ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΕ.
Η Π.Ε.Σ.ΕΚ σε έχει ΑΝΑΓΚΗ και την έχεις ΑΝΑΓΚΗ. Από την πενιχρή σύνταξή σου ενίσχυσε την Ένωση. Γράψου στο σωματείο και ενημέρωσε και άλλους για την λειτουργία του. Κατέβασε την Αίτηση εγγραφής και ενημέρωσε μας με όποιον τρόπο σε εξυπηρετεί.
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ

menu

.

Print Friendly and PDF

Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2016

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ





ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ   ΕΝΩΣΗ  ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ   ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ (Π.Ε.Σ.ΕΚ)
ΓΡΑΦΕΙΑ:  ΚΟΡΝΑΡΟΥ 2 ΚΑΙ  ΕΡΜΟΥ(ΟΛΜΕ).    ΤΚ: 10563 ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛ: 210-3330073, 210-3236544, 210-3221255
Blog:     syntaxekpedeftikoi.blogspot.gr
                                                                       Αθήνα  12.1.2016

                                  ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ    ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

1.    Σάββατο, 16/1, ώρα  12:00, στην ΟΜΟΝΟΙΑ  συλλαλητήριο  και πορεία προς τη Βουλή , για να αποτρέψουμε τον ενταφιασμό της κοινωνικής  ασφάλισης, που επιχειρείται  με το προσχέδιο  που δημοσιοποίησε  η Κυβέρνηση. Στο συλλαλητήριο που αποφασίστηκε  στη σύσκεψη  στα γραφεία της ΑΔΕΔΥ (  11.1.2016)  συμμετέχουν ομοσπονδίες, σωματεία εργαζομένων και συνταξιούχων.  Το  Δ. Σ της  Π.Ε.Σ.ΕΚ   συμμετέχει στο  συλλαλητήριο και καλεί τα μέλη του  να συμμετάσχουν. Το  ασφαλιστικό νομοσχέδιο που θα φέρει στη Βουλή η κυβέρνηση δε θα περάσει.   Έχουμε χρέος  απέναντι  στη νέα γενιά  να υπερασπισθούμε την Κοινωνική Ασφάλιση, τις συντάξεις μας  και  τη δημόσια περίθαλψη.
2.   Κυριακή, 17/1, ώρα  11.00, στα γραφεία της ΔΟΕ, Ξενοφώντος 15Α Σύνταγμα, το Δ.Σ  της Π.Ε.Σ.ΕΚ  καλεί τους συνταξιούχους  εκπαιδευτικούς  σε έκτακτη ενημερωτική συνέλευση με θέμα το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης, που βάζει την ταφόπλακα στην κοινωνική ασφάλιση. Παράκληση  να ενημερωθούν όλοι   οι συνάδελφοι.   Να βοηθήσουμε όλοι  για την ενημέρωση των συναδέλφων. 
                                  Από το  Δ.Σ  της Π.Ε.Σ.ΕΚ

4 σχόλια:

  1. Σήμερα Σάββατο 16/1 στο ΣΚΑΙ ο κ. Κατρούγκαλος δήλωσε ότι" θα υπάρξει εξορθολογισμός του υπολογισμού των εφάπαξ και των μερισμάτων των δημοσίων υπαλλήλων, με μικρές μειώσεις στα πρώτα και μεγαλύτερες στα δεύτερα." Να ετοιμαζόμαστε αγαπητοί συνάδελφοι για πετσόκομμα του ΜΤΠΥ και για νέα μείωση του εφαπαξ. Ή αυτό δεν είναι μείωση αλλά εξορθολογισμός; Νέος συνταξιούχος του Ιουλίου του 2015.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ποιοί περνουν εφάπαξ και ποιοί μέρισμα? Ποιά είναι η διαφορά?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όταν λέμε Μέρισμα εννοούμε αυτό που δίνει το ΜΤΠΥ (Μετοχικό ταμείο πολιτικών υπαλλήλων.) .Εφάπαξ δίνει το ΤΠΔΥ(Ταμείο Πρόνοιας)
      Το μέρισμα δίνεται καθε μήνα ,και προέρχεται αποκλειστικά από τις κρατήσεις μας όταν είμαστε εν ενεργεία. Το Εφάπαξ δίνεται μια φορά ‘όταν βγαίνουμε στην σύνταξη και αυτό βέβαια από τις κρατήσεις στο μισθό μας όταν εργαζόμαστε.

      Διαγραφή