ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΕ.
Η Π.Ε.Σ.ΕΚ σε έχει ΑΝΑΓΚΗ και την έχεις ΑΝΑΓΚΗ. Από την πενιχρή σύνταξή σου ενίσχυσε την Ένωση. Γράψου στο σωματείο και ενημέρωσε και άλλους για την λειτουργία του. Κατέβασε την Αίτηση εγγραφής και ενημέρωσε μας με όποιον τρόπο σε εξυπηρετεί.
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ

menu

.

Print Friendly and PDF

Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2014

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ



ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ  ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ       (Π.Ε.Σ.ΕΚ)
http://syntaxekpedeftikoi.blogspot.com/,  mail:   syntaxekpedeftikoi@gmail.com                           Αθήνα 11.10.2014

             Ενημερωτικό  σημείωμα   για τις προσφυγές
Επειδή  πολλοί  συνάδελφοι,  μέσω του site και τηλεφωνικά, ερωτούν τι γίνεται με τις προσφυγές τους, όταν το ΣΤΕ έχει αποφανθεί αρνητικά , σας γνωρίζουμε ότι:
1.       Σχετικά με τις προσφυγές για τα 176€ που στην Αθήνα εκδικάζονται για πρώτη φορά στα Πρωτοδικεία την εποχή αυτή , το ΣΤΕ έχει  αποφανθεί αρνητικά, όταν εκδίκαζε την υπόθεση επί της προσφυγής των δικαστικών Υπαλλήλων. Μετά την απόφαση αυτή η συζήτηση στα Πρωτοδικεία έχει διαδικαστικό χαρακτήρα και με συνοπτικές  διαδικασίες, χωρίς να καλούνται οι προσφεύγοντες και μάλιστα ούτε οι δικηγόροι,  οι προσφυγές απορρίπτονται.
2.     Το ίδιο θα συμβεί και με τις προσφυγές των συνταξιούχων εκπαιδευτικών για το ΕΦΑΠΑΞ. Είναι συνήθης τακτική , όταν υπάρχει αρνητική απόφαση του ΣΤΕ, να γίνεται νωρίτερα η εκδίκαση και με συνοπτικές διαδικασίες  οι υποθέσεις να μπαίνουν στο αρχείο. Σημειωτέον ότι οι προσφυγές στο διοικητικό πρωτοδικείο Αθηνών για το ΕΦΑΠΑΞ, έχουν προσδιοριστεί μετά από 6 χρόνια. Είναι ενδεχόμενο, μετά την απόφαση του ΣΤΕ,  να γίνει η  εκδίκαση   νωρίτερα και να  τεθούν οι προσφυγές στο αρχείο.
3.     Σχετικά με τυχόν προσφυγή στο Ευρωπαϊκό δικαστήριο, το  Δ. Σ  της  Π.Ε.Σ.ΕΚ  ενημέρωσε  τους συναδέλφους για την απόφαση  επί της προσφυγής της ΑΔΕΔΥ, την οποία απέρριψε βασιζόμενο στην απορριπτική απόφαση του ΣΤΕ. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Ευρωπαϊκό δικαστήριο στην απόφασή του αναγνωρίζει το δικαίωμα στα κράτη να ρυθμίζουν κατά το δοκούν τα δημοσιονομικά τους προβλήματα. Επί της ουσίας το Ευρωπαϊκό δικαστήριο που είναι θεματοφύλακας των αποφάσεων της Ε. Ε, κατά τη γνώμη μας,  είναι αδύνατον να ακυρώσει αποφάσεις  της Ε.Ε  και της τρόικας, την πιστή εφαρμογή  των οποίων ελέγχει αν εφαρμόζουν τα κράτη μέλη.
4.     Το Δ.Σ της Π.Ε.Σ.ΕΚ παρά την αυστηρή κριτική που δέχθηκε, γιατί ήταν πολύ διστακτικό να εναποθέσει τις ελπίδες του για τις ληστρικές περικοπές στα  δικαστήρια, προσπάθησε από την πρώτη στιγμή να επιλέξει την οδό της μη διαγραφής των διεκδικήσεών μας, για να κερδίσουμε χρόνο, περιμένοντας  την πρότυπη-πιλοτική δίκη του ΣΤΕ, για να μην υποβληθούν οι συνάδελφοι σε άσκοπες δαπάνες.  Το Δ. Σ  είχε λάβει υπόψη του ότι το ΣΤΕ, σε προσφυγή του Δικηγορικού συλλόγου Αθηνών για τις πρώτες περικοπές, τις είχε χαρακτηρίσει συνταγματικά νόμιμες.  Κριτήριο  για τις αποφάσεις του Δ.Σ της Π.Ε.Σ.ΕΚ ήταν   το συμφέρον των συναδέλφων   και η αποφυγή της άσκοπης ταλαιπωρίας.
5.     Η δικαίωση των συναδέλφων μπορεί επιτευχθεί μόνο μέσα από τον ανυποχώρητο αγώνα για την ανατροπή της πολιτικής της τρόικας , που έχει καταδικάσει τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους σε εξαθλίωση. Το Δ. Σ προς αυτή την κατεύθυνση  αγωνίζεται για την ενότητα των εργαζομένων και συνταξιούχων για την ανατροπή της εφαρμοζόμενης πολιτικής.

                        Το   Δ.Σ  της Π.Ε.Σ.ΕΚ

9 σχόλια:

  1. "Φέξε μου και γλύστρησα"

    Οι δικαστικοί όμως βολεύτηκαν μια χαρά
    Οι στρατιωτικοί αποκαθίστανται
    Οι εκπαιδευτικοί μια ζωή υπόθεση "φλογέρα'
    Όπως μας διδασκει το παρακάτω ανεκδοτο, για εκείνη την μπάντα των μουσικών που όταν έπαιξε στο γιο του σουλτάνου (που είχε κατάθλιψη) και ευχαριστήθηκε και αγαλίασε η ψυχή του κι αυτός διέταξε να γεμίσουν τα όργανά τους με φλουριά όταν όμως στο τραγούδι το "πρώτο βιολί" ήταν πάντα η φλογέρα του εκπαιδευτικού με τη γλυκια της μελωδία...
    Πώς να γεμίσει όμως η φλογέρα;Δε χώραγε τίποτα.Ούτε μία λίρα Ενώ, τα κλαρίνα ,οι κιθάρες τα βιολιά,τα κόντρα μπάσα,τύμπανα,τρομπόνια κλπ γέμισαν λίρες μέχρι απάνω. Και όταν στο τέλος ο εκπαιδευικός αρνήθηκε να παίξει και το τραγούδι φυσικά δεν πήγε καλά,ο σουλτάνος της ιστορίας διέταξε τα όργανα να μπουν στον.κ..... των μουσικών ..Ποιος την πάτησε;Πάλι ο εκπαιδευτικός...Μια ζωή... 36 χρόνια τα είδαμε και συνεχίζουμε να τα βλέπουμε..
    Ο ελπίζων γέροντας,αποθνήσκει χέζοντας.
    pankos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ συνάδελφε σε αρκετά από όσα γραφείς εκτός από τη λαϊκή ρήση.
      Όσοι βιάστηκαν να βγάλουν τα φτυάρια θα πρέπει να τα βάλουν στην άκρη .
      Δεν ξοφλήσαμε κουφάλες νεκροθάφτες.

      Διαγραφή
  2. συνάδελφε , πετυχημένο το σχόλιό σου, Ας μην τρέφουμε αυταπάτες. Οι δάσκαλοι δεν είναι αστυνομικοί και η υπηρεσία τους είναι άχρηστη σήμερα για το κράτος ή το σύστημα. Γι' αυτό χάνουν στα δικαστήρια και κερδίζουν οι ένστολοι και οι δικαστικοί. Ο σκληρός πυρήνας του κράτους. Εύστοχος ο χαρακτηρισμός , ίσως πιο εύστοχος οι στυλοβάτες. δυστυχώς έκανα και εγώ αγωγή στο διοικητικό πρωτοδικείο και ταυτόχρονα πλήρωσα για την προσφυγή στο συμβούλιο επικρατείας. Αυταπάτες, θυμός, λίγο απ' όλα. ίσως να είχαν κάποιο δίκιο οι δισταγμοί του σωματείου μας που συνιστούσε υπομονή μέχρι να βγάλει΄απόφαση το ΣΤΕ. πάντα ριγμένοι. θα γυρίσει και ο τροχός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όταν γυρίσει ο τροχός, αν γυρίσει- γιατί ελπίδα δεν φαίνεται- εμείς δε θα υπάρχουμε.Γι' αυτό κάποιοι από εμάς- μάλλον πολύ κακώς- εναποθέσαμε τις ελπίδες στα δικαστήρια ήκαλύτερα στην ανεξάρτητη δικαιοσύνη. Ζητάω συγνώμη γιατί είχα θυμώσει με το σωματείο μας που δε συνηγορούσε για προσφυγές στην ελληνική δικαιοσύνη. Η ανακοίνωση είναι πολυ διαφωτιστική, αλλά όταν είσαι καμένος , κάπου πιάνεσαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με το νόμο των πιθανοτήτων έχουμε πιο πολλές πιθανότητες να πέσουμε απ΄τον τέταρτο όροφο και να σωθούμε,(βλέπε Ζαχόπουλος)παρά να περιμένουμε τον τροχό της τύχης να κερδίσουμε..Αστα αδέρφια..και όσο για τους αγώνες τα "είδα όλα" στα 36 χρόνια που υπηρέτησα.Λύσεις δεν υπάρχουν δυστυχώς..Περιμένουμε το "παραμύθι" του κάθε επίδοξου πολιτικάντη μήπως....μας πετάξει κάποιο κόκαλο για να πάρει την ψήφο μας.και ελπίζουμε και ελπίζουμε και....αιωνία η μνήμη..
      pankakos

      Διαγραφή
    2. Με το νόμο των πιθανοτήτων πιάστηκε στα πράσσα ο Ζαχόπουλος( δε με συμφέρει- γιατί θα καώ και εγώ) και με τον ίδιο νόμο ελπίζουμε σε κάποια δικαίωση. Τι θέλετε να κάνουμε. Είναι μέσα στην ανθρώπινη φύση η ελπίδα. ίσως από αδυναμία να δούμε πιο μακριά,να ελπίζουμε σε κάτι αδύνατο, όπως φαίνεται τώρα, στα δικαστήρια, στην ανεξάρτητη δικαιοσύνη. έτσι μας μάθανε και αυτο διδάσκονται οι μαθητές στο λύκειο. Αςπούνε καθαρά ότι η δικαιοσύνη είναι όργανο του συστήματος ή της εκάστοτε κυβέρνησης, και εμείς θα ησυχάσουμε ή τουλάχιστον δε θα δίνουμε τα ακριβοθώρητα ευρώ μας.

      Διαγραφή
    3. YΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΗ Η ΛΥΣΗ. ΔΙΑΒΑΣΤΕ.

      ΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥ!!!

      ΕΝΗΜΕΡΩΣΑ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΜΟΥ
      ΠΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΩ ΜΕ ΤΗΝ
      ΣΥΝΤΑΞΗ, ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΩ ΕΝΑ
      ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ ΜΕ ΙΑΤΡΙΚΗ
      ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΠΟΥ ΝΑ ΜΟΥ
      ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΝΑ ΖΩ ΜΕ ΤΗΝ
      ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΟΥ...

      ΩΣ ΕΚ ΤΟΥΤΟΥ, ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΑ
      ΣΤΗΝ ΝΟΤΙΑ ΑΣΙΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΩ ΤΑ
      ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΟΥ ΜΕ
      ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΠΡΙΝ
      ΠΕΘΑΝΩ!!

      Διαγραφή
  4. Οι εκπαιδευτικοί μια ζωή "υποθεση φλογέρα" . Δυστυχώς έτσι. Φταίει ο συνδικαλισμός που σε επίπεδο ΑΔΕΔΥ-ΓΣΕΕείναι στυλοβάτες της κυβερνητικής πολιτικής; Φταίει ότι είμαστε πολλοί; ή ότι έχει γίνει αποκαθήλωση της γνώσης και το σύστημα απαιτεί μόνο ειδίκευση;πάντως αιτία υπάρχει και η παιδεία έχει πάει κατά διαβόλου. Από κοντά και οι συνταξιούχοι εκπαιδευτικοί και μή. Είμαστε θύματα όλοι. Αλλά δεν το καταλαβαίνουμε όλοι , γι΄αυτό ......φλογέρα όλοι. Καληνύχτα σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μια και πήρα αφορμή από τον συνάδελφο που μετακόμισε στη Νότια Ασία, πληροφορώ τους συναδέλφους μέσω της ενημερωτικής αυτής στήλης ότι εδώ και ένα χρόνο διαμένω στα Σκόπια ,γιατί μόνο εδώ μπορώ να ζήσω με τη σύνταξή μου. Δεν είμαι μόνος, υ΄παρχουν και άλλοι. και ο αριθμός αυξάνεται. ΔΥΣΤΥΧΏς ΑΥΤΉ ΕΊΝΑΙ Η ΑΛΉΘΕΙΑ. Δεν γράφω το όνομά μου μήπως το κράτος μου κόψει τη σύνταξη, γιατί επέλεξα ττα Σκόπια για να ζήσω. ενοίκιο 120 $ 63 τ.μ. ΚΑΙ ΟΙ ΝΈΟΙ και οι συνταξιούχοι ρίχνουν μαύρη πέτρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή