ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΕ.
Η Π.Ε.Σ.ΕΚ σε έχει ΑΝΑΓΚΗ και την έχεις ΑΝΑΓΚΗ. Από την πενιχρή σύνταξή σου ενίσχυσε την Ένωση. Γράψου στο σωματείο και ενημέρωσε και άλλους για την λειτουργία του. Κατέβασε την Αίτηση εγγραφής και ενημέρωσε μας με όποιον τρόπο σε εξυπηρετεί.
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ

menu

.

Print Friendly and PDF

Σάββατο 14 Ιουνίου 2014

ENΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ



 


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ  ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ   (Π.Ε.Σ.ΕΚ)
      http://synaxekpedeftikoi.blogspot.com/,   mail:  syntaxekpedeftikoi@gmail.com
                                                 13.6.2014
                    
               Ενημερωτικό σημείωμα-καταγγελία

·                                                                                                                                                                            
  •                                                 Το  Δ.Σ  της Π.ΕΣ.ΕΚ  καταγγέλλει  την επαναλαμβανόμενη  Κυβερνητική –αστυνομική βία εναντίον των καθαριστριών του ΥΠ.ΟΙ. Ο τελευταίος ξυλοδαρμός  ακολούθησε μετά την απαίτηση του Τόμσεν για οριστική απόλυση όλων των Δ.Υ ( καθαρίστριες, καθηγητές, δημοτικοί αστυνομικοί)  που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα και μετά την  απόφαση του Αρείου Πάγου , με την οποία έκανε δεκτή την προσφυγή του δημοσίου για ακύρωση  της απόφασης του Πρωτοδικείου.
·                                                                                                                                                                               
  •                                                     Το πρωτοδικείο είχε αναστείλει προσωρινά την απόλυση 397 καθαριστριών του ΥΠ.ΟΙ. Το ΥΠ.ΟΙ υποστήριξε ενώπιον του Αρείου Πάγου « ότι πρωτόδικη απόφαση εκδόθηκε από αναρμόδιο δικαστήριο και ότι η κατάργηση των θέσεων του καθαριστριών έγινε για λόγους υπέρτερου δημοσίου συμφέροντος.  Σκοπός του μέτρου αυτού είναι η αποτελεσματική αντιμετώπιση της σοβαρής οικονομικής κρίσης» . Μόνο που ούτε το ΥΠ.ΟΙ, ούτε τα ΜΜΕ δεν αποκάλυψαν μία λεπτομέρεια και το κατήγγειλαν οι συνήγοροι των καθαριστριών  ότι το δημόσιο επιβαρύνεται παραπάνω με τα ιδιωτικά συνεργεία καθαριότητας. Δηλαδή δεν υπάρχει δημοσιονομικό όφελος, αλλά με αυτή την πολιτική οι μεν οι εργολάβοι επωφελούνται και αποκομίζουν τεράστια κέρδη οι δε εργαζόμενοι(ες)   στα συνεργεία αυτά  εργάζονται με συνθήκες γαλέρας και ως προς τις συνθήκες δουλειάς και ως προς τις αμοιβές, εξαιτίας του φόβου  που τους προκαλεί το καθεστώς των 1.500.000 ανέργων.
·                                                                                                                                                                                 
  •                                 Μέχρι το Σεπτέμβρη πρέπει λογικά να εκδοθεί  η ετυμηγορία του ΣΤΕ  για το ΕΦΑΠΑΞ των Δ.Υ. Αν λάβουμε όμως υπόψη μας την καταγγελία  της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών (ολόκληρη η καταγγελία υπάρχει στo site της Π.ΕΣ.ΕΚ)για την άρνηση της εκτελεστικής εξουσίας  να συμμορφώνεται στις δικαστικές αποφάσεις, τότε μπορούμε να μιλάμε για πλήρη κατάργηση του αστικού κράτους δικαίου. Οι δικαστές καταγγέλλουν ότι  από το ΥΠ.ΟΙ έχει διαρρεύσει ότι όσοι δικαιώνονται στις προσφυγές, το κράτος  θα καλύπτει το δημοσιονομικό κόστος από τις ίδιες επαγγελματικές ομάδες(!). Επιστροφή στην αλληλοφθορία (=αλληλοφάγωμα, πλατωνική λέξη). Είναι φανερό ότι το κράτος και τα ΜΜΕ επικαλούνται τις δικαστικές αποφάσεις, όταν κρίνονται παράνομες οι απεργιακές κινητοποιήσεις.
·                                                                                                                                                                                 
  •                                           Μετά τα δικαιολογημένα ερωτήματα συναδέλφων που υποβάλλονται μέσω του  blog, σχετικά με τις δικαστικές προσφυγές για το ΕΦΑΠΑΞ, μετά την αναστολή της εξέτασης των προσφυγών από το ΤΠΔΥ μέχρι την έκδοση απόφασης από το ΣΤΕ, το Δ.Σ της Π.Ε.Σ.ΕΚ   για μία φορά ακόμη δηλώνει ότι είχε πολλές ενστάσεις για δικαίωση των συναδέλφων μέσω δικαστικής οδού, με δεδομένο ότι οι πρώτες μνημονιακές περικοπές είχαν κριθεί οριακά συνταγματικές από το ΣΤΕ. Παρά ταύτα δεν αποτρέπει κανένα να καταφύγει στα δικαστήρια ( τα Διοικητικά Πρωτοδικεία στην Αθήνα  ορίζουν δικάσιμη ημερομηνία μετά από 6 χρόνια), αλλά καλό θα ήταν να περιμένουμε την απόφαση του ΣΤΕ. Να ληφθεί υπόψη ότι η προθεσμία για αγωγή λήγει μετά από δύο χρόνια από τη λήψη του ΕΦΑΠΑΞ. Το Δ. Σ είναι υποχρεωμένο να λάβει υπόψη του και την τύχη των αγωγών για το 176€. Με απόφαση του ΣΤΕ κρίθηκε ότι δεν τα δικαιούνται όσοι δεν τα είχαν λάβει και πάνω από 100.000 αγωγές πήγαν στο αρχείο. Οδηγίες σχετικά με τις προσφυγές υπάρχουν και στην ανακοίνωση της 21.3.2014,που έχει αναρτηθεί στο site.

                                   To Δ.Σ της  Π.Ε.Σ.ΕΚ






2 σχόλια:

  1. μπορείτε να ανακοινώσετε η προσφυγή που έχει γίνει στο ΤΠΔΥ ή στο πρωτοδικείο ή στο Συμβούλιο Επικρατείας πάνω σε τι αναφέρεται; ότι είναι παράνομες οι περικοπές; ευχαριστώ. Συνάδελφος καθ' οδόν προς σύνταξη. Από 1.7.2014

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συνάδελφε,
    Μπες στοε έντυπο της προσφυγής για να δεις τα επιχειρήματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή