ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΕ.
Η Π.Ε.Σ.ΕΚ σε έχει ΑΝΑΓΚΗ και την έχεις ΑΝΑΓΚΗ. Από την πενιχρή σύνταξή σου ενίσχυσε την Ένωση. Γράψου στο σωματείο και ενημέρωσε και άλλους για την λειτουργία του. Κατέβασε την Αίτηση εγγραφής και ενημέρωσε μας με όποιον τρόπο σε εξυπηρετεί.
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ

menu

.

Print Friendly and PDF

Σάββατο 7 Ιουνίου 2014

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΣΗ ΣΤΙΣ 19 ΙΟΥΝΙΟΥ







ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ  ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ   (Π.Ε.Σ.ΕΚ)
      http://synaxekpedeftikoi.blogspot.com/, 
          5.6.2014

 Η μείωση των επικουρικών συντάξεων  και η απάτη του μηδενικού ελλείμματος


   Το ΕΤΕΑ  (Ενιαίο ταμείο επικουρικής ασφάλισης), στο οποίο έχει συγχωνευθεί το ΤΕΑΔΥ, αποφάσισε οριζόντια  μείωση 5,2%  από 1η Ιουλίου. Η ρήτρα του μηδενικού ελλείμματος σε όλα τα ταμεία, που έχει αποφασίσει η κυβέρνηση, σημαίνει μείωση των συντάξεων κάθε εξάμηνο.    Για να γίνει κατανοητή η απάτη της κυβέρνησης περί μηδενικού ελλείμματος,  να θυμίσουμε ότι το Μάρτιο του 2012 το ΤΕΑΔΥ είχε 2.5 δις. ευρώ αποθεματικό, από το οποίο η κυβέρνηση κούρεψε  1.6 δις, το υπόλοιπο  80% το μετέτρεψε σε ομόλογα που θα εξοφληθούν σε 30-40χρόνια, έπειτα έκανε τη συγχώνευση των ταμείων και τώρα έχει το θράσος να μιλάει για ελλείμματα και για αναγκαστικές μειώσεις.
     Από 1.1.2015  τίθεται σε εφαρμογή ο ν. 3863/2010 που προβλέπει ότι το κράτος θα εγγυάται τις κύριες συντάξεις μόνο για το ποσό των 360 € μηνιαίως.  Είναι φανερό ότι η βιομηχανία των μειώσεων δε θα σταματήσει, αν δεν καταδικασθεί και αν δεν ανατραπεί η πολιτική που έχει επιβάλει η τρόικα στη χώρα μας.
    Τις επόμενες ημέρες  θα ανακοινωθεί και  νέα μείωση του ΜΤΠΥ. Η βιωσιμότητα του ταμείου αυτού  είναι αμφίβολη μετά την απόφαση της κυβέρνησης για περικοπή εισφορών υπέρ του ταμείου. Πρώτα η κυβέρνηση αποφασίζει να στερήσει πόρους από το ταμείο και μετά έχει το θράσος να μιλάει  για ελλείμματα.
     Μετά τις μειώσεις η κυβέρνηση προχωράει  ακάθεκτη στην πλήρη ιδιωτικοποίηση της υγείας, αφού πρώτα διέλυσε  τη δημόσια υγεία.
Μπροστά σε αυτές τις  εξελίξεις πρέπει να γίνει φανερό σε όλους τους συνταξιούχους ότι η πολιτική αυτή δε σηκώνει βελτιώσεις, ούτε ανατρέπεται με τις απεργίες-λιτανείες της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ.  Αν δεν ανατραπεί, οι συνταξιούχοι δε θα επιβιώσουν. 
    Η  Π.Ε.Σ.ΕΚ συμμετέχει στην κινητοποίηση των συνταξιούχων, στις 19 Ιουνίου, ημέρα Πέμπτη, ώρα 18.00, στα Προπύλαια.
      Η συμμετοχή όλων των συνταξιούχων εκπαιδευτικών  είναι αυτονόητη. Θα είμαστε στους δρόμους απαιτώντας την κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων και περικοπών, την απόρριψη του ανταποδοτικού τρόπου λειτουργίας των ταμείων μας, τη δημόσια καθολική και υποχρεωτική κοινωνική ασφάλιση για όλους, τη θέσπιση δικαιώματος ελέγχου και άσκησης veto από τους εργαζόμενους στη διαχείριση των ασφαλιστικών ταμείων σε όλες τις σημαντικές αποφάσεις τους. Θεωρούμε απαράδεκτο τα Δ.Σ των ταμείων μας να εισηγούνται περικοπές των συντάξεών μας  και να εφαρμόζουν τις κυβερνητικές αποφάσεις.
     Ο αγώνας των εργαζομένων και των συνταξιούχων για την ανατροπή της πολιτικής της συγκυβέρνησης και των Βρυξελλών πρέπει να είναι ενωτικός και να υπερβαίνει τις ελεγχόμενες γραφειοκρατικές δομές της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Διαφορετικά θα γευτούμε μία ακόμη ήττα και η κυβέρνηση θα επαίρεται για αποδοχή της πολιτικής της.                                     

                                                 ΑΠΟ ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ Π.Ε.Σ.ΕΚ

7 σχόλια:

  1. μιλάτε για ανατροπη της πολιτικης και καλα κανετε. Καμμια διαφωνια. Αλλα συναδελφοι πως θα ανατραπει η πολιτικη ,οταν η κυβερνητικη πολιτικη ψηφιζεται; ΝΔ και Βενιζελος εχουν πλειοψηφια. το λαο θα ανατρεψετε; ή μαλλον πρεπει να τον ανατρεψετε. Δεν καταλαβαινετε ότι με τοσες περικοπες επρεπε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ επρεπε να εχουν ποσοστα ΔΗΜΑΡ. Με τι κουραγιο θα κατεβω στους δρομους όταν οι μισοί εχουν ψηφισει ΝΔ+ΕΛΙΑ+ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ. Χαρα στην αντοχη σας. Δ.Π

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μετά την απόφαση του ταμείου για αναμονή της πιλοτικής απόφασης του ΣΤΕ, καλό είναι να βγάλετε ανακοίνωση για προσφυγη στο Διοικητικό πρωτοδικείο . Πρέπει να κάνουμε ή όχι; Η εποχή δε σηκώνει έξοδα. Έχω 2 παιδιά φοιτητές και αναγκάζομαι να κάνω τράκα τσιγάρο.Ζητώ συγνωμη για την ενόχληση. Ενας απελπισμένος συνταξιούχος εν αναμονή (;) του ΕΦΑΠΑΞ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι στρατιωτικοί κέρδισαν στο συμβούλιο της Επικρατείας και θα παρουν πίσω τις κρατήσεις τους. Γιατί να μην κερδίσουμε και εμείς; Τι είμαστε ; δεύτερης κατηγορίας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΣΗΜΕΡΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΝΣΤΟΛΟΥΣ
      ΔΕΙΤΕ ΟΜΩΣ ΤΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ .
      Η Ολομέλεια του Ανωτάτου Δικαστηρίου δημοσίευσε και επισήμως πλέον τις πέντε αποφάσεις της (2192-2196/2014) με τις οποίες σχεδόν ομόφωνα δικαιώνει τους ένστολους όλων των Σωμάτων (στρατιωτικών, αστυνομικών, λιμενικών, πυροσβεστών, κ.λπ.) εν ενεργεία και αποστράτους για τις περικοπές των αποδοχών τους που έγιναν από τη 1η Αυγούστου 2012. Τις κρίνει αντισυνταγματικές και παράνομες.

      Ειδική μεταχείριση

      Οι δικαστές αναγνωρίζουν πως από τον πυρήνα της δουλειάς τους, τις συνταγματικές απαγορεύσεις και τους ειδικούς περιορισμούς των ατομικών δικαιωμάτων τους που υπόκεινται οι ένστολοι, αλλά και από τις ιδιαιτέρες συνθήκες εργασίας, απορρέει εμμέσως μια ευνοϊκή μεταχείριση προς αυτούς. Οι αποδοχές των ένστολων πρέπει «να επαρκείς για αξιοπρεπή διαβίωση και ανάλογες της σημασίας της αποστολής τους για το κράτος», αναφέρει η Ολομέλεια.

      Διαγραφή
  4. Καταλάβαμε καλά., Ο σκληρός πυρήνας του κράτους είναι οι δικαστικοί και οι ένστολοι.
    Να πάμε να τους βρούμε τα 500 εκατ. να τους τα δώσουμε.
    Αν ήταν πράγματι όλοι αυτοί πατριώτες να μην δεχθούν να γίνουν περικοπές στους υπόλοιπους για να τα παρουν αυτοί.
    Δηλαδη διαφορετικό γιαούρτι τρώμε οι συνταξιούχοι εκπ[αιδευτικοί και οι συνταξιούχοι αστυνομικοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πολυετείς καθείρξεις, που φθάνουν ώς τα 25 χρόνια για πολλούς από τους εμπλεκομένους, από τους οποίους όμως ούτε ένας δεν μπαίνει φυλακή, ήταν η απόφαση του Δικαστηρίου για την υπόθεση των ομολόγων που απασχόλησε από το 2007 έντονα την κοινή γνώμη και τις δικαστικές αρχές.
    ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΙΚΑΣΤΩΝ
    ΜΕ ΠΟΙΝΕΣ 20 ΚΑΙ 30 ΧΡΟΝΙΑ ΟΛΟΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ!!!!!!!!
    Η απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων προκάλεσε εντύπωση και μέσα στη Δικαιοσύνη, καθώς από τη μια επέβαλε βαριές ποινές σε εκπροσώπους εταιρειών και υπευθύνους ασφαλιστικών Ταμείων και από την άλλη δέχθηκε το αίτημα να αφεθούν όλοι ελεύθεροι, επιβάλλοντας κατά περίπτωση απαγόρευση εξόδου και μικρές χρηματικές εγγυήσεις των 100 και 200 χιλιάδων ευρώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αν κάποιος άνεργος έκλεβε τρόφιμα , για την κοινή γνώμη είναι κλέφτης και θα έμπαινε φυλακή. Γιατί δε θα είχε να πληρώσει. Αυτοί που έφαγαν ταχρήματα των ασφαλιστικών δεν είναι κλέφτες, αλλά καταχραστές για την κοινή γνώμη και μπορούν να πληρώνουν και να κυκλοφορούν ελεύθεροι. Ποιος θεωρείται κλέφτης ο Τσοχατζόπουλος ή ο Πακιστανός που κλέβει ένα μπουκάλι γάλα από ένα κατάστημα; Αν κατέβει στις εκλογές ο Τσοχατζόπουλος, δε θα πάρει ψήφους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή