ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΕ.
Η Π.Ε.Σ.ΕΚ σε έχει ΑΝΑΓΚΗ και την έχεις ΑΝΑΓΚΗ. Από την πενιχρή σύνταξή σου ενίσχυσε την Ένωση. Γράψου στο σωματείο και ενημέρωσε και άλλους για την λειτουργία του. Κατέβασε την Αίτηση εγγραφής και ενημέρωσε μας με όποιον τρόπο σε εξυπηρετεί.
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ

menu

.

Print Friendly and PDF

Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ




ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ  ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ       (Π.Ε.Σ.ΕΚ)
http://syntaxekpedeftikoi.blogspot.com/,  mail:   syntaxekpedeftikoi@gmail.com                           Αθήνα 17.12. 2014
                  Κ Α Λ Ε Σ Μ Α  για  συλλαλητήριο
·       Η   ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ  ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ (Π.Ε.Σ.ΕΚ)  ,  επειδή  πιστεύει και αγωνίζεται για την ενότητα και την κοινή δράση όλων των εργαζομένων και συνταξιούχων, που παλεύουν για να ζουν με αξιοπρέπεια  από το μισθό τους ή  τη σύνταξη τους,  συμμετέχει στην αυριανή κινητοποίηση  των συνταξιούχων,  αύριο Πέμπτη, 18 ΔΕΚ.  στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης, ώρα, 10.00 πμ.
·        Θα ακολουθήσει   πορεία προς το Υπουργείο  Εργασίας.
                           Από το Δ.Σ  της Π.Ε.Σ.ΕΚ

Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014

ΣΕ ΕΠΙΣΧΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑΤΡΟΙ ΚΑΙ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΑ

ΕΟΠΥΥ: Σε επίσχεση εργασίας γιατροί και διαγνωστικά

ΕΟΠΥΥ: Σε επίσχεση εργασίας γιατροί και διαγνωστικά
 



Αθήνα
Σε επίσχεση παροχής υπηρεσιών προς τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ προχωρούν από τη Δευτέρα 8 έως και την Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου, οι συμβεβλημένοι με τον Οργανισμό γιατροί και τα διαγνωστικά εργαστήρια. 

Από την τσέπη τους καλούνται να πληρώσουν οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ το κόστος των υπηρεσιών υγείας (ιατρική επίσκεψη, διαγνωστικές εξετάσεις και νοσηλεία) λόγω της επίσχεσης εργασίας που έχουν κηρύξει η Ένωση Ιατρών - ΕΟΠΥΥ, ο Σύνδεσμος Ελληνικών Κλινικών και ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ιατρικών Διαγνωστικών Κέντρων.

Κατά τη διάρκεια της επίσχεσης οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ θα λαμβάνουν απόδειξη παροχής υπηρεσιών και στη συνέχεια θα μπορούν να διεκδικούν αποζημίωση απο τον Οργανισμό.

Οι ιδιώτες πάροχοι υγείας απαιτούν από τον ΕΟΠΥΥ την άμεση αποπληρωμή όλων των οφειλόμενων ποσών, επαναφορά του ισχύοντος κρατικού τιμολογίου στην αξία της ιατρικής επίσκεψης (20 ευρώ), αύξηση της δαπάνης του ΕΟΠΥΥ για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας στο 15% του συνολικού προϋπολογισμού, απόσυρση του κειμένου της νέας σύμβασης εργασίας και διάλογο από μηδενική βάση, συλλογική σύμβαση εργασίας μεταξύ συμβεβλημένων και ΕΟΠΥΥ και
άμεση συνάντηση με τον υπουργό Υγείας και τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ.

Σύμφωνα με τον ΣΕΚ τα χρέη του ΕΟΠΥΥ ανέρχονται σε 100.000.000 ευρώ για την περίοδο 2006 -2011, ενώ δεν έχουν εξοφληθεί και εκκαθαριστεί τα υπόλοιπα οφειλόμενα του 2012. Για το 2013 οι ιδιωτικές κλινικές έχουν λάβει μόνο προκαταβολές για την περίοδο Ιανουαρίου - Αυγούστου, ενώ το για το 2014 ο Οργανισμός χρωστά πάνω από 80.000.000 ευρώ.

Επίσης, ο ΕΟΠΥΥ συνεχίζει να οφείλει μέρος του κόστους επισκέψεων και ιατρικών πράξεων από 1/1/12, τέσσερις μήνες του 2013 σε πράξεις και τρεις μήνες του 2014 σε πράξεις.

Στην αντεπίθεση περνά ο ΕΟΠΥΥ

Την ίδια ώρα ο ΕΟΠΥΥ φαίνεται να κάνει πράξη τις απειλές του περί διακοπής της σύμβασης συνεργασίας με όσους παρόχους συμμετάσχουν στην επίσχεση εργασίας.

Στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Οργανισμού, που είναι προγραμματισμένη για την Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου, αναμένεται να συζητηθεί η διακοπή της σύμβασης με ιδιωτική κλινική που συμμετέχει στην επίσχεση εργασίας.

Ο ΕΟΠΥΥ αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι πριν προχωρήσουν οι ιδιωτικές κλινικές σε επίσχεση εργασίας, «πραγματοποιήθηκε συνάντηση του υπουργού Υγείας, κ. Μάκη Βορίδη με τον Σύνδεσμο Ελληνικών Κλινικών, παρουσία του προέδρου του ΕΟΠΥΥ κ. Δημήτρη Κοντού, στην οποία συμφωνήθηκαν μεταξύ άλλων τα εξής:

  • Η δυνατότητα πληρωμής του Απριλίου 2014. Ήδη δόθηκε εντολή οριστικοποίησης και τις επόμενες ημέρες θα αποπληρωθεί.
  • Πληρωμή ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων του ΕΟΠΥΥ. Ήδη ολοκληρώθηκε η ενταλματοποίηση και εξοφλούνται όλες οι απαιτήσεις μέχρι τέλους του 2011. Με εξαίρεση τις οφειλές του ΙΚΑ για τις οποίες ο υπουργός Υγείας έκανε συγκεκριμένη πρόταση για χωριστή λύση του θέματος.
  • Οι ληξιπρόθεσμες του 2012 έχουν ήδη δρομολογηθεί και τις επόμενες εβδομάδες θα εξοφληθούν».
Ο Οργανισμός εκτιμά ότι με βάση τα στοιχεία αυτά, η επίσχεση εργασίας των ιδιωτικών κλινικών δεν έχει κανένα λόγο ύπαρξης.

ΠΗΓΗ  .in.gr

Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2014

ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΕΤΑΡΤΗ 10/12




ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ  ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ       (Π.Ε.Σ.ΕΚ)
http://syntaxekpedeftikoi.blogspot.com/,  
 mail:syntaxekpedeftikoi@gmail.com                           Αθήνα 6.12. 2014

Τετάρτη, 10 ΔΕΚ, ώρα 18.00   συλλαλητήριο   στο Σύνταγμα

·       Η επίθεση κυβέρνησης  και τρόικας ενάντια στα εργασιακά, συνταξιοδοτικά, ασφαλιστικά δικαιώματα  των εργαζομένων, των συνταξιούχων  και των ανέργων συνεχίζεται με ακόμα μεγαλύτερη ένταση.
·         Ήδη βρισκόμαστε μπροστά σε νέο κύμα μέτρων με στόχο τη μείωση των συντάξεων, την αύξηση των ενσήμων και των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, τη διάλυση και ιδιωτικοποίηση του ασφαλιστικού συστήματος, την παρεμπόδιση της συνδικαλιστικής δράσης.
·         Δεν είμαστε αφελείς, για να στηρίζουμε τις ελπίδες μας στο θέατρο της διαπραγμάτευσης κυβέρνησης – τρόικας ή οποιασδήποτε άλλης διαπραγμάτευσης, που μοναδικό σκοπό θα έχουν το τσάκισμα της ζωής μας.    Κανένας μικρός και μεγάλος αγώνας δεν έχει προοπτική νίκης αν δεν εντάσσεται σ’ ένα μεγάλο μαζικό, ενωτικό, μαχητικό κίνημα εργαζομένων, συνταξιούχων, ανέργων, νέων, που εκτός από τα επιμέρους κλαδικά αιτήματα θα βάλει στο κέντρο της προσοχής του την ανατροπή της συνολικής πολιτικής Κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ και θα αμφισβητήσει τα όρια και τις δεσμεύσεις που απορρέουν από την ένταξη της χώρας μας στην Ευρωζώνη και την ΕΕ και τους άλλους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς.
·       Σ’ αυτόν τον αγώνα έχουμε δεσμευτεί  ότι  θα συμβάλουμε με όλες τις δυνάμεις  μας.  Γι’ αυτό το λόγο  η Π.Ε.Σ.ΕΚ συμμετέχει  στην  παναττική συγκέντρωση των οργανώσεων των συνταξιούχων, που θα γίνει την Τετάρτη,  10 Δεκεμβρίου, ώρα 18.00,  στην  πλατεία Συντάγματος, έξω από το Υπουργείο Οικονομικών, για να απαιτήσουμε  τις συντάξεις μας που τις έχουν αρπάξει Κυβέρνηση και τρόικα και να αποτρέψουμε την υπονόμευση των συνδικαλιστικών μας δικαιωμάτων. Η Π.Ε.Σ.ΕΚ  θα είναι στο Σύνταγμα με πανό  της.
                                   Για  το Δ.Σ  της Π.Ε.Σ.ΕΚ
            Ο πρόεδρος                                Η  Γ. Γραμματέας

            Τάσος Σταυρόπουλος                      Πόπη Μαζοκόπου
 

Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014

ΤΟ ΝΕΟ ΔΣ ΤΗΣ Π.Ε.Σ.ΕΚ



Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο ΔΣ όπως αυτό προέκυψε από τις πρόσφατες εκλογές στην Π.Ε.Σ.ΕΚ

Πρόεδρος:      Τάσος Σταυρόπουλος

Αντ/δρος :      Μάρκος Μπασιούκας

Γεν. Γραμ:       Πόπη Μαζοκόπου

Οργαν. Γραμ: Σταύρος Κωστόπουλος

Ταμίας :        Σταμάτης Νικολάου

Μέλος :           Γεωργία Τεμπέλη

Μελος:      Ηλίας Τριανταφυλλόπουλος.

Ο Ν. ΡΩΜΑΝΟΣ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΕΙ



ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ  ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ   (Π.Ε.Σ.ΕΚ)
      http://syntaxekpedeftikoi.blogspot.com/,   mail:  syntaxekpedeftikoi@gmail.com
                                                Aθήνα 4 ΔΕΚ. 2014
      Ο  Ν.  Ρωμανός  έχει αναφαίρετο  δικαίωμα  να  σπουδάσει
·         Το  Δ.Σ  της   Π.Ε.Σ.ΕΚ  υπερασπίζεται  το  αναφαίρετο  δικαίωμα του Ν. Ρωμανού να σπουδάσει. Και μόνο  από το γεγονός ότι  διάβασε  και έδωσε εξετάσεις μέσα από τη φυλακή, θα έπρεπε  να  βρεθεί   τρόπος να του χορηγηθεί  εκπαιδευτική άδεια,  ακόμη και αν δεν υπήρχε σχετική νομοθεσία.  Ο Υπουργός  Δικαιοσύνης,  με αφορμή το γεγονός  της επιτυχίας στα ΑΕΙ ενός νέου  ανθρώπου  μέσα από τις φυλακές,  θα έπρεπε να πάρει πρόσθετα μέτρα για να διευκολύνει τις σπουδές όλων των φυλακισμένων και όχι να αναλαμβάνει νομοθετική πρωτοβουλία ακύρωσης της εκπαιδευτικής άδειας που δικαιούται ο Ν. Ρωμανός.
·         Είναι φανερό ότι  το βαθύ κράτος εκδικείται  τον αυτόπτη μάρτυρα  της δολοφονίας του  Αλέξη    Γρηγορόπουλου.  Η μνήμη της δολοφονίας του , που διατηρείται  ζωντανή  από τη νέα γενιά,   δίνει ελπίδα ότι στη θέση του κατηγορούμενου θα βρεθούν  σύντομα οι κρατούντες που έχουν καταδικάσει τους εργαζόμενους στην ανεργία και στη φτώχεια, τους συνταξιούχους χωρίς σύνταξη και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, τους  νέους σε μετανάστευση ή  στην αυτοκτονία και ετοιμάζουν νέα αντιλαϊκά μέτρα σε βάρος των   λαϊκών τάξεων. Αυτοί που ευθύνονται για 4.000 και πλέον αυτοκτονίες δεν έχουν δικαίωμα να υπερασπίζονται τη νομιμότητα και τη «δικαιοσύνη»  απέναντι  στο  Ν. Ρωμανό.                                    
                                    Για  το Δ.Σ  της Π.Ε.Σ.ΕΚ
            Ο πρόεδρος                                Η  Γ. Γραμματέας

            Τάσος Σταυρόπουλος                      Πόπη Μαζοκόπου