ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΕ.
Η Π.Ε.Σ.ΕΚ σε έχει ΑΝΑΓΚΗ και την έχεις ΑΝΑΓΚΗ. Από την πενιχρή σύνταξή σου ενίσχυσε την Ένωση. Γράψου στο σωματείο και ενημέρωσε και άλλους για την λειτουργία του. Κατέβασε την Αίτηση εγγραφής και ενημέρωσε μας με όποιον τρόπο σε εξυπηρετεί.
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ

menu

.

Print Friendly and PDF

Παρασκευή 1 Ιουλίου 2016

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΤΟΥ ΤΕΑΔΥ (ΕΤΕΑ)

 Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΕΤΕΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ   Π.Ε.Σ.ΕΚ


Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Π.Ε.Σ.ΕΚ




ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ  ΕΝΩΣΗ  ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ  (Π.Ε.Σ.ΕΚ)

ΓΡΑΦΕΙΑ:  ΚΟΡΝΑΡΟΥ 2 ΚΑΙ  ΕΡΜΟΥ(ΟΛΜΕ). 
  ΤΚ: 10563 ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛ: 210-3230073, 210-3236544, 210-3221255 , 210-3318632
Blog:     syntaxekpedeftikoi.blogspot.gr                                      Αθήνα 30.6.2016

                                             ΠΡΟΣ α.    κ. Αθανάσιο  Καποτά
                                              Διοικητή   ΕΤΕΑ
                                              β.    κοιν.  Δ.Σ   ΕΤΕΑ

1.     Το  Δ. Σ  της Π.Ε.Σ.ΕΚ   εμμένει  ότι  οι  συνταξιούχοι  εκπαιδευτικοί  (και όλοι οι δικαιούχοι επικουρικής σύνταξης του ΕΤΕΑ) θα λάβουν  για το  2016   11  επικουρικές  συντάξεις. Συγκεκριμένα  έχουν  κατατεθεί  ή θα κατατεθούν  στο λογαριασμό  τραπέζης  κάθε συνταξιούχου     επικουρικές συντάξεις  στις παρακάτω ημερομηνίες:   29/1, 29/2, 31/3, 27/4, 31/5, 4/7, 2/8, 2/9, 2/10, 2/11, 2/12.Σύνολο   11 επικουρικές συντάξεις.
2.    Στο  βιβλιάριο   τραπέζης  κάθε  συνταξιούχου  έχουν κατατεθεί   12  επικουρικές  συντάξεις  για το 2015  και  πρόκειται  να κατατεθούν  για το  2017 οι εξής  επικουρικές  συντάξεις με  βάση  τη νέα απόφασή σας. 2/1, 2/2, 2/3, 2/4, 2/5, 2/6, 2/7, 2/8, 2/9, 2/10,2/11, 1/12,  δηλ.  12  επικουρικές συντάξεις.
3.    Είναι  αυτονόητο  για όσους διαθέτουν κοινή λογική  ότι στο βιβλιάριο τραπέζης  κάθε  συνταξιούχου  το 2016  θα κατατεθούν  11 επικουρικές  συντάξεις.  Γι’ αυτό   μιλήσαμε  για επιστημονική κλοπή  και  καμία αλχημεία  δεν μπορεί  να κάνει τις συντάξεις μας  δώδεκα  (12)  για το  2016.Αν  νομίζετε  ότι  ο λογαριασμός  των συνταξιούχων  θα πιστωθεί  με  12  συντάξεις  το 2016  να το εγγυηθείτε  γραπτά. Αν  αφαιρέσετε  από  το  2015  τη σύνταξη  του Γενάρη  του  2016, τότε  θα μείνουν 11 συντάξεις  για το  2015. 
4. Το  Δ. Σ  καταγγέλλει  τις μεθοδεύσεις  αυτές  και απαιτεί  να επαναφέρετε  το παλιό  καθεστώς  με το  οποίο  κάθε  συνταξιούχος  θα  πιστωθεί  με  12 μηνιαίες επικουρικές   συντάξεις. Αν  δεν το πράξετε  αυτό,    έχουμε το δικαίωμα να μιλάμε  για επιστημονική  κλοπή,  που  σας δίνει το δικαίωμα να παραπληροφορείτε   ως  πρόεδρος    του  Ταμείου   τους συνταξιούχους.  Αν  θεωρείτε  ότι  η μετάθεση  ημερομηνίας  πληρωμής  δε δημιουργεί  κανένα πρόβλημα,  να πάρετε  πίσω την απόφασή σας.
5.    Είμαστε  απολύτως  βέβαιοι  ότι  η  αλλαγή  του τρόπου  πληρωμής  έγινε  μεν με το πρόσχημα  της  ταμειακής  διευκόλυνσης του ταμείου,  αλλά στην ουσία για να κλαπεί  μία  επικουρική  σύνταξη. Στην πράξη  ενεργοποιείται  ο αυτόματος  κόφτης  ή η δημοσιονομική  προσαρμογή  που  αναφέρεται  στο νέο ασφαλιστικό νόμο.  Αρκετά  μέχρι τώρα οι συνταξιούχοι έχουν πληρώσει  τις μνημονιακές πολιτικές  της Ε.Ε και του ΔΝΤ , που τόσο  πιστά εφαρμόζουν  όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις. Είναι καιρός  να  ανατραπούν.  Στο  Δ.Σ του ΕΤΕΑ  δεν αναγνωρίζουμε  το δικαίωμα  να  εφαρμόζει  μνημονιακές πολιτικές  και να περικόπτει  τις συντάξεις. Οφείλει  να προστατεύει  τα συμφέροντα των συνταξιούχων και  δεν  έχει το δικαίωμα ηθικά   να αφαιρεί  μέρος   του μόχθου  μας.
6.    Είναι αυτονόητο  ότι  από  τη θέση  μας   είμαστε  υποχρεωμένοι να προστατεύουμε τα συμφέροντα  των συνταξιούχων  εκπαιδευτικών. Επομένως καμία απειλή  δε θα  σταθεί   εμπόδιο  στην αποκάλυψη της  αλήθειας  και στην καταγγελία  μιας πολιτικής  που  μας γυρίζει  εκατό  χρόνια πίσω,   αφαιρώντας  κατακτήσεις  που  το σύστημα αναγκαστικά παραχώρησε  με αιματηρούς αγώνες των εργαζομένων. Δεν  έχουμε το δικαίωμα να παραδώσουμε τα παιδιά μας σε μια κοινωνία   χωρίς εργασιακά  δικαιώματα και κοινωνική ασφάλιση. Θέλουμε  να βλέπουμε τη νέα γενιά  με καθαρό μέτωπο.  Σε κάθε περίπτωση, ο ρόλος του σωματείου δεν είναι να ωραιοποιεί την καταστροφική πολιτική Κυβέρνησης – ΕΕ, αλλά να υπερασπίζεται τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των συνταξιούχων και των εργαζομένων. Πράγμα που είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε,  παρά τις όποιες έμμεσες απειλές του κ. Διοικητή και των κυβερνητικών μηχανισμών.
7.    Εμείς ούτε υπηρετήσαμε, ούτε  θα υπηρετήσουμε καμία αντιλαϊκή  πολιτική.   

                           Για το  Δ.Σ  της  Π.Ε.Σ.ΕΚ

            Ο πρόεδρος                         Η  Γ. Γραμματέας

         Τάσος Σταυρόπουλος                              Ροζίτα Σουραή        



10 σχόλια:

  1. συνάδελφοι συνταξιούχοι,δεν καταλαβαίνω γιατί θυσιάσατε κόπο για να δικαιολογήσετε τη θέση σας. Ο ίδιος ο Καποτάς ενισχύει την άποψή σας ότι το 2016 θα πάρουμε 11 συντάξεις, αφού προσθέτει του Δεκεμβρίου του 2015 για να βγουν 12. Αν κάνουμε αυτό που λέει, αυτό σημαίνει ότι το 2015 μας έδωσαν 11 ΤΕΑΔΥ και όχι 12. Ας διαλέξει ο κ. Καποτάς πότε ΄θέλει να μας κλέψει το 2015 ή το 2016. Η κλοπή έχει γίνει και γι΄ αυτό έκαναν την μετάθεση της ημερομηνίας. Τα άλλα αφορούν τον κώλο της Μυλωνούς, όπως έλεγαν οι γέροι στο χωριό μου.Εγώ ξέρω ότι στο βιβλιάριο της τράπεζας θα μπουν 11 ΤΕΑΔΥ. Αν κατατεθούν 12, να πείτε στον κ. Καποτά , ότι θα του στείλω ενα μηλιόρι(= 1,5 χρόνων αρνί) που το παίρνω κάθε χρόνο για το πανηγύρι στο χωριό μου στις 23 Αυγούστου. Το χρόνου θα του το στείλω και με την δωδέκατη σύνταξη που θα καταθέσει στο βιβλιάριό μου το 2016 το ΤΕΑΔΥ θα αγοράσω άλλο. Αν όμως λένε ψέματα και μπουν στο βιβλιάριο 11 συντάξεις, κανένας δεν ξέρει που θα φθάσει η οργή μας. Βασ. Χρον. Λεβίδι Αρκαδίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κάποτε μια οικογένεια τσοπάνηδων που ήταν αγράμματοι έστειλαν το γιο τους να σπουδάσει δάσκαλος. όταν επέστρεψε στο χωριό, θέλοντας να κάνει επίδειξη γνώσεων, προσπαθούσε να αποδείξει στον αγράμματο πατέρα του, ότι επιστημονικά τα δύο περιστέρια που είχε μαγειρέψει η μάνα του για να φανε , μπορεί να γίνουν τρία με αριθμητικές πράξεις. Τότε ο πατέρας του είπε στη γυναίκα του να ετοιμάσει τραπέζι για φαγητό και ενα περιστέρι να το βάλει στο δικό του πιάτο, το άλλο στο δικό της και το τρίτο που προέκυψε με την επιστήμη να το προσφέρει στον γιο τους. Τη 12 συνταξη που θα μπεί στο δικόμου βιβλιάριο το 2016, την προσφέρω στα μέλη του Δ.Σ του ΕΤΕΑ, που έχουν σπουδάσει οικονομικά και μαθηματικά, για να το γλεντήσουν που έκαναν με αριθμητικές πράξεις τις 11 συντάξεις 12. Διάολε μόνο αριστεροί συνδικαλιστές μπορούν να πετύχουν κάτι παρόμοιο και ο Χριστός στην Κανά. Ν.Μ μαθηματικός Λάρισα, αλλά δεν έχω εγώ τέτοιες μαγικές ικανότητες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θρασύτατη πολιτική αλητεία! Ακόμη απορώ με την τόση αναισχυντία, κι ας έχουν πέσει οι μάσκες προ πολλού. Αδέρφια, τώρα πρέπει να μάθει να αντέχει κανείς και στη βαθύτατη αηδία. ΑΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η μητέρα μου 86 ετών έπαιρνε (λόγω του πατέρα μου που βασανίστηκε κι εξορίστηκε στη Μακρόνησο ) σύνταξη για την εθνική αντίσταση 66,54€ το μήνα.
      Η πρώτη φορά «αριστεροί» στα πλαίσια των περικοπών από του εύπορους συμπολίτες μας της έκοψαν 4 € και τώρα παίρνει τώρα 62,54€.
      Να τους χαιρόμαστε κι αυτούς το μέγα επιτελάρχη κατρούγκαλο τον σύμβουλο του πρωθυπουργού Καρανίκa και όλη την παιδική χαρά.
      Η αλητεία, η ψευτιά, η κλεψιά και η απάτη σε όλο της το μεγαλείο!
      παναγιώτης

      Διαγραφή
    2. Δεν ειπώθηκε τυχαία ότι ζούμε στην εποχή των τεράτων. Δυστυχώς ο ΣΥΡΙΖΑ,από αντιμνημονιακός έγινε μνημονιακός μετά δήλωνε , «ούτε ρήξη ούτε υποταγή» και έχει καταλήξει εμφανίζεται ως η πιο υποταγμένη κυβέρνηση στους δανειστές. Το «καμιά θυσία για το ευρώ», έγινε πάση θυσία στο ευρώ ακόμα και επί των εργατικών πτωμάτων.
      Οι ένδοξοι ιππότες της αριστερής κυβέρνησης μετασχηματίστηκαν σε θλιβερές ορντινάντσες των δανειστών. Οι ηθικοί αριστεροί, σε ανήθικους ψεύτες.
      Η πολιτική της αριστερής αοριστολογίας μετατράπηκε σε εκπόρνευση της αριστερής πολιτικής.
      Όπου δυσκολεύονταν οι άνθρωποι, του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, το κατάφερε ένας άνθρωπος του ΣΥΡΙΖΑ που οι λαϊκές μάζες αναγνώριζαν ως δικό τους. «Επιτέλους πολιτική σταθερότητα!» «Επιτέλους κοινωνική ησυχία!»
      Αξίζει κάτι τέτοιο σε εμάς και τα παιδιά μας;

      Διαγραφή
  4. Με βάση τον μαθηματικό πίνακα που επισυνάπτει,επειδή δεν είμαι μαθηματικός,ο γνωστός κος Καποτάς(επειδή τα ΠΟΛΛΑ λόγια του καταδεικνύουν ΣΑΦΗ ΚΑΙ ΑΥΤΑΠΟΔΕΙΚΤΗ ΕΝΔΕΙΑ) παρακαλείται να απαντήσει στο εξης ΑΠΛΟ ENA ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ερώτημα:
    Στη βεβαίωση αποδοχών του Οικ.Έτους 2016 (από 1-1 έως 31-12) πόσες επικουρικές συντάξεις θα πιστώσει ότι εισεπράχθησαν;
    12 ή 11 ;
    Φ.Σ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στον αρ.1 του πίνακα,βλέπω ότι κάποιοι "τυχεροί" εισέπραξαν ήδη επικουρική Ιανουαρίου 2106!!!!
      Έτρεμαν τα χέρια του φαίνεται,έχει σοβαρό λόγο...

      Διαγραφή
  5. Συναδελφοι ας αφησουμε το δεντρο και ας δουμε το δασος απο την κυβερνηση της αριστερας περιμεναμε αλλη συμπεριφορα οπως ενεργο και αποτελεσματικο ελεγχο λιγοτερα λογια περισοτερα εργα δεχομαστε το σκληρο περιβαλον αλλα και πολλα δεν οφειλονται μονο στην εξωτερικη αδιαλαξια πολλοι απο εμας που βρεθηκαμε στους δρομους τοσα χρονια μαζι με τους τωρα κυβερνητικους ¨συντροφους¨ θα βρεθουμε απεναντι στις επιλογες που γινονται εναντια στα οσα εχουν απομεινει


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μόλις τώρα διάβασα ένα σχόλιο στην ανάρτηση για την κοινοποίηση του ΜΤΠΥ όπου κάποιος ανώνυμα δηλώνει ότι παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του Ταμείου . Γνωρίζεται τίποτα να μας ενημερώσετε ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ας μου επιτραπεί ένα σχόλιο: Είναι φανερό ότι θα πάρουμε 11 ΤΕΑΔΥ το 2016. Γιατί αν δεν υπήρχε όφελος για το ταμείο, για την κυβέρνηση και ζημιά για τους συνταξιούχους, προς τι η μετάθεση ημερομηνίας πληρωμής. Ομως υπάρχει μια άλλη πτυχή που δεν πρέπει να παραβλέπουμε: Ακομη και αν είχε δίκιο ο κ. Καποτάς, είναι απαράδεκτο το ύφος του απέναντι σε ένα σωματείο συνταξιούχων. Ποιός του έδωσε το δικαίωμα να απειλεί συνταξιούχους τα συμφέροντα των οποίων υποτίθεται ότι υπερασπίζεται; Ποιος του έδωσε το δικαίωμα να βλέπει αντιπολιτευτκή διάθεση σε ένα σωματείο που είναι υποχρεωμένο να αποκαλύπτει τις κουτοπονηριες της κυβέρνησης και την εγκληματική της πολιτική της απέναντι στους συνταξιούχους; Δεν βλέπει ο κ. Καποτάς ότι ο Κατρούγκαλος διαψεύδει ότι θα μειωθούν οι συντάξεις και έχει το θράσος να κόβει το ΕΚΑΣ από τους χαμηλοσυνταξιούχους; Αν χαρακτηρίζει μικροπολιτική τη στάση του σωματείου των συνταξιούχων, οίδιος πως χαρακτηρίζει τη στάση του που σωπαίνει για την εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης απέναντι στους συνταξιούχους; Είναι πρώην συνδικαλιστής και η στάση του σε ένα σωματείο είναι επιεικώς απαράδεκτη.Αν δεν είχε χρηματίσει συνδικαλιστής, θα είχε κάποια δικαιολογία και θα κρινόταν ως κυβερνητικό στέλεχος και θα μπορούσε να υπερασπίζεται την κυβέρνηση σαν την Γεροβασίλη και την Αυλωνίτη. Β.Μαν. Μεσολόγγι. συνταξιούχος φιλόλογος.ΥΓ. Μετράω, μετράω τα ΤΕΑΔΥ που θα μπουν στην Τράπεζα το 2016 με βάση τις ημερομηνίες που προτείνετε εσείς κ. Καποτά και μου βγαίνουν 11. Μήπως κάνω λάθος στο μέτρημα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή