ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΕ.
Η Π.Ε.Σ.ΕΚ σε έχει ΑΝΑΓΚΗ και την έχεις ΑΝΑΓΚΗ. Από την πενιχρή σύνταξή σου ενίσχυσε την Ένωση. Γράψου στο σωματείο και ενημέρωσε και άλλους για την λειτουργία του. Κατέβασε την Αίτηση εγγραφής και ενημέρωσε μας με όποιον τρόπο σε εξυπηρετεί.
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ

menu

.

Print Friendly and PDF

Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015

ΚΑΛΕΣΜΑ ΠΕΣΕΚ ΓΙΑ 12 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ



ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ  ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ (Π.Ε.Σ.ΕΚ)
ΓΡΑΦΕΙΑ:  ΚΟΡΝΑΡΟΥ 2 ΚΑΙ ΕΡΜΟΥ  (ΟΛΜΕ)
ΑΘΗΝΑ    ΤΚ:10563,ΤΗΛ: 210 323007   ,  210 3236544
Email : syntaxekpedeftikoi@gmail.com      
Blog :  syntaxekpedeftikoi.blogspot.gr
          
                                                                                                Αθήνα  3 Νοε. 2015
                               12  ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ   2015:  Συμμετοχή  στην Πανεργατική   απεργία
·         Η  απεργία της 12ης  ΝΟΕ που έχει προκηρυχθεί κάτω από την πίεση των οξυμμένων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι και στην οποία συμμετέχουν  εκατοντάδες σωματεία με αποφάσεις  τους  είναι πρώτη απεργία ενάντια στην πολιτική μιας Κυβέρνησης  που  με το 3ο μνημόνιο που υπέγραψε   επιχειρεί να διαλύσει την κοινωνική ασφάλιση  και να καταργήσει και τα τελευταία ψήγματα  του  κοινωνικού κράτους που γνωρίσαμε μεταπολεμικά.  Το νέο ασφαλιστικό  αυξάνει τα όρια ηλικίας  συνταξιοδότησης  στα 67, ώστε κανείς στο μέλλον δεν πρόκειται να πάρει πλήρη σύνταξη. Ο νέος τρόπος υπολογισμού των συντάξεων σε συνδυασμό   με τη βασική σύνταξη που προβλέπει ο νέος  αντιασφαλιστικός  νόμος  (προνοιακό  επίδομα  360  €), οι μειώσεις που έχει προαναγγείλει  ο Υπουργός εργασίας,  η εξαγγελθείσα  κατάργηση των επικουρικών συντάξεων και η συγχώνευσή τους με την κύρια σύνταξη, η δραματική μείωση του μερίσματος του ΜΤΠΥ (  πρόταση του Δ.Σ του ταμείου κατά  50%), οδηγούν τους συνταξιούχους  σε εξαθλίωση.
·         Η  απόκρουση  του νέου αντιασφαλιστικού, οι μειώσεις των συντάξεων, η αποκατάσταση των απωλειών των εργαζομένων,  το νέο μισθολόγιο  με το οποίο θα μειωθούν ακόμη περισσότερο  οι  μισθοί και συντάξεις θα οδηγήσουν τους εργαζόμενους και το συνδικαλιστικό κίνημα σε ευθεία σύγκρουση με τις μνημονιακές δεσμεύσεις της κυβέρνησης και με την πολιτική της Ε.Ε και ΔΝΤ.   Η   ανατροπή της πολιτικής πρέπει να είναι η πρώτη προτεραιότητα του συνδικαλιστικού κινήματος. Χωρίς την ενότητα και αλληλεγγύη  των εργαζομένων, συνταξιούχων και ανέργων είναι αδύνατο να αντιμετωπιστεί  μια πολιτική που έχει την υποστήριξη όλου του  συστήματος που αυτή τη στιγμή αισθάνεται ότι δεν απειλείται. Ο κατακερματισμός των εργαζομένων, που έχει πετύχει το σύστημα με τη συνδρομή των ΜΜΕ, έχει  «συνδράμει» στην ήττα που βιώνουμε τα τελευταία χρόνια. Η δημόσια υγεία, παιδεία, συντάξεις παραδίδονται ως βορά στην ιδιωτική πρωτοβουλία και το συνδικαλιστικό κίνημα με τις ηγεσίες που  συντηρεί και ανέχεται ακόμη είναι ανήμπορο να αντιμετωπίσει  την κοινωνική καταστροφή που βιώνουν όλοι οι εργαζόμενοι.
·         Η πολιτική αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί. Για να οργανώσουμε την άμυνά μας  και να διεκδικήσουμε αυτά που μας πήραν,  στις  12  Νοέμβρη  όλοι οι συνταξιούχοι  στους δρόμους. Συμμετέχουμε στο  συλλαλητήριο μαζί με όλους τους συνταξιούχους  και εργαζόμενους. Προσυγκέντρωση  11.00  στο Πολυτεχνείο,  Πέμπτη  12  Νοέμβρη. Όλοι  μαζί μπορούμε.  Η ανάπτυξη ενός μεγάλου μαζικού κινήματος μπορεί να δώσει προοπτική στους  αγώνες των εργαζομένων και να αποτρέψει νέες αντιλαϊκές ρυθμίσεις και να ανατρέψει τελικά την πολιτική των μνημονίων.

                                                                      ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ Π.Ε.Σ.ΕΚ


1 σχόλιο:

  1. ΕΕΙΓΟΝ. χθες διάβασα ότι ετοιμάζονται για νέες περικοπές στο ΕΦΑΠΑΞ. Όταν σηκώνουν το τηλέφωνο στο ταμείο πρόνοιας, λένε ότι έχουν σταματήσει να δίνουν εφάπαξ. Τι διάολο συμβαίνει;
    Από την μακρινή Μυτιλήνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή