ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΕ.
Η Π.Ε.Σ.ΕΚ σε έχει ΑΝΑΓΚΗ και την έχεις ΑΝΑΓΚΗ. Από την πενιχρή σύνταξή σου ενίσχυσε την Ένωση. Γράψου στο σωματείο και ενημέρωσε και άλλους για την λειτουργία του. Κατέβασε την Αίτηση εγγραφής και ενημέρωσε μας με όποιον τρόπο σε εξυπηρετεί.
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ

menu

.

Print Friendly and PDF

Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014

ENΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΕΙΔΗΣΗ





Ενδιαφέρουσα   είδηση  από τις εφημερίδες:

   «   Βορειοευρωπαίοι συνταξιούχοι καταφθάνουν στην Ελλάδα για να φτιάξουν ένα χωριό, στο οποίο θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν και να συνεργαστούν νέοι άνεργοι από την Ελλάδα, την Ισπανία, την Πορτογαλία και την Ιταλία
Αναζητώντας τον ήλιο και την θάλασσα , Βορειοευρωπαίοι συνταξιούχοι ετοιμάζονται να καταφθάσουν στην Ελλάδα για να φτιάξουν ένα ολόκληρο χωριό, στο οποίο θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν και να συνεργαστούν νέοι άνεργοι από την Ελλάδα, την Ισπανία, την Πορτογαλία και την Ιταλία.
 Όλα αυτά σχεδιάζονται στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας ProWork, η οποία αποτελεί συνεργασία της Intercivil Society, μιας ομάδας νέων επαγγελματιών και φοιτητών, που ονομάζεται ThessaloWiki, της ICLS (Rome) και της ομάδας ProWork Portugal.
Η πρώτη ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας ProWork θα γίνει την Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014 (17:00), στην Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη του Δήμου Θεσσαλονίκης (Εθνικής Αμύνης 27) .  H εκδήλωση πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Δήμαρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Γραφείου Διασύνδεσης Α.Π.Θ. στο πλαίσιο του προγράμματος της Θεσσαλονίκης Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας 2014.
Στην εκδήλωση της Παρασκευής θα απευθύνει χαιρετισμό ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης. Η παρουσίαση της πρωτοβουλίας θα γίνει από το γκρουπ ThessaloWiki  και τον  Geza Tessenyi, πρόεδρο της   Intercivil Society (Λονδίνο). Επίσης θα προβληθεί βιντεοσκοπημένο μήνυμα του Μάρτιν Σουλτς, προέδρου του Ευρωκοινοβουλίου, υπό την αιγίδα του οποίου πραγματοποιείται η εκδήλωση.

Τι είναι το Prowork H πρωτοβουλία ProWork είναι μια συλλογική πρωτοβουλία νέων (Ελλάδα, Πορτογαλία, Ισπανία, Ιταλία) για την αλληλεγγύη μεταξύ των γενεών και την αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων. Αποτελεί μια προσπάθεια σύνδεσης νέων ανέργων από τις χώρες του Νότου και ηλικιωμένων πολιτών του Βορρά μέσα από τη δημιουργία νέων χωριών (ή την αναζωογόνηση εγκαταλειμμένων) όπου ηλικιωμένοι πολίτες από λιγότερο ηλιόλουστες χώρες της Ευρώπης, θα μπορούν να αποσυρθούν μόνιμα ή για ένα διάστημα του χειμώνα.
Η πρωτοβουλία φιλοδοξεί να καταδείξει έμπρακτα την έννοια της αλληλεγγύης και να επαναφέρει την εμπιστοσύνη ανάμεσα σε Ευρωπαίους πολίτες διαφορετικών γενεών και εθνικοτήτων, που βιώνουν λόγω της οικονομικής κρίσης, ολοένα  πιο ανταγωνιστικές σχέσεις μεταξύ τους. Επιπλέον, στοχεύει να προσελκύσει  επενδύσεις και να συμβάλει ώστε να περιοριστεί το φαινόμενο  της διαφυγής υψηλά καταρτισμένου εργατικού δυναμικού στο εξωτερικό.  »
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή μέσω Facebook:https://www.facebook.com/events/215383761989096/?previousaction=join&ref_dashboard_filter=upcoming&source=1
12 Μαρ 2014
    Μερικές παρατηρήσεις:
1.       Η  Ε.Ε  επιχορηγεί  τους συνταξιούχους της Β. Ευρώπης,   για να απολαύσουν τον ήλιο και το βουνό της Ελλάδας  και ταυτόχρονα  τις υπηρεσίες των άνεργων νέων μας. «Προσπάθεια σύνδεσης  νέων ανέργων από τις χώρες του Νότου και ηλικιωμένων πολιτών του Βορρά»  ονομάζεται το πρόγραμμα της Ε.Ε.
2.     Η Ε.Ε «θωράκισε»  τα συνταξιοδοτικά ταμεία των ευρωπαίων συνταξιούχων, ώστε να επενδύουν τα χρήματά τους σε ομόλογα  του Ελληνικού Δημοσίου με επιτόκιο 6% , χωρίς κίνδυνο κουρέματος. Με αυτό το επιτόκιο τοποθέτησαν πρόσφατα τα χρήματά τους τα συνταξιοδοτικά ταμεία χωρών της Ε.Ε σε ομόλογα Ελληνικού Δημοσίου, όταν πανηγυρικά η  Ελληνική κυβέρνηση με ιαχές θριάμβου ανήγγειλε ότι βγήκε στις αγορές, ενώ η ΕΚΤ  δανείζει τις τράπεζες, δηλ. τους τραπεζίτες,   με  επιτόκιο  0.25%. Σημειωτέον ότι οι Έλληνες ομολογιούχοι  έχασαν τα ομόλογα με το κούρεμα του Μαρτίου 2013  και το ΣΤΕ έκρινε ότι αυτό είναι σύμφωνα με τα συναλλακτικά ήθη.
3.     Αν η Κυβέρνηση δεν κούρευε τα ασφαλιστικά μας ταμεία και πλήρωνε το ίδιο επιτόκιο που πληρώνει στους ευρωπαίους συνταξιούχους, δανειζόμενη από τα ταμεία μας,  δε θα είχε το θράσος να μιλάει σήμερα για τεράστια ελλείμματα  και για «πολιτική μηδενικού ελλείμματος».
4.     Κατά τα άλλα η πολιτική της Ε.Ε είναι καμία επιχορήγηση από το κράτος στα ασφαλιστικά ταμεία, αλλά θεσπίζει μέτρα καταλήστευσης των ταμείων μας, όπως συνέβη με το κούρεμα (PSI) του Μαρτίου 2012.
5.     Τέλος, αφού η Ε.Ε κατέστρεψε  τη γεωργική και βιομηχανική παραγωγή της χώρας μας, αφού με τα μνημόνια τα καταστήματα κλείνουν, οι άνεργοι ξεπερνούν  το 1.500.000, η ανεργία των νέων το 60%, πετάει και ένα ξεροκόκαλο για να γίνουν τα παιδιά μας ορντινάντσες των Ευρωπαίων.
6.     Η ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ τι θέση παίρνουν για τα προγράμματα  αυτά;
                        TO ΔΣ ΤΗΣ Π.Ε.Σ.ΕΚ
EN

2 σχόλια:

  1. Αφού μας δάνεισαν με απεχθείς όρους και τώρα παίρνουν πίσω τις υποθήκες (ορυκτό πλούτο, νερό, ενέργεια, αεροδρόμια ,νησιά, λιμάνια, κλπ ) τώρα θέλουν και τα αγόρια μας και τα κορίτσια μας στην δούλεψη τους για ένα κομμάτι ψωμί να ‘ξεσκατώνουν’ και όχι μόνο, τους συνταξιούχους των χωρών τους ώστε αυτοί να μην τους στοιχίζουν και ακριβά στο δικό τους ασφαλιστικό σύστημα.
    Έτσι ,εκτός από τον κλασικό τουρισμό ,τον Θεραπευτικό, τον Εκκλησιαστικό , τον Πολιτιστικό, τον Εορταστικό τον Σεξουαλικό κλπ ανακαλύψανε και τον Συνταξιοδοτικό τουρισμό με στοιχειά όχι όπως …στην Τζαμαίκα την Κένυα η τις Φιλιππίνες αλλά με άρωμα Ευρώπης….

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ16 Ιουνίου 2014 στις 10:34 μ.μ.

    ‘Από να τον έχω σπίτι στο κρεβάτι όλη μέρα και να κοιτάζει το νταβάνι , η να είναι στην κατάθλιψη, ας πάει και για 4ωρο και πεντάμηνο και εθελοντικά ….’
    Λειτουργεί στον άνθρωπο η παρηγοριά του λιγότερο κακού (άλλοι την λένε θεωρία του Χόντζα).
    Αυτό το ξέρουν οι κυβερνώντες ‘ Μπορούσατε να είσαστε χειρότερα μας λένε κάθε στιγμή’.
    Επισημαίνω όμως ότι κάποιοι είναι υπεύθυνοι γιατί δεν φτάνουν τα λεφτά στον Έλληνα συνταξιούχο να πάει στο χωριό του , γιατί δεν έχει φάρμακα και περίθαλψη γιατί δεν σιτίζεται και δεν θερμαίνεται σωστά γιατί ,γιατί, γιατί….. βαστάει λίγα χρήματα για να βοηθάει τα άνεργα παιδιά του και όχι μόνο.
    Κάποιοι είναι υπεύθυνοι που καταχρέωσαν την χώρα, που λήστευαν τα ταμεία, που απαξίωσαν τις υπηρεσίες Υγείας και Πρόνοιας και κάθε άλλο δημόσιο αγαθό.
    Αυτοί όλοι και το πολιτικό τους σύστημα πρέπει να λογοδοτήσουν απέναντι στον Λαό και ο καθένας μας σαν συνταξιούχος και εκπαιδευτικός πρέπει να απαιτήσει την τιμωρία τους . Όχι μόνο με την ψήφο του αλλά και μεν στάση του . Αυτό είναι η ελάχιστη υποχρέωση και για μας αλλά περισσότερο για τα φυσικά και τα πνευματικά παιδιά μας για να έχουμε συνέπεια με όσα τους διδάσκαμε τόσα χρόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή