ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΕ.
Η Π.Ε.Σ.ΕΚ σε έχει ΑΝΑΓΚΗ και την έχεις ΑΝΑΓΚΗ. Από την πενιχρή σύνταξή σου ενίσχυσε την Ένωση. Γράψου στο σωματείο και ενημέρωσε και άλλους για την λειτουργία του. Κατέβασε την Αίτηση εγγραφής και ενημέρωσε μας με όποιον τρόπο σε εξυπηρετεί.
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ

menu

.

Print Friendly and PDF

Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016

ΡΙΦΙΦΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΤΕΑ (ΠΡΩΗΝ ΤΕΑΔΥ)




ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ  ΕΝΩΣΗ  ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ
 ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ  (Π.Ε.Σ.ΕΚ)

ΓΡΑΦΕΙΑ:  ΚΟΡΝΑΡΟΥ 2 ΚΑΙ  ΕΡΜΟΥ(ΟΛΜΕ).   
 ΤΚ: 10563 ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛ: 210-3230073, 210-3236544, 210-3221255 , 210-3318632
Blog:     syntaxekpedeftikoi.blogspot.gr

                                                                       Αθήνα  28.6.2016

 Ριφιφί       και  στο   ΕΤΕΑ (πρώην  ΤΕΑΔΥ)
  Μας   κλέβουν  μία μηναία    επικουρική  σύνταξη

Το  Δ.Σ  του ΕΤΕΑ  ζήλεψε  τη δόξα του  ΜΤΠΥ το οποίο  με τη χορήγηση  ανά τρίμηνο  και σε «δεδουλευμένη  βάση» μας έφαγε  ένα μηνιαίο  μέρισμα  και  για το 2016 θα μας  χορηγήσει  τελικά 11  μερίσματα. Από τα οποία  πρέπει  να αφαιρέσουμε  4  λόγω της μείωσης κατά 40%, αναδρομικά από 1.1.2016.   Το  Δ.Σ του ΕΤΕΑ, για να μη μείνει  πίσω από το ΜΤΠΥ,  αποφάσισε  με το ίδιο  κόλπο να παρακρατήσει  μία  μηνιαία  επικουρική σύνταξη , μεταθέτοντας   την ημερομηνία καταβολής  της από  την  τελευταία  εργάσιμη  ημέρα του  μήνα στη δεύτερη εργάσιμη κάθε μήνα.  Ιδού  η απόφαση  του  Δ.Σ του ΕΤΕΑ:

ΑΛΛΑΓΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΣ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΜΗΝΙΑΙΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΕΤΕΑ
Σας ενημερώνουμε ότι σε εφαρμογή των διατάξεων του Νόμου 4387/2016 και της υπ’ αριθ. οικ.27677/1541/17-6-2016 Απόφασης Υπουργού Εργασίας, Κοιν. Ασφάλισης και Κοιν. Αλληλεγύης, ορίζεται στο εξής ως ημερομηνία καταβολής των μηνιαίων συντάξεων του ΕΤΕΑ, η δεύτερη εργάσιμη ημέρα κάθε μήνα, αρχής γενομένης με τις συντάξεις του μηνός Ιουλίου 2016.
Οι συντάξεις του Ιουλίου 2016, ΘΑ ΚΑΤΑΒΛΗΘΟΥΝ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 4/7/2016.                                  ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ
·         Για  να μην  υπάρχουν αμφιβολίες,  με βάση  την πιο  πάνω απόφαση  κάθε  συνταξιούχος  του ΕΤΕΑ  θα  λάβει  για το  2016  τις  εξής  μηνιαίες  επικουρικές συντάξεις:  30/1, 28/2, 30/3, 30/4,  30/5,  Ιούνιος  -,  4/7,  2/8, 2/9, 2/10, 2/11,  2/12.  Σύνολο  11    επικουρικές συντάξεις για το  2016.  Η  κλοπή  είναι ολοφάνερη  και «επιστημονική», για να μη φαίνεται  δια γυμνού  οφθαλμού. 
·         Το Δ.Σ  της Π.Ε.Σ.ΕΚ  καταγγέλλει  το Δ.Σ  του ΕΤΕΑ για την κλοπή -  μιας μηνιαίας  επικουρικής σύνταξης.  Οι συνταξιούχοι δε θα αποδεχθούν την καταλήστευση  του μόχθου τους.  Όλοι  μαζί στους δρόμους για να ανατρέψουμε την πολιτική της κυβέρνησης  και  της  Ε.Ε.  Διαφορετικά  δεν έχουμε καμιά ελπίδα  να επιβιώσουμε.   Η  ληστεία  του Δ.Σ του  ΕΤΕΑ  σε βάρος των συνταξιούχων  και της κοινωνικής  ασφάλισης   δε θα μείνει  χωρίς  απάντηση.

                  Για το  Δ.Σ  της  Π.Ε.Σ.ΕΚ

      Ο πρόεδρος                                                    Η  Γ. Γραμματέας
 Τάσος Σταυρόπουλος                                            Ροζίτα Σουραή


13 σχόλια:

  1. Πρέπει να έχει πολύ καλούς επιστημονικούς συμβούλους το ΕΤΕΑ και μάλιστα μαθηματικούς για να κάνει όλα αυτά τα κόλπα!! ΄
    Γιάννης από Νότια Αθήνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. H AΡΙΘΜΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΛΟΓΙΚΗ ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΩΝ ΣΠΑΕΙ ΚΑΡΥΔΙΑ.
      ΟΛΟΙ ΞΕΧΝΑΝΕ;;; ΟΤΙ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΞΗ,ΤΟ ΜΤΠΥ ΚΑΙ ΕΤΕΑ ΤΟΥ ΓΕΝΝΑΡΗ ΤΗΝ ΕΙΣΠΡΑΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΠΡΙΝ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ, ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΤΟΣ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ 12 ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ Κ.Λ.Π.
      ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΙΚΟΣ, ΑΛΛΑ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΛΟΓΙΚΟΣ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΘΥΜΑΜΑΙ ΝΑ ΜΕΤΡΑΩ.
      ΦΘΑΝΕΙ ΠΙΑ Ο ΛΑΪΚΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΩΝ. ΑΣ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΚΑΙ ΑΣ ΑΦΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΕΤΗΣΙΩΝ ΚΑΤΑΒΟΛΩΝ ΜΕΤΡΑΕΙ (12) ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΝ ΤΙΣ ΠΑΡΟΥΜΕ ΜΙΑ -ΔΥΟ ΜΕΡΕΣ ΑΡΓΟΤΕΡΑ.

      Διαγραφή
    2. Μου αρέσει που λες να ασχοληθούμε με τις μειώσεις . Τι ακριβως προτεινεις;
      Γιάννης

      Διαγραφή
    3. Για τον Ανωνυμο στις 8.07
      Ρε συνάδελφε και εγώ ΣΥΡΙΖΑ ψήφισα αλλά δεν στηρίζω αυτά που κάνει.
      Αν δεν κερδίζει τίποτα το κράτος από την μετάθεση της πληρωμής στον επόμενο μηνά γιατί το έκανε ; Για το καλό μας ;

      Διαγραφή
    4. Βεβαίως, συνάδελφε, το μερισμα ή η επικουρική σύνταξη του Γενάρη πληρώνεται τον Δεκεμβρη,αλλά ξεχνάτε μια μικρή λεπτομέρεια. Συμπεριλαμβάνονται στη βεβαίωση αποδοχών του 2015. Αυτό επιβεβαιώθηκε από έλεγχο που κάναμε. επίσης σε δύο βιβλιάρια συναδέλφων- συνταξιούχων του 2015 έχουν κατατεθεί 12 μερίσματα μαζί με αυτό που κατατέθηκε τέλους Δεκέμβρη( του Γενάρη του 2016). Επομένως το 2016 θα καταθεθούν 11 μερίσματα του ΜΤΠΥ και 11 επικουρικές συντάξεις απο ΕΤΕΑ( πρώην ΤΕΑΔΥ). Η κλοπή είναι "επιστημονική".Έίναι άλλο πράγμα να ανακοίνωνε ο Κατρούγκαλος στάση πληρωμών για ένα μήνα και απώλεια ενός μερίσματος και μιας επικουρικής σύνταξης και άλλο μετάθεση ηερομηνίας πληρωμής. Το δεύτερο περνάει απαρατήρητο, ενώ το πρώτο είναι πρώτη είδηση στα δελτία των 8 το βράδυ. Το πρώτο γίνεται αντιληπτό από όλους, το δεύτερο θέλει σκέψη. Για να πάρουμε 12 ΤΕΑΔΥ το 2016, θάπρεπε να πληρωθούμε 4 Ιουλίου τη σύνταξη του Ιουλίου και 29ή 30 Ιουλίου τη σύνταξη (επικουρική) του Αυγούστου, δηλ. να πληρωθούμε ως εξής: 30/1, 28/2, 30/3, 30/4, 30/5, 4 /7 (επικουρική Ιουλίου), 30/7( επικουρική Αυγούστου), 30/8,30/9,30/10,30/11, 30/12. Μόνο έτσι θα παίρναμε 12 επικουρικές συντάξεις. Με την μετάθεση ημερομηνίας από 30/6 σε 4/7, χάνουμε μια επικουρική σύνταξη το 2016. Έχουμε πληροφορηθεί με ακρίβεια από το ΕΤΕΑ το ποσό που "εξοικονομεί" το ΕΤΕΑ με την κλοπή ενός μήνα από τους συνταξιούχους. Για κλοπή και για ληστεία πρόκειται και η μετάθεση της ημερομηνίας πληρωμής δεν είναι τόσο αθώα, όσο κάποιοι θέλουν να την εμφανίζουν. Γι' υποστηρίζουμε ότι ο Κατρούγκαλος είναι πιο έξυπνος από πολλούς από εμάς που δεν πιάνουν με την πρώτη τη σκοπιμότητα μιας απόφασης. όταν κάποιος χρειάζεται φροντιστήριο για να συλλάβει ότι τον κλέβουν, σημαίνει ότι ο Υπουργός και οι διοικούντες των ταμείων είναι πιο μπροστά από εμάς. όταν η Π.Ε.Σ.ΕΚ εδώ και ένα χρόνο φώναζε ότι έρχονται μεγάλες περικοπές στα μερίσματα του μετοχικού και στην επικουρική σύνταξη και με στοιχεία γιατί θα γίνουν μειώσεις, κάποιοι πίστευαν τον Κατρούγκαλο ότι η μείωση των συντάξεων είναι κόκκινη γραμμή για την κυβέρνηση. Τώρα κάποιοι ακόμη βλέπουν μια απλή μετάθεση ημερομηνίας ή ότι θα παίρνουν το μετοχικό ανά τρίμηνο και όχι μηνιαίως. Και ακόμη δε βλέπουν ότι χάθηκε ένα μέρισμα για το 2016. Δυστυχώς χρειάστηκε να ασπρίσουν τα μαλλιά μου για να καταλάβω πόσο δίκιο είχε ο μαθηματικός μου στο σχολείο ο οποίος συνήθιζε να λέει για κάποιους που δεν καταλάβαιναν μια άσκηση μετά από συνεχείς επαναλήψεις " γαμημένη φύση τι μου κάνεις". Τάσος Σταυρόπουλος, πρόεδρος Π.Ε.Σ.ΕΚ

      Διαγραφή
    5. ΛΑΘΟΣ, Η ΣΥΝΤΑΞΗ ΤΟΥ ΓΕΝΝΑΡΗ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΠΡΙΝ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΑΝΑΓΡΑΦΕΤΑΙ ΣΤΗ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΕΠΟΜΕΝΟΥ ΕΤΟΥΣ. ΤΟ ΚΑΡΑΤΣΕΚΑΡΑ ΑΠΟ ΤΟ 2011 ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ.

      Διαγραφή
  2. Κάθε λαός έχει την κυβέρνηση που του αξίζει. Μπράβο για την ψήφο σας και την πολύμηνη καθυστέρηση της κυβέρνησης συριζα που έφερε τα κάπιταλ κοντρόλ με ότι αυτό συνεπάγεται. Κρίμα στους καθηγητές των ΑΕΙ που σας έδωσαν πτυχίο...πόσο σανό ακόμα ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το πρόβλημα είναι ότι δεν ξέρουμε πού θα σταματήσει η μπίλια..(μάλλον γνωρίζουμε και περιμένουμε άφωνοι το τέλος)και υπάρχουν δυστυχώς ακόμη "συνάδελφοι" που εξακολουθούν να ιδεοαναγκάζουν τη συνείδησή τους με την πραγματικότητα ότι ¨"καλά πηγαίνουμε" και τι έγινε μια μέρα πάνω ή κάτω; Μα δεν είναι εκεί το πρόβλημα. Ο πρόεδρος παραπάνω εξήγησε αναλυτικά τα περι Κατρούγκαλου-αλήθεια τι γλοιώδης τύπος- και το επερχόμενο κόψιμο αυτών που επαγγέλλονταν στις συνεντεύξεις του όταν τον σιγόνταραν τα παπαγαλάκια του τύπου.Συνάδελφοι δεν θέλω να γίνω μάντης κακών αλλά ακόμη δεν τα είδαμε όλα.Έχουμε αυτούς που μας "αξίζει" να μας κυβερνούν.Είναι το επίπεδο που λέγαμε.Δεν πιστεύω κανέναν κερατά..
    παναγιώτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν πρόκειται για μια μέρα πάνω κάτω, πρόκειται για αιφνιδιαστική αλλαγή καταβολής στον τον μήνα τούτο, όπου από Τετάρτη η καταβολή μεταφέρθηκε τη Δευτέρα. Αυτό ανέτρεψε πολλούς μηνιαίους οικογενειακούς προϋπολογισμούς. Προσωπικά λόγω αυτής της 5νθήμερης καθυστέρησης έχασα το διακανονισμό των 36 δόσεων με την ΔΕΗ και είμαι αναγκασμένος να πληρώσω τόσο τον τρέχοντα λογαριασμό την ερχόμενη Δευτέρα ( που έληγε στις 29/6 ) όσο και το ποσό των 36 δόσεων εφάπαξ για να έχω ηλεκτρικό ρεύμα. Ψηφίσατε και μας κυβερνούν άτομα ανεύθυνα που έχουν, όπως ο ίδιος ο πρωθυπουργός παραδέχθηκε αυταπάτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΡΙΦΙΦΙ ουδέτερο άκλιτο
    Πολύ πετυχιμενη η έκφραση της ανακοίνωσης : Δείτε ακριβώς τι σημαίνει:
    "Μέθοδος διάρρηξης κατά την οποία οι κλέφτες μπαίνουν πρώτα σε παρακείμενο χώρο, ανοίγουν μια τρύπα στη μεσοτοιχία και από εκεί μπαίνουν στο χώρο που αποτελεί το στόχο τους "!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τελικά μπορεί κάποιος να γράψει πόσο από πόσο γίνονται τα επικουρικά (ΤΕΑΔΥ και ΜΤΠΥ)?υπάρχει πολύς κόσμος σε αναμονή και είναι λογικό να έχει αγωνία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τελικά μπορεί κάποιος να γράψει πόσο από πόσο γίνονται τα επικουρικά (ΤΕΑΔΥ και ΜΤΠΥ)?υπάρχει πολύς κόσμος σε αναμονή και είναι λογικό να έχει αγωνία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Βρε συνάδελφοι τι ριφιφίδια μου λέτε. Πήγα σήμερα στην τράπεζα στο Φιλιάτι με τη μάνα μου 87 χρονών και της κόψανε το μετοχικό που έπαιρνε ως χήρα δασκάλου. 57 ευρώ για να σωθεί το κρατος. εδώ μιλάμαι για ανθρώπους απο άλλο πλανήτη. Αυτοί δεν έχουν καρδιά. η μάνα μου ζουσε με τη συνταξη του άντρα της και πατέρα μου. Μα την παναγία δεν υπαρχει φιλοτομο. Είναι ιακνοι να σου πάρουν τη μπουκια από το στομα. θα σας παρω και τηλεφωνο. δεν μπορω να το πιστεψω. από χήρα 87 χρονών. σε λιγο θα δηλητηριασουν όλους τους γέρους. χρ. Π ΦΙΛΙΑΤΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή