ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΕ.
Η Π.Ε.Σ.ΕΚ σε έχει ΑΝΑΓΚΗ και την έχεις ΑΝΑΓΚΗ. Από την πενιχρή σύνταξή σου ενίσχυσε την Ένωση. Γράψου στο σωματείο και ενημέρωσε και άλλους για την λειτουργία του. Κατέβασε την Αίτηση εγγραφής και ενημέρωσε μας με όποιον τρόπο σε εξυπηρετεί.
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ

menu

.

Print Friendly and PDF

Πέμπτη, 5 Μαΐου 2016

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ (Π.Ε.Σ.ΕΚ)
ΓΡΑΦΕΙΑ:  ΚΟΡΝΑΡΟΥ 2 ΚΑΙ ΕΡΜΟΥ  (ΟΛΜΕ)
ΑΘΗΝΑ    ΤΚ:10563
ΤΗΛ: 210 3230073
          210 3236544
Email : syntaxekpedeftikoi@gmail.com      
Blog :  syntaxekpedeftikoi.blogspot.gr

           

                                                               Αθήνα  Πέμπτη 5   Μαΐου  2016
                              Επείγουσα   ανακοίνωση
Όλοι  στα  συλλαλητήρια  του Σαββατοκύριακου  για  να μην  περάσει το Ασφαλιστικό,   για να  ανατραπεί  η  πολιτική  της κυβέρνησης  Σύριζα- ΑΝΕΛ,  Ε.Ε και  ΔΝΤ
·         Η  Κυβέρνηση αποφάσισε  να περάσει  από τη Βουλή μέσα στο Σαββατοκύριακο  το  ασφαλιστικό και φορολογικό  νομοσχέδιο. Παρά  την προπαγάνδα και  τα ψέματα  Κατρούγκαλου,   με το ασφαλιστικό - φορολογικό  η κυβέρνηση  θα αφαιρέσει- περικόψει  από την  κοινωνική  ασφάλιση 1,8  δις  ευρώ   και  θα  εισπράξει  1,8 δις ευρώ,   περισσότερα  από την αύξηση  των έμμεσων  φόρων.   Οι κύριες συντάξεις  με το νέο τρόπο υπολογισμού  θα είναι μειωμένες πάνω από 20%, ενώ   οι  επικουρικές συντάξεις  θα  μειώνονται   συνεχώς με την  εφαρμογή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος.    Τα μερίσματα  του ΜΤΠΥ     θα μειωθούν κατά  40%, ενώ ήδη έχει  «κλαπεί» από όλους  τους συνταξιούχους   ένα μέρισμα   από το τρέχον έτος.  Τα  Εφάπαξ  θα υποστούν νέα μείωση  που θα ξεπερνάει  το  50%.
·         Η μείωση  του αφορολόγητου, οι  αυξήσεις  του ΦΠΑ  στα είδη  πρώτης  ανάγκης,     στη Βενζίνη, το  υγραέριο κλπ  θα τινάξουν στον αέρα     τον  οικογενειακό προϋπολογισμό.  Η  κυβέρνηση  με  τα νέα νομοσχέδια  που  φέρνει  στη Βουλή   το Σαββατοκύριακο   υπόσχεται  στα αφεντικά της  ότι  θα ξεζουμίσει  το λαό και  ότι δε   θα του αφήσει  περιθώρια να ανασάνει.
·          Μπροστά  σε αυτές τις εξελίξεις υπάρχει μόνο   μία απάντηση  από το συνδικαλιστικό κίνημα , εργαζόμενους και συνταξιούχους:  Αγώνας   διαρκείας,  από αύριο,   με απεργίες, συγκεντρώσεις, διαδηλώσεις, καταλήψεις,  συλλαλητήρια , και όλοι στους δρόμους μέχρι  να ανατραπεί αυτή η πολιτική. Τα  ψέματα  τελείωσαν .  Η  πολιτική  των μνημονίων μπορεί  και   εφαρμόζεται  από όλες τις μνημονιακές κυβερνήσεις,   γιατί  ο λαός  δεν κατεβαίνει στους δρόμους με μοναδικό  αίτημα την ανατροπή αυτής της πολιτικής.
·         Δυστυχώς  η   «αναγκαιότητα» της  πολιτικής των μνημονίων και της άγριας λιτότητας έχει  καλλιεργηθεί στη συνείδηση του λαού   από Τα ΜΜΕ  επί 6 χρόνια και πλέον  και τον έχουν κάνει  να πιστεύει  ότι  δεν υπάρχει άλλη πολιτική λύση. Αυτή  η  πολιτική  απάτη  που  καλλιέργησαν και καλλιεργούν  οι  μνημονιακές κυβερνήσεις   ήρθε η ώρα να ανατραπεί. 
·         Εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, ενωμένοι  στους δρόμους για να μην περάσει  το ασφαλιστικό έκτρωμα  της  κυβέρνησης Σύριζα- ΑΝΕΛ.  Η μη  ψήφιση  του Ασφαλιστικού- Φορολογικού  θα  οδηγήσει  στην ανατροπή  της  πολιτικής της κυβέρνησης  και της τρόικας και θα ανοίξει  ο δρόμος , για να ανασάνει  ο λαός από την άγρια λιτότητα που  βιώνει  επί  6 χρόνια.
·         Ευθύνες υπάρχουν πολλές . Όμως τώρα είναι η ώρα του αγώνα και δεν υπάρχουν δικαιολογίες για κανέναν ότι δεν γνώριζε η ότι εξαπατήθηκε . Όλοι οι συνταξιούχοι πρέπει να αναλάβουν το μερίδιο της ευθύνης που τους αναλογεί στον αγώνα αυτό . Για το παρόν και το μέλλον των παιδιών μας.
·         Παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν, η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ  ΈΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΎΧΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΏΝ (Π.Ε.Σ.ΕΚ)  πιστεύει  ότι  η ενότητα  των εργαζομένων και συνταξιούχων  ενάντια στο νέο ασφαλιστικό μπορεί να επιτευχθεί. Από  αύριο όλοι στους δρόμους. Το  ασφαλιστικό  δεν πρέπει να ψηφιστεί. Με το λαό  στους δρόμους  δεν μπορεί να επιτευχθεί  η αναγκαία  πλειοψηφία  στη Βουλή. Κανένας  δεν μπορεί  να αγνοήσει  ένα λαό οργισμένο  στους δρόμους.
·        Παλλαϊκός ξεσηκωμός από σήμερα και κάθε μέρα
·         ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ
                        ΟΧΙ ΣΤΟ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΕΚΤΡΩΜΑ
·         ΟΧΙ ΣΤΗ ΦΟΡΟΛΕΗΛΑΣΙΑ ΤΩΝ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΩΝ ΜΑΣ
                            
                                   Για  το   Δ. Σ  της  Π.Ε.Σ.ΕΚ
                   Ο  πρόεδρος                          Η  Γ. Γραμματέας

           Τάσος  Σταυρόπουλος                     Ροζίτα   Σουραή


4 σχόλια:

 1. Προτείνω ότι όσοι συνταξιούχοι εκπαιδευτικοί είναι και βουλευτές και ψηφίσουν το νομοσχέδιο του ασφαλιστικού
  Να διαγράφουν από την ΠΕΣΕΚ γιατί στράφηκαν ανοιχτα κατά των σκοπών και των στόχων της Ένωσης μας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Πως λέγεται αυτό: Παρατείνεται μέχρι και την 1η Αυγούστου η καταβολή του αγγελιοσήμου, ύστερα από τροπολογία στον ασφαλιστικό-φορολογικό νόμο που ψηφίστηκε στη Βουλή, χθες.
  Τον Αύγουστο τους έταξε ότι θα βρει τρόπο να το αντικαταστήσει με κάτι με άλλο όνομα!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. επειγον. συνάδελφοι της ΠΕΣΕΚ σας ενημερώνω για ένα θέμα επειγον που αφορά πολλούς συναδέλφους. Στις 28 Απριλίου έκανα αίτηση για σύνταξη με 35 χρόνια υπηρεσία που θα συμπλήρωνα στις 16 Ιουνίου και ηλικία 60 χρόνων που δεν είχα πριν τις 18 Αυγούστου. Χθες συνάδελφοι που επικοινώνησαν με το Γενικό Λογιστήριο έμαθαν ότι με βάση την τροπολογία που ψηφίστηκε στη Βουλή θεωρείται ότι έχουν γίνει αποδεκτές οι αιτήσεις μας την ημερομηνία υποβολής της αίτησης. έτσι τους ενημέρωσαν ότι μετά την ημερομηνία της αίτησής μας δε θα ληφθεί υπόψη η υπηρεσία μας μετάτην αίτησή μας και ότι οι κρατήσεις μας για τα ταμεία για τα ταμεία δε θα μετρήσουν . Τι καραγκιοζιλίκια είναι αυτά. Επίσης εξέφρασαν επιφυλάξεις αν είναι νόμιμη η πληρωμή μας, εφόσον θεωρούμαστε συνταξιούχοι με βάση την τροπολογία. Εγώ , αν ευσταθούν αυτά, δεν μπορώ να συνταξιοδοτηθώ, γιατί δεν έχω συμπληρωσει 35 χρόνια και δε θέλω να πληρώσω πέναλτι.Παρακαλώ να εξετάσετε το θέμα επειγόντως. Ν.Α θΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Και εγώ πήγα χθες παρασκευή στο λογιστήριο και όντως εξέφρασαν οι υπάλληλοι έντονο προβληματισμό για την τροπλογία που όπως φαίνεται συντάχθηκε στο πόδι. Πως διάολε θα είμαι και συνταξιούχος και ως εν ενεργεία θα υπογράφω θέματα και θα διορθώνω στις πανελλήνιες; Αν κάνω καμία μ......., πως θα λογοδοτήσω ως υπάλληλος ενεργός , ενώ θα έχω Φεκ ότι είμαι σνταξιούχος; Τι ρεζιλίκια είναι αυτά; Οι βουλευτές του Σύριζα που υπόγραψαν την πρόταση νόμου δεν έχουν καθόλου μυαλό; Γι' αυτό μας έχουν πηδ... στα μνημόνια; Ούτε στην Ουγκάντα δε νομοθετούν έτσι. Τελικά αν δημοσιευτεί στο ΦΕΚ η παραίτησή μου, είμαι συνταξιούχος ή οχι; Και θα πληρώνω τα ταμεία μου χωρίς να ληφθούν υπόψη στη σύνταξή μου; Είμαστε για κλάματα. Η ΟΛΜΕ τι λέει; Η ΠΕΣΕΚ; Οι βουλευτές εκπαιδευτικοί και πρώην συνδικαλιστές;

  ΑπάντησηΔιαγραφή