ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΕ.
Η Π.Ε.Σ.ΕΚ σε έχει ΑΝΑΓΚΗ και την έχεις ΑΝΑΓΚΗ. Από την πενιχρή σύνταξή σου ενίσχυσε την Ένωση. Γράψου στο σωματείο και ενημέρωσε και άλλους για την λειτουργία του. Κατέβασε την Αίτηση εγγραφής και ενημέρωσε μας με όποιον τρόπο σε εξυπηρετεί.
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ

menu

.

Print Friendly and PDF

Τρίτη 28 Ιουνίου 2016

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΤΙΣ 10.00 ΣΤΟ ΜΤΠΥ



 Π.Ε.Σ.ΕΚ

          
        
                          



 Τετάρτη, 29 Ιουνίου,  ώρα  10.00, έξω  από το ΜΤΠΥ, Λυκούργου 12

·         Οι  μάσκες έπεσαν.  Παρά  τις βαρύγδουπες δηλώσεις ότι  η μείωση  των συντάξεων  είναι  κόκκινη γραμμή για την κυβέρνηση, στις  29  Ιουνίου  δε θα γίνει  η πληρωμή  των μερισμάτων  του ΜΤΠΥ,  αλλά την  1η Ιουλίου, μειωμένα  τουλάχιστον  κατά 40%. Οι μειώσεις  θα είναι αναδρομικές  από  1.1.2016.  Οι αναδρομικές κρατήσεις  θα  γίνουν  στα μερίσματα  Σεπτεμβρίου  και Δεκεμβρίου. 
·         Η  πολιτική  αυτή  των μνημονίων , που φορτώνει την κρίση στους εργαζόμενους, συνταξιούχους,  αγρότες ,  μικρομεσαίους , δεν έχει τέλος,  αν εμείς δεν αποφασίσουμε  να την  ανατρέψουμε. Ακολουθούν μειώσεις  στις επικουρικές συντάξεις, στις κύριες συντάξεις  με την αύξηση της  φορολογίας  σε πρώτη  φάση,  και στο  εφάπαξ.  Και  όσο  Ε.Ε  και ΔΝΤ  βλέπουν  έκπληκτοι  να περικόπτονται μισθοί  και συντάξεις και  να μη βγαίνουμε στους δρόμους , τόσο  περισσότερο  τους ανοίγει η όρεξη  να   μας ληστεύουν. 
·         Το Δ.Σ της  Π.Ε.Σ.ΕΚ μαζί με την επιτροπή  υπεράσπισης καλεί  όλους τους συνταξιούχους, την Τετάρτη, 29 Ιουνίου, ώρα 10.00,  έξω από το ΜΤΠΥ, Λυκούργου 12. Να υπερασπισθούμε το μόχθο μιας ζωής. Να νιώσουν την οργή μας  ότι  θα μετατραπεί  σε ένα ποτάμι που  θα παρασύρει  μνημόνια,  κυβέρνηση, Ε.Ε και  ΔΝΤ.   Διαφορετικά   η ρήση  της Λαγκάρντ στη Λίμα  του ΠΕΡΟΥ  για  ανώτατη  σύνταξη  στους Έλληνες στα 484  ευρώ   θα υλοποιηθεί  ταχύτατα.
·          Όλοι  έξω από το  ΜΤΠΥ.   Κανένας  δε  μπορεί  να προσποιείται  ότι δε γνωρίζει   που  οδηγούν  το ΜΤΠΥ  και τις συντάξεις μας.
         
                                                                                                          Αθήνα  27.6.2016

5 σχόλια:

  1. Γιατί 40% και όχι 70% , για να μην κουράζεται η κυβέρνηση και χαλάει χαρτί το εθνικό τυπογραφείο. Μπαμ και κάτω. Είναι μαρτύριο να σου κόβουν κάθε χρόνο 10%. Σ'αυτο οι Συριζαίοι είναι μανούλες.Απορώ γιατί αρκέστηκαν σε 40% και όχι σε 70 ή 80%. Αν μας κόψουν 80%, του χρόνου μπορεί ο Τσίπρας μαζί με τις πρωτοχρονιάτικες ευχές να εξαγγείλει και 2 ευρώ αύξηση στο ΜΤΠΥ. ενώ οι ΄΄αλλες μνημονιακές κυβερνησεις έχουν να επιδείξουν μόνο μειώσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΠΗΚΕ ΜΕ ΠΕΡΙΚΟΠΗ 41,35% ΣΕ ΜΈΝΑ ΛΗΣΤΕΙΑ!!!.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όπως συμβαίνει συνήθως, αυτοί που προσφέρουν υπηρεσίες στο σύστημα περισσότερες του δέοντος, αν μάλιστα δεν προέρχονται από τα σπλάχνα του κυβερνώντος κόμματος, όταν ολοκληρώνουν τα αντιλαϊκά μέτρα που τους έχει ανατεθεί- βρώμικη δουλειά λέγεται στην πιάτσα- μετά πετιούνται στο περιθώριο. Αν σας λέει κάτι, ο πρόεδρος του ΜΤΠΥ αντικαθίσταται σε λίγες ημέρες. Μετά τις «γενναίες» μειώσεις των μερισμάτων κατά 40-50% .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ρε μπαγάσα . Συριζαίος πρέπει να είσαι. Που τα μαθαίνεις αυτά πριν συμβούν; Γι αυτό δεν πάμε καλά έχετε μπλέξει την Κυβέρνηση με το Κόμμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τι σχέση έχει συνάδελφοι ο Πρόεδρος του ΜΤΠΥ με τις μειώσεις . Αυτός τις αποφασίζει η ο Τσίπρας με τους δανειστές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή