ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΕ.
Η Π.Ε.Σ.ΕΚ σε έχει ΑΝΑΓΚΗ και την έχεις ΑΝΑΓΚΗ. Από την πενιχρή σύνταξή σου ενίσχυσε την Ένωση. Γράψου στο σωματείο και ενημέρωσε και άλλους για την λειτουργία του. Κατέβασε την Αίτηση εγγραφής και ενημέρωσε μας με όποιον τρόπο σε εξυπηρετεί.
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ

menu

.

Print Friendly and PDF

Πέμπτη 7 Ιουλίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ ΓΙΑ ΤΟ ΜΤΠΥ - ΕΤΕΑ


ΑΔΕΔΥ

Αθήνα, 07.07.2016

ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ & ΨΥΛΛΑ 2
105 57 ΑΘΗΝΑ
Τηλ 213.16.16.900
Fax 2103246165
             adedy1@adedy.gr
Αριθμ. Πρωτ.: 256


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καταγγέλλει τη σφαγή  που έγινε  στα μερίσματα  του ΜΤΠΥ. Οι μερισματούχοι  έλαβαν  το μέρισμα του τριμήνου με μειώσεις  από  40% έως 45%,  ενώ τα μερίσματα  του Σεπτεμβρίου  και Δεκεμβρίου  του 2016  θα υποστούν  νέα μείωση λόγω  της αναδρομικής μείωσης τους από 1/1/2016.  Η κατάργηση της κράτησης του 3% επί των προμηθειών του Δημοσίου υπέρ του ΜΤΠΥ, τον οποίο η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αρνείται να επαναφέρει παρά τις προεκλογικές της υποσχέσεις, οδήγησε στην αδυναμία του ΜΤΠΥ να ανταποκριθεί   τις υποχρεώσεις του απέναντι στους συνταξιούχους.
  Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καταγγέλλει, επίσης,  τη  διοίκηση  του Ενιαίου  Ταμείου  Επικουρικής  Ασφάλισης (ΕΤΕΑ)  για  την απαράδεκτη στάση της απέναντι στους συνταξιούχους και τους εκπροσώπους τους. Συγκεκριμένα, το Δ.Σ. της  Πανελλήνιας Ένωσης Συνταξιούχων Εκπαιδευτικών (ΠΕΣΕΚ) κατήγγειλε τη  διοίκηση του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης  για την περικοπή  μιας  μηνιαίας  επικουρικής  σύνταξης, που  προκύπτει  ολοφάνερα  από τη μετάθεση της ημερομηνίας  πληρωμής. Την επόμενη μέρα η Διοίκηση του ΕΤΕΑ εξέδωσε ανακοίνωση, σε απαράδεκτο ύφος, εναντίον της Π.Ε.Σ.ΕΚ.
Οι  συνταξιούχοι του ΕΤΕΑ το 2016 θα πιστωθούν στο λογαριασμό τους  11 επικουρικές  συντάξεις αντί 12  που θα έπαιρναν, αν δε γινόταν  η μετάθεση  ημερομηνίας πληρωμής. Στις παρακάτω ημερομηνίες το 2016  έχουν λάβει ή θα λάβουν  τις  εξής   11 επικουρικές συντάξεις: 29/1, 29/2, 31/3, 27/4, 31/5, 4/7, 2/8, 2/9, 2/10, 2/11, 2/12. Με  καμία  αλχημεία  δεν είναι δυνατόν  οι  11  επικουρικές  συντάξεις να γίνουν  12. 
Απαιτούμε  την κατάργηση  της απόφασης του Δ.Σ. του ΕΤΕΑ και  την επαναφορά του προηγούμενου τρόπου χορήγησης των επικουρικών συντάξεων.

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

11 σχόλια:

  1. γιατί ο πρόεδρος του ΕΤΕΑ επιμένει ότι θα πάρουμε 12 ΤΕΑΔΥ;Μήπως έχουν ξεχάσει να μετράνε; όσοι πάρουν στο βιβλιάριο τράπεζας 12 συντάξεις το 2016 να καταθεσουν φωτοτυπία του βιβλιαρίου στην ΑΔΕΔΥ, ΟΛΜΕ, ΔΟΕ και ΠΕΣΕΚ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όταν για ένα μήνα δεν γίνει πίστωση λογαριασμού του επιδόματος, σημαίνει ότι χάνεις ένα επίδομα. Τόσο απλό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και αφού χάνουμε ένα επίδομα, πρέπει να λέμε ότι θα πάρουμε 12. Και τότε μπαίνει το απλό ερώτημα: Αφου κοτζάμ πρόεδρος διαψεύδει ότι χάνουμε ένα μηνιάτικο, μήπως έχει δίκιο; Όταν θα το πάρεις είδηση το Δεκέμβρη, τότε θα ασχολείσαι με τς άλλες περικοπές και θα έχεις ξεχάσει το μηνιάτικο που έχασες. Δεν υπάρχει σωτηρία, αν αυτοί οι κομπογιανίτες γίνονται πιστευτοί. Αν εμείς προσπαθούμε να πείσουμε για μια αυτονόητη κλοπή, και υπάρχουν συνάδελφοι που λένε ότι θα πάρουν 12 ΤΕΑΔΥ, και την ημέρα της διαμαρτυρίας έξω από το μετοχικό κάποιοι λέγανε με εγγύηση ότι δε θαγίνουν τόσο μεγάλες περικοπές, καλύτερα να κάνουμε όλοι ευχέλαιο, μήπως ξεματιαστούμε. ΧΡ.Α. ΒΥΡΩΝΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. συναδελφοι αςδουμε που παμε ψυχραιμα ειμαι στην συνταξη απο το 2011 ξεκινησα με αρχικο ποσο γυρω στα 1900 καθαρα επι 14 και τωρα ειμαι στα 1240 επι 12 καθως και μειωση εφαπαξ 25000 περιπου για το λογο μαλιστα αυτο εφυγα παρολο που αγαπουσα την ταξη προωρα τωρα ομως δεν θα κλαψω για οτι εχασα θα παλεψω για τα υπαρχοντα και ολοι μαζι πρεπει να διαφυλαξουμε οσα απεμειναν η κατασταση δεν δινει και πολλες ελπιδες αλλα τουλαχιστον αςκανουμε αγωνα με οσες δυναμεις απεμειναν να σταματησουμε τον κατηφορο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΚΛΕΟΠ. ΛΑΥΚΙΩΤΟΥ9 Ιουλίου 2016 στις 1:26 μ.μ.

      Συμφωνώ απόλυτα.Ο αγώνας είναι ο μόνος δρόμος.Κι ας έχουν φροντίσει με κάθε μέσο όλες οι κυβερνήσεις όλ' αυτά τα χρόνια να μας απογοητεύσουν, ώστε να φτάσουμε να μη σηκώνουμε κεφάλι σήμερα.Η απογοήτεση και η μοιρολατρεία δεν οδηγεί πουθενά. Πρέπει να βρούμε τον τρόπο.

      Διαγραφή
    2. Η πικρή αλήθεια είναι αυτή που αναφέρει ο συν. Βασίλης Κ. Έχουμε χάσει μαζίμε τα δώρα άνω του 45% των συντάξιμων αποδοχών μας και ο κατήφορος συνεχίζεται.Αν δεν ανατρέψουμε τα μνημόνια και την πολιτική που τα υποστηρίζει( κυβέρνηση, μνημονιακά κόμματα, Ε.Ε), δεν έχουμε μέλλον. Εργαζόμενοι και συνταξιούχοι επιστρέφουν στο καθεστώς δουλείας του καπιταλισμού του 19ου αιώνα. Το ζητούμενο είναι η συσπείρωση των εργαζομένων και συνταξιούχων, αλλά με ένα άλλο συνδικαλιστικό κίνημα. Δεν επιτρέπεται να προτείνει η ΠΟΠΣ στο ΜΤΠΥ μειώσεις των μερισμάτων συντασσόμενη με τη διοίκηση του ταμείου και να μην ξεσηκώνονται και οι πέτρες.Και όσο οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι δεν κατεβαίνουν στους δρόμους και όσο οι απεργίες και τα συλλαλητήρια θυμίζουν λιτανεία, ο κατήφορος θα συνεχίζεται. το επόμενο βήμα: Θα βρουν τρόπο να μας χορηγήσουν 11 συντάξεις, όπως το ΕΤΕΑ και ΜΤΠΥ. Παρά ταύτα έχουμε τη δύναμη να ανατρέψουμε την κατάσταση. Γιατί είμαστε πολλοί και είναι λίγοι. Αρκεί να κουνήσουμε το δακτυλάκι μας. Τάσος Σταυρόπουλος 9.7.2016

      Διαγραφή
  5. συμφωνώ με τον αγώνα, αν και υπάρχει μεγάλη απογοήτευση. Παρά την απογοήτευση επειδή συνηθίζω το καλοκαίρι να επισκέπτομαι και κάποια Μουσεία, το Δ.Σ της Π.Ε.Σ.ΕΚ μας είχε υποσχεθεί μια κάρτα ελευθέρας εισόδου για τα Μουσεία. Υπάρχει ελπίδα; από ότι γνωρίζω η πολιτιστική εδώ και 2 χρόνια ασχολείται με το θέμα. Αν δεν υπάρχει ελπίδα, καλό είναι να υπάρχει μία ενημέρωση. Κάθε φορά ρωτάω, τηλεφωνώ και αισθάνομαι άσχημα. Ελένη Χρ. συνταξιούχος δασκάλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η συνεκ μου έστειλε mail (η πεσεκ το έχει,δεν γνωρίζω πώς το βρήκε ο δικηγόρος Καζαντζίδης κ σία ΟΕ και μετά η συνεκ) ότι με ΦΕΚ 2173\Τεύχος Β, 13-07-2016),θα αποκτήσουμε και πάλι ελεύθερη είσοδο.
    Το παρουσιάζουν μάλιστα ως δική τους επιτυχία.

    * Ας μου απαντήσει κάποιος πού βρήκαν οι προαναφερθέντες ένα mail που μόνο η πεσεκ είχε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ρε συνάδελφοι συμμετέχει και η ΠΕΣΕΚ στη νέα διοίκηση του ΜΤΠΥ και δεν μας ενημερώσατε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλό θα ήταν, κατά τη γνώμη μου να γράφετε το ονοματάκι σας να ξέρουμε με ποιους μιλάμε. έΧΟΥΜΕ ΤΟ ΘΆΡΡΟς ΤΗς ΓΝΏΜΗς ΜΑς , ΠΙΣΤΕΎΩ, αλλά και της ταυτότητάς μας, ελπίζω.
      Κλ. Λαυκιώτου

      Διαγραφή
  8. Αν μέλος του Δ.Σ της ΠΕΣΕΚ διορίζεται αντιπρόεδρος του ΜΤΠΥ, τι να περιμένουμε μετά εμείς; Μπορεί έτσι να σταθεί το συνδικαλιστικό κίνημα; Και μετά συνάδελφοι με ποιο ηθικό κύρος θα κατηγορειτε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για την πολιτεία τους απέναντι στις μνημονιακές κυβερνήσεις; Νομίζω ότι υπάρχει θέμα. Ελπιζω να μην το κουκουλώσετετο θέμα. Π.Μ Πειραιάς, συνταξιούχος από 1.7.2015 αλλά ακόμη περιμένω να βγει η σύνταξη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή