ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΕ.
Η Π.Ε.Σ.ΕΚ σε έχει ΑΝΑΓΚΗ και την έχεις ΑΝΑΓΚΗ. Από την πενιχρή σύνταξή σου ενίσχυσε την Ένωση. Γράψου στο σωματείο και ενημέρωσε και άλλους για την λειτουργία του. Κατέβασε την Αίτηση εγγραφής και ενημέρωσε μας με όποιον τρόπο σε εξυπηρετεί.
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ

menu

.

Print Friendly and PDF

Παρασκευή 1 Απριλίου 2016

ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ




ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ   ΕΝΩΣΗ  ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ   ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ (Π.Ε.Σ.ΕΚ)
ΓΡΑΦΕΙΑ:  ΚΟΡΝΑΡΟΥ 2 ΚΑΙ  ΕΡΜΟΥ(ΟΛΜΕ).    ΤΚ: 10563 ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛ: 210-3330073, 210-3236544, 210-3221255
Blog:     syntaxekpedeftikoi.blogspot.gr

                                                                                     Αθήνα  31.3.2016   
   Έκτακτη     Γ.Σ   για  τις  εξελίξεις στο  ΜΤΠΥ , συγκρότηση  επιτροπών,  αλληλεγγύη  στους  πρόσφυγες, πρόγραμμα   δράσης

 Τρίτη,  5   Απριλίου,  ώρα  18.00,    γραφεία  ΟΛΜΕ , Κορνάρου  2,   6  όροφος

·         Το  μέρισμα  του μηνός Απριλίου  δεν πληρώθηκε από το ΜΤΠΥ και  παρά τις διαβεβαιώσεις  από  κυβερνητικά  χείλη  ότι  οι συντάξεις δε θα μειωθούν , χάσαμε  ένα μέρισμα για το 2016 και επίκειται  τουλάχιστον μείωση 32,5%   του μερίσματος  του  Μετοχικού  για τους υπόλοιπους μήνες. Νέα  χαράτσια ετοιμάζονται  με τη μείωση του αφορολόγητου, με τις νέες μειώσεις του ΕΤΕΑ, με τον επανυπολογισμό των συντάξεων. Όταν η κυβέρνηση  έχει δεσμευτεί  για περικοπές  από την κοινωνική  ασφάλιση  1,8 δις.  ευρώ   για το 2016, κανένας   δεν πρέπει  να έχει αυταπάτες . Το Δ.Σ  της Π.Ε.Σ.ΕΚ  είχε  προειδοποιήσει  ότι ο λογαριασμός  από το τρίτο μνημόνιο  θα είναι τσουχτερός  και για τους εργαζόμενους και για τους συνταξιούχους.
·         Το  Δ.Σ της Π.Ε.Σ.ΕΚ  αποφάσισε  να προτείνει  στη Γ.Σ συγκρότηση   επιτροπών για το  συνταξιοδοτικό-ασφαλιστικό, οργανωτικό( καταστατικό, οι συνάδελφοι  στην επαρχία), πολιτιστικό- μορφωτικό. Παρακαλούνται  οι συνάδελφοι  που  επιθυμούν  να πλαισιώσουν τις επιτροπές.
·         Το  προσφυγικό    έχει πάρει  εκρηκτικές  διαστάσεις και  δυστυχώς πίσω από τις πλάτες των προσφύγων παίζονται πολλά παιγνίδια. Η δυστυχία  των προσφύγων  και η ταλαιπωρία τους απαιτεί την αλληλεγγύη όλων μας  και είναι δεδομένη μέχρι τώρα η ανταπόκριση του  ελληνικού λαού. Έντεχνα όμως  αποσιωπάται και από τα ΜΜΕ  και την κυβέρνηση   ο  ένοχος του προσφυγικού:  Είναι  οι ιμπεριαλιστικές  επεμβάσεις του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε  στο Αφγανιστάν , στη Λιβύη(  Αγγλία και Γαλλία   διέλυσαν τη χώρα), στο ΙΡΑΚ και  τελευταία στη Συρία. Οι ένοχοι του ξεσπιτώματος  εκατομμυρίων Σύρων από την πατρίδα τους, δε  δέχονται τους πρόσφυγες στις χώρες τους, καταπατώντας και τη συνθήκη της Γενεύης που μέχρι τώρα την επικαλούνταν και κατηγορούσαν τους αντιπάλους τους για έλλειψη δημοκρατικής ευαισθησίας. Αντίθετα  με  ευθύνη και της ελληνικής κυβέρνησης, που συνυπόγραψε τη συμφωνία Ε.Ε- Τουρκίας,   η χώρα μας μετατρέπεται  σε αποθήκη ψυχών  και σε  στρατόπεδο συγκέντρωσης. Το ΝΑΤΟ  μετατρέπεται  σε  χωροφύλακα της περιοχής, κυριαρχικά δικαιώματα αμφισβητούνται και οι κίνδυνοι μιας γενικότερης ανάφλεξης στην περιοχή μεγαλώνουν.  Το κλίμα ξενοφοβίας στην  Ευρώπη,    που,  ούτως ή άλλως,   ευνοείται  από την  πολιτική  των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων και τη γενικότερη πολιτική της Ε.Ε,   ενισχύει  την ανάπτυξη του    φασιστικού  ρεύματος.
·         Οι  συνταξιούχοι  εκπαιδευτικοί  μέχρι  τώρα δεν έχουν μείνει αμέτοχοι μπροστά στην ανθρώπινη δυστυχία. Έχουν συμβάλει  στην αλληλεγγύη που  εκδηλώνεται  από το λαό μας και θα συνεχίσουν να συνεισφέρουν . Καλούμε όλους τους συναδέλφους στη Γ.Σ  να συνεισφέρουν στο ταμείο  για τους πρόσφυγες και με ευθύνη του Δ.Σ  η βοήθεια θα προωθηθεί  εκεί που υπάρχει μεγαλύτερη ανάγκη. Η συγκέντρωση  χρημάτων  θα  ξεκινήσει  από τη Γ.Σ.
·         Ταυτόχρονα καλούμε όλους στους συναδέλφους να συσκεφθούμε  για το επόμενο  βήμα μας:  Η  σύνταξή μας, τα ταμεία μας με πρόσφατο παράδειγμα  την περικοπή του μερίσματος, έχουν μπει  στο στόχαστρο  της τρόικας.    Και  το ασφαλιστικό του Κατρούγκαλου  που    πρόκειται να κατατεθεί  στη Βουλή  θα γκρεμίσει  από την κοινωνική ασφάλιση, ό,τι είχε απομείνει από τα δύο προηγούμενα μνημόνια. Μπροστά  σ΄αυτή τη εξέλιξη  δεν έχουμε άλλη επιλογή.  Εργαζόμενοι και συνταξιούχοι  ενωμένοι για να αντιδράσουμε  με τελικό στόχο να ανατρέψουμε  αυτή  την πολιτική.  Διαφορετικά   θα  δικαιωθεί  η πρόεδρος  του  ΔΝΤ,  που βλέπει ανώτατη  σύνταξη  για τους Έλληνες  τα 484 ευρώ.  Οι εξελίξεις στο ΜΤΠΥ  διέλυσαν και τις τελευταίες  αυταπάτες μας.

Συμμετέχουμε στα  συλλαλητήρια,  στα πλαίσια της απεργίας της ΑΔΕΔΥ, Πέμπτη, 7 Απριλίου
          Για το  Δ.Σ  της  Π.Ε.Σ.ΕΚ
 Ο πρόεδρος                         Η  Γ.Γραμματέας

Τάσος  Σταυρόπουλος             Ροζίτα    Σουραή






4 σχόλια:

  1. Κώστας Καμπούρης2 Απριλίου 2016 στις 8:07 π.μ.

    Αν κατάλαβα καλά συνάδελφοι λεφτά θα μαζεύουμε για τους πρόσφυγες ; Τι είναι τούτο πάλι; Έρανο κάνουμε; Τι να τα κάνουν τα λεφτά ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Άγγελος Λιβαθηνός2 Απριλίου 2016 στις 5:11 μ.μ.

    Τί κατάντια είναι αυτή, επί τέλους! Μάς συντρίβουν καί εσείς μάς καλείτε νά "μαζεύουμε λεφτά" γιά τούς λαθρομετανάστες; Τί είναι η Ελλάδα; ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ γιά τούς δυστυχείς καί τούς "δυστυχείς" όλου τού κόσμου καί όλων τών φυλών; Τί κάνετε, τέλος πάντων, παίζετε τό παιχνίδι τών εθνομηδενιστών τυχοδιωκτών, που "κυβερνάνε" καί επιδιώκουν νά ΑΦΑΝΙΣΟΥΝ τούς Έλληνες; Έλεος, επί τέλους! Από πού νά προφυλαχθούμε, πλέον; ΝΤΡΟΠΗ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η ανακοίνωση σας μου θυμίζει τα κρυφά νομοσχέδια της κυβέρνησης που θέλει να ψηφίσει.Κάνετε έναν ωραίο πρόλογο γενικής φύσεως για το ΜΤΠΥ-πρόσφυγεςκλπ,όπως κι έναν ωραίο επίλογο με τις περικοπές και στο ενδιάμεσο ενδιαφέρεστε για το ζουμί της ανακοίνωσης για την ανθρώπινη δυστυχία των προσφύγων μεταναστών.Δεν σας είδα να δείχνετε το ίδιο ενδιαφέρον τόσα χρόνια για τους άστεγους και αναξιοπαθούντες συμπατριώτες μας που βρίσκονται στο δρόμο.Για σοβαρευτείτε λίγο κι αφήστε τα συνδικαλιστικά και επικοινωνιακά τερτίπια.Στο τέλος πετάμε κι ένα συλλαλητήριο για τα ¨"πεπραγμένα" και συνεχίζουμε να υπάρχουμε.Ωραίες οι επισημάνσεις μετά τι γίνεται;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Είναι η τρίτη χρονιά από τον Απρίλιο του 2014 που υπέβαλα τα δικαιολογητικά για συνταξιοδότηση,και επειδή έχω διαδοχική ασφάλιση κάτι μπορεί να γίνει το 2017 ή το 2018, γιαυτό....."Για σοβαρευτείτε λίγο κι αφήστε τα συνδικαλιστικά και επικοινωνιακά τερτίπια".

    ΑπάντησηΔιαγραφή