ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΕ.
Η Π.Ε.Σ.ΕΚ σε έχει ΑΝΑΓΚΗ και την έχεις ΑΝΑΓΚΗ. Από την πενιχρή σύνταξή σου ενίσχυσε την Ένωση. Γράψου στο σωματείο και ενημέρωσε και άλλους για την λειτουργία του. Κατέβασε την Αίτηση εγγραφής και ενημέρωσε μας με όποιον τρόπο σε εξυπηρετεί.
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ

menu

.

Print Friendly and PDF

Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014

ΤΙ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΕΦΑΠΑΞ

Αναβολή μέχρι τον Μάιο του 2015 παίρνει η πληρωμή των νέων εφάπαξ για όσους έχουν αποχωρήσει με σύνταξη από την 1η Σεπτεμβρίου 2013 και μετά, εξαιτίας της εμπλοκής που έχει προκύψει στον υπολογισμό των ποσών που δικαιούνται οι ασφαλισμένοι.
Η αναβολή έχει να κάνει, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος» με τις μειώσεις που προκαλεί ο νέος τρόπος υπολογισμού του βοηθήματος, αλλά και με την αδυναμία των αρμοδίων υπηρεσιών του υπουργείου Εργασίας να καθορίσουν επακριβώς τον ειδικό συντελεστή βάσει του οποίου τα εφάπαξ θα μειώνονται ανάλογα με τα ελλείμματα του κάθε φορέα! Δηλαδή, αδυνατούν να υπολογίσουν τους συντελεστές βιωσιμότητας των ασφαλιστικών ταμείων. Στο τραπέζι έχει πέσει η αλλαγή του μαθηματικού τύπου, ωστόσο ακόμη όλα τα σενάρια μένουν ανοιχτά.
Ετσι, ακόμη και αν υπάρχουν τα χρήματα, μέχρι τον Μάιο του 2015 κανένα Ταμείο δεν θα μπορεί να βγάλει νέα εφάπαξ πέραν αυτών που έχουν προγραμματιστεί να πληρωθούν σε όσους αποχώρησαν μέχρι τις 31 Αυγούστου του 2013.
Στην πράξη παγώνουν ως και 20 μήνες οι πληρωμές εφάπαξ από τα Ταμεία και τους λογαριασμούς Πρόνοιας του Δημοσίου, των ΔΕΚΟ, καθώς και των φορέων πρόνοιας του ιδιωτικού τομέα για ασφαλισμένους που αποχώρησαν για σύνταξη μετά την 1η Σεπτέμβρη 2013.
Αυτή η ανεπίσημη οδηγία έχει δοθεί μάλιστα, όπως αποκαλύπτει ο «Ελεύθερος Τύπος» με διασταυρωμένες πληροφορίες, σε διοικήσεις που ζητούν να ενημερωθούν από αρμόδιους παράγοντες για το αν μπορούν να προχωρούν σε πληρωμές νέων εφάπαξ.
Η «τεχνητή αναστολή πληρωμών» βολεύει όπως φαίνεται και το υπουργείο Εργασίας καθώς ο νέος τύπος για τον υπολογισμό του εφάπαξ οδηγεί σε μεγάλες μειώσεις ως και 30% ή ακόμη και 40% για τους φορείς που έχουν λίγα έσοδα, πολλές αποχωρήσεις και υψηλά ελλείμματα, σύμφωνα με τα παραδείγματα που έχουν κάνει στο υπουργείο, όταν καθοριζόταν νομοθετικά το νέο σύστημα υπολογισμού του εφάπαξ.
ΠΗΓΗ : IEFIMERIDA

3 σχόλια:

  1. Γιατί εμείς , που φύγαμε πριν από την 1η Σεπτεμβρίου 2013 , νομίζετε πως πήραμε εφάπαξ ; δεν ξέρω πόσοι είμαστε , αλλά εμείς από την Βθμια Λάρισας , δεν έχουμε πάρει το ( έστω και κουτσουρεμένο , μετά από 33 χρόνια υπαηρεσίας ) εφάπαξ . Διαβάζει κανείς ;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Από την Α και Β Θεσσαλονίκης άρχισαν να έρχονται οι επιταγές του μειωμένου εφάπαξ. Το θέμα είναι μετά τι κάνουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Διαβάζουμε και μοιραζόμαστε την αγωνία σου,συνάδελφε...Αλλά τι περιμένεις,όταν μεσολαβεί διάστημα 10 μηνών από την υποβολή παραίτησης μέχρι να φτάσει η απόφαση συνταξιοδότησης στο ΤΠΔΥ?!!
    Προσωπικά ,έφυγα 31 Ιουλίου 2013 και έχω αρ.πρωτ.στο ΤΠΔΥ με ημερομηνία 22 Μα'ί'ου 2014!!
    Στην αναμονή ,λοιπόν,με την υπομονή να εξαντλείται...
    Αν μάθετε κάτι,ειδοποιήστε και τους υπολοίπους!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή