ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΕ.
Η Π.Ε.Σ.ΕΚ σε έχει ΑΝΑΓΚΗ και την έχεις ΑΝΑΓΚΗ. Από την πενιχρή σύνταξή σου ενίσχυσε την Ένωση. Γράψου στο σωματείο και ενημέρωσε και άλλους για την λειτουργία του. Κατέβασε την Αίτηση εγγραφής και ενημέρωσε μας με όποιον τρόπο σε εξυπηρετεί.
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ

menu

.

Print Friendly and PDF

Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014

ΑΥΤΑ ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΦΑΠΑΞ

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν, θα ενισχυθούν με 420.000.000 ευρώ φορείς πρόνοιας του Δημοσίου, των ΔΕΚΟ, του ιδιωτικού τομέα, του ΝΑΤ, καθώς επίσης και τα μετοχικά ταμεία των στρατιωτικών.

Η μερίδα του λέοντος από αυτό το πόσο, δηλαδή περί τα 260.000.000 ευρώ, θα κατευθυνθούν στο Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων και έγκυρες πληροφορίες θέλουν ότι εντός του Νοεμβρίου θα πληρωθούν περίπου 2.500 δικαιούχοι, οι οποίοι θα έπαιρναν το εφάπαξ τους ως τα τέλη Ιανουαρίου του 2015.

Παράλληλα στη λίστα πληρωμής προστίθενται άλλοι 9.100 υπάλληλοι, οι οποίοι αποχώρησαν ως και τον Αύγουστο του 2013 και πήραν σύνταξη μέχρι και τις 5 Φεβρουαρίου του 2014.

Στα Ταμεία Πρόνοιας των ΔΕΚΟ θα δοθούν 25.000.000 ευρώ, με 20.000.000 θα ενισχυθούν τα Ταμεία Πρόνοιας των στρατιωτικών και άλλα 50.000.000 ευρώ θα διατεθούν για την πληρωμή των εφάπαξ στα Ταμεία Πρόνοιας του ιδιωτικού τομέα, του Εμπορικού Ναυτικού (ΤΠΕΝ).

Από τα 420.000.000 ευρώ που ενέκρινε το ΥΠΟΙΚ, θα διατεθούν τα 355.000.000 ευρώ, ενώ τα υπόλοιπα 65.000.000 ευρώ θα καλύψουν τις υποχρεώσεις του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων (ΜΤΠΥ), για την πληρωμή καθυστερούμενων μερισμάτων σε περισσότερους από 30.000 συνταξιούχους του Δημοσίου.

Το πιθανότερο είναι ότι αυτή η κρατική επιχορήγηση είναι και η τελευταία, καθώς από το 2015 και με την εφαρμογή του νέου μαθηματικού τύπου, όλοι οι φορείς πρόνοιας θα πληρώνουν ανάλογα με τα έσοδα τους και τον αριθμό των ασφαλισμένων που βγαίνουν στη σύνταξη και διεκδικούν εφάπαξ.

Με δεδομένο ότι στο ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων έχουν προστεθεί 18.000 νέες απαιτήσεις για εφάπαξ και οι αντοχές του επαρκούν για 8.000 με 9.000 ασφαλισμένους, για να δοθεί εφάπαξ και στις 18.000 θα πρέπει να γίνουν μεγάλες μειώσεις.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο «Ελεύθερος Τύπος», αναμένεται μεγάλο κραχ στα εφάπαξ και η μόνη λύση για την ανακοπή του είναι η μείωση των αθρόων συνταξιοδοτήσεων- αν και αυτό θεωρείται αδύνατο.

Στο υπουργείο Εργασίας εξετάζουν εναλλακτικά σενάρια, προκειμένου να μετριαστούν οι διαφαινόμενες περικοπές.

Ένα από τα υπό σκέψη μέτρα που επανέρχεται στο τραπέζι, είναι μια μικρή αναδρομική μείωση των συντάξεων όσων πήραν εφάπαξ πριν αρχίσουν να επιβάλλονται οι περικοπές.
ΠΗΓΗ:  capital.gr


Πηγή:www.capital.gr

3 σχόλια:

  1. Για ακόμα μια φορά το ίδιο κόλπο από το σύστημα.
    Καποιοι θα πουν ότι αυτό είναι πιο δίκαιο.
    Θα μας βάλουν να σφαχτούμε μεταξύ μας και αυτοί να γλεντάνε.
    Το σύστημα τους σάπισε και κακοφορμίζει.
    Αξίζει να κάνουμε κάποιες θυσίες για να τους τελειώσουμε .
    Δυστυχώς καταλάβαμε ότι δεν υπάρχουν ημίμετρα .
    Πρέπει να διαλέξουμε στρατόπεδο με όσους κινδύνους αυτό εγκυμονεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΝΕΟ ΚΟΛΠΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΜΕΙΩΜΕΝΟ ΕΦΑΠΑΞ. ΔΙΝΟΥΝ ΜΟΝΟ ΤΟ ΚΑΘΑΡΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΕΞΑΓΟΡΑΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕΤΑ ΕΝΣΤΑΣΗ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. επειδή νιώθω ενοχές που πήρα ολόκληρο το εφαπαξ, καλό είναι να ψάξουν να βρουν που το σκόρπισα και να αρχίσουν να μου τα παίρνουν. Για να βοηθ'ησω τις ελεγκτικές αρχές , μόλις το πήρα (58.000) ευρώ , αγόρασα αμόλογα δημοσίου, με την υπερεγγύηση του δημοσίου.Η πιο σίγουρη επένδυση, σύμφωνα με τις διαφημίσεις του υπουργείου οικονομικών. Τον Μάρτη του2012 μου κόυρεψαν το 56% και τα υπόλοιπα μου τα έκαναν νέα ομόλογα δημοσίου με εξόφληση μετά από 30 χρόνια. Προσφέρω στο ταμείο πρόνοιας 20.000 ευρώ είτε από αυτά που μου κούρεψαν , είτε από τα νέα ομόλογα. Το σωματείο να μεταφέρει την πρόταση στον κ. Βενιζέλο. Αυτός έχει φίλοτον Τραπεζίτη Λαυρεντιάδη που ξέρει να αξιοποιεί τα χρήματα. Γι' αυτό το δημόσιο έδωσε στην τράπεζά του 860.000.000ευρώ , για να καλύψει τους μαλάκες καταθέτες. Εγώ βέβαια τους ξεπέρασα ΄γιατί έγινα επενδυτής με την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου. Χ.Τ

    ΑπάντησηΔιαγραφή