ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΕ.
Η Π.Ε.Σ.ΕΚ σε έχει ΑΝΑΓΚΗ και την έχεις ΑΝΑΓΚΗ. Από την πενιχρή σύνταξή σου ενίσχυσε την Ένωση. Γράψου στο σωματείο και ενημέρωσε και άλλους για την λειτουργία του. Κατέβασε την Αίτηση εγγραφής και ενημέρωσε μας με όποιον τρόπο σε εξυπηρετεί.
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ

menu

.

Print Friendly and PDF

Παρασκευή 6 Ιουνίου 2014

ANAΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΕΞΕΤΑΣΗΣ ΤΩΝ ΕΝΣΤΑΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΤΠΔΥ

Αναστολή της εξέτασης των ενστάσεων-προσφυγών που αφορούν τις μειώσεις που επιβλήθηκαν στο εφάπαξ βοήθημα.


Το Δ.Σ. με την υπ'αρ. 16/30-4-2014 συνεδρίαση, ύστερα από διαλογική συζήτηση και με τη σύμφωνη γνώμη της Κυβερνητικής Επιτρόπου, αφού έλαβε υπόψη του  την Εισήγηση του Γενικού Διευθυντή του Ταμείου καθώς και τη γνωμοδότηση της Νομικής Υπηρεσίας του Ταμείου,  αποφασίζει ομόφωνα την αναστολή της εξέτασης των ενστάσεων- προσφυγών  που αφορούν τις μειώσεις που επιβλήθηκαν  στο εφάπαξ βοήθημα  με τις διατάξεις της παρ. 6 του αρ. 2 του Ν. 4024/2011 και του  αρ. 631 υποπ. ΙΑ 5 του Ν. 4093/2012, μέχρι την έκδοση της απόφασης της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας επί   πιλοτικής δίκης, στην οποία θα λυθούν τα θέματα που προβάλλονται δια των ενστάσεων.

ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΚΟΠΩΝ
ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ                                   ΠΟΣΟΣΤΟ ΠΕΡΙΚΟΠΗΣ

01/01/2010  -  31/07/2010                                                                 15%

01/08/2010  -  31/12/2010                                                                  34,24%

01/01/2011   -  31/8/2013                                                                   38,14%

01/09/2013  και μετά ,   με τον νέο μαθηματικό τύπο                    περίπου 50% 

10 σχόλια:

  1. ΕΠΕΙΓΟΝ. και τώρα τι κάνουμε . Πήρα πριν 20 ημέρες το ΕΦΑΠΑΞ και ο κ. Σταυρόπουλος μου έστειλε το υπόδεγμα της προσφυγής για να την υποβάλω στο ΤΠΔΥ. Τώρα τι πρέπει να κάνω. Θα προσπαθήσω να επικοινωνήσω και τηλεφωνικά. ευχαριστώ. Πέτρ. ΓΡ. Βόλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ερώτηση προς το Δ.Σ της Π.Ε.Σ.ΕΚ: Εμείς που έχουμε κάνει προσφυγή στο διοικητικό πρωτοδικείο, θα εκδικασθεί η υπόθεσή μας ή το δικαστήριο θα περιμένει και αυτό την πιλοτική δίκη του συμβουλίου επικρατείας.; Μήπως δεν έπρεπε να κάνουμε προσφυγή στα δικαστήρια; Γιατί με βάση την απόφαση που ανεβάσατε, κακώς, κατά τη γνώμη μου, τρέχαμε στα δικαστήρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αν η πιλοτική δίκη θεωρήσει συνταγματικά νόμιμες τις περικοπές για το ΕΦΑΠΑΞ, προφανώς οι προσφυγές μας στο πρωτοδικείο πάνε περίπατο. Τότε προς τι οι προσφυγές,αφού είναι δεδομένη η απόφαση του ΣΤΕ; Μέχρι τώρα έχει θεωρήσει νόμιμες τις περικοπές των μνημονίων. Τι θα αλλάξει; Η μόνη δικαιολογία που βρίσκω είναι μήπως πέσει η κυβέρνηση και έχουμε αλλαγή κλίματος στα δικαστήρια. Γιατί μέχρι τώρα δικαιώνουν την τρόικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. παράκληση θερμή, να πάρετε απόφαση αν έχει νόημα να καταφύγουμε στο διοικητικό πρωτοδικειο. Συνάδελφοι να λάβετε υπόψη σας ότι στην επαρχία είμαστε σε δύσκολη θέση, γιατί για κάθε προσφυγή οι δικηγόροι θέλουν 400€. Σε΄λίγο το ποσό αυτό θα είναιπάνω από τη βασική μας σύνταξη. Τα πράγματα είναι πιο σοβαρά και περιμένουμε ένα μπούσουλα τι να κάνουμε.Δεν είναι δυνατόν να μας κόβουν το εφάπαξ και από πάνω να πληρώνουμε τα γαμ......τικα. ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΕΞΕΤΑΣΕΤΕ ΑΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΟΜΑΔΙΚΗΠΡΟΣΦΥΓΗ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΑΠΌ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ, ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΜΕΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΑ ΕΞΟΔΑ. ΑΝ ΤΟ ΣΤΕ ΘΕΩΡΗΣΕΙ ΝΟΜΙΜΕΣ ΤΙς ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ, ΟΠΩΣ ΕΚΡΙΝΕ ΝΟΜΙΜΟ ΤΟ ΚΛΕΨΙΜΟ ΤΩΝ ΟΜΟΛΟΓΩΝ, ΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΟ ΕΝΔΙΚΟ ΜΕΣΟ; ΕΓΩ ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΟΥς ΚΥΝΗΓΑΩ ΕΣΑΕΙ. Β.ΧΡ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. αφού δεν πρέπει να περιμένουμε απάντηση από το ταμείο πρόνοιας, πρέπει να κάνουμε προσφυγή στο διοικητικό πρωτοδικείο ή να περιμένουμε το ΣΤΕ; τι μας συμφέρει να κάνουμε; Να αφήσουμε τα πράγματα ,όπως θα εξελιχθούν; Μια θέση πρέπει να πάρετε. Κ. Σ Αγρίνιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Και εμείς που πήγαμε στο δικαστήριο, θα εκδικασθεί η υπόθεση, θα αναβαλλεται μέχρι να εκδοθεί η πιλοτική δίκη του συμβουλίου της επικρατείας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. είμαι και εγώ παθών. Πήρα πριν ένα μήνα το εφάπαξ μειωμένο και είμαι σε δίλημμα. Να κάνω προσφυγή στο ΤΠΔΥ με δεδομένο ότι δε θα απαντήσουν , όπως λέει η ανακοίνωση που αναρτήσατε; Αν δεν κάνω , μπορώ να κάνω προσφυγή στο διοικητικό πρωτοδικείο, αφού δε θα έχω απάντηση από ΤΠΔΥ; ή υπάγομαι στην κατηγορία που πρέπει να κάνω αγωγή,όπως λέτε στην ανακοίνωση της 21.3.2014 εντός διετίας; Παράκληση μία απάντηση. Θα σας στείλω και email. Μ.Θ ΑΡΓΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΣΗΜΕΡΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΝΣΤΟΛΟΥΣ
    ΔΕΙΤΕ ΟΜΩΣ ΤΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ!!!

    Η Ολομέλεια του Ανωτάτου Δικαστηρίου δημοσίευσε και επισήμως πλέον τις πέντε αποφάσεις της (2192-2196/2014) με τις οποίες σχεδόν ομόφωνα δικαιώνει τους ένστολους όλων των Σωμάτων (στρατιωτικών, αστυνομικών, λιμενικών, πυροσβεστών, κ.λπ.) εν ενεργεία και αποστράτους για τις περικοπές των αποδοχών τους που έγιναν από τη 1η Αυγούστου 2012. Τις κρίνει αντισυνταγματικές και παράνομες.

    Ειδική μεταχείριση

    Οι δικαστές αναγνωρίζουν πως από τον πυρήνα της δουλειάς τους, τις συνταγματικές απαγορεύσεις και τους ειδικούς περιορισμούς των ατομικών δικαιωμάτων τους που υπόκεινται οι ένστολοι, αλλά και από τις ιδιαιτέρες συνθήκες εργασίας, απορρέει εμμέσως μια ευνοϊκή μεταχείριση προς αυτούς. Οι αποδοχές των ένστολων πρέπει «να επαρκείς για αξιοπρεπή διαβίωση και ανάλογες της σημασίας της αποστολής τους για το κράτος», αναφέρει η Ολομέλεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ,
    Σας απευθύνω με χαρά τους χαιρετισμούς μου, από την Θεσσαλονίκη. Υπηρέτησα ως καθηγητής Μ.Ε. στην Κατερίνη, υπέβαλα αίτηση συνταξιοδότησης τον Αύγουστο 2011 και δικαιώθηκα συντάξεως τον Ιούλιο 2013. Τώρα μου εστάλη σχετική απόφαση για το εφάπαξ, από ΤΠΔΥ, που είναι μόνο 23.000 ευρώ, ενώ είχα υπηρεσία 26 έτη στο Δημόσιο 3,5 έτη στον Ιδωτικό τομέα και αναγνώρισα 2 έτη στρατιωτικό.
    Θέλω να υποβάλλω ένσταση. Μήπως μπορείτε να μου στείλετε σχετικό υπόδειγμα ; και σας παρακαλώ απαντείστε μου αν, εν όψει της ένστασης που πρόκειται να υποβάλλω, είναι σκόπιμο να εισπράξω το άνω ποσό του εφάπαξ ή όχι ;
    τους χαιρετισμούς μου
    Κωνσταντίνος Τερζόπουλος
    Τηλ. 6944 740762, e mail kostas_terz@yahoo.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή