ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΕ.
Η Π.Ε.Σ.ΕΚ σε έχει ΑΝΑΓΚΗ και την έχεις ΑΝΑΓΚΗ. Από την πενιχρή σύνταξή σου ενίσχυσε την Ένωση. Γράψου στο σωματείο και ενημέρωσε και άλλους για την λειτουργία του. Κατέβασε την Αίτηση εγγραφής και ενημέρωσε μας με όποιον τρόπο σε εξυπηρετεί.
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ

menu

.

Print Friendly and PDF

Πέμπτη 14 Αυγούστου 2014

ΝΕΑ ΛΗΣΤΕΙΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ




ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ  ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ   (Π.Ε.Σ.ΕΚ)
      http://syntaxekpedeftikoi.blogspot.com/,   mail:  syntaxekpedeftikoi@gmail.com                                    Αθήνα 8.8.2014
                         Νέα  ληστεία   σε βάρος των συνταξιούχων
·         Μετά τη μείωση του  ΕΤΕΑ (πρώην  ΤΕΑΔΥ) κατά 5,2%, μετά τη μείωση της κύριας σύνταξης, ΕΤΕΑ και ΜΤΠΥ λόγω αύξησης  της  παρακράτησης του φόρου (30/7), η κυβέρνηση έβαλε και  νέο χαράτσι στους νέους συνταξιούχους: Με εγκύκλιό του   το ΥΠΟΙ (αρ.πρ. Δ30Β4002507ΕΞ20,   17.4.2014, ΚΕ.Π.Υ.Ο) ενεργοποιεί  νόμο που είχε ψηφιστεί στις 23  Ιουλίου 2013 ( ΦΕΚ  Α-167, άρθρο  60, παρ.5), σύμφωνα με τον οποίο  «στα εισοδήματα από μισθωτή εργασία και συντάξεις που καταβάλλονται αναδρομικά, διενεργείται παρακράτηση με συντελεστή 20% στο καταβαλλόμενο ποσό ανεξάρτητα από το έτος στο οποίο  ανάγονται για να φορολογηθούν τα εισοδήματα αυτά».
·          Έτσι οι συνάδελφοι που παίρνουν τη σύνταξή τους με καθυστέρηση  10-12 μηνών, από τον Ιούνιο  πληρώνουν χαράτσι στα αναδρομικά που δικαιούνται 20% επί του αρχικού ποσού  και μετά αφαιρείται το ποσό της προκαταβολής που έχουν πάρει. Το ποσό που παίρνουν τελικά ως αναδρομικά είναι ψίχουλα. Για την καθυστέρηση οι συνάδελφοι πληρώνουν το κράτος που ευθύνεται για την καθυστέρηση απονομής της σύνταξης. Δε χρειάζεται να υπενθυμίσουμε την ανακοίνωση με πανηγυρικό τρόπο, πριν ένα χρόνο, από τα ΜΜΕ ότι οι συνταξιούχοι θα παίρνουν τη σύνταξή τους  μέσα σε ένα εξάμηνο, αλλά από τον πρώτο μήνα θα παίρνουν το 50% της σύνταξής τους. Ξέχασαν να τους ενημερώσουν ότι το 6μηνο έγινε χρόνος και ότι το άλλο 50%  σχεδόν θα παρακρατείται, επειδή…….θα έπαιρναν πολλά ως αναδρομικά μετά από ένα χρόνο.
·         Οι κρατήσεις για υγειονομική περίθαλψη και οι περικοπές με βάση τους μνημονιακούς νόμους γίνονται επί του αρχικού ποσού της σύνταξης.
·         Είναι φανερό ότι η πολιτική της κυβέρνησης αποβλέπει στην εξόντωση του λαού και στην εξυπηρέτηση της τρόικας. Δε νομίζουμε ότι αρκεί εκ μέρους  μας μόνο μια φραστική καταδίκη της ανάλγητης αυτής της πολιτικής. Απαιτείται συντονισμένος αγώνας για την ανατροπή  της πολιτικής της ΕΕ  και ΔΝΤ. Διαφορετικά θα οδηγηθούμε στη σύνταξη προνοιακού χαρακτήρα των 360 €. Είναι θέμα χρόνου να υλοποιήσει η συγκυβέρνηση  και αυτή τη διάταξη  που η ίδια έχει ψηφίσει.
·         Επίσης δε νομίζουμε ότι πρέπει να προστρέξουμε πάλι στη δικαιοσύνη μετά την τελευταία απόφαση του ΣΤΕ για τα μέλη  ΔΕΠ, σύμφωνα με την οποία  «το ΣΤΕ δέχεται  ότι οι μειώσεις έγιναν για λόγους δημοσίου συμφέροντος εξαιτίας της μεγάλης οικονομικής κρίσης.   ……..όμως ο χαρακτηρισμός  ως δημοσίων  λειτουργών  και η υποχρέωση ιδιαίτερης  μισθολογικής μεταχείρισης δεν επιβάλλει  τη μισθολογική εξομοίωσή τους  με τους δικαστικούς λειτουργούς  ή άλλες κατηγορίες  συνδεδεμένες με τον πυρήνα της κρατικής εξουσίας».

                          Για την Π.Ε.Σ.ΕΚ
   Ο πρόεδρος                                Η  Γ. Γραμματέας

Τάσος Σταυρόπουλος                      Πόπη Μαζοκόπου
                         


14 σχόλια:

  1. Συνάδελφοι, αυτό που συνέβη νομίζω ότι είναι το ποτήρι που έχει ξεχειλίσει. περίμενα από τον Ιούλιο του 2013 τη σύνταξή μου και περίμενα με τα αναδρομικά να πληρώσω την εφορία 2 χρόνων, που χρωστάω. Άντί 6.500 ευρώ που περίμενα πήρα 2.500 περίπου. Δεν καταλαβαίνω πως γίνονται οι κρατήσεις όλες επί των ακαθαρίστων. Και η παρακράτηση, και η υγειονομική, και οι γαμημένες μνημονιακές κρατήσεις. Ποια είναι η νομιμότητα της παρακράτησης, όταν γι΄αυτήν την καθυστέρηση ενός έτους δεν φταίω εγώ. Φταίει ο ανόητος προϊστάμενος της Ανατ.Αττικής που μας έστειλε τα δικαιολογητικά για τη σύνταξη με καθυστέρηση 2 μηνών και μετά το κράτος που μας ξεγέλασε με την προκαταβολή του 50% της σύνταξης, για να μας τιμωρήσει με τα αναδρομικά. Αν και δεν είσθε υπέρ των προσφυγών, θέλω να εξετάσετε την περίπτωση της προσφυγής. Παρακράτηση είχαν οι έκτακτες αμοιβές , επειδή δεν μπορούσαν να φορολογηθούν με την κλίμακα. Εδώ πρόκειται για σύνταξη και όχι για έκτακτη αμοιβή. Θέλω να εξετάσετε, σας παρακαλώ, τη δικαστική προσφυγή. Αν τους αφήσουμε έτσι , δε τους σταματάει τίποτα. Θα μας μάρουν και τα σώβρακα. Θέλω επίσης να καταγγείλω ότι οι συνάδελφοι της γειτονικής διεύθυνσης (Χαλάνδρι) , που έφυγαν την ίδια ημερομηνία με εμένα, πήραν τη σύνταξή τους 2 μήνες νωρίτερα, γιατί η εκεί διεύθυνση έστειλε στο λογιστήριο νωρίτερα τα δικαιολογητικά. Λαύριο-Αττικής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και εγώ από τη Δράμα υποβάλλω το ίδιο αίτημα.Είναι εξωφρενικό να πληρώνουμε για τη σύνταξή μας 20% ως έκτακτη αμοιβή. Μου παρακράτησαν 3.097 ευρώ, γιατί πήρα πολλά αναδρομικά(!). Και τιμωρούμαι γιατί πληρώθηκα με καθυστέρηση ενός έτους . Ανέβασα πίεση 22, μόλις είδα τα αναδρομικά. Γι΄αυτό το κόστος θέλω να τους κυνηγήσω. Δεν αντέχω άλλο την ξεφτίλα. Χ. Ι ΔΡΑΜΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συνάδελφοι, στο νόμο 4151/2013 για την προκαταβολή της Σύνταξης, στους συνταξιούχους Δ.Υ που έχουν τρία τέκνα και άνω η προκαταβολή της σύνταξης είναι στο 60% ..

    Δυστυχώς 1,5 χρόνο μετά τη ψήφιση του νόμου το ΓΛΚ δεν εφαρμόζει το νόμο επικαλούμενη έλλειψη υπαλλήλων!!!

    Παρακαλούμε για τη βοήθεια της Ένωσης…




    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. και για λόγους υγείας όσοι συνταξιοδοτούνται δικαιούνται 60% προκαταβολήσύνταξης, αλλά έχει μείνει στα χαρτιά. παράκλησηνα το δείτε. Μ.Βασιλ. Κοζάνη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. συνάδελφοι, ξεκινήσαμε με 3% ως κράτηση αλληλεγγύης για συντάξεις 1400 και πάνω. Μετά ακολούθησε 12% για συντάξεις 1300 € και πάνω. Στη συνέχεια 20% για πάνω από 1200. 5% για σύνταξη μέχρι 1500€, 10% για πάνω από 1500€ , υγειονομική επί όλου του ποσού και γενικά κάθε κράτηση γίνεται επί του αρχικού ποσού που δεν παιρνουμε. Σε λίγο η σύνταξη θα πλησιάσει τα 400€ , οπότε γιαλίγα ευρώ δε χρειάζεται να χαλάσουμε τις καρδιές μας και θα δεχθούμε το προνοιακό επίδομα των 360 ευρώ. Καλέςοιδιαμαρτυρίες, αλλά αν το συνδικαλιστικό κίνημα δε θέσει ως προτεραιότητα τηνανατροπή της πολιτικής που εκπορεύεται ή εκπορνεύεται από Ε.Ε και ΔΝΤ, δε γίνεται τίποτα.Δέστε τι έγινε με τις κλαδικές απεργίες των καθηγητών, των ΟΤΑ, του ΜΕΤΡΟ , των γιατρών .Από ήττα σε ήττα. ας σταματήσει η κοροϊδία των 24ωρων απεργιών της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. εγώ προσωπικά δεν αντέχω άλλη κοροϊδία. Τιάλλαξε που έφυγαν οι Γιωργάκης ,Παπαδήμας; Ήλθαν Σαμαράς και Βενιζέλος καιτο πήδημα έγινε οικουμενικό. ¨Αιρετικός" Από Θεσσαλονίκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΟΡΙΑ
    ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ ΚΑΙ ΕΝΟΧΕΣ
    ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ
    ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΞΙΩΝ ΤΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. συνάδελφοι της Ενωσής μας,έχετε δίκιο για τις δικαστικές προσφυγές, μετά τις τελευταίες αποφάσεις του ΣΤΕ. θα παρακαλούσα να έλθετε και στη δική μας πλευρά. Όπως ξέρετε, ο πνιγμένος πιάνεται από τα μαλλιά του. Είναι εξωφρενικό από τη μια μεριά να μου γίνεται παρακράτηση στα αναδρομικά της σύνταξής μου για καθυστέρηση, για την οποία καθυστέρηση έχει ευθύνη το κράτος. Πουνα το πεις αυτό . Μου πήραν 3.350 ευρώ για τιμωρία επειδή μου έδωσαν τη σύνταξη μετά από 12 μήνες. Εξ άλλου μας έδωσαν το 50% ως προκαταβολή και μας είχανπροετοιμάσει ότι το υπόλοιπο θα τοπάρουμε ανανδρομικά.Εγώ πήρα ως προκαταβολή 12 μήνες χ 700= 8400 ευρώ και μετά τηνεκκαθάριση πήρα ψίχουλα. Που ακούστηκε να πληρώνω για υγειονομική περίθαλψη σε ένα ποσό που δενπαίρνω. Γιατί αυτή η κοροϊδία; Πως θα δικαιωθούμε από αυτές τις απάτες; Αν η δικαιοσύνη είναι με τομέρος της τρόικας, τότε δε μένει τίποτα άλλο να πιστεύουμε παρά μόνο στο" φωτιά και τσεκούρι". Τι να τον κάνουμε το συνδικαλισμό , αν δεν μπορείνα βάλει φρένο σε αυτές τις ληστείες. Σε τικόσμο ζούμε; Ευτυχώς που δενμπαίνω στην τάξη. Τι θάλεγα στα παιδιά; Γιατη δικαιοσύνη που δικαιώνει την πολιτική της Μέρκελ;.Συγνώμη για το ύφος μου, αλλά όταν είδα τα αναδρομικά , έχασα το χρώμα μου. Θαμας στείλουν στον τάφο αυτοί οι δολοφόνοι. θάθελα να ξέρω αν το ίδιο θα συμβεί και στο ΤΕΑΔΥ και ΜΤΠΥ. Τουλάχιστο να πάρω τα μέτρα μου, γιατί δε νιώθω καλά. Β.Ψ Αλεξανδρούπολη.

    Ερώτηση: Αν πάω στην γειτονική Τουρκία , θα μου στέλνουν τη σύνταξή μου εκεί: Δεν έχω άλλο τρόπο να ζήσω'.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ακόμα και στον κανονικό πόλεμο υπάρχουν κανόνες. Ακόμα και οι αιχμάλωτοι έχουν δικαιώματα.
    Εδώ πρόκειται για ληστές νέου τύπου που δεν έχουν κανένα όριο. Δεν τους ενδιαφέρει η κοινωνική συναίνεση. Τη δύναμη τους την αντλούν από την ιδεολογική κυριαρχία τους τους κατασταλτικούς μηχανισμούς ,την προπαγάνδα των ΜΜΕ και τον φοβισμένο και απογοητευμένο κόσμο.
    Ο συνδικαλισμός αντλεί τη δύναμη του μόνο από την ενότητα και την ενεργή συμμετοχή των εργαζομένων η των συνταξιούχων.
    Όταν όμως έχουμε φτάσει στο σημείο να μπορούν ανέξοδα να απαγορεύουν τις διαδηλώσεις όποτε θέλουν , να βγάζουν παράνομες τις απεργίες και τις κινητοποιήσεις, να κάνουν επιστρατεύσεις , να σε συλλαμβάνουν χωρίς λόγο και να σε πηγαίνουν μέσα για αντίσταση κατά της αρχής ……..Τότε συνάδελφοι δεν φτάνει η σωστή κατά τα άλλα διαπίστωση για την ουτοπία να δικαιωθούμε από το ΣΤΕ.
    Πρέπει να προτείνεται και τρόπους αντίστασης και διεκδίκησης που να ξεπερνούν την παλιά γραφειοκρατία του συνδικαλισμού ,που σε άλλες εποχές ήταν αποδοτική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. έχω καταθέσει τα χαρτιά μου τον Δεκέμβρη για συνταξιοδότηση. Φυσικά θα είμαι και εγώ ένας αιμοδότης που θα συμβάλει με την παρακράτηση του20% στο πλεονασμα του προϋπολογισμού, για να δικαιωθεί το λεχθέν στη Βουλή υπό του Γ.Παπανδρέου(;) ότι οι αριθμοί ευημερούν και οι άνθρωποι πεινάνε. Σκέπτομαι αν υπάρχει τρόπος αντίδρασης. Προσωπικά δεν πιστεύω ότι οι διαμαρτυρίες και οι κλαδικές απεργίες θα πιέσουν την κυβέρνηση να κάνει πίσω. Η κυβέρνηση στηρίζεται στο βαθύ κράτος , δικαστικοί,αστυνομία στηρίζουν τη ληστεία σε βάρος του λαού. Διάβασα προσεκτικά τα σχόλια των συναδέλφων. Το αδιέξοδο είναι φανερό. Τιμπορεί να κάνουμε. Προς το παρόν κλαίμε τη μοίρα μας και προσμένουμε κάποιο θαύμα. Από τα δικαστήρια , δεν ξέρω. Ημουνα οπαδός της δικαστικής διεκδίκησης, αλλάτώρα δεν ξέρω. Βλέπω γύρω μου τους άνεργους και δεν τολμώ να μιλάω. Αισθάνομαι τη σιγουριά της σύνταξης, της αυτάρκειας της γενιάς μου. Πιο κάτω από μένα μένει συνάδελφος με 14 χρόνια στα ΕΠΑΛ και τώρα με δύοπαιδιά μένει άνεργη, δεν πληρώνεται μετά τη λήξη της διαθεσιμότητας κι κρέμεται από το στόμα του Λοβέρδου μήπως και δεν απολυθεί ,όπως λέει ως Υπουργός( επειδή βλέπει εκλογές). όταν βλέπω αυτά, ντρέπομαι για την ασφάλεια που νιώθω.Ως πότε όμως.Το προνοιακό επίδομα των 360 ευρώ που αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΄ΠΕΣΕΚ με κάνει να βλέπω εφιάλτες.Πρέπει να γίνει κάτι, αλλά δεν είμαι σεθέση να προτείνω κάτι. Απελπίζομαι για τη συνδικαλιστική αδυναμία, για την προδοσία τουεργατών, για τη νέα δουλεία που επικρατεί στο χώρο εργασίας. Πως έγινε και γυρίσαμε 150 χρόνια πίσω. Πιο πολύ με καίει που δε βλέπω λύση. Και δεν μπορώ να προτείνω κάτι. Νικαια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τί να προτείνω και εγώ μια συνάδελφος με 20 χρόνια υπηρεσίας σε ΕΠΑΛ Καλαμάτας και τώρα σε διαθεσιμότητα; Χωρίς δικαίωμα σύνταξης όπως με ενημέρωσε ο πρόεδρος της ΠΕΣΕΚ. Αγαπητοί συνάδελφοι της ΠΕΣΕΚ, όταν σου έρχεται ο ουρανός καπάκι, προσπασθείς να πιασθείς από παντού. Στην αρχή εμείς σε διαθεσιμότητα με πρόταση του Κατρούγκαλου πήγαμε στο διοικητικό Εφετείο, για αναστολή της διαθεσιμότητας και δυστυχώς χάσαμε. Από το σημείο αυτό ψαχνόμαστε και λύση δε βλέπουμε. Οι συνδικαλιστές μας κάνουν κινητοποιήσεις, παραστάσεις στο υπουργείο παιδείας, αλλά λύσεις δε βλέπουμε.και εγώ σπάω το κεφάλι μου. Τι να κάνω από δω και πέρα; Που θα βρώ δουλειά , αν μας απολύσουν τελικά; Όπως επιμένει ο Μητσοτάκης; Γιατί φθάσαμε μέχρι εδώ και είμαστεανήμποροι να αντιμετωπίσουμε μια κυβέρνηση με ισχνή πλειοψηφία;Από που αντλεί τόση δύναμη η κυβέρνηση και ισοπεδώνει κάθε αντίδραση, κάθε αγώνα των εργαζομένων;Νέα παιδιά στην Καλαμάτα πάνε για δουλειά σε τουριστικές επιχειρήσεις με 500 ευρώ ανασφάλιστοι.Με ποια ηθική με πετάνε στο δρόμομετά από 20χρόνια δουλειά;χρωστάω ένα σπιτι που αγόρασα, χρωστάω φόρους, χρωστάω σε συγγενείς. Κανενός δεν ιδρώνει το αυτί. Μας ωθούνε σε αυτοκτονία . 5000 οι αυτοκτονίες και περνάει κάθε μία στα ψιλά των εφημερ'ιδων. Να μη σας κουράζω εσάς τους συνταξιούχους. Έχετε και σεις τα προβλήματά σας. Αλλά σε ένα καζάνι όλοι βράζουμε, αλλάμέχρι τώρα δεν το ξέραμε ή δεν το είχαμε καταλάβει. Σας ανακάλυψα, όταν στην ΑΘΉΝΑ μας έδιναν το τηλέφωνό σας για να ρωτήσουμε για τα συνταξιοδοτικά μας δικαιώματα. Πήρα αφορμή από το παραπανω κείμενο της συναδέλφου από τη Νικαια. Μ.Κ, πρώην συνάδελφος τώρα απόΚαλαμάτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΜΕΡΙΚΟΙ ΕΣΚΙΣΑΝ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ!!!!

    Περί τα 70 εκατομμύρια ευρώ ετησίως, 100 εκατομμύρια άπαξ για τα αναδρομικά της διετίας και με ανυπολόγιστο το κόστος από τυχόν αγωγές συνταξιούχων βουλευτών, ξεκινά ο Σεπτέμβρης για τον προϋπολογισμό μόνο για τους δικαστικούς λειτουργούς. Βλέπετε αυτή η επαγγελματική κατηγορία Ελλήνων είναι η πρώτη που ευτυχεί να βγει από το μνημόνιο αφού αρχίζει η εφαρμογή των αποφάσεων του «Μισθοδικείου» που στις 31/12/13 έκρινε αντισυνταγματικές τις τελευταίες περικοπές που είχαν υποστεί με τον νόμο 4093/12. Δηλαδή οι δικαστές πρώτοι επανέρχονται στα μισθολογικά τους του 2012 μετά την ψήφιση της σχετικής τροπολογίας πριν από ενάμιση περίπου μήνα.

    Αντίστοιχη ρύθμιση περιμένουν και οι ένστολοι (στρατιωτικοί, αστυνομικοί, λιμενικοί, πυροσβέστες) που είναι η δεύτερη κατηγορία «ειδικών μισθολογίων» που δικαιώθηκαν από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας. Αντίθετα οι πανεπιστημιακοί καθηγητές είχαν μια αρνητική γι΄ αυτούς απόφαση από το Στ’ Τμήμα ΣτΕ, που έκρινε μεν συνταγματικά ανεκτές τις δικές τους περικοπές ως μιας άλλης κατηγορίας «ειδικών μισθολογίων», αλλά παρέπεμψε τελικά το ζήτημα για οριστική κρίση στην Ολομέλεια ΣτΕ λόγω σπουδαιότητας.

    Σειρά στη συνέχεια παίρνουν οι συνταξιούχοι δικαστικοί που δικαιώθηκαν στα τέλη Ιουνίου από την Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου (αναμένεται η δημοσίευση των αποφάσεων), ενώ τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο αναμένεται και η κρίση της για τις περικοπές στις συντάξεις των υπολοίπων «ειδικών μισθολογίων», με εισήγηση του γενικού επιτρόπου να κριθούν και αυτές αντισυνταγματικές (ένστολων, πανεπιστημιακών, ιατρών). Με τις αυξήσεις που θα πάρουν οι δικαστικοί λειτουργοί από τον ερχόμενο μήνα (επανερχόμενοι στους μισθούς του Ιουλίου 2012) ο κρατικός προϋπολογισμός θα επιβαρυνθεί ετησίως κατά 70 εκατ. ευρώ (σύμφωνα με εκτιμήσεις του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους), ενώ όταν εγκριθούν και τα αναδρομικά τους για την τελευταία 2ετία (τη σχετική υπουργική απόφαση αναμένεται να συνυπογράψει και ο συναρμόδιος υπουργός Οικονομικών), θα υπάρξει μια επιπλέον επιβάρυνση ύψους 100 εκατ. ευρώ.

    Οι συνταξιούχοι βουλευτές

    Το πρόβλημα όμως για την κυβέρνηση είναι πως λόγω της συνταγματικής επιταγής η δικαίωση και εκτέλεση των αποφάσεων υπέρ των δικαστικών λειτουργών είναι βέβαιο ότι θα πυροδοτήσει νέο «μπαράζ» αγωγών και αντίστοιχων διεκδικήσεων από πλευράς βουλευτών. Και μπορεί ο πρωθυπουργός να απαγόρευσε οποιαδήποτε διεκδίκηση από τους νυν βουλευτές, αλλά δεν μπορεί να αποτρέψει το «κύμα» των αγωγών που ετοιμάζουν συνταξιούχοι βουλευτές. Άλλωστε όταν υπήρξε ο προηγούμενος κύκλος δικαίωσης των δικαστών από το «Μισθοδικείο» (2006-07) πάνω από 800 συνταξιούχοι βουλευτές προσέφυγαν στο ΕΣ, διεκδικώντας ποσά 100.000- 250.000 ευρώ ο καθένας, αλλά παρά την αρχική δικαίωσή τους στο Β΄ Τμήμα η Ολομέλεια ΕΣ ανέτρεψε (κατά πλειοψηφία) την εκταμίευση τεράστιων κονδυλίων, μεσούσης της κρίσης, χάρη σε μια νομική «κατασκευή» που ελέγχεται τώρα στο Ευρωδικαστήριο, όπου συνεχίζουν τη μάχη οι πρώην εθνοπατέρες.

    Πως διαμορφώνονται οι μισθοί

    Μεσοσταθμικά η αύξηση υπολογίζεται γύρω στο 25% και οι νέες (μεικτές) αποδοχές αναμένεται να κυμαίνονται από 2.500 έως 8.000 για την κορυφή της πυραμίδας. Η αύξηση των βασικών μισθών συμπαρασύρει αυξητικά και το ποσό του επιδόματος χρόνου υπηρεσίας (υπολογίζεται σε ποσοστό έως 60% επί του βασικού μισθού, ανάλογα με τα έτη υπηρεσίας), κατά 20% κατά μέσο όρο, σύμφωνα με το ΓΛΚ.

    Παράλληλα οι ίδιες αποφάσεις του «Μισθοδικείου» έκριναν ότι δικαιούνται οι δικαστές να έχουν και αυτοί 25% αφορολόγητο στις ακαθάριστες αποδοχές τους, όπως έχουν και οι βουλευτές, ενώ εκκρεμεί στα διοικητικά δικαστήρια προσφυγή τους ώστε να κριθεί αν είναι αντισυνταγματική και η επιβολή έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης (Ν. 3986/11) ή αν έπρεπε να υπολογίζεται επί των ακαθάριστων ή καθαρών αποδοχών.


    Πηγή:www.capital.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Διαβάζοντας τα σχόλια για το ότι αν προσφύγουμε στην΄ανεξάρτητη’ δικαιοσύνη έχουμε ελπίδες να δικαιωθούμε για τις περικοπές μας , μου ήρθε στο μυαλό η λαϊκή ρύση
    «Oυδείς μωρότερος των …..αν δεν υπήρχαν οι δάσκαλοι»
    Οι αυταπάτες και οι ουτοπίες για δήθεν ανεξάρτητη δικαιοσύνη δυστυχώς έχουν όρια που όταν κανείς τα ξεπερνάει μάλλον θεωρείται βλάξ.
    Μερικοί είναι ικανοί να πιστεύουν ότι ακόμα και αν δεν δικαιωθούν από την Ελληνική δικαιοσύνη θα τους δικαιώσουν τα Ευρωπαϊκά δικαστήρια.
    Εγώ προτείνω αν δεν δικαιωθούμε και από αυτά ,να αποταθούμε σε αυτόν τον ανεξάρτητο Αμερικανό δικαστή που έβγαλε την απόφαση για την Αργεντινή και αν και αυτός δεν μας δικαιώσει να αποταθούμε στη Θεία δικαιοσύνη.
    Ας σοβαρευτούμε λιγάκι συνάδελφοι γιατί είμαστε και εκπαιδευτικοί!!!
    Α.Κ Πάτρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αγαπητέ συνάδελφε από την Πάτρα και συντοπίτη. Μπορεί και να γνωριζόμαστε,αλλά θα μου επιτρέψεις να έχω μια μικρή διαφωνία μαζί σου. Αν δεν καταφύγουμε στη δικαιοσύνη, για να δικαιωθούμε, ποιο είναι το επόμενο βήμα; Εγώ ακολούθησα τις οδηγίες τουσωματείου μας, έκανα προσφυγή στο ταμείο πρόνοιας και μετάκατέθεσα την προσφυγή μου στο διοικητικόπρωτοδικείο Αθηνών και πήρα ημερομηνία εκδίκασης μετά από 5,5 χρόνια, αλλά έχω κάποια ελπίδα. Κάποιοι στην Αθήνα ετοιμάζονται και για το ευρωπαϊκό δικαστήριο. Πώς είναι δυνατόν το Συμβούλιο Επικρατείας να δικαιώνει τους δικαστικούς και στρατιωτικούς, αστυνομικούς και να αφήνει απέξω τους δασκάλους; Μου φαίνεται σκανδαλώδες. Ή τουλάχιστον ας δηλώσει το υπουργείο δικαιοσύνης ότι τα δικαστήρια υπηρετούν την εκάστοτε κυβέρνηση και εμείς να το πάρουμε απόφαση. Να μην χαλάμε και τα λεφτά μας. Τώρα μάλιστα που μας τα παίρνουν κάθε μήνα με μαεστρία, για να μην φωνάζουμε.Γιατί με τους πολιτικούς δεν μπορούμε να τα βγάλουμε πέρα. Εδώ μας ξεγέλασε ο Γιωργάκης που στην αρχή έβαλε τον υπουργό οικονομικών να κάνει ασκήσεις επί χάρτου αν οι αυξήσεις (!) μισθών που θα έδινε θα είναι μέχρι πλαφόν1500 ή 2000 ευρώκαι εμείς τα χαϊβάνια πιάναμε το κομπιουτεράκια και κάναμε υπολογισμούς αν πιάνει και εμάς η αύξηση. Αν η δικαιοσύνη είναι στυλαβάτης της εκάστοτε κυβέρνησης, δεν έχει νόημα να πάμε και στα δικαστήρια. Στην περίπτωση αυτή έχεις δίκιο, αλλά δεν μπορώ να αποδεχτώ μια τέτοια άποψη. Τότε δεν υπάρχει ούτε ιερό όυτε όσιοσε αυτό τον τόπο. Ας αναλάβουντα συνδικαλιστικά μας όργανα μια τέτοια απόφαση καθαρά και ξάστερα και μετά να δούμε τι θα κάνουμε. Ποτέ δεν μπορούσα να διανοηθώ ότι όλοι έχουν συμμαχήσει εναντίον του λαού. Γι' αυτό αντιστέκομαι και αντιδρώ με τα μέσα που διαθέτω και πουπολιτεία έχει θεσπίσει τα μέσα αυτά. Διαφορετικά πρέπει να κάνω δεήσεις στην παναγία την Τρυπητή στο Αίγιο μπας και μας λυπηθεί και ρίξει πανούκλα στην τρόικα και την κυβέρνηση. Η ελπιδα πεθαίνει τελευταία , γι' αυτό προσμένω κάποια δικαίωση. Γ.Α , ΠΑΤΡΑ, δάσκαλος με 35 χρόνια υπηρεσίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή