ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΕ.
Η Π.Ε.Σ.ΕΚ σε έχει ΑΝΑΓΚΗ και την έχεις ΑΝΑΓΚΗ. Από την πενιχρή σύνταξή σου ενίσχυσε την Ένωση. Γράψου στο σωματείο και ενημέρωσε και άλλους για την λειτουργία του. Κατέβασε την Αίτηση εγγραφής και ενημέρωσε μας με όποιον τρόπο σε εξυπηρετεί.
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ

menu

.

Print Friendly and PDF

Δευτέρα 25 Αυγούστου 2014

ΤΩΡΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ



ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ  ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ   (Π.Ε.Σ.ΕΚ)
      http://syntaxekpedeftikoi.blogspot.com/,   mail:  syntaxekpedeftikoi@gmail.com                                    Αθήνα 23.8.2014
                 Καταγγελία   για ΤΕΑΔΥ-  ΜΤΠΥ
·     Οι πρόεδροι των  ΕΤΕΑ (Ενιαίο ταμείο  επικουρικής ασφάλισης, στο οποίο έχει ενταχθεί  με κυβερνητική απόφαση το ΤΕΑΔΥ)  και ΜΤΠΥ  αποφάσισαν για τους νέους ασφαλισμένους, που για πρώτη φορά εκδίδεται η επικουρική τους σύνταξη, να παίρνουν την επικουρική τους σύνταξη ή  το μέρισμά τους(ΜΤΠΥ) χωρίς τα αναδρομικά.
·     Η απόφαση αυτή ελήφθη από τους προέδρους των ταμείων. Τα αναδρομικά θα χορηγούνται τον επόμενο μήνα. Καμία εξήγηση δε δόθηκε. Πολύ φοβόμαστε μήπως και τα αναδρομικά των ταμείων μας έχουν την ίδια τύχη με τα αναδρομικά της σύνταξης,  στα οποία έγινε παρακράτηση  20%.
·     Το  Δ. Σ της Π.ΕΣ.ΕΚ  καταγγέλλει  και τη νέα επίθεση εναντίον των συνταξιούχων, που  ακολουθεί την πρόσφατη μείωση του ΤΕΑΔΥ κατά 5,2%, την αύξηση της παρακράτησης του φόρου, την παρακράτηση των αναδρομικών των συντάξεων.  Οι επιθέσεις εναντίον των συνταξιούχων και των εργαζομένων δεν πρόκειται να σταματήσουν, όσο η πολιτική της συγκυβέρνησης , της τρόικας και ΔΝΤ  εφαρμόζεται χωρίς συντονισμένες αντιδράσεις από την πλευρά των εργαζομένων. Και η κύρια ευθύνη, κατά τη γνώμη μας, βαραίνει τις συνδικαλιστικές ηγεσίες ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ, που  με την τακτική τους έστρωσαν το δρόμο για την εφαρμογή της πιο ληστρικής πολιτικής σε βάρος των εργαζομένων και των συνταξιούχων.

                          Για την Π.Ε.Σ.ΕΚ
   Ο πρόεδρος                                Η  Γ. Γραμματέας

Τάσος Σταυρόπουλος                      Πόπη Μαζοκόπου

5 σχόλια:

  1. νομίζω ότι πρέπει να προτείνετε στα ταμεία μας να κόψουν τελείως ταεπικουρικά και να μην μας βασανίζουν. Επίσης να φροντίσετε αγαπητοί συνάδελφοι της ΠΕΣΕΚ να εφαρμοστεί το έθιμο των ΄Κείων ( ΄νήσος Κέα) για τους πάνω από 65 ετών . Τους καθάριζαν γιαναέχουν ψωμί οι νεότεροι. Τώρα πρέπει να καθαρίζουν εμάς τους συνταξιούχους, για να εξοικονομεί χρήματα η Ε.Ε, ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΙΣΧΎΕΙ τους φασίστες της Ουκρανίας . Φίλος συνταξιούχος από Λήμνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. εφόσον ζούμε σε μια εμπορευματική κοινωνία και ο άνθρωπος είναι μόνο οικονομική μονάδα, οι συνταξιούχοι δεν έχουμε θέση. Επομένως γιατί να μας δίνουν συντάξεις. Αγαπητοί συνάδελφοι προς τι οι διαμαρτυρίες; Είμαστε παθητικό για το σύστημα. Αν έχουμε αντίρρηση, χρειάζονται μεγάλες ανατροπές. Αλλά αυτόμου φαίνεται βουνό. Αφού και εγώ έκανα αγωγή για το εφάπαξ. όλοι μας νομίζουμε ότι κάτι θα κερδίσουμε από το σύστημα. Χαιρετισμούς από Γιάννινα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Με ποια λογικη γινεται παρακρατηση 20% στα αναδρομικα των συνταξεων?δηλαδη αντι να δινουν και τοκο στα παρακρατηθεντα ποσα βαζουν και προστιμο επειδη δεν τα κατεβαλλαν κανονικα?δεν υπαρχει νομικα καποιος τροπος ομαδικης προσφυγης σε δικαστηριο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. OΤΑΝ ΑΠΟΛΥΟΝΤΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΚΑΠΟΙΟΙ ΦΕΥΓΟΥΝ ΜΕ ΕΘΕΛΟΥΣΙΑ ΚΑΙ 170000 ΕΦΑΠΑΞ!!
    ΔΙΑΒΑΣΤΕ

    Σε ισχύ τίθεται από σήμερα το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου της Alpha Bank. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Τράπεζας, η διάρκεια του προγράμματος είναι από τις 15 Σεπτεμβρίου μέχρι και 30 Σεπτεμβρίου 2014.

    Πληροφορίες αναφέρουν ότι στόχος της τράπεζας είναι η μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή αν και η εφαρμογή του προγράμματος έχει περισσότερο ποιοτικό χαρακτήρα. Σε αυτό το πλαίσιο, η Alpha Bank στοχεύει στην οικειοθελή αποχώρηση περί των 2.000 εργαζόμενων, ενώ το κόστος για την τράπεζα εκτιμάται άνω των 100 εκατ. ευρώ. Οι πρώτες εκτιμήσεις θέλουν το ενδιαφέρον από πλευράς προσωπικού να είναι μεγάλο με αποτέλεσμα να αναμένεται υπερκάλυψη του αρχικού στόχου.



    Σε καμμία περίπτωση το άθροισμα των υπό (Α.) (Β.) και (Γ.) δεν θα υπερβαίνει το ποσό των Ευρώ 170.000 (μικτά)
    Κάλυψη νοσοκομειακής περιθάλψεως
    Συνέχιση της νοσοκομειακής καλύψεως μέσω του Ομαδικού Ασφαλιστηρίου της εταιρίας ΑΧΑ Ασφαλιστική για δύο (2) έτη μετά την αποχώρηση από την Τράπεζα, με τους ισχύοντες για το εν ενεργεία Προσωπικό όρους.
    Προνομιακά επιτόκια δανείων - ρύθμιση οφειλών
    Για το Προσωπικό που θα αποχωρήσει στο πλαίσιο του Προγράμματος, θα διατηρηθούν, σύμφωνα με τα εκάστοτε προβλεπόμενα:

    • Τα προνομιακά επιτόκια για δάνεια που έχουν ληφθεί από την Τράπεζα μέχρι και την 31.8.2014 και υφίστανται κατά τον χρόνο της αποχωρήσεως.
    • Οι προσφερόμενοι από την Τράπεζα ευνοϊκοί όροι ρυθμίσεων οφειλών Προσωπικού στις οποίες έχουν ενταχθεί ή θα ενταχθούν οι ενδιαφερόμενοι έως την ημερομηνία αποχωρήσεώς τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΜΑΣ
    Αυτοί που κούρεψαν τα χρήματα απο τα ταμεία μας , κατάργησαν τους πόρους τους Τώρα κλαίγονται γιατί τα ταμεία δεν έχουν λεφτά!
    Αυτοί που εβάλαν χαράτσια στα σπίτια μας Τώρα κλαίγονται γιατί δεν έχουμε να πληρώσουμε!
    Αυτοί που λένε "στέγνωσαν οι άνθρωποι δεν έχουν αλλά να δώσουνε", ψηφισαν για 10,71% πρόστιμα στα ληξιπρόθεσμα μετά τον 2ο μήνα!
    Αυτοί που καθυστερούν τις συντάξεις μας ψήφισαν ότι όταν μας τις δώσουν θεωρούνται έκτακτη αμοιβή και φορολογούνται με άλλο ένα 20%!!
    Αυτοί που Αυτοί που …….
    Και από την άλλη μεριά εμείς .
    Τους κοιτάμε φοβισμένοι και σαστισμένοι και τους ανεχόμαστε ελπίζοντας μπας και κάνουν εκλογές και χάσουν για να μας δώσουν οι άλλοι κανένα ψίχουλο.
    Ωραίοι εκπαιδευτικοί ήμασταν!!!
    Γ.Δ ΑΘΗΝΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή