ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΕ.
Η Π.Ε.Σ.ΕΚ σε έχει ΑΝΑΓΚΗ και την έχεις ΑΝΑΓΚΗ. Από την πενιχρή σύνταξή σου ενίσχυσε την Ένωση. Γράψου στο σωματείο και ενημέρωσε και άλλους για την λειτουργία του. Κατέβασε την Αίτηση εγγραφής και ενημέρωσε μας με όποιον τρόπο σε εξυπηρετεί.
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ

menu

.

Print Friendly and PDF

Τρίτη 21 Ιουλίου 2015

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ




ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ (Π.Ε.Σ.ΕΚ)
ΓΡΑΦΕΙΑ:  ΚΟΡΝΑΡΟΥ 2 ΚΑΙ ΕΡΜΟΥ  (ΟΛΜΕ)
ΑΘΗΝΑ    ΤΚ:10563
ΤΗΛ: 210 3230073
          210 3236544
Email : syntaxekpedeftikoi@gmail.com      
Blog :  syntaxekpedeftikoi.blogspot.gr
                                                                  Αθήνα   21.7.2015

         ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ      ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
·         Αύριο , Τετάρτη, 22/7,  η Βουλή  ψηφίζει  νομοσχέδιαπου προβλέπονται  από  το     
 3ο   μνημόνιο που  αποδέχθηκε  η  Ελληνική  Κυβέρνηση στις 13.7.2015.
(Πλειστηριασμοί σπιτιών κλπ).
·                     Το μνημόνιο, ανάμεσα στα άλλα,  προβλέπει  μειώσεις  συντάξεων,  εφαρμογή της ρήτρας  μηδενικού ελλείμματος  από Οκτώβριο  2015, κατάργηση  πρόωρων συντάξεων, νέος τρόπος  υπολογισμού  των συντάξεων, που θα επιφέρει νέες  μειώσεις.  Ήδη  έχει  συμφωνηθεί  και  ψηφισθεί  η μείωση των επικουρικών  συντάξεων κατά 6%,  και της κύριας  σύνταξης κατά 2%,  με αύξηση δηλ.   της παρακράτησης  για υγειονομική περίθαλψη  από 4%  σε  6%.  Οι κρατήσεις  αυτές θα υπολογισθούν  επί των αρχικών  ποσών,  προ  δηλ.  μνημονιακών κρατήσεων.  Στην  πράξη  οι μειώσεις  θα είναι  μεγαλύτερες με βάση  τις πραγματικές   συντάξεις  που λαμβάνουμε και όχι  με βάση  τα   ποσά που έπρεπε να λαμβάνουμε  προ μνημονίων. Οι  μειώσεις  στις επικουρικές  θα  γίνουν αναδρομικά από 1.7.2015   και  θα  παρακρατηθούν  από τις συντάξεις του Σεπτεμβρίου.  (αναδρομικές κρατήσεις  3 μηνών). 
·          Το  Δ. Σ θα ενημερώσει  άμεσα,  μόλις κατατεθεί  για ψήφιση  το νέο ασφαλιστικό,  γιατί ενδιαφέρει άμεσα  και τους συνταξιούχους  και τους εν ενεργεία  συναδέλφους. 
·         Για  να ανατρέψουμε  την πολιτική  των μνημονίων  και της μόνιμης λιτότητας , που μας έχουν καταδικάσει  Ε.Ε και ΔΝΤ, για να  αποτρέψουμε   την ψήφιση  των αυριανών νομοσχεδίων, συμμετέχουμε  στο αυριανό  συλλαλητήριο που οργανώνει  η ΑΔΕΔΥ,  Προπύλαια , ώρα 19.00.  Θα ακολουθήσει  πορεία στο Σύνταγμα.
                                                   Για την Π.Ε.Σ.ΕΚ
                   Ο πρόεδρος                                Η  Γ. Γραμματέας

                    Τάσος Σταυρόπουλος                   Πόπη Μαζοκόπου 




5 σχόλια:

  1. Να προτείνετε στα επικουρικά να μη μας πληρώσουν καθολου τον Σεπτέμβρη. Γιατί διάβασα ότι τον Οκτώβρη θα εφαρμοστεί η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος. Τότε θα κοπούν τελείως οι επικουρικές. Καλύτερα να συνηθίσουμε από 1.9.2015 και να προλάβουμε να συνεισφέρουμε στο κράτος κάτι παραπάνω. Δε σκεφθήκατε να κάνουμε δώρο τις επικουρικές στην Μέρκελ και Σόιμπλε , για να ανέβουν και οι μετοχές του Τσίπρα στους Γερμανούς. Για να καταλάβουν ότι δεν είμαστε φτωχομπινέδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. συμφωνώ απόλυτα. Νίκη από Κέρκυρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το ότι κάνουν περικοπές αναδρομικά στις συντάξεις αυτών που υπέβαλαν αίτηση από 1-1-15 και μετά δεν θα υπάρξει καμιά διαμαρτυρία μια και είναι "αντισυνταγματικό"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κ. πρόεδρο της Π.Ε.Σ.ΕΚ
    Είμαι συνταξιούχος δάσκαλος. Είχα την ατυχία να κληρονομήσω από τους γονείς μου πρόσφατα ένα σπίτι κτισμένο προπολεμικά , ένα μικρό αμπέλι και 13 στρέμματα χωράφια ξερικά, σ' ένα όρεινό χωριό των Ιωαννίνων. Με βάση τη νέα φορολογία προστίθεται η αντικειμενική αξία αυτών ως τεκμήριο και θα πληρώνω και εισφορά αλληλεγγύης και θα φορολογούμαι για εισόδομα από το αμπέλι που είναι για προσωπική χρήση. Επειδή η σύνταξη μειώνεται συνεχώς και θα φορολογούμαι για εισόδομα που δε θά έχω, παρακαλώ να εξετάσετε αν μπορώ να τα δωρίσω στο Τουρκικό κράτος και να κρατήσω την επικαρπία μέχρι να πεθάνω, για να γλυτώσω τους φόρους΄. Άλλη λύση δε βλέπω. Ευχαριστώ πολύ. Ν. Ρ, συνταξιούχος δάσκαλος Ιωάννινα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το Γ.Λ.Κ δεν έχει ενημερώσει τον διαδικτυακό του τόπο για την καταβολή των συντάξεων μηνός Αυγούστου 2015. Ξέρετε κάτι; Θα τις κάνουμε προσφορά για να ενισχυθούν τα κρατικά ταμεία!!!!! Ευχαριστώ πολύ Κ, Χ. συνταξιούχος εκπαιδευτικός

    ΑπάντησηΔιαγραφή