ.Σ. Ο συγκεκριμένος κύριος δεν είχε ούτε τη στοιχειώδη πρέπουσα ευθιξία να παραιτηθεί από το Δ.Σ. της ΠΕΣΕΚ, πριν αναλάβει αυτή τη θέση στο ΜΤΠΥ. Απλά για να βάζουμε τα πράγματα στη σωστή τους θέση και να αποδίδουμε τα του Καίσαρος τω Καίσαρι, παρακαλώ ο Πρόεδρος της ΠΕΣΕΚ να εξηγησει στα μέλη την όλη κατάσταση. Επίσης, θερμή παράκληση, να λέτε το όνομά σας, για να ξέρουμε όσοι διαβάζουμε τα σχόλια ποιος μιλάει. βοηθάει, νομίζω σε καλύτερη επικονωνία.Κλ.Λαυκιώτου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Για τον Ανώνυμο των 11.57
    Κατανοώ την αγανάκτηση σου συνάδελφε όμως πρέπει να γνωρίζεις ότι:
    Το ότι μια παράταξη τα ΣΥΝΕΚ έχουν το mail σου αυτό δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι το βρήκαν από τις καταστάσεις μελών της ΠΕΣΕΚ . Μπορεί να τους το έχεις δώσει εσύ σε ανύποπτο χρόνο η να το έχουν πάρει από τις λίστες κοινοποιήσεων μηνυμάτων άλλων κοινών σας φίλων.
    (από ότι γνωρίζω δεν έχει πάει σε όλα τα μέλη της ΠΕΣΕΚ)

    Εφόσον δεν θέλεις να λαμβάνεις mail από τους συγκεκριμένους κάλλιστα από σήμερα μπορείς να τους ενημερώσεις να μην σου ξαναστείλουν και τελικά να τους αποκλίσεις από τα εισερχόμενα σου.
    Τώρα όσον αφορά το ότι ο Υπουργός διάλεξε κάποιον από την παράταξη των ΣΥΝΕΚ εκλεγμένο στο ΔΣ της Ένωσης για αντιπρόεδρο του Ταμείου δεν συμμερίζομαι την οργή σου.
    Η θέση του ΔΣ της ΠΕΣΕΚ για το συγκεκριμένο που είναι δημοσιευμένη στο blog με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο και καλό θα ήταν να την διαβάσεις προσεκτικά.
    Νομίζω ότι θα πρέπει να στεκόμαστε στις πολιτικές που εφαρμόζονται και αυτές να καταδικάζουμε και να παλεύουμε να ανατρέψουμε .
    Και επειδή θέλω να είμαστε καθαροί απέναντι σε όλα τα μέλη της ΠΕΣΕΚ προσωπικά ι θα ηθέλα να είχε ενημερώσει ο ίδιος το σωματείο όταν ανέλαβε . Τέλος εφόσον περνάει στην μεριά της διοίκησης τοποθετημένος από την Κυβέρνηση θεωρώ ηθικό να παραιτηθεί από το ΔΣ του συλλόγου μας
    Συνεχίζουμε τους καθημερινούς μικρούς και μεγάλους αγώνες μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Με όσα μας έχουν συμβεί και συμβαίνουν στη χώρα μας άλλα και ιδιαίτερα σε εμάς τους συνταξιούχους ,δεν υπάρχουν πλέον αθώοι, ανυποψίαστοι, απόντες , δικαιολογίες, «δεν ήξερα», «δεν κατάλαβα», «έλειπα εκείνη την ημέρα» και τα παρόμοια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή