ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΕ.
Η Π.Ε.Σ.ΕΚ σε έχει ΑΝΑΓΚΗ και την έχεις ΑΝΑΓΚΗ. Από την πενιχρή σύνταξή σου ενίσχυσε την Ένωση. Γράψου στο σωματείο και ενημέρωσε και άλλους για την λειτουργία του. Κατέβασε την Αίτηση εγγραφής και ενημέρωσε μας με όποιον τρόπο σε εξυπηρετεί.
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ

menu

.

Print Friendly and PDF

Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΙΣ 27 ΝΟΕΜΒΡΗ



ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ  ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ       (Π.Ε.Σ.ΕΚ)
http://syntaxekpedeftikoi.blogspot.com/, 
 mail:   syntaxekpedeftikoi@gmail.com                           Αθήνα 23.11. 2014
Οι  συνταξιούχοι  εκπαιδευτικοί ,την     Πέμπτη, 27 ΝΟΕ, στο  συλλαλητήριο
·     Η κυβέρνηση και η τρόικα ετοιμάζονται για τέταρτο  μνημόνιο.  Η νέα μείωση της κύριας σύνταξης και των επικουρικών  είναι επί θύραις. Τα  ΜΜΕ προετοιμάζουν έντεχνα την κοινή γνώμη. Τα ελλείμματα των ταμείων «συνηγορούν»  για τις νέες μειώσεις. Οι  πρόθυμοι κονδυλοφόροι που θα αναλάβουν να περάσουν τα  νέα μέτρα, σαν έτοιμοι από καιρό ,  περιμένουν να κατακρεουργήσουν τους εργαζόμενους και  τους συνταξιούχους.
·     Μνημονιακές  κυβερνήσεις και τρόικα μας χρησιμοποίησαν σαν πειραματόζωα  και έχουν οδηγήσει χιλιάδες εργαζόμενους  σε αυτοκτονία, σε μετανάστευση , σε εξαθλίωση. Η υγεία έχει διαλυθεί, οι ηλικιωμένοι πεθαίνουν σε επαρχιακά Νοσοκομεία που υπολειτουργούν χωρίς νοσοκόμες, χωρίς φάρμακα, χωρίς γιατρούς. Σχολεία έχουν κλείσει και πολλοί γονείς δεν έχουν δυνατότητα να στείλουν  τα παιδιά τους σε γειτονική πόλη, αφού το Υπουργείο με το πρόσχημα ότι δεν  υπάρχουν πιστώσεις και η τρόικα δεν εγκρίνει(!) τη μεταφορά τους , αφήνει τους μαθητές έξω από το σχολείο. Η μαθητική διαρροή από τα Γυμνάσια αγγίζει το 10% και γι’ αυτό το έγκλημα κανένας δε μιλάει. Κανένα ρεπορτάζ  για το έγκλημα σε βάρος της νεολαίας , αλλά τα πρωινάδικα συνεχίζουν να εκπέμπουν τόνους από κουτόχορτο, για να κρατάνε τους εργαζόμενους στον καναπέ τους.
·     Η κυβέρνηση, η τρόικα, το ΔΝΤ, τα ΜΜΕ, με τους Πρετεντέρηδες και τις Τρέμηδες τη δουλειά τους κάνουν και με καλή αμοιβή, χωρίς  μάλιστα τις  μνημονιακές κρατήσεις. Το ερώτημα είναι ποια πρέπει να είναι η απάντηση του συνδικαλιστικού κινήματος και των σωματείων.
·     Τα τελευταία χρόνια οι συνδικαλιστικές ηγεσίες της ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ στάθηκαν ανίκανες να οργανώσουν τον αγώνα για την απόκρουση της επίθεσης. Επί 5 χρόνια με σαράντα   24ωρες απεργίες περίπου, με αναλογία μια 24ωρη κάθε 1,5 μήνα,  λειτούργησαν  όχι για να ενισχύσουν τον αγώνα αλλά για να τον κατακερματίσουν σε ασύνδετες μεταξύ τους 24ωρες απεργίες διαμαρτυρίας. Χωρίς σχέδιο και προοπτική αποσυντόνισαν κάθε αγώνα για την ανατροπή των κυβερνήσεων και της πολιτικής που εφαρμόζουν  η ΕΕ και το ΔΝΤ εναντίον των εργαζομένων . Είναι ηλίου φαεινότερον ότι μια τέτοια πολιτική έπρεπε να συναντήσει την αντίδραση του συνδικαλιστικού κινήματος, να συντονίσει τον αγώνα όλων των εργαζομένων με προοπτική και να απαιτήσει την ανατροπή της πολιτικής που μας  έχει γυρίσει στις εργασιακές σχέσεις του 19ου αιώνα. Είναι έγκλημα σε βάρος του λαού, σε βάρος της χώρας συνολικά, η νέα γενιά να ψάχνει απεγνωσμένα για δουλειά για ένα κομμάτι ψωμί, να θυσιάζει το άνθος της νιότης της σε 12ωρη εργασία και μάλιστα χωρίς αμοιβή, για να  αποκτήσει …εμπειρία, σύμφωνα με τα νέα ήθη που έχει διαμορφώσει η Ευρώπη των μονοπωλίων.  Ο Λοβέρδος δεν έκανε κάτι πρωτότυπο. Αντέγραψε τους εργοδότες και κάλεσε  εκπαιδευτικούς να εργάζονται δωρεάν.
·     Η κατάσταση δεν πάει άλλο. Αυτό που έχουν ανάγκη σήμερα οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι  δεν είναι μια ακόμα 24ωρη – επετειακή  λόγω κατάθεσης προϋπολογισμού- απεργία διαμαρτυρίας,  για να εκδηλώσουν την αντίθεσή τους στην κυβερνητική πολιτική.  Δεν έχουν ανάγκη από μια ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ να κάνουν λιτανείες   στην κυβέρνηση και την τρόικα. Χρειάζεται αντίθετα να διαμορφωθεί ένα πλαίσιο αιτημάτων που θα αμφισβητεί συνολικά την πολιτική κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ, θα ενισχύει τη συσπείρωση των εργαζομένων, θα δίνει βάθος και προοπτική στον αγώνα, με έλεγχο και ευθύνη των συνδικάτων από τους ίδιους τους εργαζόμενους. Αυτό απαιτεί επαναπροσανατολισμό της τακτικής του συνδικαλιστικού κινήματος, την ήττα των συμβιβασμένων ηγεσιών της ΑΔΕΔΥ και ΓΣΣΕ, τη διαμόρφωση ενός πλατιού  μαχητικού και διεκδικητικού ρεύματος που θα τινάξει από πάνω του τη σκουριά του  συμβιβασμένου συνδικαλισμού και θα οδηγήσει  τον αγώνα μέχρι την ανατροπή της πολιτικής κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ.  Δε μηδενίζουμε τη μεθαυριανή 24ωρη απεργία, μακάρι να κατέβουν στους δρόμους εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι,  και τότε  μπορεί η απεργία της Πέμπτης να αποτελέσει το ξεκίνημα αυτής της προσπάθειας. Αλλά δεν τρέφουμε αυταπάτες. ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ έχουν εξαγγείλει μια 24ωρη τουφεκιά, χωρίς κανένα πρόγραμμα κλιμάκωσης, χωρίς πρόγραμμα αντίδρασης και ανατροπής της κυβερνητικής πολιτικής.   Όταν δεν υπάρχει προοπτική, όταν  οι συνδικαλιστικές ηγεσίες  επί 5 χρόνια βλέπουν το δένδρο και χάνουν το δάσος, επιτρέπουμε στον κάθε τυχάρπαστο  να μας κάνει κήρυγμα κάθε πρωί  και να συνηθίζουμε στη διαχείριση της δυστυχίας μας.
·     Δεν αρκεί μόνο η απόφαση του συνδικαλιστικού κινήματος για την ανατροπή της πολιτικής της Ε.Ε. Πρέπει να  υπάρχουν και οι δυνάμεις εκείνες που θα αναλάβουν τον αγώνα της σύγκρουσης και θα δώσουν προοπτική νίκης στους εργαζόμενους. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι σε προηγούμενες απεργίες κατέβηκαν εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι, αλλά χωρίς προοπτική νίκης και χωρίς να είχε  διαμορφωθεί πολιτική που  θα οδηγούσε  τους εργαζόμενους  σε διέξοδο. Γι’ αυτό και οι εργαζόμενοι  δε νίκησαν. Η Κυβέρνηση Σαμαρά αντέχει ακόμη, γιατί ο λαός δεν είναι στους δρόμους και δεν μπορεί να είναι στους δρόμους με τέτοιες συνδικαλιστικές ηγεσίες. Πού  ακούστηκε ο μέχρι πρότινος πρόεδρος της ΓΣΣΕ  Παναγόπουλος  να συνομιλεί με την ΜΕΡΚΕΛ και να μη σηκώνονται και οι πέτρες; 
·      Οι συνταξιούχοι εκπαιδευτικοί  δεν μπορούν να είναι απόντες από τους αγώνες. Θέλουν να συμβάλουν με όλες τις δυνάμεις τους ώστε  να διαμορφωθούν οι συνθήκες, για  να απαλλαγούν από την πολιτική της τρόικας και να ανοίξει ο δρόμος για τη δικαίωση  των εργαζομένων και των συνταξιούχων που έχουν πληρώσει και πληρώνουν ακριβά  την υποχώρηση του εργατικού κινήματος σε παγκόσμιο επίπεδο.
·     Η Π.Ε.Σ.ΕΚ  θα είναι με πανό  στο Μουσείο, Πέμπτη ,27 ΝΟΕ,  ώρα 10.30.  Το  Δ.Σ καλεί τους συνταξιούχους  εκπαιδευτικούς   να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο.

                      
                      Από  το Δ.Σ  της  Π.Ε.Σ.ΕΚ




9 σχόλια:

  1. έχετε την εντύπωση, αγαπητοί συνάδελφοι, ότι θα σας ακούσει κανείς; Ή πιστεύετε ότι θα ιδρώσει το αυτί του Παναγόπουλου;έχετε βαθιά μεσάνυχτα, αν πιστεύετε ότι θα ανατραπεί η συνδικαλιστική γραφειοκρατία. Δεθυμάμαι χρονιά που να μη γινόταν μια 24ωρη απεργία το Δεκέμβρη πριν την κατάθεση του προϋπολογισμού.Για να ανατραπεί ο προϋπολογισμός; Τουλάχιστον να έλεγαν ότι αυτό γίνεται για διαμαρτυρία. Και να μετράμε τα κουκιά. Αγανακτώ όταν με καλούνε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ , μετά από τέτοια προδοσία. Μπορείτε να μου πείτε πόσες φορές πήγε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ στην χαλυβουργία. 9 μήνες απεργούσαν και ούτε μιά δήλωση συμπαράστασης. Και τολμάνε τώρα και μας καλούνε να κατέβουμε σε απεργία μαζί τους, ή σε συλλαλητήριο; Καμμία κυβέρνηση δε θα περνούσε μέτρα διάλυσης κοινωνικής ασφα΄λισης, δημόσιας υγείας, δημόσιας παιδείας χωρίς την ανοχή των κυβερνητικών συνδικαλιστών. Ο προηγούμενος πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ- ο κ. Τσικριτάς, συνάδελφός μου δάσκαλος , τι άφησε πίσω του; Πόσες φορές κατήγγειλε τον Γιωργάκη Παπανδρέου για τα μνημόνια που έφερε στη χώρα μας; Ποιος θυμάται τον πρόεδρο της ΑΔΕΔΥ; Με τι καρδιά να κατέβω στην απεργία της γσεε-αδεδυ;. Νομίζετε ότι έχουμε αντοχές μετά από αυτά που έχουμε πάθει;ή να βλέπουμε τους συνδικαλιστές της ΠΑΣΚ που λιβάνιζαν το πρώτο μνημόνιο, τώρα να τα καταγγέλουν όλα; Εντάξει να κατέβω στο ΜΟΥΣΕΊΟ και μετά θα ενωθούμε όλοι μαζί; εγώ με τον παναγόπουλο; Είχα αδελφό στην χαλυβουργία και με πονάει που πήγε σαν το σκυλί στο αμπέλι και η ΓΣΕΕ να συνομιλεί με τη ΜΕΡΚΕΛ. δεν αντέχω πια άλλο την κοροϊδία. Μπορεί να έρθω στο ΜΟΥΣΕΙΟ , μόνο και μόνο για να δείξουμε ότι δεν τρώμε κουτόχορτο. χρ.Πέραμα , δάσκαλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συνάδελφε από το Πέραμα κτύπησες φλέβα με το σχόλιό σου. Αναρωτιέμαι γιατί δεν απευθύνονται τα υψηλά συνδικαλιστικά στελέχη με ειλικρίνεια στο λαό. Να πουν με απλά λόγια ότι ο λαός καταστρέφεται ΄, η χώρα διαλύεται και με άισθημα ευθύνης να καλέσουν εργαζόμενους,άνεργους , συνταξιούχους σε ενότητα και σε απεργίες, συλλαλητήρια, εξέγερση για την ανατροπή της κυβέρνησης και για το διώξιμο της τρόικας. Τόση φιλοσοφία χρειάζεται να καταλάβει κανείς ότι με μια τουφεκιά , η κυβέρνηση δε συγκινείται; Δεν θέλουν ασφαλώς να καταλάβουν ότι όλοι οι επιβήτορες της πολιτικής ζωής, δημοσιογράφοι, οικονομολόγοι, μας βομβαρδίζουν καθημεριναότι δεν υπάρχει άλλη λύση. Και το κερασάκι στην τούρτα έρχονται να το προσθέσουν η αδεδυ και γσεε με μία ακόμη 24ωρη για τον προϋπολογισμό. Γιατί τόση κοροϊδία; Αγανακτώ γιατί επί 5 χρόνια δεν υπάρχει μία ενότητα όλων των θυμάτων της κυβερνοτρόικας, να βγούνε στουςδρόμους και να τους πετάξουν όλους στη θάλλασσα. Έχουν ή δεν έχουν ευθύνη οι συνδικαλιστικές μας ηγεσίες; Γιατί δεν αντιδράμε και ανεχόμαστε να κάνουν συλλαλητήρια με 500-1000 άτομα. Που ακούστηκε ο πρόεδρος της γσεε να συνομιλεί με την ΜΕΡΚΕΛ και να μην καταγγέλλεται από όλα τα σωματεία; Και από πάνω να μας καλεί κάθε δίμηνο σε μια 24ωρη απεργία; Πέστε μου συνάδελφοι, να κατέβω στο συλλαλητήριο, να φωνάξωτην Πέμπτη και μετά πότε άλλοτε; Ποια η στρατηγική του συνδικαλιστικού κινήματος ; έχει ή δεν έχει; Τι στόχο έχει; να φωνάζουμε όχι άλλες περικοπές και αυτές όπου νάναι έρχονται. Και μετά τι; άλλη μια 2ωρη, άλλο ένα συλλαλητήριο; Πέστε μου τι να κάνω την ΠΈΜΠΤΗ; Τί έχετε καταστρώσει; τι έχουν στο μυαλό τους η ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ; μπροστά μου υπάρχει τοίχος ή πολλά τείχη. νέος συνταξιούχος. Δυστυχώς δεν ήρθα στη Γ.Σ, τώρα σας έμαθα και διάβασα για εφαπαξ κλπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Την πέμπτη, αν έχει, 500.000.-1.000.000, τότε τι θα κάνει ο Αδωνις; Η κυβέρνηση; Το αμφισβητείτε .οτι μπορεί να γίνει και αυτό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "H ΓΣΕΕ αντιδρώντας στη δογματική εμμονή κυβέρνησης και τρόικας στις πολιτικές λιτότητας και φοροεπιδρομών που συνεχίζονται μέσα και από τον νέο προϋπολογισμό, πραγματοποιεί μαζί με την ΑΔΕΔΥ 24ωρη Γενική απεργία την Πέμπτη 27 Νοεμβρίου και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 11 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος." Από την ανακοίνωση της ΓΣΕΕ φαίνεται ότι κυβέρνηση εμμένει δογματικά στην εφαρμογή της πολιτικής της τρόικας. Θα ήθελα να πληροφορηθώ από το σωματείο μου αν η κυβέρνηση της Ε.Ε θα μπορούσε να μην εμμένει τόσο δογματικά. Από τις ανακοινώσεις φαίνεται ότι περιμένουν οι συνδικαλιστικές ανακοινώσεις αύριο η συμμετοχή να είναι ανάλογη της εξαθλίωσης του λαού. Το εύχομαι ,αλλά προσωπικά δεν τοπιστεύω αγαπητοί συνάδελφοι, γιατί απλούστατα η πολιτική της ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ μέχρι τώρα είναι μια απεργιούλα για υπενθύμση της αντίθεσής μας στα μνημονιακά μέτρα. ΕΔώπρόκειται για μεσαίωνας, για επιστροφή των εργαζομένων στα πρώτα χρόνια της βιομηχανικής επανάστασης. Ε΄χει καταργηθεί το 8ωρο, η ασφάλιση των εργαζομένων , δουλεύουν με 2 ευρώ την ώρα καιμάλιστα έναντι, οι οικοδόμοι εκλιπαρούν για μεροκόματο 10 ευρώ όλη την ημέρα παρακαλώ, οι συνταξιούχοι τρέχουν στις λαϊκές για να αρπάξουν ότι προλάβουν στις 3.00μμ, σε λίγο θα έρθουν στα χέρια με τους πακιστανούς εξαθλιωμένους για ένα σάπιο μήλο στη λαϊκή, και μας καλούνε αύριο για μια 24ωρη απεργία. Γιατί να μην εμμένει δογματικά η κυβέρνηση στη λιτότητα. Εδώ πρόκειται για μια βαθιά πολιτική του συστήματος που επιδιώκει να στα πάρει όλα και εξαθλιωμένος να δουλεύεις για ένα ευρώ την ημέρα. Το σύστημα ζηλεύει τη ζωή των κινέζων, πακιστανών, ταϋλανδών, αφρικανών εργαζομένων και αποφάσισε βίαια να μας οδηγηήσει εκεί. Και εμείς περιμένουμε αύριο με την 24ωρη να ταρακουνήσουμε το σύστημα, την κυβέρνηση Σαμαρά , που απολαμβάνει της ασυλίας του Βενιζέλου . Έλεος ! Η σαπίλα του συστήματος θα φύγει με την αντίδραση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ ΠΟΥ ΔΕ ΔΙΆΒΑΣΑ ΠΟΥΘΕΝΑ ότι μπαίνει εδώ και τώρα ανατροπή αυτής της πολιτικής και ΄της κυβέρνησης με αγώνα μέχρις εσχάτων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μήπως η θέση της ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ καθορίζεται και από τη συμμετοχή του κόσμου. Αν πηγαίνουν στα συλλαλητήρια 500 άτομα, τι μπορούν παραπάνω να κάνουν; Δεν πρέπει στην κριτική μας να παίρνουμε υπόψη και αυτή την παράμετρο; Στην ανακοίνωση του σωματείου αυτή η παράμετρος απουσιάζει. Μία ένσταση εκφράζω. συνταξιούχος δάσκαλος από Μέγαρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Oταν η τρομοκρατία της απόλυσης σκεπάζει κάθε χώρο δουλειάς.
    Όταν σκέφτεσαι και το τελευταίο ευρώ που θα σου κόψουν από την απεργία
    Όταν κάνεις παράσταση διαμαρτυρίας και σε συλλαμβάνουν για κατάληψη γραφείων
    Όταν κατεβαίνεις μαζικά στους δρόμους και σε ξυλοφορτώνουν και σε ψεκάζουν
    Όταν αν καταφέρεις τελικά να απεργήσεις μαζικά, σε βγάζουν παράνομο και καταχρηστικό και τελικά σε επιστρατεύουν
    ΤΟΤΕ
    Είναι το λιγότερο ύποπτο γιατί κάτι συνδικαλισταράδες δεκαετιών δεν τολμούν να γκρεμίσουν το υπάρχον διαπλεκόμενο συνδικαλιστικό κίνημα ,να το απονομιματοποιήσουν αντί να προσπαθούν να το καθάρουν και να εμφανίσουν το παλιό σαν νέο.
    Εδώ ταρακουνήθηκε όλο το πολικό σύστημα.
    Το συνδικαλιστικό όμως δυστυχώς έμεινε στα ίδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ο συνάδελφος από τα Μέγαρα θέτει ένα πρόβλημα: Σαν συγκοινωνούντα δοχεία ο λαός φταίει που δεν απεργεί και έτσι η ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ δεν έχουν κόσμο στα συλλαλητήρια. Αν η μνήμη δεν με απατά, οι πρώτες απεργίες εναντίον των μνημονίων έδωσαν συλλαλητήρια 500.000 και πάνω. Η αστυνομία έπνιξε τους απεργούς στα δακρυγόνα, έγινε προβοκάτσια και κάηκαν 3 άνθρωποι μέσα σε τράπεζα στην Σταδίου, έγιναν κλαδικές απεργίες με υψηλά ποσοστά, έκλεισαν με επιστρατεύσεις και η ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ μόκο. όταν το κράτος επιστρατεύει και δεν βγαίνεις μπροστά να υπερασπιστείς τηναπεργία με κίνδυνο να πας φυλακή , το παιγνίδι το έχεις χάσει. Να μην επαναφέρω την αίσχιστη συμπεριφορά της ΓΣΕΕ απέναντι στους απεργούς της Ελληνικής Χαλυβουργίας. Επί 9 μήνες μόνοι και ερημοι. Και μετά με καλούνε να πάω μαζί τους σε συλλαλητήριο. Με ποια ψυχική δύναμη θα αντέξω να τους δω. Το κράτος σου κόβει τα δώρα, σου καταργεί το 8ωρο, σου καταργεί τις κλαδικές συμβάσεις, σε πάει 100 χρόνια πίσω, σου μειώνει μισθούς και συντάξεις , οι εργοδότες κάνουν 8 μήνες να σε πληρώσουν και σου δίνουν 100 ευρώ έναντι και μετά κάνουν τα συνδικάτα μια 24ωρη απεργία. Για να σώσουν τι;Για να διαναρτυρηθείς. Χέστηκε η φοράδα στ' αλώνι λένε στο χωριό μου. Νεοδιόριστοι συνάδελφοι παίρνουν 600 ευρώ και ο υπουργός παιδείας τους στέλνει να τρώνε στις στρατιωτικές λέσχες. Με τέτοιο εξευτελισμό, τι περιμένεις με μια 24ωρη απεργία; Να συνέλθειτο υπουργικό συμβούλιο και από ευαισθησία ο Βενιζέλος να ικανοποιήσει τα αιτήματα των εργαζομένων; Εδώ έχουμε πόλεμο από τη μερια της κυβέρνησης και τα συνδικάτα έπρεπε να κηρύξουν πόλεμο κατα της κυβέρνησης , κατά της τρόικας . Διαφορετικά το παιγνίδι το έχουμε χάσει. Και όλοι οι εργαζόμενοι έχουν παραδοθεί στη μοίρα τους. μένω απέναντι από ένα μεγάλο Δημοτικό σχολείο και σήμερα λειτούργησε. Εγώ δε θα πήγαινα σχολείο, αλλά αυτό δεν αλλάζει τη φορά των πραγμάτων. Στέλνουν τους νέους στα σκλαβοπάζαρα του πιο άγριου καπιταλισμού με 12-14 ώρες δουλειάς καιεμείς αναρωτιόμαστε αν έχουμε ευθύνη που η ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ δεν έχουν από κάτω στρατό για να λιβανίζει τον Παναγόπουλο. Έλεος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. παρακολουθώ με ενδιαφέρον τα σχόλια των συναδέλφων, γιατί πιστεύω ότι αποπνέουν ένα προσωπικό βίωμα και επομένως είναι αληθινά, άσχετα αν σε κάποια έχω διαφωνίες. Και τώρα για την ταμπακιέρα, όπως τα βιώνωεγώ. Πέντε χρόνια σκληρής λιτότητας, εφαρμογής των μνημονίων. Τι απέτρεψαν οι συνδικαλιστικές ηγεσίες ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ; Αν έσωσαν κάτι, αν απέτρεψαν κάποια εφαρμογή των μνημονίων, εγώ θα δικαίωνα και την ΑΔΕΔΥ και τη ΓΣΕΕ. Αλλά η απάντηση είναι δυστυχώς τίποτα. Η κυβέρνηση αυτή τη στιγμή δε νιώθει ότι απειλείται από τους αγώνες των εργαζομένων.Για σκεφθείτε να έβγαιναν και να μας καλούσαν να μην πληρώσουμε π.χ τον ΕΝΦΙΑ, σε μια παλλαϊκή αντίδραση ενάντια στην πολιτική της τρόικας , σαν μέρος μιας γενικότερης αντίστασης και να οργάνωναν τον αγώνα εναντίον των κατασχέσεων. Είδατε τέτοια αντίσταση; Βλέπετε αυτή τη στιγμή διάθεσης αντίστασης και αντ'ιδρασης σε κάθε απόφαση καταλήστευσης του λαού; Εγώ δε βλέπω.Δεν μηδενίζω τους αγώνες και για λόγους ιδεολογικούς, αλλά εδώ μιλάμε για πολιτική απόφαση εκ μέρους της κυβέρνησης και της Ε.Ε βίαιης φτωχοποίησης και εξαθλίωσης του λαού .Αν κάποιος πιστεύει ότι ότι η αντίδραση της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ είναι ανάλογη της επιδρομής εναντίον μας , είναι ευτυχής. Και μια πρόταση στο σωματείο μας από ενα φίλο σας και συνάδελφο από Θεσσαλονίκη: Δημοσιεύτηκε ένα άρθρο ενός παλιού προέδρου της ΟΛΜΕ , του Λαέρτη Τανακίδη, στον Αγγελιοφόρο της Θεσσαλονίκης και κυκλοφορεί σε πολά site. Aν θέλετε , να το δημοσιεύσετε, για να δείτε σε τι ζούγκλα έχουν οδηγήσει τους εργαζόμενους.. Ευχαριστώ. Φιλιά και χαιρετισμούς από Θεσσαλονίκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστουμε για το σχολιο σας. Κάθε παρέμβαση του συν. Τανακίδη Λαέρτη είναι για εμάς καλοδεχόυμενη.

      Διαγραφή