ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΕ.
Η Π.Ε.Σ.ΕΚ σε έχει ΑΝΑΓΚΗ και την έχεις ΑΝΑΓΚΗ. Από την πενιχρή σύνταξή σου ενίσχυσε την Ένωση. Γράψου στο σωματείο και ενημέρωσε και άλλους για την λειτουργία του. Κατέβασε την Αίτηση εγγραφής και ενημέρωσε μας με όποιον τρόπο σε εξυπηρετεί.
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ

menu

.

Print Friendly and PDF

Πέμπτη 23 Απριλίου 2015

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ





ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ (Π.Ε.Σ.ΕΚ)
ΓΡΑΦΕΙΑ:  ΚΟΡΝΑΡΟΥ 2 ΚΑΙ ΕΡΜΟΥ  (ΟΛΜΕ)
ΑΘΗΝΑ    ΤΚ:10563
ΤΗΛ: 210 3230073
          210 3236544
Email : syntaxekpedeftikoi@gmail.com      
Blog :  syntaxekpedeftikoi.blogspot.gr
                                                                               Αθήνα   22.4.2015



          Συλλαλητήριο  για  τους  μετανάστες

                        Πέμπτη,   23/4, ώρα  18.00,   στα Προπύλαια 
·           Η  Μεσόγειος θάλασσα  έχει μετατραπεί σε νεκροταφείο  μεταναστών από Β.  Αφρική  και Μέση  Ανατολή,  όχι τυχαία  βέβαια. Εξαθλιωμένοι  από Ιράκ, Συρία  και Λιβύη  μπαίνουν σε σαπιοκάραβα  μετά τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις των ΗΠΑ  και Ε.Ε στις χώρες αυτές. Ο φυσικός πλουτοπαραγωγικός πλούτος των χωρών αυτών, το πετρέλαιο,  είναι  η αιτία  των επεμβάσεων   και  της δυστυχίας των κατοίκων τους. Οι ίδιες χώρες που ευθύνονται  για τη δυστυχία και την εξαθλίωση των μεταναστών  ευθύνονται  και για τη συνθήκη  του Δουβλίνου  2  , που έχει μετατρέψει τη χώρα μας σε αποθήκη μεταναστών και δεν τους επιτρέπει  να μεταναστεύσουν  στις  χώρες  που επιθυμούν. 
·           Τα στρατόπεδα  συγκέντρωσης  (Αμυγδαλέζα), η εκμετάλλευση με την απλήρωτη και μαύρη εργασία, οι επιθέσεις των μελών της Χρυσής Αυγής  με την ανοχή και σύμπραξη πολλές φορές της Αστυνομίας, είναι ντροπή  για όλους μας.  Τα «μέτρα»  αυτά δεν πρόκειται  και δεν μπορούν να αποτρέψουν τους απελπισμένους να φύγουν από τα χώρα τους, αλλά αντίθετα αυξάνουν τον αριθμό των πνιγμένων  και τα κυκλώματα των δουλεμπόρων  που, ανενόχλητα,  συνεχίζουν   το   «άδειασμα»  των απελπισμένων στη Μεσόγειο.
·           Η υποκρισία για αλληλεγγύη εκ  μέρους της Ε.Ε- του θύτη  δηλ- πρέπει να σταματήσει. Βεβαίως οι μετανάστες – θύματα των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων- δικαιούνται την έμπρακτη αλληλεγγύη μας. Αλλά ταυτόχρονα απαιτούμε να σταματήσουν οι επεμβάσεις στις  χώρες των μεταναστών και το ληστρικό μοίρασμα των πλουτοπαραγωγικών πηγών τους, να καταργηθούν οι συνθήκες  Δουβλίνο  2  και της  Σένγκεν  και να αποσυρθεί  η χώρα μας από όλες τις συνθήκες και δεσμεύσεις  που την  έχουν μετατρέψει  σε «αποθήκη» μεταναστών. Η  Π.Ε.Σ.ΕΚ  συμμετέχει στο αυριανό    συλλαλητήριο   στα   Προπύλαια.

                                        Για το  Δ.Σ  της  Π.Ε.Σ.ΕΚ 
                         Ο   πρόεδρος                                       Η   Γ. Γραμματέας

               Τάσος  Σταυρόπουλος                               Πόπη   Μαζοκόπου


1 σχόλιο:

  1. μετους μετανάστες τι πρέπει να γίνει; Αφού παιρνετε θέση για τα αίτια της"καθόδου" των μεταναστών στη χώρα μας , τι να τους κάνουμε; Ανεξάρτητα με τα αίτια της εισόδου, το πρόβλημα είναι υπαρκτό.Κοιμούνται στα παγκάκια με όλες τις συνέπειες. Κάνετε μια βόλτα από πλατεία βάθης μέχρι Αγίου Μελετίου καιμετά να πάρετε θέση.Αν συνωστίζονταν στην Εκάλη και Κηφισιά, δε θα έπαιρνε μέτρα η πολιτεία; το πρόβλημα είναι σοβαρό και να μην μένουμε στις διαπιστώσεις. Αυτή τη γνώμη έχω διαμορφώσει ως κάτοικος πέριξ της πλατείας Βικτωρίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή