ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΕ.
Η Π.Ε.Σ.ΕΚ σε έχει ΑΝΑΓΚΗ και την έχεις ΑΝΑΓΚΗ. Από την πενιχρή σύνταξή σου ενίσχυσε την Ένωση. Γράψου στο σωματείο και ενημέρωσε και άλλους για την λειτουργία του. Κατέβασε την Αίτηση εγγραφής και ενημέρωσε μας με όποιον τρόπο σε εξυπηρετεί.
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ

menu

.

Print Friendly and PDF

Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2015

ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ




ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ (Π.Ε.Σ.ΕΚ)
ΓΡΑΦΕΙΑ:  ΚΟΡΝΑΡΟΥ 2 ΚΑΙ ΕΡΜΟΥ  (ΟΛΜΕ)
ΑΘΗΝΑ    ΤΚ:10563
ΤΗΛ: 210 3230073
          210 3236544
Email : syntaxekpedeftikoi@gmail.com      
Blog :  syntaxekpedeftikoi.blogspot.gr

                                                                                                              Αθήνα   10.10.2015

Ριφιφί     από την κυβέρνηση   στις  συντάξεις   
   μας.

·         Η κυβέρνηση έχει εξαπολύσει  με τη βοήθεια των  ΜΜΕ  ένα μπαράζ επιθέσεων  εναντίον των συνταξιούχων και των συντάξεων με πρόσχημα τα ελλείμματα που η ίδια    η  κυβέρνηση  και οι προηγούμενες κυβερνήσεις έχουν δημιουργήσει.  Οι επιθέσεις αυτές  δεν είναι τυχαίες. Η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί  στο  3ο  μνημόνιο που έχει υπογράψει  να περικόψει  από τους συνταξιούχους  2.5  δις. ευρώ  για το 2015  και 2016, να αυξήσει τα όρια ηλικίας από  1.1 2022  για συνταξιοδότηση  στα 67 ή στα 62 με 40 χρόνια εργασίας,  ενώ όλοι γνωρίζουν ότι κανένας δεν πρόκειται να έχει  40  χρόνια ασφάλισης  με τα επίπεδα ανεργίας που έχουμε σήμερα  και με την ανασφάλιστη εργασία  που  κατά κόρον  χρησιμοποιούν οι εργοδότες , εκμεταλλευόμενοι  τους αντιεργατικούς νόμους  που έχουν ψηφίσει με εντολή της τρόικας όλες  οι μνημονιακές κυβερνήσεις.
·         Οι μειώσεις  που έγιναν πρόσφατα, από 1.7.2015, 6%  στις επικουρικές  συντάξεις ΕΤΕΑ (πρώην ΤΕΑΔΥ)  και  2% στις  κύριες συντάξεις,  αυξάνοντας  από 4% σε 6%  την παρακράτηση υπέρ της υγειονομικής περίθαλψης, δόθηκαν στο ΙΚΑ για άλλους  σκοπούς,  ενώ η κυβέρνηση διαβεβαίωνε  την κοινή γνώμη ότι  οι κρατήσεις  αυτές έγιναν  για τη βελτίωση της υγειονομικής περίθαλψης(!).
·         Ήδη  η κυβέρνηση μέσω του Κατρούγκαλου  «προετοιμάζει»  την κοινή γνώμη για νέες  μειώσεις στις συντάξεις, αναφέροντας τα υψηλά ελλείμματα  των συνταξιοδοτικών ταμείων, χωρίς να αναφέρει  ότι  με το PSI (κούρεμα)  τον Μάρτιο  του 2012   αφαίρεσαν από την  κοινωνική ασφάλιση  12.5 δις  ευρώ, ούτε το ριφιφί  που έγινε  με το  τζογάρισμα των  κόπων μας  στο χρηματιστήριο. 
·         Το ΜΤΠΥ, ένα ταμείο  που ιδρύθηκε  από τους ίδιους τους εργαζόμενους, η κυβέρνηση ετοιμάζεται  να το  απαξιώσει  τελείως.  Συγκεκριμένα:   Ενώ  ο προηγούμενος  υπουργός  Κοινωνικών Ασφαλίσεων  της κυβέρνησης  Σύριζα είχε  δεσμευτεί  μπροστά στην ΑΔΕΔΥ,  και  στα Δ.Σ  της Π.Ε.Σ.ΕΚ , της ΠΟΠΣ και των εργαζομένων  στο ΜΤΠΥ  ότι θα επαναφέρει  τους κοινωνικούς πόρους  που είχε καταργήσει  από 1.1.2015  η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου, ότι εγγυάται τη χρηματοδότηση του ταμείου από το ΑΚΑΓΕ (Ασφαλιστικό Κεφάλαιο Αλληλεγγύης   Γενεών) μέχρι  τέλους του 2015 και ότι θα καταργούσε  τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος,   η παρούσα κυβέρνηση δεσμεύτηκε  στο τρίτο μνημόνιο  να μην επαναφέρει  τους κοινωνικούς πόρους, να εφαρμόσει τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος  και απαγόρευσε  τη χρηματοδότηση  του ταμείου μας  από το ΑΚΑΓΕ. Ήδη με το πολυνομοσχέδιο  που κατατέθηκε (10.10.2015) για ψήφιση στη Βουλή (15.10.2015|)προβλέπεται με νέα  διάταξη  «καταργεί ντε φάκτο το άρθρο 29 του νόμου 4325/2015  το οποίο προέβλεπε  πως "σκοπός του Λογαριασμού(ΑΚΑΓΕ) είναι η κάλυψη ελλειμμάτων των Κλάδων Κύριας Σύνταξης των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης έως 31.12.2018" και όχι η συγκέντρωση εσόδων προκειμένου να χρησιμοποιηθούν για την κάλυψη ελλειμμάτων από το 2019 και έπειτα, όπως προβλέπει ο νόμος 3863/2010    (άρθρο 38).»   Κάτω από τις συνθήκες αυτές η κυβέρνηση  αφήνει το ταμείο να  καταρρεύσει  και είναι βέβαιο ότι θα χρησιμοποιήσει την «αδυναμία» του ταμείου  να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του,  για  να το κλείσει.  
·         Από  1.9.2013 το ταμείο πρόνοιας (ΕΦΑΠΑΞ) έχει σταματήσει  να εκδίδει  ΕΦΑΠΑΞ και να πληρώνει, επειδή δεν έχει  εκδοθεί  εγκύκλιος  για το νέο τρόπο υπολογισμού .  Η κυβέρνηση , αν και στην προηγούμενη θητεία της είχε δεσμευτεί ότι ο νέος μαθηματικός τύπος δε θα προέβλεπε νέες μειώσεις, το Υπουργείο  Κοινωνικών Ασφαλίσεων ετοιμάζει  νέα μείωση που θα φτάνει το 50% του αρχικού ποσού αντί  της μείωσης  38,2%  που ισχύει  μόνο για όσους έχουν συνταξιοδοτηθεί μέχρι  31.8.2013.
·         Είναι φανερό ότι οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης στο 3ο μνημόνιο  διαλύουν την κοινωνική ασφάλιση. Τα νέα όρια ηλικίας που προβλέπονται  και οι μειώσεις των συντάξεων που έχουν γίνει  και οι νέες  που έρχονται  οδηγούν όλους τους συνταξιούχους   στην εξαθλίωση.  Ετοιμάζονται  νέες  μειώσεις  στους μισθούς με το νέο μισθολόγιο  που εξαγγέλθηκε. Η πρόεδρος  του ΔΝΤ στη ΛΙΜΑ του Περού  μίλησε για «επώδυνες μεταρρυθμίσεις» στο συνταξιοδοτικό  και στο μισθολογικό. Καθόρισε μάλιστα οροφή των συντάξεων στα 480   €. Πρέπει να είμαστε ξεκάθαροι. Αν  δεν ανατραπεί αυτή η πολιτική των μνημονίων που έχουν επιβάλει  η Ε.Ε και το ΔΝΤ στη χώρα μας  και εφαρμόζει  χωρίς ενδοιασμούς η  κυβέρνηση  ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ,  η κοινωνική καταστροφή  είναι  δεδομένη. Η χώρα πωλείται αντί πινακίου φακής. Η Π.Ε.Σ.ΕΚ   καλεί  σε μαζική  συμμετοχή στις κινητοποιήσεις και θα συμβάλει με όλες τις δυνάμεις της,  ώστε να διαμορφωθεί ένα γιγαντιαίο, μαζικό και ενωτικό  κίνημα εργαζομένων και συνταξιούχων, που μπορεί να σταματήσει την καταστροφή που έρχεται.
·         Το  Δ. Σ της Π.Ε.Σ.ΕΚ  καλεί την ΑΔΕΔΥ, ΟΛΜΕ και ΔΟΕ  σε σύσκεψη την ερχόμενη εβδομάδα  για  τη σωτηρία του ΜΤΠΥ  πρώτα   και της κοινωνικής ασφάλισης  γενικότερα.  Η κοινωνική ασφάλιση  δεν αφορά  μόνο τους συνταξιούχους . Αφορά και τους εργαζόμενους. Τα νέα όρια ηλικίας για τη συνταξιοδότηση που περιλαμβάνονται  στο τρίτο μνημόνιο, σημαίνουν παραμονή  των δασκάλων στα σχολεία μέχρι τα 67  τους χρόνια. Και, φυσικά, την κατάργηση για όλους της πλήρους σύνταξης και της επικουρικής ασφάλισης.

                                      Για  το Δ.Σ   της Π.Ε.Σ.ΕΚ                                                                                      

                        Ο   Πρόεδρος                  Η   Γ. Γραμματέας

               Τάσος  Σταυρόπουλος             Πόπη   Μαζοκόπου

6 σχόλια:

  1. ΣΥΝΆΔΕΛΦΟΙ, καιγόμαστε , ενημερώστε για τα νέα όρια ηλικίας. έχουμε αγοράσει πλασματικά χρόνια και μας πάνε στα 67 χρόνια. Αυτό ΄ξεπερνάει και τα όρια της πολιτικής απάτης. εγώ ως μητέρα ανηλίκου το 2011 εξαγόρασα 4 χρόνια για να συμπληρώσω 25 χρόνια και να φύγω στα 52 όπως λέει ο νόμος και τώρα είμαι 51 και επειδή δεν έχω το όριο ηλικίας τώρα με πάει στα 67. Αυτό σημαίνει κλοπή, απάτη, για μην προχωρήσω . Τότε γιατί μας έβαλαν να εξαγοράσουμε. Ντίνα Α. θΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και εγώ που βιάστηκα να εξαγοράσω το στρατό και με πάνε στα 67 τι να κάνω. Αυτή η απάτη και η κοροϊδία από το κράτος πρέπει να σταματήσει. υπάρχει ε΄να ερώτημα. αυτό δεν αφορά εσάς τους συνταξιούχους αποκλειστικά, αλλά όλους: μπορούμε να κάνουμε κάτι. Αν το ΜΤΠΥ κλέισει, γιατί εγώ πληρώνω επί 20 χρόνια; Για ναπάρω σύνταξη 480 ευρώ στα 67 μου, που είπε η κυρίαΛαγκάρντ στο Περού; Υπάρχουν όρια που εμείς τα αφήσαμε να τεντώσουν πολύ και τώρα μας πηδ....... κανονικά. δενκοιμήθηκα χθες βράδυ και δεν πήγα στο σχολείο σήμερα , Τι νόημα έχει μια μέρα που πρέπει να δουλέψω άλλα 19 χρόνια στο σχολείο; Για να γίνω 67 και να πάρω τι; ποιος μου εγγυάται σύνταξη . Μάλλον Ο Τσίπρας, γιατί είναι νέος και μπορεί να υπόσχεται ότι θέλουμε να ακούσουμε, αλλά θα κάνει τα αντίθετα και εμείς θα τον ψηφίζουμε. Τι να πω. Μπροστά μας υψώνονται τείχη. Κορυδαλλός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μετά τους 7 νόμους για τη μείωση των συντάξεων με τα δυο προηγούμενα μνημόνια έρχεται το τρίτο το 'αριστερό' να ισοπεδώσει ό,τι απέμεινε από τις συντάξεις, τη δημόσια υγεία, τις κοινωνικές παροχές,
    Και καλά όσοι δεν τους ψηφίσαμε. Οσοι τους ψηφίσατε το ξέρατε ότι θα σας γα.......... και το αποδεχτήκατε;; Αλέκος Ζ . Αθήνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. κάντε κάτι συνάδελφοι. Το τέλος των συντάξεων πλησιάζει. Οι κόποι μιας ζωής γίνονται παρανάλωμα πυρός και μάλιστα από μια αριστερή κυβέρνηση την οποία ψήφισα και εγώ.Δ εν πιστευα ότι μια κυβέρνηση της αριστεράς θα έκοβε συντάξεις ενώ στην αντιπολιτευση κατηγορούσε ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και μάλιστα και τη ΔΗΜΑΡ επειδή έβαλε την υπογραφή της για περικοπή συντάξεων στο β μνημόνιο. Από που να πιαστεί κανείς Αν η αριστερά έχει τέτοια πολιτική, που να πάμε; Τότε αναλογιστείτε τι μπορεί να κάνει μια κυβέρνηση της δεξιάς. δηλ θα μας πάρει και τα ρούχα που φοράμε; Αν έχετε λόγο ύπαρξης, οργανώστε τηναντίσταση. Η τρόικα σε λιγο θα μας πάρει τις γυναίκες μας και τα κορίτσια μας για υπηρέτριες και εμάς για να γυαλίζουμε τα παπούτσια τους. Δε βλέπω σωτηρία. Σήμερα άκουσα τον Μπάμπη Παπαδημητρίου να λέει ότι για όλα φταίει το αδηφάγο το κράτος. Αμήν κλείστε το, αλλά δε θα ησυχάσετε. Γιατί αν δεν έχουμε σε λίγο να φάμε, θα φάμε εσάς τους ίδιους που λιβανίζετε την εξουσία. Αγ, Μ.χαλκίδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ13 Οκτωβρίου 2015 στις 7:03 μ.μ.

    Δυστυχώς οι νέες περικοπές της Κυβέρνησης έρχονται να εφαρμόσουν και να συμπληρώσουν το πλέγμα των νομοθετικών διατάξεων και των πολιτικών δεσμεύσεων, που διαμορφώθηκαν τα προηγούμενα χρόνια και πλέον συγκροτούν έναν μόνιμο μηχανισμό περικοπών στις συντάξεις, αύξησης των ορίων ηλικίας, αλλά και όλων των παροχών της Κοινωνικής Ασφάλισης, σε βάθος μάλιστα δεκαετιών.
    Πρόκειται για μια μεγάλη αντιδραστική αλλαγή που θα αλλάξει αμετάκλητα όλο το χαρακτήρα της Κοινωνικής Ασφάλισης, καθιστώντας την ατομική καθαρά υπόθεση.
    Και το ερώτημα παραμένει:
    Πρέπει να εμποδίσουμε και να αποτρέψουμε αυτή την λαίλαπα;
    Εμείς οι συνταξιούχοι θέλουμε να αγωνιστούμε;
    Αν η απάντηση είναι Ναι στα δυο προηγούμενα ερωτήματα , τότε δεν είναι ικανές να μας εμποδίσουν οι όποιες επιφυλάξεις έχουμε για τον υπαρκτό συνδικαλισμό ούτε η καταθλιπτική και μόνιμη προπαγάνδα του « τίποτε δεν μπορεί να γίνει».
    ΥΓ. Την ώρα που γράφονταν αυτά μαθαίνουμε ότι το ΜΤΠΥ αποφάσισε να δώσει αυτό το μήνα μέρισμα με περικοπή 50% !!!!
    Θα αφήσουμε το ταμείο που ιδρύθηκε το 1867 να πάει άκλαυτο ;
    ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
    Ο. ΓΡΑΜ. ΠΕΣΕΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Υπάρχει ένα ρώτημα κρίσιμο.Μπορούμε να ανατρέψουμε την πολιτική των μνημονίων, είτε μας κυβερνάει ό τσίπραςείτε ο Μεϊμεράκης.Τάλλα είναι ακαδημαϊκη συζήτηση. Φοβάμαι που περιμένουμε το επόμενο κτύπημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή